19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Zozo0122 #15869 Tudok dolgokat:D Látom, 6 napja regisztráltál. Töröld a Night Kinges kommentet, mert erős spoiler, vagy tedd spoiler tagbe, nehogy lecsapjon a banhammer :D -
Pares #15868 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem biztosan északra megy, csatlakozik Briennehez, csak az a kérdés, hogy kit visz magával. -
Zozo0122 #15867 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy átlátszó és tipikus írói húzás volt, de nekem is tetszett. Ugye tipikusan az, amikor az ultimate terminátort át akarod verni, ő meg úgy tesz, mintha sikerülne. De persze jól alád tesz, amit nyilván nem visznek képernyőre, csak a végkifejletet :D
Kisujj könyörgése is jó volt, ez a mindenkihez odaszaladok és könyörgök egy sort és minden érvemet felhozom ez ütős. Nem is tudom már,
hogy melyik filmben láttuk ezt utoljára, de ott is tetszett. Ha eszembe jut leírom. Az ilyen karaktereknek így kell meghalniuk. -
Gerin #15866 XD te vagy a háromszemű holló -
Zozo0122 #15865 Theonnak és a Makulátlanoknak. De a legnagyobb táncot Varys lejti majd, rangidősként... -
Pares #15864 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én egyáltalán nem voltam benne biztos, hogy Arya nem dőlt be Kisujj játékának, mert a braavosi kalandjait is elég bénán zárták le (aminek aztán volt is visszhangja), féltem és izgultam, hogy megint csinálnak valami hülyeséget a karakterével, és Kisujj megússza, mert nagyon e felé ment az előző részben a történet, de szerencsére hatalmas átverés volt az egész, és végül nagyon kielégítő lett a vége...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.28. 21:30:25 -
Gerin #15863 tudod kiknek nem fagy majd le a pöcse? XD -
Zozo0122 #15862 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Zozo0122 #15861 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Pares #15859 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Minél közelebb van valami a végéhez, minél kevesebb a változó, minél jobban szűkül a lehetséges kimenetelek száma, annál könnyebb megjósolni, hogy mi fog történni. Főleg ha évtizedek vannak a könyvekben elhintett temérdek jövőbeli eseményre történő utalás megfejtésére. -
Sheffiled #15858 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem igen. (szerintem ő fogja megölni Cersie-is)
Utoljára szerkesztette: Sheffiled, 2017.08.28. 21:18:06 -
Sheffiled #15857 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem Kisujj halála egy kicsit gyenge volt, amikor arya belépett a teremben akkor ott már tudtam, hogy nem ő lesz az aki meghal,
viszont a Jaime-is rész az jó volt, egy kicsit örültem volna ha meghal. "Add ki a parancsot" téma másodjára kicsit fura volt mert nem történt semmi. -
#15856 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tipp, hogy Jaime hova tart most? Északnak mert tartja a szavát? -
Pares #15855 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!5-6 évadon át másról sem szólt a sorozat. A történet kezdetekor jelentős karakterek, akik a Trónok harcát vívták, szinte mind meghaltak. A féltucat évadon át szerteágazó történetek most végre mind egy pontba tartanak, megjelent egy közös ellenség, persze, hogy valahol kiszámítható lesz. Kisujj halálában is biztos voltam, régóta érett már, az évadzáróban ennek ellenére mégis sikerült feszült hangulatot teremteniük, komolyan azt hittem, hogy Kisujj a kisujja köré csavarta Sansát, aztán jött a hatalmas megkönnyebbülés. Cerseiből meg simán kinéztem, hogy ott helyben megöleti Jaimet a Heggyel. Egyébként az igazat megvallva a megmaradt karakterek nagy része iszonyatosan sokat szenvedett az elmúlt évadokban, és olyan jól felépítették őket, hogy már nem is örülnék neki, ha ilyen első évados meglepetés haláluk lenne. De attól nem kell félni, hogy nem lesz alkalmuk meghalni. Különben pedig ha a plot armorról meg csodálatos túlélésekről van szó, a valóság is elég hihetetlen tud lenni... -
#15854 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó volt ez nekem tetszett, igazából minden tetszik ami got. Annyi hiányérzem van, hogy ez volt az első évadzáró ahol nem ért meglepetés. Számítottam rá, hogy Arya veri át Littlefingert és nem fordítva. Így ott nem esett le az állam. Cerseit már annyira kiismertük, hogy 100% biztos voltam benne, hogy nem áll be segíteni csak terelés. A teóriám meg az volt az évad elején h így vagy úgy de leomlik a fal és átkelnek a mások ez lesz az utolsó jelenet.
Nem az, hogy szar vagy vmi, csak a 7 évad alatt most elsőnek jól sejtettem mindent és nem volt a szokásos pofa leszakadós évadzáró :) -
Pares #15853 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Cersei, Jaime, Beric, Tormund, ők szerintem szinte biztosan. Nagy eséllyel a sárkányok is. De erősen valószínűnek tartom, hogy Jon/Aegon sem éli túl. Főleg ha teherbe ejti Daeneryst, akkor tovább nő azon dolgok száma, amiért feláldozhatja magát...
De nem biztos, hogy az a keserédes befejezés, amire GRRM utalt, a jelentősebb szereplők halálát jelenti. Nagyon meglepődnék, ha mással fejeződne be a történet, mint a WW-k vereségével, de addig még sokat fog kelleni szenvedniük. Daenerys látomásában láttuk, hogy Királyvárban a trónterem romokban hevert és havas volt minden. Ebből az utóbbi már megvalósult, előbbi meg úgy valósulhat meg, hogy a WW-k lejutnak egészen Királyvárig, totális pusztítást hagyva maguk mögött a jégsárkány és jégóriások segítségével is. Szóval ez lenne a keserű része a befejezésnek, Westeros nagy része romokban heverne, az édes meg az, hogy győztek, és akár Jon és Daenerys is túlélte... vagy valami hasonló...
-
argo001 #15852 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyre inkább gondolom azt, hogy Daenerys tuti tipp az elhalálozók listáján. Mivel kiderült, hogy Jon törvényes örökös, ez előbb-utóbb Jon tudomására jut. A sárkányokat leszámítva Danynak kb. nem lenne funkciója, a trón szempontjából legalábbis semmiképp. Mivel Game of Thrones, akár úgy is tekinthető, mint aki kiszáll ebből a játékból.
Brienne, Jaime is elég esélyes, valamint a Stark-lányok is. Arra lehetett számítani, hogy a 7. évadban megmaradnak az igazán fontos karakterek az utolsó évad miatt, most viszont hullhatnak majd, mint a legyek. -
betyar40 #15851 SPOILER!
Sajnos ez az éved bár látványos és érdekes volt de ami az ize és sava borsa volt ennek a sorozatnak hogy a szereplők bizony sokszor meghaltak,mert nem voltAK jó és rossz emberek csak egyszerűen halandóak. Sajnos ebben a részben viszont már senki nem tudott odaveszni még azok sem akik fagyos jeges vizbe estek,vagy akiket 10 000 Más vett körül .s azok sem akik Cersie elé álltak mint ellenségeik vagy ellene fordultak....szóval senki. Semmi fordulat semmi váratlan. Egy Jamie vagy Cersei vagy akár egy Dany, Tyrion halála simán belefért volna az elöző 6 rész bőven szolgált ilyenekkel, de itt még egy Véreb vagy Jorah féle " mellékszereplők is túlélték. Elvesztette "varázsát a sorozat ezen a téren de azért így is remekmű csak egy ebből a szempontból csalódás nekem. Kiszámítható volt az egész. -
Sheffiled #15850 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Arról mit gondoltok, hogy viszonylag elég sokan élték túl az évadot, szerintetek ki lesz az aki biztosan meg fog halni? -
Pares #15849 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amint írtam, Rhaegar megszállotja volt az AA/PtwP próféciának. Fiatal korában azt gondolta, hogy ő maga a PtwP, aztán később már a gyerekeiről képzelte ugyan ezt. Rá lehetne fogni, hogy örökölt valamit az apja őrületéből, ő sem volt teljesen normális, még ha a végén igaza is volt, mert képes volt mindent kockáztatni és háborúba taszítani az egész kontinenst csak azért, hogy szó szerint megszülethessen a jég és tűz dala.
"Aegon. What better name for a king... He is the prince that was promised, and his is the song of ice and fire..."
Ezt még konkrétan Eliának mondta a fiuk születésekor, azelőtt, hogy találkozott volna Lyannával. Azt meg tudjuk, hogy a találkozásuk után mi történt... Átértékelte a helyzetet, rájött, hogy Lyanna jobb társ a prófécia beteljesítéséhez, felbontotta a házasságát Eliával, figyelmen kívül hagyva a Elia és a két gyereke sorsát, összeházasodott Lyannával, aki Starkként szó szerint a jeget képviselte a Targaryen tűzzel szemben, és megszületett Aegon. Én simán kinézem az ilyen emberből, hogy még a harmadik fiát egy harmadik nőtől is Aegonnak nevezné el, ha meg lenne győződve róla, hogy ő lesz az igazi megváltó. Az nyilvánvaló, hogy mindenképp ezt a nevet akarta a megváltó fiának adni...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.28. 20:07:25 -
#15848 és akkor azt a francia lányt bántják a szemöldöke miatt :)
-
Zozo0122 #15847 Hát lehet, nem biztos, hogy jól emlékszem az időrendre.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De ezt nekem akkor se magyarázza meg senki, hogy Lyanna/Rhaegar még egy gyereket Aegonnak nevez. :D -
Nirz #15846 Borzalmasan Hollywood lett :( Azonnal droppoltam volna ha ez a sorozat elején fordult volna elő. Tiszta Disney felé halad. pff -
Pares #15845 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát ha mindenkép bakit akartok látni, akkor azon nem lehet segíteni. De azért messze nem olyan egyszerű a történet, minthogy egy apa két egymás után születő gyerekének ugyan azt a nevet adja. Eleve két különböző nőtől születtek, és nem tudjuk, hogy ki találta ki a nevét. Amit tudunk, hogy Lyanna mondta meg Nednek. Rhaegar és a gyerekei is ekkor már rég halottak voltak. Rhaeger megszállotja volt az Azor Ahai/PtwP próféciáknak, és akár ebben is szerepe lehetett, hogy mindenképp Aegonnak akarta nevezni a fiát/fiait. Továbbá finoman szólva Eliával sem bánt valami szépen. Mindenestre ha higgadtan átnézzük az eseményeket, akkor a sok vérfertőzés, prófécia, őrület meg a többi mellett (ami a Targaryen házat kíséri) messze nem a legőrültebb dolog, hogy Lyanna (akár azért, mert Hódító Aegonnak is ez volt a neve, akár Eliára és fiára való megemlékezésként, vagy hasonló érzelmi okból) Aegonnak nevezze el a fiát. Arra viszont szerintem ne fogadjatok nagy tételben, hogy GRRM más nevet fog kitalálni, legfeljebb részletesebben el lesz magyarázva a mögöttes motiváció. Ha egyáltalán valaha el jut idáig a könyveivel... -
gebali #15844 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"- Ed, de jó hogy itt vagy, most szültem.
- Mi legyen a neve?
- Hát figyelj, az apjával, Rhaegarral mi a Jaeherysre gondoltunk, mert ugye már van egy Aegon.
- Már nincs, pár napja valaki szétverte a fejét a falon.
- De jó, akkor mégis lehet Aegon!"
-
Pares #15843 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De igen. Az események a következő sorrendben történtek:
1. Elfoglalják Királyvárt, Eliát megerőszakolják és a gyerekeivel együtt lemészárolják.
2. Eddard Stark ezután Storm's Endbe lovagol, ahol felszabadítja Stannist az ostrom alól.
3. Eddard Stark ezután tovább lovagol délre Dorneba, a Tower of Joyhoz, ahol megtalálja a valószínűleg nem sokkal az érkezése előtt megszületett Jon-t és Lyannat.
Rhaegar ekkor már nyilván jó ideje halott volt, a királyvári mészárlás meg minimum napokkal, de akár hetekkel is Ned és Lyanna találkozása előtt történhetett.
-
Zozo0122 #15842 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De nem. A kicsi Aegon ekkor még élt. Pár nappal később hal meg. Lyanna meg tudott Rhaegar 2 gyerekéről, a kicsi Rhaenysről és Aegonról. Szóval nem, ez csúnya írói baki. Ez ilyen Asha - Yara féle nyévváltoztatásnak tűnik, csak senki sem gondolta át eléggé. Amúgy a könyvben 99%, hogy Jaeherys lesz Jon valódi neve. Rhaegar biztosan nem nevezné mindkét gyerekét Aegonnak, ez mekkora baromság már. De Lyanna sem nevezné el így, még a nagy hódító utáni tiszteletből sem, mert lenne egy Aegon nevű féltestvére is...ez csúnya baki.
De: HA rosszak voltak a feliratok, esetleg lehetett volna Aemon. Ez már rendben van. De nem, mert tisztán hallhatóan AeGon-t mond.
Vagy szponzorálják a GoT-ot:
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.08.28. 16:39:30 -
Pares #15841 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mivel Rhaegar és a gyerekei is ekkora már mind halottak voltak, ezért szerintem valószínű, hogy Lyanna adta neki az Aegon nevet. Akár Elia és a gyerekeinek lemészrálásának híre is befolyásolhatta a névválasztásban.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.28. 16:28:42 -
Pares #15840 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"ha bran a háromszemű galamb akkor pontosan mért nem tudta megnézni hogy jon ki is valójában"
Hogy Bran valójában mennyit és hogyan lát, arra maga adja meg a választ a harmadik epizódban, amikor konkrétan azt mondja, hogy lát mindent ami történik és ami megtörtént, de egyelőre csak darabokban, töredékekben, és meg kell tanulnia jobban (át)látnia az egészet, mert késznek kell lennie, ha eljön a Hosszú Éjszaka. Vagyis a válasz az, hogy még nem mestere a képességeinek. És egyértelműen nem is mindentudó. Amiről nem tudja, hogy egyáltalán megtörtént, azt nyilván nem is keresi...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.28. 16:04:22 -
ddany7 #15839 Bran
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem azért nem tudta, mert a múltban csak azt látja, amit célirányosan ki akar guglizni. A Jon tornyos dolgot ugye a régi holló mutatta neki, de az nem merült fel benne eddig, hogy R+L összeházasodtak, tehát nem is kereste. Szóval nem az van hogy mindent tud a múltból, hanem amit keres azt megtalálja. -
#15838 Egyébként nálam frankón Theon vitte el az epizódot.:D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amikor tökön rúgják, és tudatosul benne végre először, hogy a szenvedéseinek van egy aprócska pozitív oldala is, hát... Zseniális.:DDD -
#15837 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem úgy volt hogy a falat valami mágia és védi? Vagy a jégköpet pont a mágiát rombolta le -
#15836 az egy nagyon béna húzás lenne az íróktól.. -
Zozo0122 #15835 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jaj, ezt ne. Nem hiszem, hogy így lesz, de remélem nem :D Tyrion nem ezt érdemli. De tényleg kéne neki egy igazi nő, akiben bízhat. -
gebali #15834 Zozo: Nyilván ez egy jól átgondolt eleme a történetnek, csak nem gondolkodtunk rajta eleget xD
Egyébként külön tetszett, hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
gyakorlatilag ugyanaz volt a nagy felismerés a végén, mint az előző évad végén, csak ott nem mondták ki az egyértelműt meg azt hogy nem bastard.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Voltak ebben a részben is érdekes dolgok pl, ha bran a háromszemű galamb akkor pontosan mért nem tudta megnézni hogy jon ki is valójában?"
Nem értem, mi van? :D -
Zozo0122 #15833 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jaja, az Ygritte kapcsolatot imádtam én is. Ez sajnos szükséges, pedig amúgy nagyon nem illenek össze. De meg kellett történnie,
ez kihagyhatatlan a story szempontjából :D -
Zozo0122 #15832 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De mit mondasz arra, hogy Jon neve Aegon, úgy mint a féltestvérének? Ugyanattól az apától? Ez mi? -
#15831 Szerintem Tyrion csúnyán nézésének oka egyértelmű:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ő is belezúgott Daenerysbe.
A Cerseijel való beszélgetése alatt lett gyanús. -
papdav #15830 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valamit nem értek. A hajón Tyrion úgy nézett Johnékra mintha tudta volna ,hogy valójában ki is ő.
Engem az egész évadban csak annyi zavar h annyi mindent megpróbálnak áttenni az utolsó évadra h az csak na. Hogy a francba marad idő arra h legyőzzék a másokat a lannistereket és mellette olyan dolgok mint a Clegane bowl,Varys szándékai,Euron küldetése.
Na meg persze az el nem halálozott személyek. Most komolyan? Kisujj? Ennyi? Ha valaha is meghal Jaime a történetben az nem fog felérni azzal amit vártam.Hogy elevenen elég a sárkánytűzben. -
Sheffiled #15829 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Voltak ebben a részben is érdekes dolgok pl, ha bran a háromszemű galamb akkor pontosan mért nem tudta megnézni hogy jon ki is valójában? Baelish halálát és a fal ledöntésést és ha logikusan megnéztük az előző részeket akkor simán ki lehetett találni (szerintem). Dany-Jon páros szerintem nagyon gáz volt "térdet hajtok előtted és dugunk" ez tényleg csak a fanoknak lett kitalálva...nem éreztem azt a kötődést ami Ygritte-el volt de hát ez van..