Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Többen írták korábban más blogokon is hogy nevetséges ez az arcváltás dolog mert hát Arya teljesen más alkat mint Frey meg stb... Szerintem egy fantasy-nál ezt el kell fogadni. De ha már így van. Mondhatnánk azt is hogy ez az arcváltás egy sima mágia amig az adott maszkot hordod addig teljesen elbűvöli a körülötted lévőket és azt látják hogy te az az ember vagy akinek a maszkját hordod.

molnibalage83
Hot Pie kapott egy kis visszatérést. Gendry vajon felbukkan valaha?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Az arcváltás biztosan mágia a hangutánzás miatt önmagában és a maszk tökéletessége miatt is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Caliph
Nyilván többféle mágia létezik,ami a sárkányok megjelenésével erősödött meg igazán...
Én mágiának tartom a zöldlátást vagy a wargolást is,akkor ugye ott a vérmágia ,melissandre kedvence.(de ért az árnyszövéshez is,emlékezz csak Renlyre)
Van holtak feltámasztása és irányítása,ez az éjkirály kedvence,ehhez hasonló lehet ami a heggyel is történt,ezek mind zombik,de létezik a másik vállfaja is,amikor a tudatával együtt támad fel(beric,jon)
Én az arcváltást is mágiának vélem,még ha konkrét maszkoknak is tűnnek,de olyan minőségben történik meg hogy tuti van köze hozzá(pl amikor Jacken csak elhúzza a kezét az arca előtt és máris máshogy néz ki harrenhal után,nem pedig lehúzza a maszkot és felvesz egy másikat)
Van példa elementális mágiára is(tűz vagy víz manipulálása,erre talán Stannis kardja lehetne a példa)

Most így hirtelen ennyi féle mágia rémlik ami megjelent a sorzatban.Korábban is volt tél,az Éjkirály mégis most döntött a támadás mellett,amikor kikeltek a sárkányok.Persze simán lehet véletlen egybeesés.Az üstökös is most jelent meg,és kb ezzel egyidőben Targaryen kézbe kerültek az utolsónak tartott sárkánytojások.

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

[NST]Cifu
Nem biztos, hogy a mágia alatt ugyanazt értjük.

Az Éjkirály kifejezetten komolyabb mágiát nem mutatott be - a holtak feltámasztás megvolt a sárkányok kikelése előtt is.

Én a mágiát például arra értem, ahogy Thoros feltámasztotta már hat alkalommal Beric Dondarion-t, vagy a vörös ribék Jon Snow-t.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Caliph
A mágia köti össze őket,ugye a sárkányok miatt az most ismét erősödni kezdett,de akkor is megvolt amikor a sárkányok csak tojásban voltak de kikelthetőek.A kérdés az hogy ha az összes sárkány kihal megszűnik e a mágia ? 😊

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

[NST]Cifu
Az éjkirály és a mások a három sárkány megszületése (tojásból kikelése) előtt is tobzódtak, emlékezz vissza az első évad első részének nyitójelenetére. A három sárkány csak az évad végén kelt ki a tojásból... Szóval especiel a három sárkány és az éjkirály nem kötődik egymáshoz szerintem.

Caliph
Tippre vagy az lesz a vég hogy a mágia kihal és mindenki sima halandó lesz,vagy egy utolsó vágóképen bevágnak még egy sárkánytojást amit vagy valamelyik sárkány rakott le,vagy valyriában valahol ugyanúgy kővé válva tengődik 😊

Ha most kicsinálnák a 3 sárit megszűnne a mágia,vele együtt az éjkirály hatalma is és már vége is lenne a sorozatnak 😄
Vagy legalábbis az éjkirály vonalnak 😄

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.07.26. 10:00:24

[NST]Cifu
Csak csendben szúrnám közbe, hogy a mágia és a sárkányok kapcsolatát többször is említették a sorozatban (és ha jól rémlik a könyvekben is). Szóval én nem hinném, hogy mindhárom sárkány elpusztulna, éppen ellenkezőleg...

Caliph
Az egyik sárkány tuti meghal királyvárnál,a másik meg a fal védelmében és akkor talán láthatunk majd jégsárkányt is ha az éjkirály feltámasztja 😄 lovakat mamutot óriást fel tud éleszteni,akkor sárkánnyal sem lehet gondja 😊
a harmadik meg majd a great endingben fog meghalni tippre 😄

szucsy89
sajnos igen. csak meg ne haljon 😞

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

molnibalage83
Az ilyen gondolatmentenek az a baja, hogy a GoT világában ezek irrelevánsak, a plot a lényeg...

AnuluWork
Jópártucat sárkány volt. De persze, Meraxest is fejbelőtték. Ő Rhaenys sárkánya volt. Viharfelleg pedig ha jól emlékszem ifjabb Aegon hercegé aki később III. Aegon néven lett király. (Akinek az anyját Rhaenyrát II. Aegon sárkánya Sunfyre a még csak herceg Aegon előtt először megsütötte, majd felfalta.)

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Nohab
Van egy olyan érzésem, hogy ezzel az utolsó jelenettel Tyrion Lannister pozíciója gyengül meg. Olenna mondatai visszhangzottak a fejemben az utolsó percekben.
[NST]Cifu
Ha Meraxes-t a fordítók Viharfellegnek fordították, akkor pont ezt írtam én is...

Master91
Szerintem
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
AnuluWork
Én azt hittem fel tudja támasztani őket. 😊

AnuluWork
Viharfelleget ölték meg nyilakkal. Szemeket lőttek ki, emiatt zuhant le, és döglött meg sárkány, de főleg egymást ették és nyírták ki, ill. lemészárolták őket kikötve.

AnuluWork
Khm. Azért ne felejtsd el, hogy először is a sárkányokon ültek. Méghozzá a feleségei/testvérei. Nem esett az eső, búzamezőn harcoltak. Pikk-Pakk felgyújtottak mindenkit a sárkányok. A Lannisterek is majdnem odalettek, de aztán szépen behódoltak, és átálltak a megfelelő időben.

Danynek (még) nincs sárkánylovasa. Csak ő tudja meglovagolni a sárkányokat.

Egy sárkány purcant ki nyíl vagy dárda által a sok közül. A többit vagy más sárkány ölte meg, vagy lemészárolták őket amikor a népek lerendezték a Sárkányvermet.

Tehát oké. Kikapnak egyet. Aztán a másik kettő kicsinálja a flottájukat, a hadseregüket, és igazából mindent. 😊

Vagy előhúznak a seggükből egy mesterlövészt, mint a hobbitban, aki majd jól belő egy hiányzó pikkelyen keresztül a sárkány szívébe <#eplus2>
"Hamarabb el tudom képzelni azt, hogy valamilyen csapdát állítanak az egyiknek"
De hát én is erre céloztam. Félreérthetően fogalmaztam meg?

"Biztosan nem egy darab dárdavetővel fognak védekezni."
Szerintem sem, de "valamilyen csapda" (ahogy te írtad), "jól kivitelezett átverés" (ahogy én próbálta írni) segítségével, 1 db ballisztával sem teljesen reménytelen próbálkozni. Valaki említette a mérgezett nyílvesszőt is.
Kétségtelen azonban, hogy a suba53 több száz ballisztás nyílzápora jobban mutatna a képernyőn 😊
Szerintem pont Drogon halálának van a legkisebb esélye. Rhaegalnak és/vagy Viserionnak viszont nagy esélye van arra, hogy ne élje túl az évadot. Biztosan nem egy darab dárdavetővel fognak védekezni. Bár amikor vártam, hogy mi a csoda fegyver a sárkányok ellen, először egy bizonyos kürtre számítottam, így csalódás ért. Igazából ha ez minden, amit fel tudnak mutatni, akkor nem féltem annyira a sárkányokat, feltéve ha az egyiknek mindenképp meg kell halnia. Nem tudom elképzelni, hogy magasan repülő, vagy alacsonyan és gyorsan repülő célpontot ezzel halálosan meg tudjanak sebesíteni. Hamarabb el tudom képzelni azt, hogy valamilyen csapdát állítanak az egyiknek, megvárják míg leszáll, aztán valamilyen módon elintézik, hogy ne tudjon elrepülni, és akkor megszórják ilyen dárdákkal.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A mozgó célpont eltalálásának nehézségében egyet értek.

Erről eszembe jutott egy régi találós kérdés:
- Mi a küklopsz megvakításának legkönnyebb módja?
- Vedd rá, hogy benézzen a kulcslyukon!

Egy jól kivitelezett átverés mellett akár 1 db balliszta is elég lehet.
Másodjára viszont valószínűleg nem ugranak be ugyanannak a cselnek.
Szóval Drogont kell elsőnek kiiktatni. Dramaturgiai szempontból Drogon halálának szerintem nagy esélye van.
[NST]Cifu
Lásd #14521 . Legalább egy (kifejezetten nagy) sárkányt már megöltek ilyesmivel...

Már megint a logika és realizmus alapján gondolkodtok. Tavaly? Hasbaszúrós jelenet, utána meg rohangászás és ugra-bugra? Na ennyi.
A sárkányt a hárpia fiai is ledobálták lándzsával tavaly Dany épp csak elmenekült akkor...szóval ja.
Valahogy csak kihaltak a sárkányok nem? Gondolom nem kihaltak csak úgy maguktól. Biztos régebben volt rá mód

Még ha 15-20 is van akkor is max egy sorozatra van esélyük. Utána a sárkányok hamuvá égetik őket.

A Field of Fire csatájában egy egyesített 60 000 fős kombinált Királyi + Lannister sereg állt szemben Aegon alig 10 000 fős seregével na meg persze a három sárkányával.

Ez volt az első -és egyetlen- alkalom hogy Aegon mindhárom sárkányát harcba vetette.

A végeredmény az egyesített sereg pusztulása volt miközben Aegon kb 100! embert vesztett.

Pedig akkor már X éve zajlott az egyesítő háború, szóval a ellenség még fel is volt készülve a sárkányokra.
molnibalage83
Ijászkodtál már valaha? Ismeretlen távolságban levő, kiszámíthatatlan pályán levő mozgó célt eltalálni kb. a véletlenül sikerülhet kategória. A valóságban is nem véletlenül vannak irányított légiharc és légvédelmi rakéták vagy olyan tűzgyorsaságú gépágyúk, hogy beszarsz. Ja, radaros vezérléssel, ahol méred a célparamétereket....

Mintha erről lett volna már szó a 6. évad 9. részében... 15 db? Nevetségesen kevés. Gyakorolni meg nem tudnak, mert nincs sárkányimitátor... 😊

Az első bevetés után kb. az első, amit felégetnek a sárkányok... Vagy szednek szét az ostromgépek...

Nyilván nem egy szigonyvetőt csinálnak, hanem tizenötöt. Elég ha két-három talál csak egy sortűzből és az se baj ha néhányat felégetnek, ha közben a többi megöli a sárkányokat.
Palinko
Sztem is kicsit kínos volt, nekem ez a vicc jutott eszembe a jelenetkor:
A királylány este elmegy a királyfi szobája elé és szól neki:
- Lépésem nesztelen, itt állok meztelen.
A királyfi beengedi.
Másnap este megint megy a királylány:
Megint beengedi. Így megy ez napról-napra. De aztán a királyfi elmegy a háborúba. Hazajön, a királylány megint megy a szobájához:
De a királyfi kiszól:
- Kérésed hasztalan, itt állok fasztalan.
Nem tudom jogilag mi a hatalmi helyzete Kisujjnak a völgyben. A völgy ura egyértelműen a kis Robert Arryn. Royce meg a zászlóhordozója, így neki gondolom joga van beszélni a királyi tanácsban. Kisujj meg különben sem a hangzatos szózatok mestere, hanem a pusmogásé, a szarkavarásé.

SötétBarom
Ezt éreztem én is pont..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Egyébként témábavágó:

Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.07.25. 12:11:13

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Én teljesen biztos vagyok benne, sőt szerintem Bran sem fog sokáig tökölni a falnál.

Ennyire biztos benne mindenki hogy Arya Deresben fog kikötni? Nekem ez a farkasos jelenet valahogy azt sugallta, hogy ha akar ha nem, ő nem fog Deresbe kikötni, ő már nem Arya a Stark házból.

Sansa már messze nem ugyan az, aki korábban volt, a sok pszichopata meg Kisujj-féle szarkeverő megedzették őt is alaposan. Plusz Arya is Deresbe tart... és néhány promo képen Arya Kisujj tőrjével pózolt... Tudjuk, hogy Arya nem szarozik azzal, aki a családjával b*szakodik. Szóval sokan ezekből arra következtetnek, hogy Kisujj nem fogja sokáig keverni a szart. De szerintem se. Szóval annyira nem féltem északot Sansa irányítása alatt. Ha valami, akkor ő sokkal óvatosabb és kevésbé jólelkűbb, mint Jon.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.07.25. 12:03:54

molnibalage83
Számomra a furcs az, hogy a kis hülyegyerek gyámja elvileg Kisujj, de mégis Yohn Royce az, aki beszélt a Völgy nevében. Hogyisvanez most? <#fejvakaras>

Butácska kislány volt valóban. De mostanra a sok megaláztatás, a rajta gyakorolt ármányok megedzették, és elég jó döntéseket is tud hozni.
A Boltonok elleni támadásnál is jobb lett volna, ha Jon hallgat rá, és nem akkor érkeztek volna meg a völgy lovagjai, amikor Jon seregének háromnegyedét már lemészárolták. Kisujj próbálkozásain is átlát, nem fog a karjaiba omlani. Tisztában van vele, hogy kvázi tartoznak neki, de a völgy is felesküdött Észak királyára, így már fordult a függőségi helyzet.

molnibalage83
Sokak szerint Sansa az egész GoT legostobább karaktere, de ez helyzetéből is fakad.

[NST]Cifu
Idézet a Comment.com egyik hsz-éből:

Jon rábízza Sansára Északot - na ez volt az a jelenet, amikor elkezdtem visszabeszélni a tabletnek, mint öregasszony a Dallasnak. Havas Jon, ezt jól elqrtad...

És amúgy tényleg. Sansa kb. csak rontott a helyzetén akárhányszor akart valamit önmagától csinálni. Gyakorlatilag a léte az egyetlen dolog, ami pozitív, mert ha nincs, akkor Kisújj se Sansához rohant volna, hanem inkább megvárta volna ő is Danyt. Aztán lehet, hogy jobban is járt volna...

Éppenséggel Sárkánykő egy stratégiailag nagyon fontos helyen van, a Blackwater-öböl szájánál helyezkedik el és az öbölből ki- és bemenő kereskedelmi útvonalakat ellenőrzi. Elméletileg Királyvár királyi flottája is Dragonstone-nál állomásozott (aztán jött Robert lázadása, Stannis, Blackwater, stb.). Királyvár, abból amit olvastam róla és a sorozatban láttam, egy túlzsúfolt, veszélyes, az emberek többségé által egy pöcegödörnek tartott város. Az emberek többsége megvetéssel gondol a városra. Nem úgy képzeltem el, hogy a Sárkánykövet is egy ilyen bordélyházakkal és nyomornegyedekkel teli várossal kéne körbeépíteni, de az uralkodó szempontjából szerintem előnyösebb, jobban védhető helyen van, mint királyi székhely. Nyilván Daenerys szemszögéből nézve, ha tényleg különb akar lenni, mint a korábbi (Targaryen és más) királyok, mellesleg pedig a sárkányainak is ideális hely. A Crownlands pedig ugyan úgy megmaradhatna közvetlen királyi uralom alatt, mint eddig.

[NST]Cifu
A való világ történelme is tele van olyan szerencsés találatokkal, amelyek aztán komoly tényezők lettek.

Ilyen volt pl. Billy Dixon "szerencsés lövése", amikor vagy 1000 yard-ról (de lehet még többről) eltalálta egyet a több száz Indián közül, akik a Texasi Adobe Walls-t akarták megtámadni. Látva, hogy ilyen messziről is képesek lelőni őket, a támadó sereg harci morálja összeomlott, és a támadásból menekülésre fogták....

De sorolni lehetne a példákat. A Bismarck csatahajó a II.Vh-ban kvázi annak köszönhette az végét, hogy egy szerencsés torpedótalálat elgörbítette és tönkre tette az egyetlen kormánylapátját.

Caliph
Dorniakat ismerve még el tudom képzelni ,hogy valamilyen sárkányölő méreggel is bevonták a dárdákat. de azért ahhoz mekkora mák kellett hogy egy repülő sárkányt pont szemen lőjenek vele

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

[NST]Cifu
Feltehetően ez az.

Hódító Aegonnak három sárkánya volt, egyet ő lovagolt, a két másikat pedig testvér-feleségei, Visenya és Rhaenys.

Visenya, Aegon és Rhaenys

Dorne nem volt hajlandó azonban olyan könnyen adni magát a hódítások háborújában, és Aegon Partraszállása (AC) után a 4-től a 13-ik évben zajlott az első Dornesh War. AC 10 évében vívtak egy csatát Hellholt-nál, ahol egy Skorpiónak nevezett nyílvetővel eltalálták Rhaenys sárkányának, Meraxes-nek a szemét. A sárkány aláhullott az égből, hátán Rhaenys-el. A királynő sorsa nem ismert (lehet hogy a zuhanásba halt bele, de egyes információk szerint túlélte a zuhanást és a Dorne-ak halálra kínozták), de AC 13-ban az új Dorne-i király egy békeajánlatot adott Aegon-nak, melynek keretében Aegon erői elhagyják Dorne-t, az üzenet mellé elküldte Meraxes koponyáját is. Az ajánlat pontos tartalma nem ismert, de Aegon elfogadta azt.

Dorne csak az AC 157-től 161-ig tartó háborúban sikerült a Targaryen-eknek megszállni.

Visszatérve... Szerintem itt arról van szó, hogy Quiburn előásta hogy is sikerült eddig sárkányokat megölni, és így bukkant a "megoldásra"....

Elég nehézkesen lehet célozni ezekkel a Ballista szerű dárdavetőkkel. Főleg mozgó, repülő célpont esetén.
Akkor lehet esélyes, ha több százat telepítenek, és mint a nyílfelhő beterítenek vele egy területet, amikor a sárkány éppen arra tart.
Ehhez okos előre kimért tűzvezetés kell. Voltak ilyenek a középkori harcokban is. A csatateret bemérték, belőtték a távolságokat, hogy mikor engedjék el a nyílzáport, a katapultokat, dárdavetőket hogy a legnagyobb pusztítást tudják végezni és lehetőleg nem a saját csapataikban.

Erről jut eszembe, hogy régebben azért jóval több sárkány volt ugye? Akkoriban nem volt kitalálva valami terv/gépezet a leölésükre? Azt kellene előkeresni.
Malakai
Egyetértek, de...
...nem így lesz, valamelyik sárkányt le fogják teríteni vele tuti.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

molnibalage83
A hasamat fogtam a röhögéstől a demón. Mozdulatlan cél, kiszáradt csontváz ellen - pikkelyek és hús smafu? - , ami "vissza sem lő". Tucatszám lehet ezeket gyártani, amiket az első mellé sortűz után szépen felégetnek majd a sárkányok... 😊