19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Pares
    Na várjál, azt nem véletlenül Ramsay nyilatkozta? :D
  • argo001
    Vagy elrepülnek a vadkacsák. Ja, az egy másik HBO-sorozat. :D
  • gsanya21
  • Zozo0122 #15585
    Illetve van még egy lehetséges vég:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Rick Grimes felébred a kórházban, az egészet álmodta. Utána kezdődik a zombiapokalipszis :D
  • Zozo0122 #15584
    Mit néztek amúgy? :D Legvalószínűbb vég, könyves spoilerek is:

Cersei nem nyerhet. Meg lett jövendölve, hogy letaszítja őt egy fiatalabb és szebb királyné. A gyermekeit elveszik tőle és 3 gyermeke lehet. Tuti, hogy most sem terhes, átveri Jaimet.

Danynek is meg kell halnia, összejön Jon-nal, de ha ő be akarja teljesíteni az ő próféciáját, akkor szíven kell döfnie Danyt. Ezt nagyon a végére tippelem, addig 1-2 hétig majd járnak. Dany sem fog megfoganni szerintem. Ezt pedig az ő próféciája támasztja alá, amikor a banya megátkozta.

Jon mostanra szinte tutira, minden szempontól Azor Ahai. Ő fog megmaradni, valószínűleg egy félig romba döntött Westeroson, ahol le kell nyomnia az Éjkirályt. Amit itt nem értek, az az, hogy Jon-nak milyen indokból kellett meghalnia. Logikus lenne, hogy azért, hogy mentesüljön az esküje alól. De nem feltétlenül - a könyvben pl. Stannis is felajánlotta neki, hogy királyi rendeletben adja neki Derest, ha támogatja őt. Szerintem ennek a fejleménynek is lesz még egy fontos aspektusa. (mármint annak, hogy Jon 1x már meghalt)

Tehát: vagy Jon, vagy a Night King. Illetve Brannek lesz még egy nagyon csavaros, valószínűleg brutális fordulata, azt nagyon várom. Tippjeim vannak, tuti ütni fog.

Martin pedig ezt nyilatkozta (nyersen fordítva, de most nem keresem meg) : "Ha azt gondoljátok, hogy ennek az egésznek jó vége lesz, nem figyeltetek eléggé."

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.08.22. 21:17:56
  • DasIsFuck
    Ez lenne igazából a megfelelő vég a sorozatnak, meg az ilyen sztoriknak illik ez a fajta végkifejlet amikor felépítik azt, hogy mégis van remény csak azért, hogy a legvégén összezúzzák azt.

Ha belegondoltok az a legkegyetlenebb, ha végül Danny lesz az aki végleg megpecsételi Westeros sorsát.

Meg nekem nem lenne elfogadható, ha a végén nem a mások "nyernek", főleg egy ilyen low-fantasy settingbe.
  • Renegade
    ez mondjuk igen beteg lenne:

"de mire odaer elojonnek apja hajlamai, es egy verengzo diktator valik belole."

o0
  • Sequoyah
    Rosszul emlekszem hogy Danynek volt egy latomasa (meg evadokkal ezelott) a behavazott es elegge kihalt tronteremrol? A latomasok elegge be szoktak jonni ebben a vilagban.
    A masik Cercei veszte, azt is megjosoltak, szoval sok penzt nem tennek az o gyozelmere.

En a kovetkezok valamelyikere fogadnek:
    - Happy End, de komoly tovabbi vezeraldozatokkal mire odaernek.
    - Happy End, de keseredes, foleg a jovo miatt. Pl Dany a tronra kerul, de mire odaer elojonnek apja hajlamai, es egy verengzo diktator valik belole.
    - Danyek megszerzi a tront, de egy temetonyi kontinens folott uralkodhat csak. Hogy a Nightking eddigre meghal, vagy meg a vegen elkapja Danyt az mar nem is olyan lenyeges.
  • Sequoyah
    Nana hogy olyat nyilatkozott, csak nem arulja el a veget, inkabb fenntartja a feszultseget:)
  • DantesHUN
    Martin elmondta a sorozat készítőinek mi a történet vége illetve a főbb csomópontokat a történetben. A többit tölthetik ki a saját fejőkből az HBO-nál.
    Aztán mintha nyilatkozott volna korábban olyat is, hogy ne lesz happy end.
  • Renegade
    szavazzuk meg a szavazó topikban :)

tessék Molni, érdekes kérdés

ki fog nyerni a GOT-ban?

letarolnak mindent és mindenkit a zombik
    visszaverik őket, de Cersei mindenkit átbasz, a Lennisterek győznek
    habos-babos high fantasy: kisüt a nap, az édibédi rokonoknak bölcs gyermekei születnek
    a lich..akarom mondani éjkirály meg a legtöbb fő karakter meghal, bár a veszély elmúlt, de nem igazi győzelem

• Sequoyah
    Hany GRRM story veget ismered? Mas tortenete is negativan vegzodik?
    En csak a GoT-t ismerem, aminek viszont meg nincs vege. Es o is bevallotta, hogy azert oli a szereploket, hogy ne legyen egyertelmu a vege, es valoban izguljunk ertuk. Szoval teljesen logikus az is, hogy ha abszolut happyendet szan a vegere, csak elotte jol felszitotta a kedelyeket az elobbiek miatt.
    Na es ne felejtsuk el hogy igy, hogy nem fejezte meg be a sztorit, az HBO kezeben van a dontes hogy milyen vege legyen.
  • DantesHUN
    Majd jövőre kiderül, de szerintem nem lesz happy end. Amúgyis Martin szeret trollkodni. Szeret felépíteni szereplőket, hogy aztán meghaljanak. Ellenben a boldogságot, az utálja. Senkinek nem juthat túl sok jó.
  • Sequoyah
    Eleg ha nem teszik mar most nyilvanvalova hogy Dany/Jon fog nyerni, vagy Cercei ha a rossz veget akarnak. Ha nem lenne olyan kiszamithato az elmult 1.5 szezon, akkor meg komolyan izgulnek is nekik hogy tenyleg osszejon-e.
    Persze meg meglephetnek hogy tok mas lesz a vege...
  • BaliBoy
    Nem lőnek olyan magasra? Az urukhaiok a Helm szurdoknál már számszeríjjal sorozzák a védőket...
    Na meg valójában csak 1 sast kell leszedni, aki a gyűrűt szállítja. Azt meg csak összehozták volna. Utána vége a dalnak. Házhoz vitték volna Szauronnak a gyűrűt.
  • BaliBoy
    Az első évadok azért szóltak nagyot mert irtották a jó népet. És ezt szerintem túl is tolták. Alig maradtak főszereplők. Ha ezek számát tovább csökkentenék, akkor behalna a sorozat, nem lenne kit képernyőre vinni. De biztos lesznek még áldozatok a főbb szereplők közül is (én azt hittem, hogy már a 706-ban is elbúcsúzunk valakitől). A következő részben tuti elvesztünk valakit. :)
    Illetve azért is voltak másabbak az első évadok, mert tele voltak ármánykodással, meg sunyulással. Amiknek a következménye a nyílt konfliktusok lettek.
    Nekem pl. az utóbbi évadok sokkal jobban tetszenek mint az első évadok.
  • DantesHUN
    Nem győznek a jók, Cersei nyer.

A kiszámíthatóság:hát ez van. Mégis mit lehetne még nagyon váratlant húzni? Még durvább váratlan mészárlást? A sokadik után az ember nem lepődik meg.. Egy újabb váratlan árulás? Ismét jön egy elmebeteg aki szeret gyilkolszni meg embereket kínozni? Volt már Joffrey, volt már Ramsey, Euron...a sokadik után nem lepődök meg. Vagy egy újabb szexjelenet? Ennyi év után nehéz ám olyat kitalálni ami még nem volt.
    Bár mondjuk valami ötletesebb lehetne a ,,utolsó pillanatban megmenekülünk" témánál.

Illetve, kicsit kellene csak igényesebbnek lenni. És ehhez nem kellene ám mindent mutatni, csak pár jobban megírt párbeszéd, jelenet, néhány jól beszúrt mondat.
  • Ainz
    Olyan magasan az orok soha nem lövik le őket..
    A Nazgulok támadtak volna, de mivel amikor Gandalfékat megmentik, akkor is elégé van esélyük ellenük így ez sem kizáró ok..
    Arról nem is beszélve, hogy mondjuk a sasokon Legolas féle tündék ültek volna, szépen lenyilazzák a Nazgul lovasokat..
    Azt már meg sem említem, hogy fogalmunk sincs róla, hogy akkoriban elszórva mennyi sas volt.. míg a Nazgulok száma ismert.. magyarán még fölény is lehetett volna...
    Szóval annyira mégsem hülyeség.
  • Palinko
    Jó valljuk be itt lenne sírás bárhogy fejezik be. Jók győznek = fúj sablonos hollywoodi happy end. Rosszak győznek = "én már megmondtam az első évadban hogy ez lesz mert ez ilyen kiszámíthatóan g*ci sorozat", jók győznek, de nagy veszteséggel = fúj mi ez a hőskultusz, de sablon. Tényleg valamilyen szinten irreálisak már ez elvárások.
  • DantesHUN
    Plusz: A gyűrűkurabeéli sasok nem csak nagyra nőtt madarak valamilyen szinten értelmes lények. Az Egy Gyűrű viszont mindenre hatással van. Mindenki felett képes átvenni az uralmat, lehet a sasok felett is -kivéve Bombadil Toma-
  • Sequoyah
    Sajna kezd kicsit belesullyedni a Tronok Harca az atlagba. Ugye eleinte azert valt naggya, mert kiszamithatatlan volt, es meglepo fordulatokkal tarkitottak, igy tenyleg nem tudtuk mi lesz. De az utobbi evad (sot mar reszben a 6. is) fordulatai mind kovetkezetesek es kiszamithatoak voltak. Meg a zenek is mindig jol megalapoztak hogy mi fog tortenni.
    Meg a vegen az lesz hogy a jok gyoznek, es a rosszak elnyerik melto jutalmukat:)

En mondjuk azt felteteleztem, hogy a sok aldozat a jok oldalan igazabol azert volt, hogy amikor a vegen a jok gyoznek, akkor annak valoban oruljunk majd. De egy kicsit koran kezdtek...
    Vagy jon meg valami komoly fordulat? Lesz meg vajon Stark aldozat, pl Aria v Sansa?

Na mindegy, azert igy is szeretjuk:) Nem lett rossz ettol, csak kevesbe jo.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2017.08.22. 18:28:31
  • Sequoyah
    HBO: Zavarjuk ossze a rajongokat azzal, hogy minden szereplo osszevissza teleportalgat 0 ido alatt akar 100 merfoldekre.
    Rajongok: Nem zavaros ez, sot logikus ha feltetelezzuk, hogy a reszeken belul is hosszabb ido telik el amit nem mutatnak.
    HBO: Hold my beer!
  • BaliBoy
    A Gyűrűk Urával kapcsolatban ez egy közkedvelt bullshit. Mármint a sasos teória. Hacsak úgy berepültek volna Mordor felé a sasok, akkor az orkok nyilakkal, meg a nazgulok úgy leszedték volna őket, hogy csak na... Mikor a sasok Mordor felett repülnek, akkor már se orkok se nazgulok.
  • Stockbauer33 #15565
  • Renegade
    :)
  • DonnieBrasco
    Nem vetettem én senkinek semmijére semmit, de egyszerűen adta magát a szakállas poén :D
    No para.

DB
  • Renegade
    nagyon rég volt, de ja

én megláttam, meglepődtem, engem az ilyenek zavarnak, régen is zavartak, kizökkent.

továbbra is SZERINTEM: az ominózus csatajelenet kínos volt, amit az éjkirály tetézett (tudom-tudom, mindenki máshogy látja)

szeretem azt a mondást, de nem szép dolog a másik szemére vetni, hogy tizenx év távlatából összekever filmeket
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.22. 15:27:16
  • Renegade
    sanszos, próbálom megkeresni a jelenetet
  • DonnieBrasco
    Tán ez?

A kikötő meg Murmanszk.

Szóval nem Moszkvában, nem merciket, és nem osztogatnak.
    Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.22. 15:19:22
  • Renegade
    akkor lehet, hogy egy másik film volt :)

melyik az a film, amiben beszélgetnek a kikötőben, mielőtt kifut az orosz tengeralattjáró?
  • molnibalage83
    A Vörös Október filmben nincs leningrádi jelenet...
    Sőt, semmilyen szovjet kikötői jelenet nincs...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.22. 15:05:15
  • Renegade
    googli
    kb nem hittem a szememnek, vissza kellett tekerni, mert azt hittem, hogy hallucinálok

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.22. 15:01:12
  • molnibalage83
    ?

Ki? Abban a filmben nem volt ilyen, ezen felül a filmben voltak műszaki hülyeségek is dögivel...
  • Renegade
    örülj neki, hogy neked ennyi elég,sajnálom, nálam a Vadászat a vörös októbernél is elrontotta az élményt, amikor Winnetou végigsétált Leningrádban a tengeralattjáró kikötő előtt.

azok kedvéért akik esetleg nem értik: ha egy talponállóban hajat találok a kajámban, akkor unottan félredobom, ha ez a Costesben történne akkor kibaszott zajos és nyűgös lennék.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.22. 14:56:57
  • molnibalage83
    Kb. Most azon verik egyesek, hogy kikockázva látszanak a hibák?

A '90-es évek elején és közepén a CGI előretörésével egyidőben mondta egy trükkmester, hogy a jó trükk a következők elegyéből áll...

1. Szolgálja megfelelő szinten a dramaturgiát.
    2. A Lehető a legjobban nézzen ki.
    3. Lehetőleg legyen megismételhető, mert ha isten pénze sem elég rá és sokáig tart megcsinálni, akkor hiba esetén nem megismételhető.
    4. Összeségében szolgálja ki a filmet, hogy a hihetőség illúziója meglegyen a fenti 3-mal.

A CGI megjelenésével a költségek és megismételhetőség nagyot változott, de egy ideig hihetőségben a makettek és egyéb trükkök még jobbak voltak sőt, sokszor olcsóbbak. Szóval egy ideig kompozit megoldások is voltak.

Megvolt ez a harcjelentnél? Szeritnem igen. Kikockzáva rázoomolva látni. Igen. És ki néz így filmet...?

Ja, bocs, senki...
    Most többnyire egyetértünk. :)
  • Pares
    Hú, kurva nagy szerencsém van, hogy nem olyan elbaszott mentalitással és hozzáállással áldott meg az Isten, mint a hozzád hasonlókat, és a folyamatos szőrszálhasogatás meg hibakeresés helyett minden másodpercét tudom élvezni.
  • szabii98
    Az Kings Landing, a Dragonpit-ben fognak találkozni.
  • Stockbauer33 #15551
    http://hu.ign.com/game-of-thrones-season-7/27643/news/a-tronok-harca-rendezoje-magyarazatot-adott-a-zavaros-idovon
  • Stockbauer33 #15550
    [/spoiler]
  • DantesHUN
    Szerintem Cersei fog győzni. Ő fog uralkodni, a pozitív szereplők elbuknak. Ez a Trónok Harca nem lesz happy end. Tavalyi évad végén szinte mindenki arra fogadott volna za erőviszonyok alapján Cersei-nek annyi. És? Jó vesztett egy csatát. De van pénze. Meg flottája.