19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Prof William #15708 Jaja. Évszázados uralmuk alatt az volt fura amikor valaki NEM vérfertőzött.
Ennek a fényében az elszármazott Havas és Danny kapcsolata szinte már nem is számít annak. :)
Mellesleg a Targaryenek eléggé immunisak lehettek dologra mert évszázadok (ezredek? hiszen már Valirián is ezt csinálták) óta csinálják és mégsem úgy néznek ki mintha egy horrofilmből szalajtották volna őket. :) -
#15707 a targaryen családban mindennapos a vérfertőzés :) -
szebag79 #15706 Csak én tudom úgy hogy John Dannynek az unokaöccse? Mivel Raghare és Danny testvérek, csak azt nem tudom hogy egy anyatol-e? Ha igen akkor a sorozatfanok egy vérfertőzésért szurkolnak:) -
Stockbauer33 #15705 http://sorozatwiki.hu/hirek/beszedes-cimet-kapott-a-tronok-harca-evadzaroja -
#15704 Egy barátom epic ötlete, hogy zabáljon Drogon sárkánykövet és okádja rá az ellenre. :)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.25. 09:27:38 -
#15703 Persze hogy az, ráadásul igen gyenge minőségű. -
#15702 Photoshop.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#15701 Mondjuk azt sem említi senki hogy az évad elején bányásszák az obszidiánt ezerrel,erre elmennek másra vadászni úgy hogy Jonnál van egy valyr penge meg mintha mormontnál láttam volna 1 db! obszidián tőrt.
se nyílhegy,se dárda,semmi :) -
gsanya21 #15700 -
gsanya21 #15699 -
Renegade #15698 a Terminatorban is lehúzták rendesen, jelenleg az a mondás, hogy ő olyan mint Kaley Cuoco, nagyon csinos, akár geek királynő, de egyelőre nem jó színész.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.25. 08:39:50 -
https://streamable.com/n0psq -
Pares #15696 Arról nem tehet, hogy Daenerys karakterét hogyan írták meg. Eddig egy rengeteg önbizalommal rendelkező, szeretőkkel körbevett, személyi kultusz központjában lévő, tömegek által megváltóként kezelt arrogáns királynő-aspiráns szerepét kellett játszania, ami egy eléggé "lapos" szerep. Talán Stannishez tudnám leginkább hasonlítani. Most meg Jon hatására egy teljesen más arcát láthatjuk, amivel engem meggyőzött. -
Zozo0122 #15695 Nekem az teszi nem vonzóvá Danyt, hogy Emilia szerintem nem tud színészkedni :D Ezt más is írta már itt rajtam kívül, nem bunkóskodni akarok vele... -
gsanya21 #15694 -
gsanya21 #15693 -
gsanya21 #15692 De még mennyire felépítették:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elméletileg egy törölt jelenet a 6. részből, de nem lepődnék meg, ha valami ilyesmi lenne az évadzáró epizódban is. :P ;) :D
De majd meglátjuk, vagy csak nagyon PhotoShop -tak a rajongók. :P
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2017.08.24. 23:08:16 -
Pares #15691 #15687 #15685
Talissa? Meg Missandei? Hú, hát akkor nagyon más az ízlésünk... :) Én Daeneryst mindig is az egyik legdögösebb nőnek tartottam a sorozatban, amiért a korábbi évadokban kevésbé volt vonzó, az a személyisége volt, nem a külsője... De ebben az évadban az előbbiben sokat javult a szememben. -
vidu01 #15690 Van egy olyan teória hogy a lefújt élőlényeket mássá változtatja mivel white walker sárkány lett nem csak egy egyszerű zombi dragon. :)
Itt az eszmefuttatás:
-
Renegade #15689 12d6 HP-t üt le rólad cone of cold-ként
AD&D Master race
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.24. 21:32:13 -
EnxTheOne #15688 A zombi/jég sárkány akkor most elvesztette a tűzokádás képességét vagy nem?
A mások mágiájának az alapja a jég/fagy/hideg, a gyengéje a tűz, szóval szerintem ez a két képesség "üti" egymást. :S
Akkor mostantól folyékony hidrogént fog köpködni? :D -
#15687 Szerintem is piszkosul messze áll a dögöstől. Emellett még csapnivaló színész is. Talán a legrosszabb a sorozatban.
Abban is egyetértünk, hogy Talissa volt az egyik legjobb nő.:D -
Pares #15686 Nagyot nőtt a szememben ebben az évadban. Az összes jelenetét élveztem eddig, ami a korábbi évadokról nem volt elmondható, és a Jonnal való kapcsolatát is nagyon jól felépítették szerintem. -
Zozo0122 #15685 Én sosem tartottam túl dögösnek. Szerintem a legjobb nő a sorozatban Robb felesége volt, kár, hogy keveset szerepelt :) Most mondjuk Missandei.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.08.24. 19:05:45 -
#15684 Nem tudom hogy, de Danyt megint összerakták valahogy. Fura, első 1-2 évadban tetszett, de aztán valahogy nem jött be. Fura lenne most látni minden epizódból egy jobb képet róla és úgy áttekerni, hogy vajon tényleg a sminkesek, ruhatervezők tolták el, vagy a sorozatban eljátszott hülyeségei tették vajon kevésbé vonzó nővé számomra? Viszont ebben az évadban megint nagyon dögös sztem. Azért írtam be, hátha más is van ezzel hasonlóan. -
no_way #15683 "Hát de a sárkány egy élő kemence, nem?"
Ez a könyvből származó tény? Vagy csak hiedelem?
Én úgy képzeltem, hogy a sárkányok valamiféle vegyi anyagot vagy gázt termelnek, ami oxigénnel éritkezve magas hőmérsékletem ég.
Hasonlóan, mint a pöfögő futrinka. Vagy ez nem elég misztikus egy fantasy lény esetén :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#15682 Ezen meg szerintem Te rugózol feleslegesen. Mert akkor, hogy a f@szba nem égett porrá. Már legalább kétszer... Hőálló és kész. :)) -
#15681 Hát de a sárkány egy élő kemence, nem? Viserion "mellkasa" is izzott. Ok, hogy közvetlen tűzokádás elött, de miért ne lehetne alapból sokkal magasabb a testhőmérséklete? Végülis bármikor befűtheti magát és a rajta utazókat.
Inkább miért nem fagytak szarrá 3 nap alatt -
Zozo0122 #15680 "A modern világ fejlődése+középkori fantasy világ szerintem elég rosszul mutatna, igazából szerintem a lényege veszne belőle úgy."
Lásd: Harry Potter széria. Én imádom. Nem kifejezetten a filmeket, mert abból vannak gyengébbek is, de a könyveket mindenképpen. -
Én mindig is úgy képzeltem el a kis fantasy univerzumocskámat, hogy a különböző mágiák a lételemeie mindennek.
A föld mélyéről behálózzák a világot és a négy fő elemet testesítik meg, hol több, hol kevesebb van egy bizonyos fajta mágiából.
A technikai fejlődést egy kis steampunk implementálásával szerintem elég jól be lehetne vinni.
Ha a mágiát egy fő alkotóerőnek állítsuk be, akkor minden fejlődésnek lehet az az alapja.
A modern világ fejlődése+középkori fantasy világ szerintem elég rosszul mutatna, igazából szerintem a lényege veszne belőle úgy.
Bár animékben láttam már erre példát, ahol a klasszikus high-fantasyt ötvözték a 21.századi fejlődéssel:D -
Zozo0122 #15678 Ha így nézzük, az egész epizód csúnya epic fail volt egy halom faszsággal körítve :D Nyilván a hőmérséklet is megölte volna őket reggelre (tűzgyújtási opció nélkül, még egy lángoló kard sem tartotta volna őket melegen), Gendry futása is faszság, Dany sem ment volna idióta módjára Északnak 3 sárkánnyal, (max ha nagyon szerelmes, de ennyitől ne legyen máris az), a tó sem volt minden irányból befagyva, hogy ne támadjanak a holtak, és minimum 2-3 napot, de akár tényleg 4-et is ott kellett volna állniuk. Olyan kimerültek lennének a srácok, hogy harcra már esélyük se lett volna.
Ez az epizód csúnyán megszívta azt, hogy csak 7 részes az évad. A látvány rovására ment minden, és a készítők is elismerték, hogy igen, tudjuk, hogy nem stimmelnek az idősávok.
Valamilyen szinten sajnálom is ezt, több ilyen ne legyen, de összességében tök jó rész volt. Rohadt epic ahogy dől a vér a sárkányból, meg a párbeszédek is elég ütősek voltak végig. -
#15677 Nem erre értem. Azon rugózik mindenki, hogy a holló és sárkány milyen gyors, de azon nem, hogy Danny hogy a faszba nem fagy meg. Vagy akár maga a sárkány...
Szerinem ezen felesleges rugózni, de érdekes, hogy a többség egydimenziósan gondolkodik és csak az időt érzékeli...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.24. 16:37:49 -
#15676 Lehet, hogy k.va sós volt a víz abban a tóban, azért nem fagyott be. Mondjuk, mint a Holt-tenger.
Ez azt is megmagyarázza, miért tudott ilyen könnyen kimászni a full szőrmében, 240 kg-osra ázott Jon Snow.
DB -
#15675 Hihetlen, hogy mindenki az időn rugózik a hőmérséklet helyett... -
#15674 Megvan a matek, amivel kijön, hogy a legutóbbi Trónok Harca nem is volt időzavaros hülyeség -
gsanya21 #15673 [SP][IMG]http:// https://scontent-dft4-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/21107348_118993165426179_8546430924093390848_n.jpg[/IMG][/SP] -
gsanya21 #15672 -
#15671 fable -
Renegade #15670 klikk -
#15669 finálé: 79 perc and 43 mp