19500
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• molnibalage83
    Valóban megváltozott, de a 7. évad minden hibája ellenére felfelé mutat. Nálam az 5. évad volt a mélypont. Pár rész közbeni visszatekerést leszámítva soha nem néztem meg, a 2. évadot kétszer néztem kb. végig, még ha beletekerve is.
  • Kewell
    nah most jól kibasztál velem koma
  • Kewell
    most kb én is ezt írtam le csak elé csaptam hogy ez tény, és erre kedztél el itt nekem vergődni meg észt osztani.
    nah most ez hogy a GoT (mármint a tv sorozat) jellege megváltozott főleg az utsó 2 évadban ez igen is tény ha össze szarod magad ha nem.
  • argo001
    Nem mindegy, kinek mi tetszik? :D
  • Pares
    Jólvan, én befejeztem veled. +tiltólista
  • Pares
    "Nekem még mindig az első 2 az etalon évad, ott volt csata, volt politika, volt áskálódás, meglepetés stb., mindez racionális kereteken belül. Mostanra ez nagyon elveszett"

Továbbra is most erre inkább csak nagyon visszafogottan és tömören annyit reagálok, hogy *nagyon nem értek veled egyet.

Így már jobban tetszik?
  • Kewell
    nah látod fiam ez a baj hogy felfogni se tudod azt amit elolvasol, hanem belemagyarázol sok hülyeséget és bazdmegolsz itt mindenkivel tuti azért mert fusztrált vagy mert kicsi a dákód vagy tököm tudja.
  • ddany7
    Te kb. engem is elküldtél a bús picsába, amikor simán leírtam a véleményem az évadzáróról. :)
  • Pares
    Ott van minden hozzászólásod, a lenéző, felsőbbrendűsködő stílusodnak mindenki tanúja lehet, ahogy annak is, hogy nekem válaszolva ténynek állítottad be a saját véleményed, "van akinek a szar is jó". Persze, ha a provokációd után elküldelek a bús picsába, akkor az már nem tetszik.
  • kastil
  • Pares
    Jon/Aegon miatt robbant ki az egész konfliktus.
    Egy kis érdekes háttértörténet:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Harrenhal-i Nagy Tornán Howland Reedet, három apród terrorizálta és verte meg, de Lyanna elkergette őket, aztán a sérült Howlandet elvitte a sátrába, kitisztította és bekötözte a sebeit, és bemutatta őt Brandonnak, Eddardnak és Benjennek. Később aztán meglátták, hogy a három apród mely lovagokat szolgálta, és rá akarták venni Howlandet, hogy harcoljon ellenük a becsületéért, de ő félt kiállni ellenük, mert nem volt hozzászókva sem a lóhoz, sem a lándszához, és nem akart még nagyobb hülyét csinálni magából.
    Két nappal később mind a három lovag bekerült a bajnokok közé, ekkor jelent meg egy titokzatos, alacsony termetű lovag is, akinek nem összeillő darabokból állt a páncélja, amik nem is álltak jól rajta, a pajzsára meg egy nevető vörös arccal rendelkező varsafa volt festve. Ez a titokzatos lovag legyőzte mind a három lovagot, elnyerte a páncéljukat és a lovaikat, a tömeg ünnepelte. Amikor a lovagok visszakövetelték a dolgaikat, a titokzatos lovag azt feltételt szabta nekik, hogy az apródaikat tanítsák becsületre. A titokzatos lovag nem kívánt figyelmet kapott, és többek között Robert Baratheon is meg akarta tudni, hogy ki van a sisak mögött. Aerys király meg az ellenségét látta benne, de a következő reggelre eltűnt a lovag, és a király Rhaegart küldte, hogy keresse meg.

Na most van egy elmélet, hogy a titokzatos lovag Lyanna Stark volt, a Starkok közül rá illik legjobban a leírás, korábban ő mentette meg Howlandet is. Az elmélet szerint Rhaegar megtalálta a titokzatos lovagot, Lyannát, és akkor szeretett bele (Lyanna már korábban is oda volt a hercegért), és ezért is koronázta meg Lyannát (akivel nem volt semmilyen korábbi ismert kapcsolata) a szerelem és a szépség királynőjének.

Rhaegar gyerekkora óta megszállotja volt a PtwP próféciának, Lyanna tökéletes volt a beteljesítéséhez, képest volt elválni az akkor már neki két gyereket szülő Eliától, megszöktetni Lyannát és titokban összeházasodni vele, csak hogy Jon/Aegon megszülethessen. Rhaegar nem volt olyan erőszakos, mint ahogy azt elterjesztették róla, de azér teljesen nem lehetett ő sem komplett...
  • gebali
    Könyves Jaime talán a legösszetettebb karakter a történetben és tényleg az egyetlen, akivel ténylegesen tudtam végig szimpatizálni és szorítani neki. Sorozatos Jaime kicsit kevésbé érdekes, de ott plusz a hangsúlyosabb karakterfejlődése és a színész játéka, ami rengeteget dob rajta.

Na de látjátok, ez itt a probléma. A sorozat nem engedi lélegezni a karaktereket, és ez most csak hangsúlyosabb lett úgy, hogy lehagyta a könyveket. Sokkal jobban kéne ismerünk ezeket a figurákat, nem bántam volna, ha alapból a sorozat használ valamilyen (mondjuk Lost-féle) flashback-rendszert, nem csak abból kell kiindulnunk, ami monológokat néha meredten maguk elé nézve szavalnak el a többiek. A flashbackek sokkal organikusabban mutatták volna be a sorsokat.

Sőt, az sem lett volna semmi, ha mondjuk párhuzamosan fut Robert felkelése és az az időszak, amiről egyébként szól a sorozat, de azt meg az egyszeri néző végképp nem tudta volna követni.
  • Zozo0122 #15944
    Szerintem itt sokan félreértitek Jaimet. Nekem nem véletlenül az egyik legnagyobb kedvencem. Még most is különb lovag az összes többinél.

Vegyük sorra - már gyerekkorában is állandóan kardozott, lovagolt és hasonlók. Még olvasni is nehezen tanult meg, annyira szarik a politikára és a többire. Ő csak a legjobb kardforgató és lovag akart lenni Westeroson. Mikor lovaggá ütötték, meg amikor felvették a Királyi Testőrségbe remegett keze-lába, és nagyon büszke volt magára. Ő komolyan gondolta az esküit. Catelynnel sem arról veszekszik, hogy az eskük betartása baromság, hanem arról, hogy túl sok esküt meg kell tenni néha, amik egymásnak ellent mondanak, és aztán a jó irányba dönteni.

Egyébként nagyon jó lovag volt és imádta az egészet. Ser Barristan is tanította, végig felnézett az öregre.

Eskük: Ez volt az Őrült Királynál is. Amíg Lannister papa (aki az utolsó pillanatban állt a győztes oldalára, szándékosan) döngette a kaput, addig Jaime a király mellett állt. Az Őrült Király pedig arra kényszerítette, hogy ölje meg Tywint, ha odaér. Jaime vagy a családját, vagy az esküt árulja el. És mivel a király addigra totál őrült volt, a családját választotta.

Emiatt egész életében csesztették. Aztán Robert megkapta Cerseit, és Jaime mindig azt figyelte, hogy veri a nővérét meg csalja orrba-szájba a király. Szóval ő igazán tiszta lelkű alapvetően, de mindig olyan rossz emberek között élt (az apja, Robert, és a nővére is, Cersei nyilvánvalóan egy féreg, ő is tudja, de nem tehet róla, hogy őt szereti, bármilyen undorító is ez :D) akik elrontották és a rossz felé terelték. Kb. végig hazugságban élt. De tényleg végig, ugyanis amíg élt az Őrült Király, Cersei totál bele volt zúgva Rhaegarba. Mint Westeros nemeshölgyeinek kb. a fele :D Hiába Jaimevel kavart, Rhaegarért bármikor dobta volna őt, Jaime pedig senkiért őt. Ő nem is volt soha más nővel.

A másik amit nagyon bírok, hogy ő sosem volt gyáva. Azonnal akcióba lendült. Tyriont is mindig védte, a családját is, de az idegeneket ugyanúgy. Ha mondjuk Királyvár utcáján megtámadnak egy koldusnőt, ő azonnal leugrott volna a lóról, ezt nem kétlem. Még most is megtenné valószínűleg, fél kézzel. És amikor Nedet legyőzi, akkor sem okoz benne további károkat sebesülten, mert az egyik gyökér katonája megszúrja. Catnek tett esküjét is betartja a maga módján.

Csak gondolom már rohadtul elege van abból, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni és normális lovagként élni, mert bárhová tekint, mindenki romlott.

Bran kilökése, meg a sok emberbe belekötés az első évadokban is mind ezekre vezethetők vissza, meg arra, hogy nem hagyja őt senki békén a hülyeségeivel. Az apjától is állandóan azt hallja, hogy az oroszlánt nem érdekli a birkák véleménye és így tovább. Tyrionban is csak ő látta az értelmet meg hogy milyen ember valójában. Az apja csak a csatornák igazgatását bízta rá.

Ezek miatt kedvelem őt, meg a Véreb is hasonló karakter egyébként.

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.08.29. 13:16:03
  • Kewell
    csak a miheztartás végett, nem olyan picsogós stílusba lettek neked ezek a dolgok leírva, amely indokolta volna itt a hisztidet, csak a kis hülye fejeddel belemagyarázol magadnak olyan dolgokat amiket le se írtunk
  • Pares
    Renegade, csak a miheztartás végett, mielőtt úgy gondolod, hogy megvan az erkölcsi fölényed kioktatni engem, nézz utána, hogy mi is történt. Leírtam a rövid véleményem az epizódról és az évadról ( #15795), erre azonnal jöttek a válaszok, amik szerint márpedig tény, hogy mennyire buta szar, Transformers szinvonalú lett az egész.

• Paxton
    Bran kijelentése téves, miszerint az egész Baratheon lázadás egy hazugságon alapult. Valójában az egész egy nagy félreértés volt. Lyenna Stark már Robert Baratheon jegyese volt, amikor a Harrenhal-i Nagy Tornán találkozott RahegarTargaryen koronaherceggel és titokban egymásba szerettek. Rhaegar megszöktette Lyennát és Dorne-ban egybekeltek. Azonban a részletekkel a Stark család nem volt tisztában, ezért Brandon Stark (Eddard és Lyenna bátya) nagy lendülettel Királyvárba lovagolt és üvöltve követelte, hogy „ide nekem Rhaegart, hadd pofozzam le a fejét”, ami a lányszöktetés fényében is érthető érzelmi reakció egy indulatos bátyustól. Rhaegar és Lyenna viszont éppen akkor hálta el a házasságot messze délen, tehát esélyük sem volt a helyzet tisztázására. Az Örült Király pedig ebből mindössze annyit fogott fel, hogy itt van az egyik zászlósura elsőszülött fia, aki meg akarja ölni az ő örökösét. Úgyhogy rögtön le is fogatta BandonStark-ot felségárulás vádjával, majd a fia érdekében szót emelni kívánó RickardStark-kal együtt kivégeztette. Na és innentől már nem volt megállás.. Ugyanis még az Örült Aerys királynak is leesett a következő józan pillanatában, hogy a Stark-ház még ereje teljében van, és a tartományúrrá előlépő 20 éves Ned Stark személyében biztosított a rátermett és bosszúra szomjas vezető. Ezért kiadta a parancsot JonArryn-nak, hogy szolgáltassa ki neki NedStark-ot és Robert Baratheon-t, mivel ezek ketten JonArryn nevelt fiaiként éppen a Völgyben időztek. JonArryn nemcsak megtagadta, hogy kiszolgáltassa nevelt fiait és vendégeit, hanem ügyes politikusként villámgyorsan leszervezett egy esküvőt Ned Stark és CaitlinTully között, így szervezve szövetségbe 4 nagy házat és tartományt (Észak, Viharföld, Völgy, Folyóvidék). A háború megindult, de az Örült Király oldalán csak a Tyrell ház állt (TywinnLannister egy bizonyos régi sérelem miatt inkább kivárt, és majd a győztes mellé állt amikor tiszta lett a kép). A végeredményt mi ismerjük, de Ned Stark már utólag nem akarta tisztázni a leányszöktetés/elrablás közötti különbséget, mert erőteljesen rombolta volna a Stark-Baratheon viszonyt, plusz rossz fényt vetett volna a húgára.
  • kastil
    NK viserion-fal témát hagyjátok már. Tuti kiderül majd, hogy ki/mi ő és még mire képes. Bran-t látja, mikor megérintette tudta egyből, hogy hol keresse. Remélem HBO nem bassza el és értelmesen ki is fejti majd, ahogy az öreg tenné.

Little finger kivégzése meg szerintem nagyon hatásvadász gyenge szar volt, mintha ráuntak volna a karakterre, vagy csak nem tudták olyan jól tovább írni, mint Martin papa, ezért hagyták a picsába.
  • RatBaG #15939
    tudtam! a finálét nézve volt egy érzésem, hogy ismerős arcokat látok, már megint. hardhome után visszatért a mastodon, utólag rákeresve kiderült, hogy a banda 3/4-e az egész évadban itt sunnyogott.
    szerintem köröket vertek ed sheeranre hitelességben. :DD

a két szakállas, loboncos.

Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2017.08.29. 12:08:38
  • Renegade
    tényleg, Bran az egy Avatár?
    meg mondjuk az Éjkirály is?
    az Istenek sakkfigurái, mint kismillió AD&D regényben?
  • molnibalage83
    Nem a képességeiket hasnolítom össze, hanem az írói vonást. Mindkét esetben egy olyan valami jelent meg, akire nem gondoltak, és emiatt borult minden.
  • Renegade
    szerintem Bran keményebb, ez az egyszerre mozog miden idősíkon, azért komoly feature, míg az Öszvér egy egyszerű halandó volt, akivel ha sok időt töltöttél együtt, akkor azt akartad amit ő, nem tudom, hogy nézted-e a Jessica Jonest, ott Killgrave fényévekkel keményebb.

Amíg az Öszvér egy talán nem várt mutáció eredménye, addig szerintem Bran volt van és lesz (mármint az isten, akit képvisel).
  • Kongy
    Épp ez a lényeg: karakterfejlődés. Kicsit megváltozott a személyisége a Brienne mellett töltött idő alatt (pozitív irányba).
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2017.08.29. 11:31:15
  • molnibalage83
    Pontosan, lásd Bran.
  • molnibalage83
    Még a második évadban, mikor Stark anyuval beszélgetett, akkor még kifigurázza az esküket, ehhez képest most J. elég komolyan veszi...

• Renegade
    off: Alapítvány a pszichohistória egy, azaz egy ember (Öszvér) nem várt cselekedetei miatt buktak el, akinek van egy enyhe telepatikus képessége
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.29. 11:30:10
  • [NST]Cifu
    [spoiler]Nekem tetszett Kisujj és Olenne kiírása is, bár az rejtélyes, hogy egy hegynyi aranyon ülve - a királyság masszív adóssága mellett telik a AK-ra - hogy a rákban veszthettek. A világ legnagyobb seregét is felbérelhette volna aztán az L-ek nézhettek volna.

Tövisanyu későn jött rá, hogy a házának vége. Gyakorlatilag miért küzdjön? A bosszúért? Ahhoz már túl öreg. Szvsz valahol erről szólt Jamie és Ollena utolsó beszélgetése.

Bran is egy ilyen lény a GoT univerzumban. Rá nem készülhetett fel, egy múltban mindent látó emberrel szemben egy összeesküvőnek annyi.

Bran Stark már a háromszemű holló. Igazából ez a rész az, ami még nincs rendesen kidolgozva szvsz. Meera és Bran beszélgetése alapján azt hittem, végre Bran valóban átlényegül, és már nem érdeklik a halandók, felsőbb célokat követ Nem érdekli a háza, nem érdeklik az összeesküvések sem. Csakhogy ehhez képest az elmúlt és a mostani részben is a házának dolgaiban is tevékeny, és szinte csak mellesleg követi az Éjkirályt. BTW számomra fura, hogy nem jelezte a Falon lévőknek, hogy merre tart az Éjkirály...

Theon része nem nagyon tetszett, elcsépelt, de elfért.

Számomra pont Theon az, aki lassan olyan zseniális lesz, mint Arya. Esetlen, hányattatott sors, akit felkarolnak és végül elér valamit.

J jövőjére leszek kíváncsi, mert én azt látom az arcán, hogy ő már lassan leütné a királynőt a fenébe...

Nem ütné le. Már megtehette volna korábban. Már egy királyt is megölt korábban, de a húgát nem bántaná semmi pénzért. A becsülete viszont fontos számára, szerintem valójában mindig is fontos volt, legfeljebb kénytelen volt néha háttérbe szorítani...
  • BreakDown89
    Hát én azért nem bánnám, ha jövő ősszel jönne a záró évad. Tavaly szeptember elején jött a hír, hogy elkezdték forgatni a hetedik évadot. Kell nekik a természetes tél/hideg, stb. Okés. Rá tíz hónapra indult a hetedik évad (idén július közepe). A nyolcadik évad állítólag most októberben forog majd, tehát tíz hónappal számolva ez jövő augusztusban itt lehetne a képernyőn. Számoljunk rá még két hónapot (legyen 12 hónap a munkálat), hiszen - remélhetőleg - mégtöbb csata lesz, tovább tart leforgatni + a CGI, váságok, stb. Még így is jövő október jön ki.

Ha tényleg mozifilm hosszúságú részek lesznek (amit kétlek, legalábbis azt igen hogy mind a hat rész 1 óra 20 perces lenne), akkor érthető a plusz munkaidő, de másfél év...
  • gebali
    Szerintem simán meg lehetett volna ölni
    Theont, az ő íve ebben a részben tendált is abba az irányba, hogy neki meszeltek, de aztán végül mégsem. Értem én, hogy Yarát ki kell szabadítani, meg valszeg most fordul meg a sorsa, és ő öli majd meg Euront, de őszintén szólva nem lett annyira felépítve a Vas-szigetek, hogy ez egy picit is érdekeljen az így is extrém rövidnek ígérkező záróévadban.
  • molnibalage83
    Összeségében a részről és kicsit az évadról, hogy mi tűnt fel nekem.

Páran hiányolták a „katarzist” vagy miat. Miért várja mindenki azt, hogy mindennek egekbe hágó drámának kell lennie? Vagy miféle katarzist várnak egy kvázi rögtönítélő bíróságtól, ahol a bizonyíték lényegben egy „ember” varázsképessége és fejében van, de konkrét fizikai bizonyíték nem volt Kisujj ellen? A való életben és a történelemben csak úgy megtörténnek a dolgok, akár váratlanul is. Kisujj most jól megszopta. Ennyi...
    Nekem tetszett Kisujj és Olenne kiírása is, bár az rejtélyes, hogy egy hegynyi aranyon ülve - a királyság masszív adóssága mellett telik a AK-ra - hogy a rákban veszthettek. A világ legnagyobb seregét is felbérelhette volna aztán az L-ek nézhettek volna. Ok, a dramaturgia megkívánta ezt, stb. Elfogadom.
    Kisujj meg már mindenkivel összeakaszkodott és mindig szerencséje is volt. Egyszerűen elfogytak a lehetőségei, az erőlködése jól visszaadta ezt, csak érdekes módon sokak meg emiatt húzták le a sorozat ezen részét, mikor csak átjött azon, hogy LF lehetőségei kb. végetértek. Így jár, aki mindenki "barátja", de valójában mindenki csak utálja...
    Varys az, aki tényleg nem csinált semmit ebben az évadban, kb. 1 beszélgetése volt a Tyrionnal és kb. ennyi.
    Van egy igen érdekes áthallás az Alapítvány könyvsorozattal. Az Alapítvány könyv utolsó részének úgy volt vége, hogy Harri Sheldon jóslatai (ott tudományos alapon van magyarázva az egész, fejlett szociológiai és egyéb modellekkel) a végén azért buktak meg, mert nem számolt Galaxison kívüli beavatkozással és nem emberi lényekkel. Legalábbis az utolsó könyv utolsó két oldala ezt sejtetni. Bran is egy ilyen lény a GoT univerzumban. Rá nem készülhetett fel, egy múltban mindent látó emberrel szemben egy összeesküvőnek annyi. Nem az írók nem tudtak mit kezdeni LF-fel, pontosan azt ábrázolta jól a sorozat, hogy már LF nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Fura, hogy ez nem tűnik fel a többségnek.
    (Erről meg a Das Boot TV sorozat változat második része jut eszembe, ahol az unalmas és nyomorúságos tengós életet vitték úgy a vászonra, hogy nézni is fáj sokszor. LF vergődése is ilyen, mert nyilvánvaló volt, hogy mi lesz ennek a vége, mi külső szemlélőként ezt tudhatjuk, neki erről sok fogalma nem volt.)
    Theon része nem nagyon tetszett, elcsépelt, de elfért.
    A zombis demó nekem tetszett, főleg J arca, amikor rájött, hogy itt KURVA NAGY GÁZ van. C meg ebben is csak lehetőséget lát. (Azt, hogy C csak színleli az egészet az teljesen nyilvánvaló volt számomra.) J jövőjére leszek kíváncsi, mert én azt látom az arcán, hogy ő már lassan leütné a királynőt a fenébe...
  • gsanya21
    Úgy néz ki, sajna csak 1,5 év múlva jön a befejező 8. évad. :(

Comment.com kritika
    Szappanoperába illő fináléval hagyott itt minket másfél évre a Trónok harca
  • gsanya21
    Game of Thrones || A Song of Ice and Fire (Jon & Daenerys)
  • Renegade
    Junkie kritika

klassz kis kritika,

Pares, mielőt úgy éreznéd, hogy mindenkivel szembe kell szállnod, aki nem úgy látja a sorozatot mint te, pls gondolj bele abba, hogy nem ölünk meg mindenkit aki nem ÚGY szereti a csülkös bablevest, mint te.
  • gsanya21
    Valószínű, mert balra futottak a toronytól, így a nem leomló részen vannak elvileg.
    Brandon meg szerintem a hollókat vargolva végignézte az egész falostromot, legalább is erős utalások voltak rá.
  • Kmarha
    Igazából ők a Targaryen-ek ellen fellázadt Blackfyre fattyú által alapított sereg, akiket az idők elején a Targaryen-ek száműzte kis/közép urakból állt fel.

A fattyú és minden más Blackfyre azóta már elhalt, és helyben szülött hadvezérek adosgatják át a vezetést egymásnak (eltelt háromszáz valahány év), így nem hiszem, hogy ott bármi féle trónigény fent állna.

Mondjuk a könyvben előszeretettel bukkannak fel olyan karakterek egyik pillanatról a másikra, akik léte alapvetően megváltoztatná (feltételes mód is ON) az erőviszonyokat, de a mostani íróktól nem igazán számítok ilyen húzásra a legeslegutolsó évadban.
  • Paxton
    Ez elég érdekes szituáció, mert Cersei most invitált meg egy övénél megalapozottabb trónigénnyel és erősebb hadsereggel rendelkező egyenesági Targaryen leszármazottat Westerosra, sőt még szállításról is gondoskodott nekik. :)
  • suba53
    Tormund, és Beric a fal tetején ragadtak. Látszik a végén, hogy négy vagy öt védmű, őrtorony még épen maradt a keleti őrség részén.
    Tormundék két úton juthatnak le. Elmennek a fal tetején a legközelebbi várig, ott lemennek, eljutnak valahogy a Fekete várba, és onnan hollókkal szétkürtölik a híreket. Vagy megvárják, amíg az egész holt sereg átkel, majd a leomlott részen, ami már nem egy sima jégfal, szépen lemásznak. Tormundnak ebben rutinja van, másrészt a fent maradt készletekből találnak köteleket, jégcsákányokat amivel ezt könnyű szerrel megtehetik. Majd egy barátságosabb úton jutnak el a fekete várba. Az éjjeli őrség meg, mivel megszűnt az elsődleges feladatuk, fogja magát és megpróbál eljutni deresbe, ahol az ellenállás központja van.
  • gsanya21
    Ez az új szerelmi szál sem lesz egy pozitív történet, ezt innentől már biztosra vehetjük. És az is kiderül, hogy Tirion miért is szemlélte azzal a borús tekintettel a nagy légyottot a hajón.

Trónok Harca: színészek gondolatai a Tűz és Jég egyesüléséről (magyar felirattal)

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2017.08.29. 08:36:50
  • gsanya21
    Érdekes egy csapat az biztos, és alapból inkább az Vastrón elleni lázadásokat támogatják. Persze van az a pénz, akartam mondani arany...! Igen, egy Targraryen fattyú alapította, lásd az első videót. Elméletileg a Targaryenek újbóli Vastrónra kerülése is a céljaik között szerepel, de nem hiszem, hogy ez a fő vezérelvük. Inkább az arany, a még több arany mozgathatja őket, de...! Ha a 8. évadban behozzák őket ténylegesen, ebből még lehetnek nagy kavarodások, nem csak Királyvárban.

Némi előzmény:

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2017.08.29. 08:38:27
  • Paxton
    Az essosi Golden Company-ról van egy teória (hangsúlyozom, hogy CSAK TEÓRIA, SEMMI TÖBB!), miszerint IV. ("Méltatlan") Aegon Targraryen kirány egyik fattyú fia alapította, és ezért a mai napig Targaryen leszármazottak vezetik. Ez esetben a Blackfyre nevű valyriai kard is náluk van. Ha ez a konteó igaz, akkor Cersei-t érheti kellemetlen meglepetés a jövőben.. :)
  • BaliBoy
    Biztos lesz belőle vita majd. El tudom képzelni, hogy a paktum egy része arról szól, hogy nem támadja északot, a másik része meg, hogy küldi a sereget. Az előbbit betartja, az utóbbit nem.
    Az biztos, hogy nem csak Tyrion két szép szeméért egyezkedett, még ha csak látszólag is.