19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#15548 omg
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
homeless #15547 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem az lesz, hogy Cersei megöli/megöleti Tyriont, ami miatt Jaime bepöccen és megöli Cerseit. Az éjkirály pedig nem biztos, hogy meghal.
Nem lennék meglepődve, ha elfoglalnák Westerost, a túlélőket pedig befogadnák az essosiak. Ez valamilyen szinten reflektálna is a jelenkor politikai eseményeire, ami elég gyakran előfordul a Trónok Harcában. -
gsanya21 #15546 Martin oda van a jégsárkányokért, mint ez a korábbi könyve is mutatja, szóval...
gsanya21 #15545 Mivel már lement, nem kell a spoiler tag:
-
#15544 Most nekem sem ugrik be, de biztosan lehetne találni. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Előbb utóbb úgyis meghal az éjkirály, de lehet ezt számtalan módon elérhetik, kilőhetnek egy sárkányüveg nyílvesszőt a falról és ő az első akit eltalál így mindenki megszűnik. Vagy egy hatalmas csata után valahol Deres alatt már alig marad a két seregből és akkor Jon valami nagy küzdelemben lenyomja,
esetleg Bran menti meg valahogy. Persze a két végletet írtam és gondolom valahol a kettő között lesz a megvalósítás,
vagy meglepnek minket.
Azzal számolnia kell a Jon&Dany kompániának, hogy túl sok embert nem is veszthetnek a csatározásban, mert akkor Cersei ellen nem lesz. Mert ugyan ki gondolja hogy Cerseit meggyőzik majd... Max örülni fog hogy északon ezek a szarok ritkítják az ellenségeit. Valahogy tényleg a királyvár felé kéne csatornázni a holtak seregét és akkor mikor Cersei serege már összeroppant a nyomásban valahogy hátbatámadni a holtakat és mindkét sereget lenyomni. -
no_way #15543 "jézusom már"
Nyugodtan Jézusozzál :)
Viszont örülnék neki, ha bővebben kifejtenéd a véleményedet. Az, hogy Te nem így láttad, vagy elképzelhetetlennek tartod egy sárkányos, mágikus mesében, esetleg CGI hibának véled, az már elfogadható vélemény számomra. -
Renegade #15542 szerintem:
szánalmasan rosszul koreografált értelmetlenül elnyújtott, önön paródiájába forduló, a GOT-hoz méltatlan, olcsó C kategóriás "bunyó" jelenet volt, egy ilyen jól állt a A Bud Spencer, Terence Hill filmeknek, megmosolygod egy Könyvtárosok kaliberű sorozatnál és kényelmetlenül feszengesz a GOT-nál, ki se kellett kockázni ahhoz, hogy vágásonként ne láss 2-3 légbunyót :( -
#15541 Azt azért szögezzük már le, hogy már nincs könyv amiből dolgozhatnának.. Martin papa odaböfögött pár dolgot, hogy mi merre, de ennyi..
Ezek után meg azt mondani, hogy rossz ez az évad.. egy vicc.. még így is köröket ver minden más sorozatra..
@Renegade
Baki minden filmben és sorozatban van... de ez még nem von le az értékéből..
Annyi helyen olvasom az emberektől ezeket a teleportálásos dolgokat, meg miért mennek oda 12-en.. Dany miért nem volt ott kezdésnél..
Honnan jött Benjen stb stb
Komolyan az emberek ennyire buták ? bár sajnos a mai világban ahol a birka társadalom a jellemző annyira nem meglepő
1. Nincs teleportálás.. soha nem is volt pusztán a sorozat véget ér 7 rész múlva.. és csak pár ember kedvéért nem fognak még 12 évadot csinálni arról, ahogy Dany serege mentel A pontból B pontba. Arról nem is beszélve, hogy a mostani részben Gendry futását még jól meg is oldották.. mert látszott, hogy nem 5 percet várna Jonék.. Magyarán gondoltak a butábba emberekre is, akiknek még arra is magyarázat kell, hogy miért okád a sárkány tüzet egy fantasy sorozatban. BTW a Gyűrűk Urában nem volt baj, hogy Frodó alig több mint fél nap alatt eljutott Mordorba.. úgy hogy közbe volt még egy valag csata is..
2. Dany azért nem ment velük, mert még ott sem igazán hitt a mások létezésében, de ezt meg is jegyzi a végén, hogy látnia kellet, hogy elhiggye.. Arról is beszélve, hogy azért sem ment, mert ÍGY írták meg a sztorit.. Könyörgöm Frodó miért nem repült oda valamelyik sason a végzet hegyéhez ?? Na ugye, hogy buta vagy ?
3. Benjen érkezésére is van magyarázat.. miszerint maga Bran küldte.. ez még akár igaz is lehet.. De bármi is történt az ő sztoriját is le kellet zárni.. amúgy sem volt a sorozatban olyan nagy szerepe..
-
Renegade #15540 mondj egy olyan filmet, ahol máshogy történt -
#15539 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó ötlet csak épp ha megölné akkor szétfoszlana az egész sereg, remélem nem ezzel a húzással lesznek a mások elbagatelizálva -
#15538 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a kis pszihoarya kinyirhatná a nightkinget,felvenné az arcát és irányíthatná az egész holtak seregét Cersei ellen :D -
Renegade #15537 amikor egy gif tökéletesen bemutatja a csatajelenet színvonalát, jep, még mindig fenntartom, hogy ez az "epic" csata, a legkínosabb része ennek az évadnak
-
#15536 Igen irányt vált..nem működött a hőkövető rendszer... jézusom már. -
#15535 Ez ilyeneken szerintem kár gondolkozni, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!dramaturigailag igy látványosabb volt. Meg a legnagyobb azért mégsem hullhat el...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.22. 08:23:43 -
no_way #15534 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pedig szerintem irányt vált. A háttérben látszik a Night King, egy sötét égő sáv, a sáv jobb oldalán egy nagyobb szikla. Ezek jó viszonyítási pontok. Amikor a dárda a nagyobb szikla és a nézőpontunk közé ér szerintem irányt vált. Majd megnézem mégegyszer.
Utoljára szerkesztette: no_way, 2017.08.22. 08:20:17 -
no_way #15533 Jogos
Viserion (akit Viserys-ről nevetett el Dany)
Utoljára szerkesztette: no_way, 2017.08.22. 08:12:54 -
suba53 #15532 Nem a dárda váltott irányt, hanem a sárkány tett egy hirtelen kitérő manővert, aminek következtében Jorah majdnem le is esett, úgy kellett elkapni. -
#15531 Viserys meghalt az első évadban. -
no_way #15530 6. rész dárda
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Érdekes döntés volt a Night King részéről, hogy a kisebb termetű, távolabbi, repülő Viserys-t vette célba és nem a nagyobb, közelebbi, földön lévő Drogon-t.
Az, hogy Viserys éppen akkor nagyobb fenyegetést jelentett, szimpatikusabb magyarázat. Az erődemonstráció magyarázat azért fura számomra, mert amíg a kisebb, távolabb, keresztben, gyorsabban repülő Viserys-t úgy tűnt könnyedén leszedte. A nagyobb, közelebbi, a dobás irányával közel azonos irányba éppen csak felszálló Drogon-t elhibázta.
És itt jön a nagy kérdés:
A Drogon felé dobott dárda miért váltott irányt repülés közben?
(Volt egy második, Drogon mellett elsuhanó dárda is, de az szerintem ugyanaz a dobás volt más szögből, ahogyan a dárda elhajítását pillanatát is két szögből mutatták meg.) -
no_way #15529 6. rész zombik
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Továbbra is sok kérdést vet fel az élőhalottak működése.
Miután 3 embert vesztettek a zombimaci támadás után, azt gondoltam fogják az egyiket és azt viszik vissza bizonyítéknak. Elvégre számos esetben a korábbi részek során White Walker közreműködés nélkül is életre kelhettek a halottak. Ezért is szokták elégetni a holttesteket.
Azt követően, hogy Jon szétzúzta a szakaszparancsnok WW-t, az egyik élőhalott aktív maradt. Számomra nem egyértelmű az a magyarázat, hogy azt egy másik WW hozta vissza a halálból.
Amikor a Véreb által állkapcson dobott zombi támadásba lendült, úgy tűnt az önálló cselekedet volt, nem pedig WW utasítás. Ezek szerint az élőhalottak rendelkeznek bizonyos önállósággal. -
no_way #15528 6. rész
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Különben én azt hittem, hogy csak a szupercsapat ment a falon túlra."
Igen, számomra is ezt sugallta az 5. rész befejezése. Az is eszembe jutott, ha a 7 ember zéró vagy minimális veszteséggel megússza az élőhalott befogást, azzal súlytalanná teszik a forgatókönyvírók az egész küldetést. Így viszont, hogy a 13 "túrázóból" csak 6-an élték túl, ráadásul még egy sárkányt is veszítettek, már azt kell mondjam, hogy túl sokba került nekik az a bizonyíték. Pláne, ha nem is érik el vele a kitűzött célt. Ugyanakkor rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjthettek a közeljövő csatáira vonatkozóan a White Walkerekről. -
Kissssss0 #15527 mestermű :D
Lacc 88 #15526 A számokkal ugyan nem vagyok tisztában de, amit eddig láthattunk a seregük csak hangyafasznyi része lehet. Ha csak a sorozat elejét vesszük figyelembe már akkor megindultak és ha még csak onnan kezdve gyűjtik a sereget az évek alatt rohadt sok hullát elő tudtak ásni. Arról nem is beszélve, hogy a vadak jó része ki lett irtva általuk. Vannak óriásaik, nem csodálnám ha mamut is lenne, különféle állatok, sárkány és talán még a pókok is elő kerülnek. Plusz ez a csapat azért elég kőarcokból állt nem sima katonákból.
Az egyik Más pillanatok alatt gond nélkül lecsapta a Tennek vezérét, pedig elég durva arc lehetett ő is. A mágikus erejükkel ugyan nem vagyok tisztában de mintha akkor csinálnának ködöt és havat amikor csak akarnak szóval még a közelükbe lovagolni se lenne egy leányálom. -
#15525 Dothraki nem bírja a hideget... -
betyar40 #15524 Én egy valamit nem értek. Itt van vagy 20 ezer északi meg a Dany serege. Ezek a mások nagyon töketlenek egy ember egy kalapáccsal vagy egy kardal megöl vagy 20-30 at közülük akkor észak népe a lovassággal kb 10 000 vagy 20 000 ember hogy hogy nem tudna elbánni velük? Ráadásiul nem is kell mindegyikkel megölni vagy betámadni, mert 1000 lovas katona simán betámadja a knightokat vannak vagy 5-en , Johnal az élen és ha a fővezéreket megölik ,megölték volna akkor a többi más is elpusztul. Ehelyett bementek 12-en!!!! ahelyett hogy egy sereggel agyonbaszták volna azt a 5-6 jeti vezért....kész game over , Persze film meg akkor nem lenne miről irni de azért a másokat nem kéne akkor ilyen bénának bemutatni és pl. nem attól függne az életük hogy éppen él-e a királyuk. -
#15523 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Pares #15522 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#15521 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!holy shit. Hogy volt incest ?:D (valszeg elirtam) -
Pares #15520 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
unimukk #15519 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Pares #15518
#15517 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem úgy jött le, hogy ez a sereg felvonultatás és a találkozó két külön helyszín és esemény lenne. De lehet igazad van és a sereggel csak nyomatékosítani akarják a mondandójukat. -
Kissssss0 #15516 lehet hogy valamilyen semleges terület lesz ahol megtartják a találkozás. -
#15515 7. rész trailerről kérdés
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Utolsó rész előzetest néztétek már? Van egy részlet benne ahogy a makulátlanok felsorakoznak négyzet alakzatba, a sorok között pedig megindulnak a dothraki lovasok. Közben egy toronyból néz le Jaime és Bronn. Nem lehet kivenni de az kingslanding lenne ?
Utoljára szerkesztette: Rockynhooo, 2017.08.21. 21:31:47 -
#15514 Ep6 spoiler
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Gendry nyomott egy maratont :)
Különben én azt hittem, hogy csak a szupercsapat ment a falon túlra. A medvénél kajak elgondolkodtam, hogy ki veszett oda.
Volt pár fenomenális beszélgetés a részben, Tormund és Hound jeleneténél hangosan felröhögtem, de amikor Gendryt bekussoltatták, hogy ne nyafogjon az is jó volt :D
Aryát azthittem okosabb, hogy átlátja az ilyen játékokat... így viszont Littlefinger simán túlélheti az évadzárót.
(Valaki mondta pár oldallal ezelőtt, hogy Sansa Királyvárra gondolt amikor azt mondta Aryanak, hogy nem élné túl amiket ő átélt... szerintem inkább Ramseyre gondolt itt, de igazából részletkérdés.)
Utoljára szerkesztette: nearo, 2017.08.21. 21:26:35 -
gsanya21 #15513 -
gsanya21 #15512 -
#15511 Nagyon túltolja a csávó a teóriákat :D -
Kissssss0 #15510 "ő a legfőbb cucc" hát ez... :DD -
#15509 1:33 Beric, LOL