19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#15668 Egyik fantasy univerzum sem nagyon magyarázza meg a technikai fejlődés hiányát, alig pár kivétel van. Egyes fantasyk azzal érvelnek, hogy ahol bizonyított az istenek létezése cselekedeteik és "csodáik" által, túlvilági lét, szellemek és egyebek vannak, az filozófiai gátat szab a fejlődésnek.
Én viszont tök poénnak tartanék egy olyan játékot, ahol pl. fantasy környezetben eljön az ipari forradalom. -
#15667 volt egy index cikk egy érdekes okfejtéssel, hogy ugye 8000 éve volt az első long night ahol karddal ijjal verték vissza a másokat,na most azóta nem igazán történt előrelépés technikailag,szal ugyanott tartanak 8000 év után is technikailag. -
gsanya21 #15666 -
gsanya21 #15665 -
gsanya21 #15664 Sajnos tényleg csak fényvisszaverődés volt Hosszú karom esetében. -
hapi #15663 És ha másképp lenne, egy egész évad szenvedését dobnák a kukába. Remélem következetesek az írók. -
#15662 Vannak jó ötleteid:D Én dragonglass páncélt vizionalnék Drogonra inkább aztan dobálhatja a jégdárdával:D -
#15661 Szerintem is igy van es nem volt veletlen az utalas sem a mostani reszben, amikor Arya megemlitti a noverenek, hogy felismeri a hazugsagot, feleljen a kerdeseire. Szerintem teljes mertekben emiatt tisztaban van little finger mesterkedeseben es valojaban, most o mozgatja a szalakat es nem kisujj. -
#15660 Ez tök jó, hogy ezt így belelássuk a történésekbe, de ez ha igaz is, nem ártana a sorozatban is érzékeltetni.
Legyen már ezekre utalás ha így történik és ne csak úgy a semmiből húzzák elő.
Én nem igazán vettem észre semmi ilyesmit csak azt, hogy úgy játszik ahogy kisujj akarja.
Mondjuk az nagy csalódás lenne, ha nem ő lenne felül:( -
Zozo0122 #15659 Szerintem itt most Arya van "felül". Ő tuti átlát Kisujjon. Ne dőljetek be a színjátéknak - Sansa még mindig egy buta picsa, Arya direkt paráztatja be, valami oka biztosan van. De azért az utolsó jelenetben ahogy neki adta a tőrt és sarkon fordult egyértelműen jelezte, hogy őt nem akarja bántani akármilyen ostoba volt is a múltban. Nem, szerintem ez valami olyasmire megy majd ki, hogy Sansa félelmében újra Kisujjhoz fordul, és ez lesz a kelepce, amit Arya állít - Kisujjnak. Talán Bran és Arya dolgozik össze, Sansa csak egy báb, akit most is rángatnak. És szerintem Kisujj is azt hiszi, hogy nyeregben van, de nincs. Ahogy egy Starknak sem ajánlatos Királyvárba menni, úgy Kisujjnak sem volt tanácsos Deresbe... -
Pares #15658 Azért azt is hozzá kell tenni, hogy nézőként sokkal jobban átlátjuk az egészet, mint az egyes karakterek a világon belül. Sansa egyébként szerintem teljesen helyén kezelte a dolgokat, Arya volt az, aki látszólag Kisujj terveit követve hirtelen letámadta Sansát. Az, hogy végül mire megy ki a játék, majd az utolsó epizódban kiderül, bár Braavos után már én sem hiszek igazán azokban az elméletekben, hogy Arya az ura a helyzetnek, és nem Kisujj, még ha látottakat teljesen nyugodtan lehet így is értelmezni. -
#15657 A hazugság észlelésére kiképzett Arya kb. semmilyen hazugságot nem lát. Epic... -
DantesHUN #15656 Az egy dolog ,hogy a két testvér bizalmatlan egymással szemben. Dehogy bedőlnek Kisujj manipulációjának...miközben Sansa tudja, hogy nem bízhat benne. Aryra meg annyi helyen kapott kiképzést, sokaktól tanult, épp ez lenne a karaktere lényege, hiszen tanult dolgokat a Véreb mellet, tanult Tywin mellet, tanult a bérgyilkoséknál. Ő maga is tudja hogy Kisujj milyen lehet, és mégis.
Illetve, lehetne annyi belátása, hogy nem most kell egymással huzakodni. Most nagyobb dolgok forognak kockán egy rakás ember élete, mint a testvér-ellentét.
Ha csak nem igaz az a teória, hogy az egész színjáték és megvezetik Kisujjt, és a végén jól megölik. De ne, hiszek ebben.
Az is érdekes, hogy közben a háromszemű Bran, miért nem álmodik egyett és mondja a két csajszinak, hé, ti át vagytok ám verve. Ne egymással huzakodjatok most. Vagy Háromszemű Bran már annyira nem ember, hanem Holló hogy nem is foglalkozik semmivel? -
Stockbauer33 #15655 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Stockbauer33 #15654 http://acinemanias.com/hir.php?id=1473
http://24.hu/kultura/2017/08/23/a-tronok-harca-foszereploi-fejedelmi-fizetest-kapnak/
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2017.08.23. 18:48:31 -
no_way #15653 Egy kis rajongói csemege :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#15652 A letérdelést ezek után észak népének simán el kellene fogadnia. Segített D, veszített is D sokat és a király csak miatta él... -
Micsu #15651 én úgy vettem észre hogy danynek az jobban fájt hogy lehet hogy nem látja többet jont, belezúgott
a falról a tekintete mindent elárult, nameg abba is biztos volt hogy a a sárkánynak vége
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2017.08.23. 17:05:42 -
Zozo0122 #15650 Amit 100% biztosan tudunk: a Mások NEM halottak, nem élőhalottak, csak egy más típusú élet, mint az embereké. Ezt GRRM nyilatkozta. A hideget szeretik, egyfajta "jégdémonok". A pengéjük is jégből van, de nem egyszerű, hanem mágikus jégből. (Ezt úgy képzeld el, mint pl. az Elder Scrolls szériában a Stalhrim-et, ha ismered.) Ezek a fegyverek annyira hidegek, hogy a közönséges fegyvereket egyszerűen lefagyasztják és eltörik.
A könyvben teóriák szerint a Great Other nevű istenség irányítja őket, aki R'hllor ősellensége és ellentéte. A filmben az Éjkirály, aki még erősebb a többi Másnál is, és az Erdő Gyermekei hozták létre. Ez az Éjkirály nem egyenlő az Éjjeli Őrség 13. parancsnokával, aki maga is áldozott a másoknak, és így nevezte magát, de ő ember volt. NEM egyenlő a két személy, csak gondolom a sorozat készítői összevonták a könyvbeli mitológiai alakot egy főmás formájával, kellett egy megfogható főgonosz. A könyvben ilyen (még) nincs.
A Mások páncélja áttetsző, és visszaveri a fényt. Nehéz őket észrevenni. A szemük kék. Lehet, hogy nem is szén alapú életforma, vagy valami, de ez úgy sincs ennyire kitalálva :D
Valójában ez a világ legnagyobb MLM rendszere :D Az Éjkirály besorozza a babákat és gyermekkoruktól mossa az agyukat. Ezek felcseperedve agymosott hullákat gyártanak, majd felélesztik őket, mindenki consumer zombie-vá válik. Ha lecsapod a fejét, valószínűleg összeomlik a rendszer. Van egy olyan tippem, hogy az Éjkirályt még az obszidián/valíriai acél/sárkánytűz szentháromság sem fogja, ahhoz új szint kell, a sárkányvér. (Targ vér Jonnyfiú kardjára) De hogy ezt előbb leteszteljék, bele kell lőni Qyburn skorpiójával egy obszidiánhegyű valíriai acéldárdát, amit Drogon repülés közben begyújt :D Ha túléli, akkor jöhet a tegnap kitárgyalt szívdöfés :DDD
A Mások amúgy lefizethetőek, babákkal. Az Éjjeli Őrség 13. parancsnoka, a vadak, Craster, és sokan mások is áldoztak nekik azért, hogy békén hagyják őket. Ez visszavezethető arra, hogy 8000 éve nem halt ki minden Más, csak visszavonultak. De az tuti, hogy Azor Ahai legyőzte őket, és valószínűleg meg is ölhette az akkori vezért. Talán most ugyanaz éledt fel, a mágia visszatérésével a világba. És Azor Ahai is reinkarnálódott. -
suba53 #15649 Nem lep meg. -
#15648 Erről beszélek. Egyszerűen nem merik bevállalni azt, hogy "nem menő" a sapka. Pedig a realitás ez... -
Renegade #15647 hittétek volna, hogy az Expanse lenyúlja a Hugot a "Battle of the Bastards" elől? -
#15646 Ez kurva jó :D -
no_way #15645 "A földi srácokon is sapka sehol. Persze, mert akkor nem lehet színészkedni, meg hülyén (?) néz ki."
#15644 Volt valami leak megint, hogy ennyi a hsz? -
#15643 lehet pont Drogon fogja "elárulni", valami helyzetben Havast választja Dany helyett, mert erősebb benne a Targaryen vér férfi ágon..
7. évad végkifejlete kapcsán el tudok képzeni egy olyan esetet, hogy szövetkeznek, lenyomják a WW-ket, majd Cersei azonnal hátba támadja őket, felrúgva a fegyverszünetet.. és mivel Jamei elszörnyed a vérengzés és árulás láttán, így királyölő után királyné-ölővé válik.. bár sanszosan valami olyan módon, hogy saját maga sem éli túl, hisz nélküle meg nem tudna élni..
Hegy vs Véreb összecsapásra is számítok.. mivel már tudja, hogy a zombik ellen effektív a tűz, legyőzve félelmét Beric vagy Thoros pallosát lángra gyújtva fog revansot venni testvérén.. ami azért egy ironikus vég lenne Gregor Clegane számára.. -
suba53 #15642 Tudunk valamit a mások biológiájáról? Azt tudjuk, hogy az elsőt az erdő gyermekei hozták létre. Vajon akkor többet is gyártottak? Vagy erre az elsőre hárult a teljes csapatépítés? Az első nagy más hordát legyőzték kb tízezer éve. Vajon akkor elpusztultak a mások is? Meddig él egy más? A mostani fejlődési rendszerük szerint csecsemőként kapják meg a másság szentségét, majd gondolom felcseperednek, kamaszként megkapják a harci kiképzést, megtanulják az átváltoztatási feltámasztási és egyéb praktikákat, és azután? Ha az éjkirály, és a mások nem élnek az idők végeztéig, akkor ez már hanyadik generáció lehet? Hogyan választják ki a következő királyt?
Azt tudjuk hogy Caster csak a fiú csecsemőket adta át, a lányokat megtartotta magának. Vajon csak azért, mert így tudta a kialkudott mennyiséget szállítani? Lehet hogy a vadak közül leány csecsemőket is kaptak, raboltak a mások? Vajon hol vannak a más asszonyok?
Vannak egyáltalán? Hol élnek a mások? Barlangokban, palotákban, szalmakunyhókban? Hogyan készülnek a más öltözékek, fegyverek?
Kíváncsi vagyok hogy ezeket megtudjuk-e valaha. -
Pares #15641 Nem "for no reason". Meg akart halni.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.23. 12:34:37 -
Renegade #15640 az de jó film volt :) -
Pares #15639 G+D=F
Renegade #15638 :)
-
Renegade #15637 jelen pillanatban egyikünk sem tudja, hogy felpörögne vagy sem, meglátjuk :)
a te pesszimizmusod az én hurráoptimizmusom ellen :)
ne is mond, mindjárt vége az évadnak :( -
#15636 ?
Az évadzáró után betehetem szavazásnak, de ettől nem pörögne fel a topik. Egy szavazás után nem biztos, hogy maradna meg az alkalmi szavazó sőt, lehet, hogy még az alkalmira sem ugrana..
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.23. 11:45:00 -
Renegade #15635 hjjj, sejtem, Molniból csapnivaló marketinges lenne, szerintem felpörgetni a szavazó topikot :) -
gsanya21 #15634 -
#15633 Facebbookon lement, több száz szavazat jött egy óra alatt, Ilyen 60% Jon, 38% Dany meg 2% Cersei jött ki. Persze tudod ott reactionnel lehet szavazni és sajnálom, de elfelejtettem a pontos számokat, de valami ilyen arányban oszlottak meg a szavazatok. -
gsanya21 #15632 Ez a kép elég beszédes:
Renegade #15631 egy próbát megér :) -
#15630 Aki nem nézni, annak nem releváns a kérdés. -
gsanya21 #15629