19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• gsanya21

• Palinko
    Egyébként a hackerek azt mondták ezt is előbb kiszivárogtatják, majd meglátjuk, lehet csak trashtalk, mert az előző részt sem a szerver törésekből szerezték meg, hanem ugye a hivatalos oldalról, most meg azt mondják a szerver feltörésből szerezték meg. Valamiért olyan érzésem van csak menőznek és nincs náluk a felvétel.
  • Renegade
    ha jól tudom, most Cedric Popkin ausztrál tüzérőrmester a befutó
  • molnibalage83
    Richtofen? Tudommal soha nem tudták kideríteni, hogy akkor pilóta vagy géppuskás lőtte le, az utóbbira több szavazat van, de nem biztos.
  • dantor7
    Arya nem "lett" szemétláda.
    Ő pontosan erre emlékszik Sansaból: egy nagyravágyó hülye picsa, aki semennyire nem gondol bele az életbe, csak a saját kis pillangós álmait követi.
    És miért változna erről a véleménye? Látja, hogy Sansa királynő/hercegnői titulusok között váltogat, látja, hogy ugyanúgy belepofázik a dolgokba, önző, és buta. Arya szemszögéből ennyi jön le, nem változott semmi. Nem tud semmiről, min ment keresztül Sansa, ahogy fordítva is ez a helyzet: a kis húga aki mindig lázadó volt és beleköpött a levesébe.

Nekem vannak testvéreim... És ilyen gyerekkori beidegződéseken marha nehéz változtatni.
    Szóval szerintem ez a szál teljesen rendben van.

• DantesHUN
    Hát hogyne, Amikor gyomron szúrták is mindenki gondolta, áh valami csel lesz a dologban nem lehet ilyen hülyeségre megírni...és aztán mi lett az egészből.
  • Renegade
    hááát, a Nagy Háború leglazább pilótáját is egy bokorugró lőtte ki a gépéből
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.23. 09:55:08
  • suba53
    Én igazából Ramsey-ra gondoltam, de valóban van azon a környéken jó pár kivételesen tehetséges íjász, és Theon még bevethető.
    Utoljára szerkesztette: suba53, 2017.08.23. 09:45:13
  • Kissssss0 #15620
    ygritte is egész jól nyomta...
  • Count Adyn
    Theon is egész elsimert volt még ép korában ijászatban :D
  • molnibalage83
    A Black Fisht?
  • suba53
    A másoknál a "halálos seb" eddig a jégszilánkokká porladást jelentette. Akkor meg már nem hiszem hogy bármit tudna tenni.
    Erre nem ellenérv, hogy az éjkirály valaha hús vér ember volt, hiszen az összes hozzá hasonló jószág ember csecsemőként kezdte.
    Ha az éjkirályba belefúródik egy obszidián hegyű nyílvessző, vagy egy valyriai acélpenge, akkor neki annyi.

Lehet hogy kár volt kinyírni Westeros egyik legjobb íjászát.
    Utoljára szerkesztette: suba53, 2017.08.23. 09:15:14
  • gsanya21

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2017.08.23. 08:29:40
  • gsanya21

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2017.08.23. 08:29:19
  • gsanya21
    A Trónok harca leghosszabb epizódja lesz a hetedik évad utolsó része, amely napokon belül lesz látható az HBO-n és az HBO Gón. 79 perc 43 másodperc vizuális élvezetre számíthatnak a rajongók, ezzel a The Dragon and the Wolf (az évadzáró) a második helyre küldi a Beyond the Wall című epizódot.
  • gsanya21
  • Sequoyah
    Eddig erosen odafigyeltek a joslatokra a keszitok es be is jottek. Cercei gyerekkori joslata, a voros boszorka 3 piocaja ami most eszembe jut.
  • Palinko
    Igen ahogy írták is, a dothrakiaknak ugye eladták, a szerelem árulás nem jut eszembe. Lehet valamelyik évadba volt csak fontos és nem globális jelentőségű és hajlamos vagyok ezeket elfelejteni, vagy majd most árulja el az udvarhölgye Szürke Féreg miatt valamiért, mondjuk hogy mentse a katona életét.

Viszont nem szabad elfelejteni bármekkora abszurdságnak is hangzik, sokszor a rajongók jobban ismerik a fantasy világát mint maguk a forgatókönyvírók :D Hacsak elejétől fogva nem volt sarokkő, hogy bizony itt a jóslatok be fognak következni, akkor lehet eszükbe sem fog jutni ez a dolog, vagy pont úgy akarják kiszámíthatatlanná tenni hogy valamelyik jóslat bejön valamelyik nem, vagy ha eszükbe jut valami szerintük érdekes történetszál amibe nem illik bele Dany halála inkább azt fogják választani. Majd meglátjuk, remélem nem baj hogy nem raktam spoilerbe igazából én nem olvastam terveket, meg leakeket, csak beszálltam a találgatásba.
  • EnxTheOne
    A zombik miért nem használnak távolsági fegyvert?
    Csak a night king használt dárdát, a sima katonák nem. :S
  • EnxTheOne
    Így lesz vége:

Nightking amikor halálos sebet szerez és tudja hogy ezt nem "éli" túl, de a fegyverét nem éri el hogy magával vigye Jon-t.
    Így összegyűjti minden erejét, kitépi azt a manakristályt vagy mit és Jon szívébe szúrja. Így Jon lesz az új night king.
  • DantszEE
    Hagyjuk már a Gyűrűk Urás sasokat.
    A sasokat sosem hívták. Mindig maguktól jöttek, amikor épp segíteni akartak. Ilyen természeti egyensúlyt tartó lófaszok.
  • gsanya21
    Királynők Lakomája - Trónok Harca Előzetes Elemzés 7.évad 7.rész
  • BaliBoy
    Szauron kifigyeli. ;)
  • Woodpecker
    Nem értem miért gondolják sokan, hogy Arya most tényleg egy szemétláda lett és bedőlt Little fingernek. Szerintem simán benne van, hogy átlát rajta és végül belőle is pitét süt. Sansan érezni h a trónra vágyik, szerintem Arya csak megdolgozza rendesen, hogy elárulná e Jont a trónért.
  • Zozo0122 #15604
    Elvileg igen. De ez nagyon zavaros. Az aranyért árulás pl. lehet éppen Jorah.
  • Zozo0122 #15603
    KI AZ A CORPORATION? :D
  • molnibalage83
    Az I. vh-s vadászgépekben egy kádban ültek, amiből kb. a fejük látszott ki és 200 km/s-nál gyorsabban nem repültek. Na, nézd meg a repülős cuccokat. Burtál vastag kabátok voltak és persze szemüveg...
  • Prof William
    Ez lesz a vége...

Catelyn egyszer csak felébred az ágyában... Csodálkozva járja be Derest, majd látja ahogy Ned Start kijön a zuhanyzóból. Kiderül hogy az egészet csak álmodta...
    - Te jó ég Ned! Olyan szörnyű álmom volt! Téged lefejeztek, Arya bérgyilkos lett engem meg az a tetű G.R.R Martin Robbal együtt kinyírt Vörös Nászon!
    - Ne aggódj drágám ez csak álom volt. De amúgy... Ki az a G.R.R Martin?

Majd mindketten jelentőségteljesen belenéznek a képbe és vége. :)
  • DantesHUN
    Aha, értem. igaz, hát ebben van valami. Mondjuk de, is tud lángoló kardot csinálni. És hát elég ,,izé" vég lenne, jajáldozzukfel a nagyobbjóért. Egy filmben sem szerettem a nagyobb jóért feláldozok valakit /feláldozom magam könnyes megható brühühü-s jeleneteket.
    Meg az utolsó pillanatban megérkezik a felmentő sereg jeleneteket sem.
  • DantesHUN
    Szóval a hatodik rész, érdekes hogy sokaktól olvastam, hogy mennyire gyenge volt. Másoktól meg hogy mennyire jó. Hát ha azt nézzük a látvány, a párbeszédek a csipet-csapat tagjai között, akkor tényleg jó volt. Ha az logikátlan dolgokat nézzük...na mindegy. Kár is újra belemenni.

Tehát egész jók voltak a csapattagok egymás közt. Nehéz ezt megcsinálni hogy jusson idő mindenkire, legyen interakció a csapattagok között. Működjön, legyenek beszólogatások. Egész jó volt.
    A vége Dany sárkányra pattan és a végén a hajón Havas Jon-al, na az szintén tetszett. Fogjanak össze, hajrá. Erre vártunk.

A harc is izgalmas volt ut is eszembe, miért nem hívják ide az összes vörös papot a világból? Csinálnának sok tűz kardot.Meg tüzes hókuszpókuszt. Nem jönne rosszul jégzombik ellen!

Viszont a Sart vs stark...Aryra meg az arcok játéka...ő aztán felismeri a hazugságot. Azért bedől Kisujj manipulációjának. Na és ő mi a fenét kavar? Ennek mi az értelme? Célja? Nem látom mi értelme van ennek a kavarásnak. Ebből mit nyerne?
    Na meg, amúgyis nekem nagyon idegesítő volt , mit cseszegeti a nővérét, jaj mit írtál a levélben mit akarsz te böböbö kishülye pszichopata.
    Országok emberek, Itt a tél. Háború van. Jönnek a mások Ki tudja hol van Jon, ki tudja mi lesz a háború vége, sok a probléma gond, szervezni kell a védelmet egy rakás dolgot Északon, amit úgy láttuk Sansa meg is tesz. Nem igazán most kéne Aynra-nak szarakodni, ezzel csak árt.

és tényleg hívni kéne tüzes papokat.
  • Sequoyah
    A masik ket arulas megvolt mar?
  • Sequoyah
    GoT Wikin olvasd el hogy a legutobbi hosszu telen hogy gyoztek le a masokat.
  • Zozo0122 #15596
    Olvass vissza itt, nem olyan rég átbeszéltük, vagy a wikin keress rá az Azor Ahai próféciára. A legutóbbi csatában a Mások ellen az Utolsó Hős úgy lobbantotta lángra a kardját, hogy belemártotta a szerelme szívébe. És most, hogy ezt leírtam, eszembe jutott még valami:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Danynek mást is megjósoltak: háromszor fogják elárulni, egyszer pénzért, egyszer a szerelemért, és egyszer VÉRÉRT. Talán ez lesz Jon, amikor lángra kell lobbantani a Fényhozót. (Lightbringer) Minden annyira egybe vág, hogy 99%, hogy így kell lennie.
  • Sequoyah
    Hat hogy Dany miert nem fagy meg, az egyertelmu. Egy tuzokado sarkanyon ul, csak kicsit pofekelnie kell utkozben, es a futes megoldva:D (plusz felvette a teli rucijat)
    Jon meg akarhogy is, de megiscsak egy Stark leszarmazott, ok ugy birjak a hideget, mint ahogy Dany a tuzet. Ezenkivul a feny istene (??? nem tudom mar hogy hivjak, de akihez Melissandre imadkozik) is tamogatja ot elegge, csak most nem olyan latvanyosan.

A sapka hianya nekem is feltunt. Oke hogy birjak a hideget mert eszakiak, de azert direkt szivatni magukat nem kene. Egy sapka mindig jol jon:)
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2017.08.22. 22:19:05
  • DantesHUN
    Miért kellene neki Danyt szíven döfni? Ez hogy jön ki a próféciából? Erre nem emlékszem
  • molnibalage83
    És az kis súgja meg, hogy melyik viszi? :)
  • molnibalage83
    Olyan vicces, hogy mindenki a teleportáláson akad fent, de azon nem, hogy Danny vagy Jon hogy a francba nem fagytak meg...

Tekert vagy motorozott már valaki 0 fok alatt? Na, akkor tessék ezt elképzelni a sárkány repülési sebességénél télen. Legfeljebb 5-10 perc alatt beáll az első fagyás és 15 percen túl szerinem ember nem élné túl abban a göncben, ami D-n van.

A földi srácokon is sapka sehol. Persze, mert akkor nem lehet színészkedni, meg hülyén (?) néz ki.

A víz alól kimászás és vices ruci = tuti fagyhalál szerinem...
    A Titanic elsüllyedés után a többségnek 5-10 perc elég volt a 0 fok közeli vízben...
  • molnibalage83
    Kb.
  • Zozo0122 #15590
    ITT van a nyilatkozata :D De óriási, hogy ezt a mondatot berakták Ramsay szájába :DDDD
  • Renegade
    dark humor like the child cancer, never get to old