539
Boardwalk Empire - Gengszterkorzó
  • NovaTerra
    Szerintetek a Capone rendelte el a főnöke lelövését?
  • ForzaInter
    Sztem jobb évad volt mint a tavalyi. Bár a főszál és a főellenség tavaly jobb volt mint idén, de ott Margaret nagyon rontotta az összképet a felesleges szálával úgy, hogy minden részben szerepelt min 10-15 percet. Ebben az évadban viszont inkább több kisebb szál volt az előzővel ellentétben, és talán nem volt olyan pörgős de nekem szinte minden részt tetszett.

Rosetti zseniális karakter volt, de annyira őrült, beteg ember volt, és annyi szart halmozott fel, hogy neki már nem volt maradása, muszáj volt meghalnia. A Doktor pedig nagyobb ember, azért ő a New York-i négerek vezetője, míg Rosetti "csak" Masseria egyik capo-ja volt.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A rész vége ütött rendesen, legsokkolóbb halál volt Jimmy után, és persze, hogy megint egy zseniális szerethető karakter távozik. De az az igazság, hogy sajnos Richard története nem nagyon végződhetett happy end-el. Az egész csávó története tragikus volt. Egy megtört embert láthattunk, aki a háborúból hazatérve nem találta a helyét, és nem tudott visszailleszkedni a társadalomba (mint Jimmy és nagyon sok volt katona) ráadásul az arca mindennap emlékeztette a sok szörnyűségre amit átélt amikor tükörbe nézett. Sztem ő már Jimmy halála után "meghalt" együtt jó párosok voltak, de az ő halálával már végleg elveszett Richard, egyetlen célja már csak az volt, hogy kis srácot biztonságba helyezze a pszicho nagyanyjától. A vasútállomáson is már lényegében örökre elbúcsúzott. Mikor pedig leakarta lőni a Doktor-t már látszott rajta, hogy nagyon belefáradt már a sok gyilkolásba.. Viszont tudta ő sajnos, hogy soha nem élhet boldogan a családjával együtt.. Szomorú történet az övé nagyon.:( RIP RICHARD HARROW.
  • bega82
    Narcisse szerintem is nagyon adja... valóban ellenszenves, de hát ilyen a karakter, és nagyon jól csinálja a színész! Akárcsak az Éhezők Viadala 2-ben, ott is tetszett. Marha jó hangja van!
  • cylonflatus
    Attól függ majd a dolog, hogy hogyan haladnak az időben (ejj, be szép mondat volt). Megkerülhetetlen a fazon, mivel ő tett pontot a Masseria történetre. Meg spanok voltak Lanskyvel, Lucianoval is, elvileg ugye ez utóbbi megbízására nyírta ki Siegel Masseriát.
  • NovaTerra
    Kár, hogy annyira nagyon nem terveztek vele. Végül nagyon kicsit kapott. Sajnos igazam lett és ő már nem illett ebbe a bűnöző világba és nem is akart beleilleni. Bár ő is egy gyilkos, mégsem említhető egy lapon sok másikkal. Talán megérdemelt volna egy esélyt, valami hasonlót, mint amit vizionált a parton.
    Nem volt rossz az éved szerintem. Viszont talán most fordult először, hogy nem zártak le minden szálat. Hanem tovább görgetik. Szerintem Narcise jó karakter, még akkor is, ha igen ellenszenves a viselkedése.
    Lehet teljesül a vágyatok és több chicagói és ney yorki maffiózó kerül be, mert úgy veszem észre Nuck is kevesebb szerepet kap. Ha belegondoltok első évadban majdnem minden jelenben ő volt a középpontban. Mostanra meg már egy-két mondat itt, ott.
  • Janika114
    A finálé remek volt, de nekem az évad elég felemás lett összességében. Ami legjobban zavar hogy tavaly az addigi legjobb ellenséget Rosettit kinyírták, Narcise meg él tovább, és nézhetjük jövőre is a tenyérbemászó stílusát.
  • ForzaInter
    Ja most látom Costello-t Te is írtad.:D

Siegel kevés szerepe sztem annak tudhato be, hogy akkoriban meg nagyon fiatal volt, csak 18 éves.
  • ForzaInter
    Na ja, ezek a karakterek jöhetnének. És akkor még ott van Frank Costello, Alberto Anastasia, Frank Nitti, Louis Lepke, Dutsch Schultz vagy a híres Los Angeles-i gengszter Mickey Cohan aki ebben az időben a Chicago Outfit-nak dolgozott. Csak az a baj így is sok karakter van, és alig jut idő mindenkire. Bugs Moran viszont sztem a következő évadban már benne lesz. New York-i vonal idén méltatlanul keveset szerepelt, bár tavaly meg Rosetti révén elég sokat. A Chicago-i vonal viszont idén azért többet szerepelt, jövőre pedig remélhetőleg még többet fog, bár ennek a szálnak sztem egy külön spinoff kéne.. A Van Alden-Elin duó kegyetlen lesz..D
  • ForzaInter
    Bassza meg Terence Winter meg az összes író.. Ez jutott eszembe most, hogy vége lett a résznek. Amúgy nagyon jo resz volt, jobb mint a tavalyi évadzáró.
  • cylonflatus
    Nekem csak egy a bajom ezzel az évaddal: a Capone vonal. Még mindig nagyon kevés, sokkal többet elviselne belőle a sorozat, ill. belőlük - Luciano, Masseria, stb, aztán általuk be lehetne hozni új érdekes karaktereket, mint Bugsy Siegel, Vito Genovese, Tommy Reina, Frank Costello... Cosa Nostra a gyöngém, na. De a zsidó Meyer Lanskynek is voltak fajsúlyos dolgai, meg persze azért az íreket se kell félteni. Narcisset nézni se szeretem, és bár Chalky jó arc, azért szívesebben néztem volna a fentebb említett urakat. Amúgy első osztályú a show, bárcsak a többi tv-s produkció is megütné ezt a színvonalat. Egyszerűen látszik rajta az ötlet, a koncepció, minden ki vannak találva, minden apró-cseprő dolog a helyén van, és mindez úgy, hogy mégsincs az embernek az az érzése, hogy megrendezett valamit néz, nem izzadságszagúan beállított. 10/9, 0,5-öt levonok a kevés szicíliai vonalért, 0,5-öt pedig azért mert nem 24 rész egy évad :P
  • kingtomi
    Nekem is teljes agysüllyedés,az előző évadhoz képest jóval visszafogottabb befejezés,de szerintem ez benne a jó hogy nem tudjuk majd mi lesz a folytatása a következő évadnak.Harrow-ot én is nagyon sajnálom,látni h ő is megzuhant lelkileg. Az Eli-Van Alden nagy páros lesz szerintem:D illetve a következő évadtól val.szeg Nucky már komolyabb feladatokat is adni fog Willnek,maga mellé veszi teljesen.
    Hát nagyon várós lesz az 5. Season :))))
  • bega82
    NMa ez a rész... brutális volt egyrészt, másrészt nekem iszonyat darkos hangulata volt...
    Hát basszus ennyi halál, ennyi tragikus végkimenetel... tiszta depis lettem a rész végére. Harrowt nagyon sajnáltam, Chalkyt is, ahogy látnia kellett a lánya halálát, és még egy kicsit az ügynököt is. Na jó, őt annyira nem, inkább csak azt, hogy tök jó karakter volt.
    Amúgy szerintetek ha nem jelenik meg Will, akkor mi lett volna? Mert ugye Nucky mondta neki a végén, hogy "ő az apád, az én testvérem. És én nem az az ember vagyok, akinek gondolsz." De azért engem annyira nem győzőtt meg, én nagyon azt láttam a szemében, hogy tényleg le akarja lőni... aztán persze ki tudja...
    Meg akkor most Eli megy majd a chicagoiakhoz, vagy mi?
  • raymondcurto
    És elég jó folytatást ígér.
  • Steve Downie
    Gyerekek adta ez az évad
  • raymondcurto
    Fasza volt,ha lesz időm írok spoileresen is:)
  • cylonflatus
    Viszont akkor a támadók miért keresték a csajt?
  • Micsu
    mondjuk lehet benne vmi, gondolom az a fazon aki a házból nézte őket
  • Janika114
    Nem ő adta fel szerintem, hanem az öreg egyik embere aki elment a városba piálni, még mondja is hogy tudja hogy nem inni ment ő, és azért ül kint pisztollyal.
  • Micsu
    az meg a másik tuti hogy Chalky mellett a kis kurva már nem érezte magát biztonságban és visszament Narcissehoz, ő dobta fel ez biztos
  • LaszloLedzenyi
    Tuti hogy Eli megszervezi a találkozót és az FBI lecsap, mindenki sittre, Nucky meg viszi tovább a bizniszt
  • Micsu
    Chalky kicsit kilehet hogy mindenki felültette (vagyis ő nuckyről is ezt hiszi)

Nuckynak ez a kiszállás szvsz egy terv része
  • Janika114
    Szerintem is az volt, egész évadban húzni azt hogy egy beépített ember elkapja... kíváncsi leszek az évadzáróra.
  • bega82
    Én a múltkori rész nézése közben már tervezgettem, hogy beírom majd ide, hogy milyen uncsi ez a Gillien-es téma, de azért a végén leesett az állam, hogy hogy megszivatták... kicsit sajnáltam is! :(
  • a.carkey
    Gillian szála egy hatalmas nagy baromság volt. Roy Livingstone pedig szemmel láthatóan nem egy Damian Lewis ... :(
  • ForzaInter
    +ahogy elnézem Richard is akcioba lép.:)
  • ForzaInter
    Tavaly egy nagy szál volt, most inkább több kisebb van. Nálam kb egy szint a 2 évad, tavalyi évadon Rosetti sokat dobozz, Bobby Cannavale szinte mindenkit lejátszott a képérnyőről. Viszont Margaret szála kicsit lehúzta az évadot, mivel minden részben szerepelt kb 10-15 percet. Idei évadban ilyen felesleges szál nem volt. Bár Gillian annyira nem érdekelt, de olyan sokat nem szerepelt, és azért a tavalyi Margaret szálnál ez sokkal érdekesebb volt. Sztem amúgy most pár szálat majd átvisznek a következő évadra, az előzetes alapján nagyon jó résznek nézünk elébe. Lesz történés a Nucky-Chalky-Doktor háromszögben, az fbi-os szálon és lest Chicago is.
  • Janika114
    Leült kicsit a topik srácok, kicsit lassabban haladnak most a dolgok, építkeznek a fináléra, amúgy így a finálé előtt belegondolva tavalyi évad jobb volt szerintem, Richard szál sztem nem volt jó idén, bár remélem még lesz ott valami nagy dolog vele meg a Dr. se a legjobb ellenség nekem, bár a Chicagoi New Yorki mellék szálak nagyon tetszenek.
  • ForzaInter
    Ja a háború kb Obanian megölésével kezdődött.
  • Hoz_Hun
    Elvileg nem csak haladunk, hanem innen kezdődik az 5 éves háború Chicago-ban. Bár nem vagyok biztos.
    Ám remélem a doki megpurcan. Nagyon tenyérbe mászó alak.
  • cobol
    jó volt a ablakon keresztüli szórás
  • Tikal #429
    high five
  • ForzaInter
    Én meg azt keresem ami az epizód előzetesei alatt szól, de ahogy elnézem a youtube-t nem csak én, mert mindenki azt kérdezgeti mi a szám címe az előzetesek alatt.
  • Systore #427
    én erre gondoltam. végre megtaláltam.. :D

• ForzaInter
    Sztem addig el se jutunk.:(

7 évadra tervezik a sorozatot. Még 3 évad akkor 3 év, ha úgy haladnak mint eddig..
  • a.carkey
    Akkor Masseria vége még messze van.
  • ForzaInter
    Csak a sorozatban 1924-ben járunk.
  • a.carkey
    "1926-ban, O’Banion emberei több, gépfegyverekkel felszerelt kocsit küldtek a Hawthorne Innbe, Capone cicerói főhadiszállására. Al sértetlenül megúszta: testőre lenyomta az étkező padlójára, és testével védelmezte."

Tehát, kb. itt tartunk most. Nem tudom a Masseria szállal mi lesz, mert annak beteljesülése kicsit arréb van, pedig a hülye dokinak eléggé kijár némi fenyítés.
  • bega82
    Ez nagyon jó kis rész volt valóban. :)
    Nucky hiába próbálta kiküszöbölni a háborút, Bader és a doki gondoskodott róla, hogy elkerülhetetlen legyen. :) Nucky-ban ezt szeretem, hogy mindig nyugodt, megfontolt, próbálja "csendesen" elsimítani a dolgokat, de amikor beleszarnak a palacsintájába, akkor be tud ám durvulni ő is! :D
    "Dr. Narcisse, there's something I've been meaning to ask you for quite some time. Who the fuck do you think you are?"
  • cylonflatus
    Chalky hogy intézhette ilyen balfasz módon a Doktort, Jézusom...
  • Janika114
    Ja és még Margaret jeleneteit se untam, bár ehhez kellett Rothstein is :D