19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
gsanya21 #15748 -
gsanya21 #15747 Kristofer Hivju kicsit játszadozott (18+)
-
gsanya21 #15746 -
gsanya21 #15745
-
#15744 vagy pl ez? :D
-
#15743 -
#15742 Nemcsak, hogy ezzel foglalkozik, de sokan pénzt is keresnek ezzel, khm khm Tibi atya. -
Pares #15741 Komolyan valaki azzal foglalkozik, hogy redditen közzétett mémeket fordítson le magyar nyelvre? -
gsanya21 #15740 -
gsanya21 #15739 A Trónok harca legutóbbi epizódja, a „Beyond the Wall” mutatta be az eddig legnagyobb ütközetet a Mások és az emberek között, de vajon észrevettétek-e, milyen rejtett utalásokat tartalmazott ez a rész?
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2017.08.26. 12:17:01 -
gsanya21 #15738 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
gsanya21 #15737 -
gsanya21 #15736 Cersei Gyermeke Teória - Trónok Harca 7.évad
-
#15735 Lóréven tudtommal ilyen közösség él. -
#15734 Legutóbb a Fekete Várban láttuk a képernyőn és habár sztori szerint elméletileg ment Jonnal Deresbe, de többször ki lett vágva, másra pent a pénz. Elméletileg most is Deresben van. -
#15733 nem emlékszem de Jon farkasával, Szellemmel mi történt? halott? -
#15732 "Half the Targaryens went mad, didn't they?... What's the saying? 'Every time a Targaryen is born the gods flip a coin.'" -
Zozo0122 #15731 Én tudok egy párt (látásból ismerem őket, de életemben nem beszéltem velük 2 szót sem) akik elvileg házasok, és első unokatestvérek. 40 év környékiek amúgy. -
Oddball29 #15730 Ilyen zárt vidéki, etnikai/felekezeti közösségekben még két generációval korábban is simán elvettek első unokatestvéreket itt, Magyarországon. -
Zozo0122 #15729 Igaz. De, az utolsó Targ király, az Őrült Király fiatalabb korában teljesen normális volt :) Hangokat kezdett hallani, és attól hülyült meg. Az én egyik kedvenc teóriám szerint a hang forrása Bran volt, mint a fiatal Ned és Hodor esetében... :)
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.08.25. 16:25:55 -
#15728 Amikkel lehet "játszani":
- GOP méret
- GOP struktúra
- színenkénti mintavételezési
- CBR vagy VBR
- eleve az, hogy milyen profilon kódolsz melyik szintjén
Azt nem tudom, hogy az általad említett programban miket lehet beállítgatni, de egy normál encoderben eleve meg lehet adni, hogy mi legyen a minimum, átlagos illetve max bit sebesség (VBR esetén), ami a méretet eleve meghatározza és a fenti beállítások mellett a képminőséget.
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2017.08.25. 15:47:35 -
Sequoyah #15727 Arrol volt szo a sorozatban is korabban, hogy a verfertozes miatt viszonylag gyakori volt az elmebaj koztuk, pl legjobb pelda ra a legutolso Targaryen kiraly. -
Pares #15726 "What is dead may never die..." -
#15725 akár az is benne lehet, hogy mind a csontik/zombik, mind a WW-k alapvetően halhatatlanok (csak erőszakos halált halhatnak), ergó simán lehetnek végtelenül türelmesek... miért menjenek a darálóba tök feleslegesen, ha egyszerűen csak kivárhatnak addig, míg a csipet-csapat halálra nem fagy...
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2017.08.25. 15:03:19 -
Pares #15724 Erre gondolsz? x264 -
Prof William #15723 Nem féltek szerintem csak nem akartak odaveszni. Talán valami alapparancs, hogy ne menjenek a "halálba".
De aztán amikor a gazdáik mondták nekik hogy uzsgyi a víz alá a sárkányért, akkor első szóra ugrottak. :)
Jamie meg Cersei ikrek ha jól rémlik. Ennél nagyobb vérfertőzést nehéz elkövetni.
Csoda hogy nem háromfejű gyerekeik születtek. :)
Joffrey mondjuk egy méretes seggfej volt, de ez inkább a neveltetésnek (vagy annak a hiányának) köszönhető. A többi gyerek is egész jól sikerült.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.08.25. 14:59:24 -
#15722 https://en.wikipedia.org/wiki/Avunculate_marriage
ez alapján speciel a nagynéni + unokaöccs / nagybácsi + unokahúg házasság több helyen engedélyezett, még itt a "szomszédban" is..
+ a magyar törvény szerint is a vérfertőzés az testvérek közötti kapcsolat vagy egyenesági rokon között lehet.. a nagynéni / nagybácsi jogilag oldaláginak számít...
szóval hozzáállástól függően lehet "pfúj, undorító" vagy mondjuk "fura, de ez van" kategória, de még mindig jobb eset mint a Cercei - Jamie kapcsolat , hisz magyar törvények szerint sem követnek el vérfertőzést..
-
#15721 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Legtöbb tulajdonságot windowsban akár jobb klikk->tulajdonságok -> részletek fülön is megtalálod. GoT nekem nincs letöltve, így speciel nem tudom megnézni, de ezek után talán megtalálod.
-
#15720 Ez engem is érdekelne. -
#15719 a valóságban is 7-800 éve még inkább íjakkal, kardokkal aprították egymást az emberek, ahogy tették azt 4 - 5000 évvel ezelőtt .. most miért lenne túlzás egy fantasy világban, hogy 8000 éve is íjakkal, kardokkal küzdöttek ? lehet Westeroson csak egyszerűen nem voltak meg azok a feltételek vagy kényszerítő tényezők, amelyek a földön a technológia rohamos fejlődéséhez vezettek.. és hát ki tudja, hogy egy-egy hosszú éjszaka a lakosság hány százalékának halálához vezetett, hány száz évvel vetette vissza a fejlődést minden alkalommal..
-
#15718 Egy OFF kérdésem lenne.
Mivel és hogyan kódolják le a torrentre felrakott változatokat, hogy csúcsminőségűek és mégis kisméretűek? Még a Vegas Pro 14-ben levő AVC/AAC mp4 kiterjesztéssel a közelébe nem tudok kerülni annak a minőségnek, amit egyes sorozatok - nem csak a GoT - felrakott minősége ér el.
Mi a fenével kódolják ezeket és mekkora bitrátával...? -
#15717 Me before you-ban sem volt valami kimagasló, de érezhetően több. Túl cuki a pofija -
Pares #15716 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tegyük hozzá, hogy egy alapból is elég béna filmben, amiben senki nem nyújtott maradandót. Ami valószínűleg nem a színészek hibája, hanem az íróké/rendezőké/stb. A második filmjéről, a Me Before You-ról viszont azt olvastam, hogy abban jó volt. Amúgy is elég szubjektív az egész, de nekem tetszett, ahogy ebben az évadban játszott.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.25. 14:03:40 -
#15715 megkérték azokat, akik már lent voltak, hogy dobják már át ezt a kis láncot a gyíkon... -
#15714 Epic. :) -
#15713 omfg -
Gerin #15712 Ha a csontik félnek a víztől akkor hogy húzták ki a kardfogút? Van külön navy seals búvár csapat?
-
#15711 a dárdák is obszidián hegyűek voltak, tormundnál is volt egy obszidián fejsze. kerestem is a rendes fegyverét, hogy hova lett, az elején még azzal harcolt. -
Prof William #15710 Szóval akkor ők az Árja faj. :)
Messziről jöttek, szőkék és kék-szeműek, és lezúzzák az alsóbbrendű embereket.
Csoda, hogy még nem perelte be a sorozatot valami véresszájú jogvédő. :) -
#15709 Dany valahol meg is említi hogy a targ vér megvédi a betegségektől
Mondjuk attól még csúnyák lehenek :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.08.25. 10:20:15