James Cameron tud valamit

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A két véglet:

Uwe Boll <--|--> James Cameron

:)

Gigabyte P55A-UD3R, Intel Core i5 750 ASUS HD5850, 2x2GB Mushkin DDR3 1600Mhz

DjDano
Cameron a rendezõk királya nem vitás!

szerintem az, azért vigyorog ennyire :)

Ruley
Nem a saját véleményemrõl beszélek, hanem arról hogy a világ hogyan látja az ilyesmit. Felõlem lehetsz olyan nagy individualista hogy kiállsz és azt mondod hogy "Szerintem az Othello egy gyenge közepes színdarab". Vagy hogy "Szerintem Mozart tûrhetõ zenét szerzett, de azért Lola számai jobbak", és alá is támaszthatod, amivel csak jól esik, de az biztos hogy nem objektív értékeken alapuló vitát kapsz, csak egy ferde nézést, hogy miért kritizálod azt amirõl "köztudott" hogy a minõség etalonja.

Az már egy más kérdés hogy szórakozásnál és mûvészetnél egyáltalán létezik-e objektív minõség, akár elvileg is, és ha igen akkor azt mi határozza meg, de engem inkább a szavaknak az a jelentése érdekel amire az emberek odakint használják is õket, és érdeklõdve figyelem hogy az Avatar is átlép-e azon a ponton amin túl ebbe a kategóriába kezdik sorolni. (arra is lenne pár tippem hogy ha nem akkor miért nem).

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Lehet, hogy csak én nem értettem, de egy <#mf1> még vigyorogva sem vicces.
De tudod mit, Te is kapsz egyet, persze csak viccbõl :) <#mf1>
Ha az elõzõ generáció azt mondja egy filmre, hogy baromi jó/remekmû, az neked elég, hogy Te is annak tartsd?
Remélem nem, hanem a saját kritikai érzéket adott esetben felül tudja bírálni a dolgot, ha szükséges.
És persze ennek az elméletnek az ellentételezésére: És persze minden filmet az adott helyzetnek/kornak megfelelõen kell kezelni, így azt is figyelembe kell venni, ha nézed, hogy egy film remekmû-e.

Ez mind butaság...
Ruley
Végeredményben úgyis csak a népszerûség számít, az marad meg az emberek emlékezetében ami kellõen nagy tömegnek tetszett, és így hosszú ideig emlékeztek rá.

Az idõtálló remekmûvek is egy ideig kritizálhatóak voltak a hibáikért, aztán a kritikusok lassan elhaltak, de tömegek akik zabálták azok megmaradtak, és ennyi, ettõl lettek idõtállóak, kész is az Iliász, a Hamlet, a Moby Dick, a Casablanca, A Gyûrûk Ura, A Keresztapa, stb.

Ma meg már érinthetetlenek, simán elhisszük hogy remekmûvek, azon az alapon hogy már az elõzõ nemzedékekben is azok voltak, és az azelõttiben is.

Ha ezek a százmilliók tényleg remek mûnek tartják az Avatart, akkor csak idõ kérdése hogy az emlékezete mikor válik remek mûbõl remekmûvé.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

koschwarz
egyébként ha a film eleve nem 3d-s, valószínûleg akkor is megnézem. csak ezért, mert cameron rendezte.

\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"

jóvan úgy látom van akinek tövig szájba kell rágni mindent, másképp nem érti.

"Az Avatar 2D-ben valószínûleg az elõállítási költségeit sem hozza vissza" - egyértelmûen siker lett volna 2D-ben is, elvégre Nyíregyházán is hetekig telt házzal vetítették, pedig akkor még csak hírbõl hallott az a város a 3D-rõl, viszont az onnan mintegy 45 perc kocsikázásra lévõ Debrecenben már elérhetõ volt 3D-ben is. Továbbá itthon a 2D-s, fapados DvD illetve BD lemezekbõl is elfogyott 45 ezer darab és más országokban is hasonló népszerûségnek örvend a 2D-s verzió. Azon viszont lehet vitatkozni, hogy maga a 3D körüli kampány tette népszerûvé és mindenki által ismertté a filmet.
Jól beszélsz a T2 kiváló film lehet hogy a trükkök mai szemmel már nem néznek ki olyan jól de ezt le számítva a mai napig meg állja a helyét sok mai szuper produkciót simán lenyom.
Teljesen egyetértek az elõttem szólóval! Sosem felejtem el azt a libabõrt amit az a film hangulata okozott nekem :)
koschwarz
szerintem is generációs problémák lehetnek.

én meg arra emlékszem, hogy a T2 premierje magyarországon egybeesett az usa premierrel. emlékszem, hogy az elsõ elõadások egyikére ültem be, a nyári szünetben alatt volt a premier. emlékszem, hogy tátott szájjal bámultam, amikor robert patrick elõször cseppfolyóssá vált, hogy milyen zseniális volt, ahogy arnold kiállt az ablakba, szétlõtt mindent, majd "emberi áldozatok: zero", hogy milyen hátborzongató volt, ahogy a megfagyott t1000-es elkezdett olvadni és összeállni (higany volt a trükk lényege), és hogy milyen katarzis volt az, ahogy arnold leengedte magát a forró fémbe.

ennyi. azóta is a top3-as filmek között van nálam. biztos vannak jobb filmek is, de akkor nekem hatalmas élmény volt, 17 évesen. ez volt 19 éve. egy 19 éves film, ami még ma is megállja a helyét.

Az érvelés több helyen sebektõl vérzik.
A Titanic esetében teljesen egyetértek mondjuk.
Az Aliens a maga idejében bizony horror volt. Cameron még arra is fizetett embereket, hogy a széksorok mögött zörögjenek a kritikus pillanatokban, mint ha ott is mászna valami. Nem mondhatod, hogy nem adtak a horror jellegre.
A Terminator 2-t azért lehordani, mert a Terminator 4 vagy 3, amelyek más kezébõl kerültek ki, szarok lettek, megint csak nem egy okos dolog. Ahhoz mi köze van Cameron-nak?
A mélység titka pedig lehet nézhetõ, mert ugye kinek a pap, kinek a papné, de részemrõl az volt az egyetlen olyan munkája, ami tényleg elgondolkodtató volt (már legalábbis pszichológiai téren, a bezártság hatása, s hogy meddig képes egy ember elmenni, kicsit Gömb-szerû érzés volt), s ezért mind a mai napig a legjobbjának tartom. De ez teljesen személytõl függõ.
Tovább nem sorolom.

Nem akarom a Cameron-védõ liga elnökének kikiáltani magam, mert tény, hogy ezerszer többet érõ filmek is vannak a piacon, de hogy a legszórakoztatóbbak között letette õ is a névjegyét, az hétszentség.
Szerintem itt generacios problemak alakultak ki. T2 a maga idejeben nagyon jo film volt sot. Viszont ha valaki most akarna megnezni eloszor valoszinuleg elhanyna magat:) en a regi knight riderel jartam igy. Imadtam a maga idejeben aztan veletlenul beleakadtam valamelyik adon es majd elhanytam maham annyira szar volt:) Az avatar szerintem 2d be meg az eloalitasi koltsegeit se hozta volna vissza:)
Igen, a savanyú magyar néppel van a baj, nem az elsõ "smiley"-val. Gratulálok.
Egy sima :) elég lett volna, és akkor nem félreérthetõ.
jóvan, látom nem vetted a lapot. nem hiába, savanyú nép a magyar :)

Építõbb jellegû hozzászólásra már nem futotta?
"De mondj egy jobb akciófilmet. "

mondj egy jó akciófilmet!

<#mf1><#taps><#wave>

Én még most se értem miért kell mindenre azt írni, hogy szar. Fölöslegesen veszekedtek az a baj egymást úgyse fogjátok meggyõzni ez a fórumok veszte. Persze akad olyan mikor tudsz normálisan csevegni szarozás, és anyázáson kívül csak az nagyon ritka.
Talán, mert ezzel teremtették meg a gondolkodó akciófilmet, úttörõ technikai megoldásokkal volt teli, és a mai napig nincs nála jobb ebben a mûfajban. (minden apró mozzanat, minden hangeffekt és zene a helyén van, korrekt színészek, nagyon jó történetvezetés, zseniálisan eltalált monológok és utánozhatatlan világvége hangulat)

"vagy a legtöbben nézték meg, a legtöbb bevételt hozta x hétvégén y országban? valószínûleg a Luszita sóhajai brazil szappanoperát többen nézték meg és annál szarabb filmek is több bevételt hoztak. akkor az a legjobb romantikus film? "
Illene végre leszokni arról a gyenge érvrõl, hogy amit sokan szeretnek vagy elismernek - az tuti szar.

A Halálos fegyver pedig kilométerekre van a T2-tõl... remélem te sem gondoltad komolyan. "ha próbálok visszaemlékezni a T2-re akkor csak a hájpra meg a "csalódásra" emlékszem" - nagyon szar lehet az életed, ha csalódtál benne.
De mondj egy jobb akciófilmet.
@kanduhr: már mitõl lenne a T2 a filmtörténelem legjobb akció filmje? olvastad valahol? vagy a legtöbben nézték meg, a legtöbb bevételt hozta x hétvégén y országban? valószínûleg a Luszita sóhajai brazil szappanoperát többen nézték meg és annál szarabb filmek is több bevételt hoztak. akkor az a legjobb romantikus film?
ha próbálok visszaemlékezni a T2-re akkor csak a hájpra meg a "csalódásra" emlékszem. egy Halálos fegyver epizód 20 perce izgalmasabb és szórakoztatóbb, mint a szétfolyó fémvibrátor... pfff
Tower Guard
Szerintem nem nekem akartad írni ezt a kommentet, vagy ha igen félreértettél.
Én épp arra reagáltam, aki azt mondta az összes Cameron filmre hogy olyan érzésed van ha nézed, mintha láttad volna már valahol.
Ez nem igaz.

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

van valami problémád?<#fejvakaras>

Istenem... Maradtál volna kussban. Annak idején az Aliens bizony horrornak is számított, amit megspékeltek egy nagy adag akcióval. Szerinted ne legyen akciódús; szerintem meg legyen. Ennyi.
Fincher meg teljesen más stílusú filmeket csinál, összehasonlítani õket kb teljesen értelmetlen. (és ettõl nem is fogsz okosabbnak tûnni)

"A mélység titkáról nem írtam rosszat, csak azt, hogy felejthetõ. Néhányszor meg lehet nézni. Olvass már vissza vagy kapcsolj át write-onlyból!"
- Nem írtál rosszat... azon kívül, hogy a végén leírtad: csak a Terminator jó, a többi rakás fos... Szóval elõbb olvasd vissza saját magad, mert össze-vissza írsz).

T2: A T2-rõl pofáztad, hogy nem kellett volna. Nem a T2 hibája, és fõleg nem Cameroné, az, hogy a 4. rész milyen lett. A filmtörténelem legjobb akciófilmjét ZS-zed le. (bezzeg az elsõ rész, amely egy véresebb B-movie - persze kurva jó film - az zseniális mi?:D)

Titanic: látom lassú a felfogó képességed. Ha csak a katasztrófa érdekel, ott a Discovery, ahogy már írtam. Cameron írt hozzá egy egyszerû romantikus szálat, ami még így is alig fért bele 3 órába. (az eredeti vágás ennél is hosszabb volt). Nem tudom mi ezzel a probléma. Az hogy ez neked nem tetszik így, attól még nem lesz nézhetetlen fos.

"De, pontosan, hogy igen. Amíg 2 rongyból nem úszok meg egy mozit, addig igenis legyen a film nagy durranás. Ha nem az, akkor szar. Ilyen egyszerû a képlet. Te talán beülsz egy vendéglõbe és 2000 Ft-ért megkajálsz, és egy ehetetlen moslékot raknak eléd, amit nem tudsz megemészteni, azt minek titulálod? Kifizeted, vagy botrányt csinálsz? Te répa vagy, tudom jól, csak itt mered a tutit megmondani, ezért szó nélkül lenyeled a keserû pirulás. Én viszont hagyma vagyok, galambom! Ami a szívemen, a számon, szemtõl-szemben is. Én még fel is borogatom az asztalt! A pénzemért nekem nyalják ki a seggemet! Ez a minimum."

Szerinted mennyire szarok rá, hogy te mit vársz el a 2000 ft-odért? Már az elsõ nap lehetett hallani arról, hogy ezúttal a látvány lesz a fõszempont (a Titanicnál meg pont a sok "nyáladzás" volt a bajod: most döntsd már el mit akarsz). Legközelebb ne birka módjára menj moziba, hanem olvass utána.
Egyébként nem... nem csak itt merem megmondani a tutit, nem is tudom honnan veszel ilyenek - talán még fiatal vagy a vitázáshoz és ezért nem tudsz rendes érveket felhozni.

Egyébként ezek szerint a True Lies is egy rakás szar nem?

A fórum trollocskás megjegyzéseid fölöslegesek; elõbb nézz utána mit is jelent pontosan:D
"Nagy igazság, de lehet szeretni "a világ urát", lehet utálni õt, sõt, a filmjeit is lehet szeretni, illetve utálni, egy valamit biztosan állíthatunk: James Cameron tud valamit."

Bravó, az újságírás magas iskolája...

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Még szerencse hogy nem így gondolkoznak a legtöbben,mert akkor nem lenne aliens,és pl nem lenne terminator 2 se.2 kiváló filmmel lennénk szegényebbek.Mindkettõt már vagy 20-szor láttam.A terminator 2 az egyetlen film pl amit kétszer is megnéztem anno moziban.Érdemes megnézni pl az imdb-t,az alien,aliens,meg a terminator 2 is 8.5 ponton áll,a terminator 1 meg csak 8.1-en.Mondjuk én mind a 4 filmet imádom!Számomra mindegyik tt van a top10-ben!Meg a legtöbb embernél akik szeretik az ilyen jellegû filmeket :P

B0nFire
Végre egy értelmes hozzászóló, aki rajtam kívül észreveszi a logikai bukfenceket is, nem csak a látványra recskázik!

"A 2. részben még odafigyeltek arra, hogy pl. Burke a támadás után, ne is kerüljön többett elõ ui. nem klappolna az idõvonalba, túl hamar kelne ki belõle a mumus. Na erre már nem nagoyn figyeltek pl. a 3-ban meg a 4-ben.
Mennyi idõ kellett a 3-ban míg a kutyából ( a könyvben és a vágatlanban valami marhaszerû állatból) elõbújjon a kis dög? 3-5 óra? Vitz.
Az elsõ részben meg több nap..."

Pontosan ezek a logikátlanságok zavartak engem is — többek között — a folytatásokban. Kane napokig volt kómában, miután az arctámadó kiütötte. A filmben nem érzékelhetõ, de a könyvben elmondják, hogy néhány napig volt kiütve, amíg õk a javításokat végezték a hajón, és intravénásan táplálták.

Ezek után már a vicc határát súrolja, az AVP-ben a piramisban, hogy amint elkapják az arctámadók az embereket, öt perc sem telik el, és ki is kel belõlük az idegen. Ami aztán újabb öt perc múlva már kifejlettként támad. Az idegen ugyan gyorsan nõ, de az eredeti film szerint is eltelt 12 óra(!) mire akkorára nõtt, hogy meg tudta ölni Brettet. Az AVP-ben már köptek az ilyen apróságokra.

Arról már nem is beszélve, hogy hogy a picsába (elnézést a profán kifejezésért) klónoznak valakit, aki ráadásul beleugrott egy kohóba?! Nem hinném, hogy akad szövetdarabja, pláne petesejtje, mert csak az a legjobb. De ha valami véletlen folytán egy génbankból szedték elõ, akkor hogy a p***ába tudták úgy klónozni, hogy az idegen királynõ is benne nõtt, mintha csak egy emberi szerv lenne, nem pedig egy élõsködõ parazita!

**sszátok meg, én el tudom hinni a hétfejû sárkányt is, és csuda jól szórakoztam pl a Sárkányszív címû mesén, vagy a Shreken vén fejjel, meg elhiszem, hogy Peter Parker mászik a falon, mert õ szuperember. Énnekem attól áll égnek a hajam, amikor nem veszik észre, hogy képtelenségekkel ruháznak fel egy egyszerû halandót.

Tipikus hollywoodi téveszmék, amirõl az emberek el is hiszik, hogy a valóságban is úgy van: Két autó karambolozik, és egy 10 Megatonnás robbanással semmisülnek meg. Ilyet még a gyúlékony anyagot szállító autók sem tesznek, maximum kigyulladnak, de nem robbannak. A személygépkocsik pláne, akkor sem, ha Mr és Mrs Smith 200 km/h-val kanyarogva a városi forgalomban, fejtetõn állva, hátrafelé lövöldözve véletlenül pont beletrafál az üldözõ autó tankjába, mert nem fog felrobbanni. Max elfolyik a benzinje, és megáll.

Valakinek kilövik a kerekét, mire fel csikorogva fékez: Nos, ez az életben egyáltalán nincs így. Az életben az autótolvajok és a menekülõk képesek akár felnin is menekülni, míg ki nem törik a nyakukat. A mezei ember persze, hogy nem akarja tönkre tenni a felnijeit, ha defektje van, ezért megáll kereket cserélni, de az sem vészfékezve.

Egy ember gyakorlatilag bármilyen magasból beleugorhat a vízbe, semmi baja nem lesz: Nem nagyon ajánlott kipróbálni, hacsak nem kaszkadõr valaki. A kaszkadõrök a gyakorlottságuk ellenére, és nem is ugranak túl magasról... ezek ellenére igen gyakran sérülnek meg. Esetenként belehalnak a mutatványba.

Lehetne sorolni a képtelenségeket napestig, de nem szándékom. Csak az, hogy rámutassak: a folytatások sokszor károsak, logikailag nem illeszkednek az eredeti történetbe, tele vannak ellentmondásokkal, és általában nem sikerül megismételni vagy netán túlszárnyalni az eredetit. Kivételt képeznek azok a filmek, amelyeket eleve több részesre terveztek, mint pl a Gyûrûk Ura, ami könyben is trilógia, vagy a Star Wars, vagy az Indiana Jones filmek.

A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

B0nFire
Csak hogy tudd: A bombák földje is egy rakás fos volt, nézhetetlen és dögunalmas. Oscart pedig azért kapott, mert:

Ad 1) Nõ rendezte, és az emancipált Amerikában most kötelezõ, ha már néger elnököt választottak.

Ad 2) Hazafias húrokat penget, és aktuális témát dolgoz föl, hogy milyen nagyszerûek is vagyunk, mi, amerikaiak, akik elmegyünk a világ minden szegletébe, és az életünk kockáztatásával elhozzuk a demokráciát oda is, ahol nem kérnek belõle, akkor is, ha beledöglenek, meg mi is.

Szóval ezért kapott még Oscart. Azért nehogy már a végén átcsapjunk a kategórián aluli filmek magasztalásába!

2 szinkron van. Anno elõször m1-en (vagy 2-n, még tv2, retek nem volt, szal csak ezek) Nyuszi volt a csaj, DVD-n, meg már asszem utóbb a tv-ben is a rendezõinél Newt. Tavaly megnéztem vagy 8adjára, most úgy élveztem, mint elõször! Vagy mert most nem tv/vhs volt, hanem 5.1, ami a csövön kifér hangerõvel, vagy mert végre feliratosan néztem... Az 1. is nagyon ütött, a többiben csalódtam, jobbra emlékeztem, pedig mindet soxor láttam már (talán bölcsebb lettem, és észreveszem, hogy nem is olyan jó az...)

T2 iszonyat nagy film, de az 1. is! 3 még nálam élvezhetõ, lagymatag action, a 4 igen xaros lett...
De hogy Cameron nagyot alkotott, az tuti...
B0nFire
Te sem vagy túl értelmes, Kandúr Bandi. Javaslom, keress egy statikust, mert nem jó ómen a repedt fal. <#mf1>

"Az Aliens az egyik legjobb folytatás (...) egy akciódús, horroros, sci-fis film..." — itt a baj! Ne legyen akciódús! Félelmetes legyen. Az meg nem volt egy percig sem. Tehát nem is horroros egy cseppet sem.

Igazad van: összekevertem a harmadik és a negyedik részek rendezõit? Ettõl repedt meg a fal mögötted? Mindkettõ szar volt, nem is tudom hirtelen melyik volt nagyobb rakás. David Finchernek ezerszer jobb filmjei vannak, és a kisujjában több van, mint James Cameronéban, ha már itt tartunk. Ha õ rendezte a harmadik részt, és kiszállt forgatás közben, azt jól tette. Gondolom azóta sem büszke arra a filmjére. De ettõl még nem kell a földnek megnyílnia.

A mélység titkáról nem írtam rosszat, csak azt, hogy felejthetõ. Néhányszor meg lehet nézni. Olvass már vissza vagy kapcsolj át write-onlyból!

Titanic: igen. A hajó elsüllyedése érdekel, mint mindenkit, aki beült végigszenvedni azt a vontatott, szirupos, giccses, hollywoodi nyáltengert. Mivel állítólag katasztrófafilm vagy mi a fene. Azért ültek be az emberek, hogy lássák, hogy süllyed el, és hogy haldoklanak az emberek. Tudod, ez a sztori magva. Ha ez nem történt volna, nem lenne mirõl filmet csinálni. Továbbá felhívnám a figyelmedet, hogy volt ezelõtt is Titanic film, ami hitelesen dolgozta fel a tragédiát, továbbá volt egy SOS Titanic címû regény is, amiben kapásból több kurázsi volt, mint Cameron filmjében. A Cameron-féle Titanic egy tipikus nyáladzó popcorn-mozi.<#gunyos1> Fos, egy akkora, hogy megérdemelte a 11 Oscart, amit kimondottan csak a fos filmek kapnak, mint pl a Ben Hur. Nókomment.

"Terminator 2: ZS kategóriás gagyi szar? Ember, te mit néztél?" — Okos kis tanulékony trollocska vagy, értesz hozzá, hogy forgasd ki az ember szavait, de úgy látszik, az értõ olvasás nem az erõsséged! Olvass a sorok között. Nem a Terminátor 2 a ZS-kategóriás, hanem amivé vált. Gondolok itt a sötétarcú új akcióhõs által végigmormogott Salvation címû produkcióra. Talán nem láttad? Nézd meg, és nyilatkozz! Szerinted nem becsteleníti meg a Terminátor örökségét?

"Az Avatar viszont tényleg nem lett nagy durranás. De ettõl még nem pocsék szar film." — De, pontosan, hogy igen. Amíg 2 rongyból nem úszok meg egy mozit, addig igenis legyen a film nagy durranás. Ha nem az, akkor szar. Ilyen egyszerû a képlet. Te talán beülsz egy vendéglõbe és 2000 Ft-ért megkajálsz, és egy ehetetlen moslékot raknak eléd, amit nem tudsz megemészteni, azt minek titulálod? Kifizeted, vagy botrányt csinálsz? Te répa vagy, tudom jól, csak itt mered a tutit megmondani, ezért szó nélkül lenyeled a keserû pirulás. Én viszont hagyma vagyok, galambom! Ami a szívemen, a számon, szemtõl-szemben is. Én még fel is borogatom az asztalt! A pénzemért nekem nyalják ki a seggemet! Ez a minimum.

B0nFire
"Akkor Nyuszi, a szinkronban úgy van, de azért értetted, mit mondok, nem?"

Természetesen vettem az adást, csak kiigazítottam egy pontatlanságot.

Nyuszi??? Ez tényleg így van a szinkronban? Egyszer már megnézem szinkronizáltan is. A Newt (ha már mindenáron le akarják fordítani, de neveket nem szokás...) az gõtét jelent, ami azért eléggé távol áll a nyúltól! <#nevetes1>

Az alient sokáig itthon is csak felirattal forgalmazták. A mozikban mindenképpen. Azt hiszem akkor szinkronizálták le, amikor valamelyik mára már megszûnt tévé leadta. Akkor megnéztem, és meghûlt bennem a vér. Talán mondanom sem kell, hogy a könyvet (ami a forgatókönyv alapján készül általában) kívülrõl fújom, és a felirattal sem voltak gondok. De a magyar szöveg az nem fordítás volt, hanem magyar népköltés! Nézze meg valaki csak azokat a jeleneteket, amelyben leszállnak a hajóval, meg keresik a Földet, meg vitatkoznak. Vagy a két gépész amiket dumál a gépteremben. A magyar szöveg köszönõviszonyban nincs vele. Az Alienst már ezért nem néztem meg elvbõl sosem szinkronizáltan.

"tény ami tény az elsõ a legjobb"<#hehe>

tény ami tény az elsõ a legjobb (az idegen ûrhajó látványától mindig kiráz a hideg) nekem a második kicsit se tetszett, az elsõ egy igazi klasszikus sci-fi a második egy nem is paráztató akciófilm ... többet vártam
3,4 szerintem közepesre sikerült, elmegy

szóval kb. 24 óra kell neki a kikeléshez.
De ha aHadleyHope-on Burke kb. 10 perc alatt kikelt volna ha a könyvet valósítják meg. A jelenet le van forgatva, de még a rendezõibe sem kerûlt bele, pont az idõk miatt. Erre a 3. részben kell "pár" perc amíg kikel, a négyrõl már ne is beszéljünk.
olvasd el a könyvet.
Kane nem 1-2 órát volt kómában vagy miben. Viszont az tény, hogy ébredése után 1-2 órával kikelt a dög.

koschwarz
az elsõ részben sem több nap kellett. gyakorlatilag miután magához tért kane, utána a következõ kajáláskor ugrott elõ a meglepetés.

immovable
Szvsz az eddigi nagy filmjei közül az Avatar a leggyengébb. Aliens, T2, Abyss visz mindent. :)
meg van mind a 4 2 verzióban (rendezõi)
Sztem a 1 az alap. Az egy igen parás film, bár mai szemmel nézve nem annyira.
A 2. egy akció film a maga több mint 2 óra 30 percével még ráadásúl nem is rövid. 3. szerintem tré, de ugye izléssel nem lehet vitázni.
A 4- meg egyenesen sit.

A 2. részben még odafigyeltek arra, hogy pl. Burke a támadás után, ne is kerüljön többett elõ ui. nem klappolna az idõvonalba, túl hamar kelne ki belõle a mumus. Na erre már nem nagoyn figyeltek pl. a 3-ban meg a 4-ben.
Mennyi idõ kellett a 3-ban míg a kutyából ( a könyvben és a vágatlanban valami marhaszerû állatból) elõbújjon a kis dög? 3-5 óra? Vitz.
Az elsõ részben meg több nap...
Szóval részmerõl a 2. után nincs folytatás. Max. különálló részek amiket próbálnak kapcsolni az elsõ kettõhöz, de nem megy.
Lévén, hogy a 2. rész után nem nagyon lehetne folytatást csinálni, már csak azért sem mert nincs utalás se a 2. rész végén se a harmadik elején, hogy hogyan is tudott a tojás a hajóra kerûlni. Hiszen a királynéni letépte magáról a tojó vezetékét, ergo: nincs lehetõsége tojásokat rakni. Továbbá az egész Hadley's Hope-ot elpusztítótta egy "nebraszka méretõ" atomrobbanás, hogy Bishop-ot idézzem.... A harmadik után a klónozással meg gy.k. végtelen számban lehetne gyártani az Alien filmeket.

vasquez meg az elbaltázott akciójelenetek nagyon nem jöttek be...ráadásul sztem a hangulatot sem sikerült átvinni amit az 1 sikeresen felállított.

hát nekem pont nem jön be az alienek közül a 2 a többi 3 viszont király...

Szóval a lejjeb kialakúlt gáránátos vitáhozá adnék egy alapot.
Igaz nincs rajta filmes baki, de sok infó van az Alien filmekrõl.
Kb. mint ha egy StarWars fan csinálta volna ;)

Alien Adatbázis
Ezt is írtam: ami új votl benne az a 3D. És ennyi nem több. A grafika már évekkel ezelött is létezett ui. a Pixar tökéletesen ugyan ilyen technikát használ a karakterei életre keltésében. Magyarán: létezõ szinészek mozgását veszik fel és utánna szgépel ráhúznak egy skint/texturát. A számítógéppel történtõ terperajolás sem új. Gy.k. technikailag CSAK a 3D-s kamerák voltak az újjak. Úgya külön ide fejelsztették. Tehát marad a 3D. De ugye a moziba azért megy az ember, hogy látványos dolgokat is lásson a hamár 3D-s a cucc. Az Avatar szolidan visszafogott 3D volt. Én láttam anno a Freddy halálát 3D-ben. Na az befosatos volt, ha nem is volt olyan látványvilága mint az Avatarnak, de amikor Freddí bátyó keze kijött a vászonból azért ott sok embernek tele lett a gatyája :)) anno. Ott ki-be mászkáltak a vászonról az emberkék. De a ZS kategóriába tartozó Véres Valentin 3D is sokkal ütõsebb 3D-t valósít meg mint az Avatar. Vagy a Polarexpressz 3D, esetleg a ToyStory3D. Az Avatar olyan szolidka volt. 3D kamera fejelsztést nem vitatva: a technológia ott is adott volt, csak átt kellett picit alakítani. Lásd IMAX 3D... Polár szemüveg stb... ua. mint az Avatar, csak hát IMAX mozik már legalább 10 éve vannak.
Szóval a régebbi filmek mindíg ütõsebbek, hiszen õk az úttörõk. A többiek meg csak finomítanak.
koschwarz
az avatar akkor is korszakalkotó a maga nemében. igaz, volt már elõtte is 3d, de az avatar 3d-jéhez cameronék fejlesztették ki a speckó kamerákat. és nem is volt olyan nevetségesen tolakodó a 3d, mint bármelyik elõzõ vagy utána jött filmben, ahol jeleneteket építettek a 3d köré (lásd most kaptár4).

Nekem mindegyik filmje tetszett :) lehet kövezni de a Piranan még röhögtünk is :)
Szerintem az Avatar azért nem ütött akkorát mint pl. a T2 v. a T1 vagy esetleg az Abyss mert nincs benne semmi új, a 3D leszámítva.
A fenti filmekben mindegyikben volt valami korszakalkotó: a T1 szotirja. A T2 és az Abyss látványvilága. Gondolom mindenkinek dülledezett a szeme amikor a T1000-es gondnélkül átfolyt a rácson v. kijött a kockás padolóból (sztem ez az egyik leglátványosabb része a T2-nek). Az Abyss-ben a vízbõl formálódott "kígyó" ami bejött a bázisra. Ezek még a számítógépes effektelések "hajnalán" készûltek. Ütöttek is keményen. Az Avatar ehhez képest mit is nyújtott? Semmit, egy 3D élményt, ami bizonyos szemibával rendelkezõ embereknél gy.k. nem is létezik (barátnõm szeme is ilyen). A látvány szép meg jó me gminden de új nincs benne. A Matrixnak sem a szotirja maradt meg mindenkiben, hanem az állógömb technika. Az idõ lelassítása és visszajátszása.
Mondjuk a Titanic már hülyeség, egy nyálas romantikus marhaság, amibõl az tis megtudtam, hogy -2 fokos vízben képes az ember beszélgetni akár 10 percig is.... :)
Szóval szerintem a következõ ütõs film az a 3D alkotás lesz amikor a szereplõk konkrétan a térben lesznek és nem a vásznon 3D illuziót keltve.
Viszont ennek nem lesz értelme ui. csak bizonyos szögbõl lehet az eseményeket jól látni.

Mindenesetre nálam a rági Cameron filmek a menõk, nem az újjak um. Titanic v. Avatar.
Viszont Cameron bácsi is erõsen gagyisodik: lesz Avatar 2..... :(
Természetesen izlesrõl nem lehet vitatkozni mert van akinek ez tetszik, van akinek meg az.  De szerintem Te itt kicsit összekeversz bizonyos fogalmakat: attól hogy egy film Neked nem tetszik attól az meg nem lesz szar csak Neked nem tetszik. Attól lesz szar egy film ha rossz a rendezés, a színészek vagy az opertõr vagy ami felett sokszor elsiklunk a zene. De ezeket nem lehet elmondani egyik Cameron filmrõl sem. Csak Te nem az ilyen stílusú filmeket kedveled, de ezzel nincs is semmi baj.
Csak kíváncsiságból írjmár  ide pár film címet ami szernted jó, vagy hogy pontosabban fogalmazzak amit Te szeretsz. 
<#guluszem1><#wow1><#wilting>ajjaj...

koschwarz
ahogy itt olvasom a hsz-eket, eszembe jut, hogy úgy tûnik, ha valakinek már SEMMI-je nincs az életében, amire büszke lenne, amivel megelégedhetne, csak egy dolog marad: valami ál-intellektüel hozzáállásból fakadó megjátszott hiperigényesség, aminek széleskörû kifejezésére ráadásul az internet teret ad.

bran x: a strange days-nek az akkor felesége, aki most kapott oscar-t a bombák földjén-ért, Kathryn Bigelow volt a rendezõje, cameron a producer meg az író volt.

Tower Guard
Folytatásban a Terminator 2-re gondoltam, igaz nem írtam le részletesen.
Jó, de gondolom érted mire gondoltam.
Nehogymár a Terminator vagy az Aliens film nézésénél legyen olyan érzésünk hogy nabassszus ez is egy bõrlehúzás, ezt már láttam valahol.
Ugyanmár...

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

Oldal 1 / 2Következő →