19500
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Renegade
    indexről:

egy kivágott jelenet magyarázata, tecsőre majd biztosan felrakják

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szóval nemcsak mi néztünk nagyot azon, hogy Sansa Stark mennyi mindent tudott Lord Baelish rémtetteiről, mármint azokról, amiket nem ellene követett el, hanem a nézők úgy általában, és igen, össze lehetett rakni, hogy a Háromszemű hollóvá feltápolt Bran mondott el neki mindent, és az az indoklás is megáll, hogy úgy ütött nagyot a jelenet, hogy az utolsó pillanatig nem tudtuk, Sansa kit fog kivégeztetni.

Persze, ha az a kivágott jelenet, amiben Sansa a "tárgyalás" előestéjén bekopog Bran szobájába és a segítségét kéri marad, akkor nem kellett volna az agyalásra energiát fordítani, és nyugodtabban kiélvezhettük volna Kisujj haláltusáját, mert abban azért megegyezhetünk, hogy ritka nagy szemétláda volt. Az alkotók azonban időhiányra hivatkozva kiszedték a nettó 12 másodperces jelenetet.
  • Renegade
    kár, szeretem az easter egg-eket, meg az ilyen jellegű fanservicet :(
  • BoneDragon
    Se az 5. részben. Többit nincs kedvem megnézni. :D

Amúgy ez abból a szempontból lehet érdekes, hogy a régebbi évadokban is mutattak random varjakat fontosabb jeleneteknél és akkor még brann nem volt lesifotós. Lehet éppen szemlélte a múltat, vagy csak tök véletlen...
    Utoljára szerkesztette: BoneDragon, 2017.08.30. 12:35:16
  • BoneDragon
    Hülyeség. Hatodik részben sem volt károgás.
  • molnibalage83
    Én is ezt akartam mondani.
  • Vata111
    Toros meghalt, ő pedig nem noname senki.
  • Pares
    Legfeljebb a 7. évadban, de egyébként én is észrevettem, legalábbis néhány jelenetben, elég feltűnően károgtak mögötte... Amikor a legfeltűnőbb volt, már akkor is, amikor először néztem, a 4. epizódban, Brienne és Podrick jelenete után, ahogy Kisujj figyeli Sansát, Aryát és Brant. Nem tudom, hogy Bran figyelte-e, lehetséges, ahogy az is, hogy csak előre elhintett utalás volt Kisujj végzetére...
  • molnibalage83
    Bármilyen open world játék jó. Tegnap én egy gyűjteményben láttam, ezen tényleg vinnyogtam. :)
  • Prof William
    Ezen most hangosan felvinnyogtam, pedig munkahelyen vagyok. :)

Egy kis RPG/Skyrim ismeret kell a megértéséhez. :)

• Renegade
    ami nekem még beugrott, hogy vajon volt e holló akkor amikor Jonnal beszél a kazamatában
  • molnibalage83
    Szerintem ez biztosan nem igaz, de majd csekkolom. Nem rémlik, hogy o. mikor Cat-tel sátorban volt, akkor lett volna, vagy 4x03-ban a vízen menekülskor vagy a bordélyban.
  • Renegade
    basszus, most mondta egy cimbi, hogy Kisujj minden jelenetében volt varjúkárogás a háttérben (lehet csak az utolsó évadban, de akkor is) o0
    ez mennyire jó már? :)
  • no_way
    Jön a Golden Company és a vezetőjéről kiderül, hogy Targaryen, minden jóslat illik rá és mindenki más mehet a levesbe.

U.i.: a goldencompany.biz domain még szabad :)
  • Pares
    Redditen valaki kiszámolta, hogy Jon és Daenerys genetikailag sokkal közelebb állnak egymáshoz, mint unokaöcs és nagynéni, a generációkig visszamenő brutális Targaryen belterjesség miatt szinte testvéreknek számítanak... Rhaegar és Daenerys meg szinte ikrek...
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.30. 11:17:51
  • homeless
    Tudom, hogy logikátlan faszság, de jót nevettem rajta :D
  • Malakai
    Dany még közelebbi rokon is. :)
  • DonnieBrasco
    Majdnem jó, csak kár hogy Arya "csak" unokatesója ;)

DB
  • Stockbauer33 #16019

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2017.08.30. 10:35:40
  • homeless
  • homeless
  • BreakDown89
    Ez így van.
  • molnibalage83
    Hogyne tudnánk, Brienne kimondta, hogy mit tett vele...
  • BoneDragon
    Vagy Stannis sétál be, akivel még mindig nem tudjuk mi történt... Lehet valamelyik barlangban bujkál és csak arra vár, hogy kinyírják egymást!
  • Nirz
    +1
  • Prof William
    Az emberek és a mások kölcsönösen kicsinálják egymást. Majd amikor már mindenki meghal és Királyvár is felrobban, akkor majd láthatjuk a behavazott tróntermet, mint ahogy Danny látomásában is.

Ekkor hirtelen kitárul az ajtó és belép rajta az alaposan megtépett de mégis élő Hodor. Ráérősen odasétál trónhoz, majd leül rá. Majd a kamerába néz és csak ennyit mond... Hodor!

The End. :)
  • gsanya21
    Egy elég jó rajongói videó, magyar felirattal a korábbi évadok utalásaiból, hogy ki is Havas Jon, azaz .

Jon Snow | The Targaryen Wolf
  • homeless
    Szerintem szándékosan van egy ilyen íve a sorozatnak. Pont az az egésznek a mondanivalója, hogy ha jön egy eddig csak mesének hitt globális fenyegetés, akkor félre kell tenni a politikát és össze kell fogni. Egyébként én úgy gondolom, hogy senki nem fog a trónra ülni :)
  • molnibalage83
    Hát azért annyira nem volt fantasztikusan kiszámíthatatlan mindig. Pl. a 2. évad végén már tudni lehetett, hogy Aryaból mi lesz, de elhúzták az 5. évad legvégéig. Vagy az már a 6. volt?
  • Prof William
    Körülbelül ez. Szép volt és j volt de Martin bácsi már kissé túlzásba vitte a halálokat. Olyan volt már lassan mint a lost ami megoldás helyett egysre újabb és újabb rejtélyeket kínált, míg ki nem pukkant az egész mert már a rendezők sem tudták, hogyan fejezzék be.

Itt is hasonló volt/van. Csavar, csavar hátátn, hirtelen sokkoló halálok és szanaszéjjel tartó történetszálak után eljutottunk, volna hogy most már lassan le kellene zárni. Ha minden normális szereplőt kiírnak, akkor ki maradt volna az utolsó évadra?

John "halálán" is azért morcultam fel egy kicsit, mert rájöttem, hogy ha ez így megy tovább akkor végén egyszerűen nem lesz kinek befejezni a sztorit. Vagy néztük volna, azt hogy Sam meg néhány harmadrangú szereplő mit idétlenkedik maradék évadokban?

Ideje volt befejezni a karakterek ritkítását, és végjátékra koncentrálni, különben nem marad senki a végére aki normálisan be tudja fejezni.

Martin elkapatott minket ezzel kiszámíthatatlansággal, de a végére azért kell némi kiszámíthatóság. :)
  • kastil
    Érdekes. Szinte mindenki a politika, ármánykodás, erős karakterek és párbeszédek miatt szerette a sorozatot... Most, hogy lassan már csak a "szeretjük, mert tudjuk, hogy jó, és főszereplő" figurák vannak, mindenki pattog, ha valaki pl védi Little Fingert, hogy mennyire szarul, erőltetetten lett kiírva. Varys is le volt szarva egész évadban, annó meg merevedés volt, amikor az a 2 ember megszólalt. Látom elég, amit kaptok, örüljetek neki védjétek.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ezt nevezik ám fanboyságnak
    Én nem a sárkány meg Jon+Dany dugása miatt szerettem a sorozatot, hanem mert tele volt patkány emberekkel, csavarokkal. Miért lenne jó, hogy Jon, Dany, vagy bármelyik "jó" karakter ülne a trónra, és zárnák le a sorozatot? Epic volt eddig is, ne legyen már egy klisé a vége... Tyriont még elviselném, vagy Varyst, Ők legalább tudnak gecik is lenni, csak a szándékaik tiszták a nagy egészet tekintve. (persze ez még nincs kizárva, de ahogy halad a dolog....)

Aha, unom, hogy mindig győz a jóságos szőke herceg, túl sokszor, úgy értem TÚL sokszor láttam már ugyan azt a kilsés happy endet. Befostunk akkor is, amikor Ned fejét levágták vagy kiírtották a fél családját, és? imádtuk a sorozatot és alig vártuk a következő évadot. Ez tette naggyá. Szeretném, ha az egész lezárása után is úgy beszélhetnék róla, hogy "pfupazmek" nem pedig hogy ja, ellovagoltak a naplementébe.
  • Master91
    Sorozat? Nem valami film lesz Robert lázadásáról ?
  • Pares
    A HBO tervez még GoT univerzumban játszódó sorozatot, kitudja, akár még Essosban is játszódhat...
  • Zozo0122 #16004
    Mondom én, hogy egész Essos kakukktojás. Ki kellett volna hagyni, mert negyedannyira sincs kidolgozva, mint Westeros. (nem a sorozatból, hanem Martinnak eleve a könyvből, vagy jelentősen lecsökkenteni a méreteit)
  • Pares
    A korábbi évadokban az összes jelentősebb szereplő halálának nagy és hosszútávú hatása volt a történet alakulására, a történet előrevitelét szolgálta, Ned Stark, Red Wedding, Drogo, Mance Ryder, Joffrey, Oberyn, Lysa, Tywin, és még sorolhatnám... De a történet ilyen késői fázisában most már kinek a halála tudna hasonló hatást elérni? A haláloknak már nem a történet előrevitelét, hanem a karakter történetének megfelelő lezárását kell szolgálnia. Már nem lehet pótolni a megölt karaktereket, nincs idő újakat behozni a történetbe. Talán egyedül Tormund és Beric volt az, akik meghalhattak volna a szigeten úgy, hogy nem lett volna antiklimatikus haláluk. De ha most elkezdik megölni azt a kevés érdekes karaktert is, aki még életben maradt, pont amikor végre találkozhatnak, akkor ki és mi marad az utolsó évadra?
  • Micsu
    Tenyleg az lett vna a jo ha sansa vilaguralomra tor brannel, nem lett vna karakter idegen, ahhh
    Noname senkik random haltak meg jah, lol
    Ennyi baromsagot egy kommentben

Sztem jamiet is nyugodtan elegethette vna a sarkany, most paran kussolnanak, nameg vmi b toltelek karakter nyugodtan mehetett vna a masok elleni harcban,, ennyi halal kb eleg is lett vna igy maradtak vna meg karakterek a kov evadra
  • Sequoyah
    Ebben hol van a sweet? Ez szimplan csak egy bitter, egyertelmuen negativ befejezes. Ahhoz hogy barmifele sweet legyen benne, Cerceinek meg kell halnia, vagy Danyek, vagy a masok altal.
  • Sequoyah
    Epp ez utobbin gondolkoztam minap. Essos fenntartja oket, fenntartotta a makulatlanokat, meg meg ki tudja kiket ugy, hogy igazabol haborukrol nem nagyon hallottunk arrafele. Varosok kozti esetenkenti csetepatekbol nem hiszem hogy tartosan lehet oket penzelni.

Ez az egesz Essos egy ilyen jollyjoker helyszinnek tunik, egy fekete doboz. Barmire van szukseg a tortenet szempontjabol, aminek nincsen logikus helye Westeroson, az Essosban van. Vagy Essos joval tobb annal mint amennyit latunk belole, csak mivel a szereplok szemen keresztul ismerjuk a dolgokat, ok pedig nem ismerik Essost, meg nem is erdekli oket, csak ennyit tudunk meg.
  • molnibalage83
    Az ugye megvan, hogy a sorozatban már többen is mondták, hogy lassan tanultak? Hát tanultak., Kisujj meg kurvára elszámította magát. Az is leírtam, hogy miért. Mert Bran-re senki nem készülhetett fel. Kisujj nem számolt azzal, hogy mágia is lesz újra a világban. Azt is leírtam, hogy soha nem volt barátja egy sem, a végén már minden erőforrását felhasználta és végletesen elszámította magát. Az eredmény ismert. Semmiféle Disney vonal nincs benne... Ha belegondolsz, hogy hányan haltak bele addig LF ármánykodásába...
  • DantesHUN
    Az igaz, abban a küldetésben páran meghalhattak volna még.

De miért lett voléna jó ha Sansa megöleti a testvérét., vagy fordítva? Azért hogy a kegyetlen gátlástalan gyilkos Kissujj örüljön? Te a filmekben is a sorozatgyilkosnak drukkolsz, hogy mindenkit öljön meg, sose kapják el?

Ez Disney meg Hollywoodi szemét jól hangzik, csak épp ostobaság. A végletekben való gondolkodás mindig ostobaság. Attól hogy jók győznek az nem diseny, és attól hogy Hollywoodból jön valami még nem minden szemét.

Egyébként, képzeld, az élet sem egy folyamatos szívás. Nem mindig csak a jók halnak meg. Nem mindig azok veszítik el a háborút, akik a pozitívabb szereplők.
    Te az egri csillagokban is töröknek drukkoltál?

Abban egyetértek, hogy nem kell mindig minden történetben happy end. De ez már beteges, hogy mindenki dögöljön meg, mindenki szívja meg, legyen a lehető legrosszabb. Ennyire nem lehet valaki negatív.
  • Nirz
    Mondjuk elvártam volna az öngyilkos misszió során hogy egy ismertebb név is áldozatul essen pl Tormund, ehelyett noname senkik random haltak meg, csak azért bizonxítsák hogy hu de jaj életveszélyes a misszió miközben óriási plot armorban volt mindenki. Nevetséges.

Jobb lett volna ha Sansa megöleti Aryat, és pl John ellen fordul, hatalom után vágyakozva sőt tovább megyek meg is nyerik magát a játékot viszont mikorra a mások megérkeznek tragikus véget érnek hiába a trón, de persze alternativaként az is megfelelt volna Arya elintézi Sansát és Kisujjt abban a hitben hogy John ellen terveltek vmi coupot.
    Nem ehelyett fan service részt kaptunk, ahol a Stark szupercsapat, a mindent látó kölyök , a szuper kemény félisten bérgyilkos csitri és a politikai mesterjátékos másik csitri "túljár" Kisujj eszén

Pl mondjuk jó bittersweet befejezés:
    John és Danny megmentik a világot a pusztulástól , de hadseregük szinte teljesen megsemmisül a sárkányokat is beleértve, Cersei kihasználva ezt elfogatja a párost és nyilvános megalázatások közepette kivégezteti őket

De mondom Disney lesz egy a sok közül, a Hollywood szeméthegyen