Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Én mágiának tartom a zöldlátást vagy a wargolást is,akkor ugye ott a vérmágia ,melissandre kedvence.(de ért az árnyszövéshez is,emlékezz csak Renlyre)
Van holtak feltámasztása és irányítása,ez az éjkirály kedvence,ehhez hasonló lehet ami a heggyel is történt,ezek mind zombik,de létezik a másik vállfaja is,amikor a tudatával együtt támad fel(beric,jon)
Én az arcváltást is mágiának vélem,még ha konkrét maszkoknak is tűnnek,de olyan minőségben történik meg hogy tuti van köze hozzá(pl amikor Jacken csak elhúzza a kezét az arca előtt és máris máshogy néz ki harrenhal után,nem pedig lehúzza a maszkot és felvesz egy másikat)
Van példa elementális mágiára is(tűz vagy víz manipulálása,erre talán Stannis kardja lehetne a példa)
Most így hirtelen ennyi féle mágia rémlik ami megjelent a sorzatban.Korábban is volt tél,az Éjkirály mégis most döntött a támadás mellett,amikor kikeltek a sárkányok.Persze simán lehet véletlen egybeesés.Az üstökös is most jelent meg,és kb ezzel egyidőben Targaryen kézbe kerültek az utolsónak tartott sárkánytojások.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Az Éjkirály kifejezetten komolyabb mágiát nem mutatott be - a holtak feltámasztás megvolt a sárkányok kikelése előtt is.
Én a mágiát például arra értem, ahogy Thoros feltámasztotta már hat alkalommal Beric Dondarion-t, vagy a vörös ribék Jon Snow-t.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Ha most kicsinálnák a 3 sárit megszűnne a mágia,vele együtt az éjkirály hatalma is és már vége is lenne a sorozatnak 😄
Vagy legalábbis az éjkirály vonalnak 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.07.26. 10:00:24
a harmadik meg majd a great endingben fog meghalni tippre 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Danynek (még) nincs sárkánylovasa. Csak ő tudja meglovagolni a sárkányokat.
Egy sárkány purcant ki nyíl vagy dárda által a sok közül. A többit vagy más sárkány ölte meg, vagy lemészárolták őket amikor a népek lerendezték a Sárkányvermet.
Tehát oké. Kikapnak egyet. Aztán a másik kettő kicsinálja a flottájukat, a hadseregüket, és igazából mindent. 😊
De hát én is erre céloztam. Félreérthetően fogalmaztam meg?
"Biztosan nem egy darab dárdavetővel fognak védekezni."
Szerintem sem, de "valamilyen csapda" (ahogy te írtad), "jól kivitelezett átverés" (ahogy én próbálta írni) segítségével, 1 db ballisztával sem teljesen reménytelen próbálkozni. Valaki említette a mérgezett nyílvesszőt is.
Kétségtelen azonban, hogy a suba53 több száz ballisztás nyílzápora jobban mutatna a képernyőn 😊
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Erről eszembe jutott egy régi találós kérdés:
- Mi a küklopsz megvakításának legkönnyebb módja?
- Vedd rá, hogy benézzen a kulcslyukon!
Egy jól kivitelezett átverés mellett akár 1 db balliszta is elég lehet.
Másodjára viszont valószínűleg nem ugranak be ugyanannak a cselnek.
Szóval Drogont kell elsőnek kiiktatni. Dramaturgiai szempontból Drogon halálának szerintem nagy esélye van.
A Field of Fire csatájában egy egyesített 60 000 fős kombinált Királyi + Lannister sereg állt szemben Aegon alig 10 000 fős seregével na meg persze a három sárkányával.
Ez volt az első -és egyetlen- alkalom hogy Aegon mindhárom sárkányát harcba vetette.
A végeredmény az egyesített sereg pusztulása volt miközben Aegon kb 100! embert vesztett.
Pedig akkor már X éve zajlott az egyesítő háború, szóval a ellenség még fel is volt készülve a sárkányokra.
Mintha erről lett volna már szó a 6. évad 9. részében... 15 db? Nevetségesen kevés. Gyakorolni meg nem tudnak, mert nincs sárkányimitátor... 😊
Az első bevetés után kb. az első, amit felégetnek a sárkányok... Vagy szednek szét az ostromgépek...
- Lépésem nesztelen, itt állok meztelen.
A királyfi beengedi.
Másnap este megint megy a királylány:
Megint beengedi. Így megy ez napról-napra. De aztán a királyfi elmegy a háborúba. Hazajön, a királylány megint megy a szobájához:
De a királyfi kiszól:
- Kérésed hasztalan, itt állok fasztalan.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.07.25. 12:11:13
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.07.25. 12:03:54
A Boltonok elleni támadásnál is jobb lett volna, ha Jon hallgat rá, és nem akkor érkeztek volna meg a völgy lovagjai, amikor Jon seregének háromnegyedét már lemészárolták. Kisujj próbálkozásain is átlát, nem fog a karjaiba omlani. Tisztában van vele, hogy kvázi tartoznak neki, de a völgy is felesküdött Észak királyára, így már fordult a függőségi helyzet.
Jon rábízza Sansára Északot - na ez volt az a jelenet, amikor elkezdtem visszabeszélni a tabletnek, mint öregasszony a Dallasnak. Havas Jon, ezt jól elqrtad...
És amúgy tényleg. Sansa kb. csak rontott a helyzetén akárhányszor akart valamit önmagától csinálni. Gyakorlatilag a léte az egyetlen dolog, ami pozitív, mert ha nincs, akkor Kisújj se Sansához rohant volna, hanem inkább megvárta volna ő is Danyt. Aztán lehet, hogy jobban is járt volna...
Ilyen volt pl. Billy Dixon "szerencsés lövése", amikor vagy 1000 yard-ról (de lehet még többről) eltalálta egyet a több száz Indián közül, akik a Texasi Adobe Walls-t akarták megtámadni. Látva, hogy ilyen messziről is képesek lelőni őket, a támadó sereg harci morálja összeomlott, és a támadásból menekülésre fogták....
De sorolni lehetne a példákat. A Bismarck csatahajó a II.Vh-ban kvázi annak köszönhette az végét, hogy egy szerencsés torpedótalálat elgörbítette és tönkre tette az egyetlen kormánylapátját.
Hódító Aegonnak három sárkánya volt, egyet ő lovagolt, a két másikat pedig testvér-feleségei, Visenya és Rhaenys.
Visenya, Aegon és Rhaenys
Dorne nem volt hajlandó azonban olyan könnyen adni magát a hódítások háborújában, és Aegon Partraszállása (AC) után a 4-től a 13-ik évben zajlott az első Dornesh War. AC 10 évében vívtak egy csatát Hellholt-nál, ahol egy Skorpiónak nevezett nyílvetővel eltalálták Rhaenys sárkányának, Meraxes-nek a szemét. A sárkány aláhullott az égből, hátán Rhaenys-el. A királynő sorsa nem ismert (lehet hogy a zuhanásba halt bele, de egyes információk szerint túlélte a zuhanást és a Dorne-ak halálra kínozták), de AC 13-ban az új Dorne-i király egy békeajánlatot adott Aegon-nak, melynek keretében Aegon erői elhagyják Dorne-t, az üzenet mellé elküldte Meraxes koponyáját is. Az ajánlat pontos tartalma nem ismert, de Aegon elfogadta azt.
Dorne csak az AC 157-től 161-ig tartó háborúban sikerült a Targaryen-eknek megszállni.
Visszatérve... Szerintem itt arról van szó, hogy Quiburn előásta hogy is sikerült eddig sárkányokat megölni, és így bukkant a "megoldásra"....
Akkor lehet esélyes, ha több százat telepítenek, és mint a nyílfelhő beterítenek vele egy területet, amikor a sárkány éppen arra tart.
Ehhez okos előre kimért tűzvezetés kell. Voltak ilyenek a középkori harcokban is. A csatateret bemérték, belőtték a távolságokat, hogy mikor engedjék el a nyílzáport, a katapultokat, dárdavetőket hogy a legnagyobb pusztítást tudják végezni és lehetőleg nem a saját csapataikban.
(\__/) ( X.x) ( } . { )