100
Egy fejlesztés alatt álló új magyar játék: Szigetek (Islands)
  • alakryon
    Felkerült egy videó az oldalra, amin az új textúrázási módszer látható akcióban... :)
    (A külső screenshotok továbbra sincsenek elfelejtve... ;))
  • alakryon
    Nemnem! Ezt mindenképpen végigvisszük, nincs az opciók között, hogy abbahagyjuk...
  • grebber
    Remélem ez nem olyan lesz mint a Buggy-s projekt arról is milyen fain dolgokat láttunk azt kuka :(
  • Roger6
  • alakryon
    Elnézést a kis csendért, de most barátoknál vagyunk a hétvégén, hétfőn folytatjuk a dolgokat, egy kis videóval... :) Ja és a kültéri screenshotok is esedékesek a következő héten.
  • alakryon
    Igen, dolgozunk rajta, remélem, minél hamarabb kész lesz. Időpontot megint nem akarok írni, mert mint kiderült, nem vagyok túl jó abban, hogy megsaccoljam, mikorra vagyunk meg valamivel... :P
    Egyébként főleg attól függ, hogy más dolgokkal mennyire terhelnek le, mert hát munka mellett alakul a progi.
  • Roger6
    Demó várható valamikorra?
  • alakryon
    Jogos, bár előbb utóbb biztos elérkezik az a pont, amikor haladni kell a fejlődéssel... Mi például ezt még DX9-re írjuk, de valószínűleg megcsináljuk majd DX11-re is, és a következő játékunk szinte biztos azon megy majd, illetve majd azon, ami addigra kifejlődik mire ez a dolog aktuális lesz. Egyszerűen azért, mert nagyon sok olyan lehetőség van benne, amit a régi kártyák nem tudnak, akárhogy igyekeznek, de viszont szükség lesz rájuk, hogy a többiekhez képest az adott játék ne tűnjön teljesen elavultnak.
  • Roger6
    Nem arról van szó, hogy drága egy ilyen kártya. Hanem ha működik a régi, és elviszi a legtöbb mai játékot közepes-magas grafika mellett, akkor minek cseréljem le? Teljesen meg vagyok elégedve vele, és az idők során a szívemhez nőtt. Szerintem nem csak én vagyok így vele.
  • alakryon
    Hát igen, ez is egy fontos szempont, bár szerintem manapság nem olyan nagyon drágák a DX10-et alkalmazni tudó kártyák. Ennek ellenére én is annak a híve vagyok, hogy DX9-en menjen, már csak azért is, mert nem akarnék túl sok minden újraírni (:P), meg hát azért tényleg nem mindenki van manapság az országban túl jól elengedve anyagilag, sokaknak az alacsonyabb ár is lehet magas. Egyébként meg lehet ezt csinálni szépen DX9 alatt is, láttam már jó megoldásokat.
  • Roger6
    És így legalább egy csomóan nem tudnak majd játszani, mert nincs dx10-es kártyájuk.
  • Bence94
    ha deferred lighting-ot szeretnétek akkor dx 10-re érdemesebb váltani, mert különben nem lehet "élsimítani" dx 9 alatt...
  • alakryon
    Most inkább nem mondok időpontot, de hamarosan rakunk fel külső screenshotokat is. Most több ponton is birizgálom a progi kódját, de amint lehet, csinálunk párat... sőt, videó is lesz, az jobban érzékelteti a dolgokat.
  • REPS0L
    hát kicsit jobb :)
    de gondolom sok barlangos rész nem lesz benne, inkább a külvilágról akarunk képeket :)

gugliba rákeresve okos dolgokat lehet belőle kihozni
  • alakryon
    Felkerült az oldalra néhány screenshot... :)
    Lesz majd még több is és szebb is, ahogy haladok vele.
  • Roger6
    Holnap van! Screen shot-ot ide! :))
  • REPS0L
    várjuk!
  • alakryon
    Na, úgy néz ki, megtaláltuk a tökéletes textúrázási módszert, amit Cone Step Mapping-nak hívnak. látványos eredményeket mutat, és úgy néz ki, gyorsabb, mint amit előtte használtunk, holnap szerintem rakok is majd fel néhány screenshotot, amin már látszik majd a hatása... :)
  • alakryon
    Nos én csak a magam nevében beszélhetek, illetve talán a vezető grafikusunk nevében. Mi ketten nagyon sokat tettünk fel erre a projectre, ő már csak ezzel foglalkozik, és bár én még emellett dolgozok is, pénzügyi okok miatt, de az biztos, hogy mi mindketten ezer százalékig el vagyunk kötelezve. A többiek nevében nem szólhatok, de szerintem nekik is sok múlik azon, hogy sikerül-e amit szeretnénk.
  • alakryon
    Eddig 7-en vagyunk, de azt látjuk, hogy ez kevés, a grafikai részen bőven kellenek még emberek, mint kiderült nagyon sok és sokféle feladat van ott, ami teljes ember(eke)t kíván, amire az ezen most dolgozó 4 ember nemigen elegendő.
  • sapkafej
    engem az érdekelne hogy hányan dolgoznak rajta kíváncsiságból és hányan nem kívácsiságból
  • itamragy
    Azt megtudhatom hány ember dolgozik ezen a játékon kiváncsiságbol?
  • alakryon
    Hát én nem egészen így gondoltam, hanem aki szeretne csapattag lenni, részt venni a fejlesztésben és komoly munkát végezni, valamint megfelel egy bizonyos szinten az elvárásoknak, azt szívesen látjuk, mivel még kevesen vagyunk. Nyilván aki így bekerül, természetesen a csapat többi tagjához hasonlóan anyagi díjazásra is számíthat majd.
    Tehát nem a fórumozók dolgoztatása miatt vagyunk itt, hanem informálunk titeket a játék állásáról, és várjuk a véleményeket, amiknek az alapján javíthatunk a dolgokon, valamint tagokat is keresünk különféle posztokra.
  • alakryon
    Egyenlőre egy ember van, aki a concept art-al foglalkozik.
  • Looooser
    hány concept artosotok van?
  • passatgt
    hát szerintem az lenne a legegyszerűbb, hogy beírod ide milyen textúra kell, mekkora felbontásban, mihez kell, és majd a jófej fórumozók csinálnak neked vagy linkelnek neked textúrákat:)
  • Roger6
    Állat lesz ez, csak így tovább.
  • alakryon
    Tény és való, a textúrákkal tényleg sok dolgunk lesz még. Igazság szerint erre is szeretnénk külön ember(eke)t, elvégre ez is komoly és időigényes feladat. Szóval ha van hozzá érzéketek és kedvetek akkor hajrá! Lehet jelentkezni... :)
  • alakryon
    Hát igen, jól néznek ki a DirectX 11-es dolgok, de ahhoz olyan videókari is kell... :) Mi még csak DirectX 9-el dolgozunk. Sajnos a gépem amin fejlesztek valószínűleg meg sem tudná mozdítani azt a techdemót...
    Én például egy 3000+ -os egymagos AMD procin, 2 GB memóriával és egy 8600GT-vel (256 MB) fejlesztgetek, szóval ettől jobb vasra való cuccokat csak akadozva vagy sehogy se tudok egyenlőre tesztelni.
    Persze szeretnénk minél szebb eredményeket elérni, és ezért meg is teszünk mindent! :)
    Egyébként szeretném, ha ez a játék is elérné majd egyszer azt a grafikai színvonalat... :D
  • ScarY MAN
    nekem is a fű szúrt szemet. túl világos, nem annyira jön át etc. olyan runescape hatás :) de figyelemmel követem a játék sorsát! :) ha kell segítség szóljatok (honlap...bár már sokan jelentkeztek :P)
  • passatgt
    de ez nem csak arra a textúrára vonatkozik, pl a zöld alap fű textúra is nagyon csúnya zöld
    ha pár ezer forint rendelkezésre áll, érdemes körülnézni a graphicriver.net oldalon például, ott nagyon szép textúrákat lehet venni, nem vészes áron
    de azt hozzáteszem, hogy ilyennel soha nem foglalkoztam, szóval nemtudom, hogy ehhez speciális képek kellenek e vagy valami trükkje van e, de sztem így kell:)

félreértés ne essék, nem fikázni akarom, csak segíteni:)
  • passatgt
    picivel nagyobb és igényesebb textúrákat kellene használni, pl a hegyen lévő textúra annyira látszódik, hogy ismétlődik, mintha valami paintes rajt lenne:)
  • Szeszmester
    Szerintem nagyon jó, amit csinálnak, de RPG-t fejleszteni hatalmas munka. Eddig többen is eljutnak, de aztán leül a projekt. Szerintem érdemesebb lenne vmi kisebbel kezdeni.

Amúgy nézzetek fel az Iron Tower Studios weboldalára, támogatnak hasonló fejlesztéseket. Beszélhettek az arcokkal, biztos mondanak jó dolgokat.
  • Gurren
    én ilyet akarok!
  • REPS0L
    én inkább egy gothic 2es grafikát hiányolok :)
  • alakryon
    Hát igen, lehet hogy igazatok van a grafika terén, bár próbálunk minél jobb megoldásokat találni, pl. relief mapping van elég sok objektumon, tulajdonképpen a víz, a fű valamint a lombok és az égbolt kivételével mindenen. Szerintem ami majd sokat fog dobni a dolgokon, az az lesz, ha a több fényforrásból érkező megvilágítás (deferred lighting-ben gondolkodunk) és az árnyékok (soft shadowing) is a helyükre kerülnek. Lehet, hogy pont ezt hiányoljátok. Jó irányban tapogatózom?
  • pyrohun #24
    Nekem is, de a történet annyira jó, hogy ha pl. meg lenne oldva, hogy ipad-en és / vagy iphone-on is fusson, akkor nem is zavarna, hogy nem csúcsgrafikáról van szó. Ja, jut eszembe: weboldalban számíthattok rám, ha kell segítség.
  • REPS0L
    nekem maga a technológia tűnik fejletlennek :/
  • alakryon
    Komoly kérdés jön:
    A grafika stílusát, vagy a technológiáját érzed ódivatúnak?
  • SzQk
    Hali:D A történet állat, csak a grafika szerintem kicsit ódivatú :S