517
Probléma e a nagy kor különbség a \"szerelmes\" emberek életében?
-
#357 nem haragszom, miért haragudnék
azt a csodás lényegre törő sorsválasztó kérdést ott lentebb igazából magadnak kell megválaszolnod egy szimpla igennel vagy nemmel -
#356 Ne haragudj! -
#355 Jelenleg azt is leszarnám, ha belémdöfködnél egy kést... -
#354 akarsz tovább lépni?
-
#353 Látom az ego nálad is dolgozik rendesen...mindenképpen neked kell, hogy igazad l1en... -
#352 nincs mit megmagyarázni akkor, amikor nem akarja feldolgozni
az első lépés az, hogy fel akarja dolgozni, tovább akar lépni
amíg ezt nem akarja, addig nincs mit tenni
akarsz tovább lépni? - történt ami történt
ez itt a kérdés -
#351 Jah...nehogy tönkre t1en egy egész életet...kb. még fél percébe került volna és nekem nem lenne életem...nem lenne, mit tönkre t1en...hát dolgozd fel és ha sikerült, akkor küldd már át légyszi...mert nekem nem sikerült ezt feldolgoznom, azért egy 10éves gyereknek magyarázd már meg, hogy dolgozza fel, hogy egy hajszál választotta el a haláltól... -
IXEMGabeo #350 "én nem írtam le senkit
pusztán aki nem tesz magért semmit, azzal nem lehet csinálni semmit sem"
ez még inkább korrekt, minthogy leírjad őket -
IXEMGabeo #349 utsó szó: akkor szted az nem egyenes ember, aki nem tudja megcsinálni?
Én sztem attól nem lesz rossz valaki, ha lelkiválságban van, meg egyebek. Szenvedni szenved az illető, de rossznak nem rossz, és olyanok is vannak, akik folyamatosan keresik a megoldást a problémára (nem adják fel) de sehogy se jön össze nekik. Biztos erre megint azt mondanád, hogy a módszerük rossz. Dehát nem mindenki olyan pro gondolkodásban, mint mondjuk Józsi, Etelka, Pista vagy akár te... -
#348 így van reálisan, nem rosszabbul mint amilyen
és első körben elég ha csak magadat akarod fixírozni, aztán ha az rendben van, akkor jöhet a világ ...
én nem írtam le senkit
pusztán aki nem tesz magért semmit, azzal nem lehet csinálni semmit sem -
#347 ez inkább egyenes emberség mint gépesség kérdése -
IXEMGabeo #346 na jó Sal most megyek inkább találkozom a jóval idősebb másodunokatesómmal, inkább minthogy a gép előtt üljek, így is sokat ülök ott, de most végre szünet van;) -
IXEMGabeo #345 Ha az elméletbe működik is, a gyakorlatba nem biztos, hogy mindenki meg tudja valósítani. Nem minden ember erős gép... -
IXEMGabeo #344 az az érdekes, hogy te mindig azt hiszed, a másik hülyeséget ír, holott, nem az következik be törvényszerűen, amikben te gondolsz, hanem sajnos a rosszabbik fele következik be a dolgoknak. Reálisan kell sajna látni a dolgokat. Nos néha, visszatér egyszer-kétszer az a gondolatom milyen lenne, ha minden oké lenne minden pillanatban az országon, világon belül, de aztán leszállok a földre és elhiszem, beletörődök abba, hogy magammal kell törődjek nem pedig a megváltáson gondolkodni, hogy mikor jön el.
Egyébként ennyi erővel a rengeteg lelki beteget is már leírtad magadban, akiknek pl segítség kéne... -
#343 kiszabadult a szellem palackból, és kamatostul kiélte magát
ezért nem palackba zárni kell, hanem baráttá tenni - feloldani/megoldani -
IXEMGabeo #342 ugyanmár, ha az elküldése nem megy, akkor bezárom egy palackba az ártó szellemet máris jobban érzem magam, ha nem szabadul ki...nem így működik ez. És az a gond, hogy úgyis sokaknál szinte jönnek az újabb problémák, ha az általad leírtakat teljesítik is, akkor is jönni fog újabb probléma. Bár, most azt gondolod, ha egyszer sikerült evvel a módszerrel elküldeni a rosszat, akkor máskor is menni fog ugyanúgy...
Akkor miért van az, hogy rengeteg magabiztos ember, akiknek mindig minden jó volt azok pl az alkoholba és a tönkremenetelbe menekültek? mit vesztettek el te szted? pusztán csak önkontroll kérdése... -
IXEMGabeo #341 oké, de akkor más személyben kellett volna beszélnünk, mivel mindketten félreértettük...E/2-essel mondtad persze, hogy ellenkeztem, hogy az nem úgy van... -
#340 azzal, hogy nem foglalkozol vele ott marad, csak a háttérbe küldöd
megoldani/feloldani kell tehát, nem a háttérbe küldeni -
#339 Általánosságban nyomattam. Ha magadra veszed, vedd.
Meglehet csinálni. Az első lépés, hogy elfogadod, hogy meg lehet csinálni. Ami 'nem tudja megcsinálni', az nem az ember lelke, hanem az ember egója. Az harcol, az sértődik, az háborodik, stb ...
A többi kifogás amit írsz, az csak kifogás.
Aki nem lép tovább csak saját helyzetét súlyosbítja, csak egyre inkább saját maga terhére lesz. A léleknek a nem tovább lépés sokkal rosszabb állapot. Az egó az, ami imádja a negatív kéjt. És épp ezért nem is akar tovább lépni valójában. -
IXEMGabeo #338 ezeket a hibákat amikről beszélsz, elfelejteni nem lehet, de túllépni túl lehet rajta...Legjobb, ha nem foglalkozik az ember vele és már akkor rögtön más lesz a hozzáállás... -
IXEMGabeo #337 nincs probléma...
Nem magamra utaltam tehát 2 HSZ-t is feleslegesen nyomattál nekem.
Ha nagyon akarja az ember mindenen túl tud lépni. De mindent azt elméletben lehet megcsinálni, mert az ember nem tud mindig gép lenni mivel lelke van. És most a nagy tömegről beszélek, nem magamról. Rengeteg ember van, akit lelkileg megviselnek bizonyos dolgok, vannak mindenkinek sérelmei, de, az, hogy minden ok nélkül legyen mintha mi sem történt volna, mindenen túllépni nem egyszerű feladat. Abban igazat van, hogy nem lehetetlen, de csak nagyon kevesek képesek arra, hogy egy marha rossz sorozat után, akár a családban sorozatos halálozások után, sorozatos munkahelyi gondok, megaláztatások után, vagy anyagi kilátástalanság után, össze is szedje magát bárki...0-ról könnyű elindulni, de vannak helyzetek mikor nincs semmi lehetőséged... -
#336 a belelökövel foglalkozni: mellékvágány
mert elvisz attól, hogy észrevedd magadban a hibát, és azt kijavítsd
a harc felőröl - ha ez kell harcolj
ám tudd: ettől semmilyen belső gubancod nem fog kigubancolódni
nem tanulsz meg tőle úszni, nem fogod tőle megszeretni a vizet, nem lesz tőle önbizalmad stb ... -
#335 és sehol nem szidtam az ártatlanokat, és sehol nem éljeneztem a bűnösöket
én arról beszéltem, hogy megéri-e elakadni/lehorgonyozni egy gubancnál, és hagyni azt, hogy ez a gubanc tönkretegyen egy egész életet
független attól, hogy ki/mi okozta a gubancot
a gubanc benned van, benned keletkezik és nem a bűnösben, így a bűnös likvidálásával nem oldódnak meg a gubancaid
belső dolgokról, munkáról van szó
ellenségekkel és bűnösökkel foglalkozni külső dolog, ami nem oldja fel a belső gubancot -
IXEMGabeo #334 persze úszni meg lehet tanulni, de azért a belökőre mit mondasz? nehogy azt mond, hogy okítás céljából lök be...mivel ez nem úszómester, nem úszóedző, hanem egy rosszindulatú ember pusztán rosszat akar nekem nem pedig tanítani...ezek a mocskok ellen kell harcolni, én egy szóval nem mondtam olyat magamról, hogy nem tudnék úszni...puszán irritál, hogy vannak ilyenek, akik belöknek téged, engem, akárkit -
IXEMGabeo #333 és szted az rendben van és normális, hogy a másik ember ezt csinálja? Ezekszerint te azt szidod, aki ártatlan a bűnösök meg éljék a világukat hevesen, mert ők erősebbek mi? hát rohadj meg, ha így gondolod... -
IXEMGabeo #332 általánosságba beszéltem, nem indultam ki magamból...láttam eseteket, engem senki nem alázott meg, általánosban gyengécske voltam, csendes meg minden szekáltak, de leszartam már akkor is..középiskolában már nyugalom volt és kiálltam az elveimért. Én olyan közömbös arc vagyok mindenkinek, csak mondom... -
IXEMGabeo #331 harcolni kell, ki kell állni az elveidért, nem szabad feladni az eszméit semmilyen külső befolyás ellenére sem...és bízni sem szabad senkiben, csak abban, de még abban se maximálisan akit megszerettél, vagy akiről tudod, hogy abszolút számíthatsz rá -
#330 Gondolj bele, hogy ez a negatív horgony a vízzel és az úszással kapcsolatban milyen erőteljes. És képzeld el, ha ez egy pozitív, erőt, lelkesedést adó horgony lenne, mi minden csodás dolog származhatna belőle... -
#329 így van, te vagy a hibás, hogy nem léptél túl a múlton, és még mindig utálod a vizet, és nem tanultál meg úszni
sokaknak a pénzt és az élet egyéb más területeit is pont így megutálják
kérdés, hogy ez jó-e így, és ezt változatlan tovább kell csinálni, vagy mihamarabb helyére kell tenni a problémákat
azért, hogy ma nem tudsz úszni, és ma utálod a vizet te vagy a hibás, a felelős, mert nem léptél még túl a múlton
A boldogulásod, boldogságod múlik azon, hogy lehorgonyzol-e egy korábbi rossz tapasztalatnál. -
#328 Miért? Lehet, hogy van oka annak, hogy nem tudsz úszni...engem pl.amikor 4ikben jártunk úszni, az úszótanár lenyomott a víz alá és nem engedett feljönni, nyomta tovább a víz alá a fejemet és épp, hogy volt még levegőm...na azóta utálom a vizet, mióta majdnem belefolytottak...de fogadjunk ebből is kihozod, hogy én vok a hibás... -
#327 A kérdés ugyan az.
A víz a hibás, vagy te, hogy nem tudsz úszni?
A belelökőre rátolni, hogy nem tudsz úszni nem jó ötlet ... -
#326 Az a probléma, hogy ha valaki tudja, hogy nem tudsz úszni, de mégis belök a vízbe. -
#325 Beleesek a vízbe. Nem tudok úszni. Belefulladok.
Mi a probléma? A gonosz víz aki az életemre tör, és akit be kéne tiltani, és fel kéne számolni, vagy én magam, hogy nem tudok úszni? -
#324 Az beszél ilyeneket mint te, aki maga nem tud boldogulni a dolgokkal.
És sokkal egyszerűbb a dolgokat megtenni hibásnak, bűnösnek, mint a magunk fogyatékát belátni, és helyre hozni ;) -
#323 csak akkor tudnak megalázni, ha veszed a megalázás lapját
akkor tudnak nem tisztelni, ha veszed a nem tisztelet lapját
szimplán rajtad áll ez a kérdés is, és nem a gonosz alázó környezeten ;)
önfejlesztés - nincs más megoldás
a hiba benned van -
#322 Nekem mindig vagy idősebb, vagy fiatalabb...életemben talán 1szer volt velem egy idős...1ébként durva váltás, hogy az előző barátom, akivel 4évig voltam 1ütt 6évvel volt idősebb nálam...a mostani meg ugye 5el fiatalabb... -
#321 Tudod...egy fecske nem csinál nyarat...lázadni tudsz, de értelme nincs...sajnos kénytelen vagy elfogadni a világot úgy, ahogy van... -
IXEMGabeo #320 az a baj, hogy néha a túlzott hevülés miatt félre szoktam nézni 1-2 szót és akkor elszúrom az értelmezést is xD ez köszönhető a szétszórtságomnak, meg annak, hogy gyorsba szeretnék választ adni, tehát túlbuzgó vagyok. amúgy pedig tudok szöveget értelmezni. Még szerencsére az a korosztály vagyok, akit megtanítottak erre.
No, de a topikhoz kapcsolódóan volt e már vkinek, nála jóval idősebb partnere?;) tudom, hogy sokan leírták már, de jöhetnek továbbra is a témához kapcsolódó dolgok. -
#319 akkor máskor azt mond akire gondolsz, mert megharaplak :D -
IXEMGabeo #318 salsouléknál nem rád céloztam elsősorban...te jól mondtad, hogy a kényszer nagyúr avval nincs is gond. Nem ez volt a problémám csak még HSz-ekkel ezelőtt írtam vmit mangalánynak amiből sal kiforgatta a szavaim onnan lett egy kis vitatni való, amiben nem értettem egyet vele...utána pedig elég más téma lett, konkrétan amit már te is leírtál #291, 292...mivel későn jöttél nem rád értettem, azt, hogy esetleg nem mondtál nagy igazságokat...