19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Zozo0122 #16071 Szerintem Dany csak hatásos belépőt akart :D Tyrion megmondta, ha gáz van, azonnal támadnak. -
Renegade #16070 hehe, ezek szerint a színésznőnek nem volt nehéz megformálnia a karaktert, a Dredben sem volt egy kimondott feleségalapanyag :) -
Pares #16069 Igen, ez már korábban is ismert volt, nem nagyon találni olyan jelenetet az egész sorozatban, ha egyáltalán, amiben a két szereplő egyszerre jelen van.
Egyébként nem tudom, hogy ki hogy van vele, de amikor Bronn elvezette Podrickot, és mindenki ott állt idegesen, teljesen az volt a levegőben, hogy csapdába csalták és megtámadják őket. Daenerys is "véletlenül" később érkezett... -
gebali #16068 Itt a megoldása annak a rejtélynek, hogy Bronn miért rángatta el Podrickot a tárgyalásról sörözni, és olyan, amire tuti nem gondolnál :D -
gsanya21 #16067 Emlékezzünk meg Kisujjról:
Trónok Harca- a Baelish-ház és Kisujj története by: Petyr Baelish
-
gsanya21 #16066 Igen, tudatos kaszting eredménye, ez biztos. Csak korábban volt itt olyan hozzászólás, hogy mintha ugyan az a színész játszotta volna ezt a szerepet is, de legalább is nagyon hasonlítanak egymásra. És tényleg, hasonlítanak.
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2017.08.31. 09:46:08 -
Renegade #16065 az igen, de jó, hogy nagy ívben kerültem az ilyeneket -
#16064 gondolom tudatosan, lévén testvérek.. -
#16063 No offense, de a 2.pont szerinti gondolkodást nem értem. Nem csak itt, hanem sok más történetnél látom ezt a fajta gondolkodást. A sorozatba úgy hozta a véletlen, hogy a sárkány házhoz ment a másokhoz,de ha nem megy oda akkor ledönti más módszerrel az Éjkirály a falat.
-
gsanya21 #16062 Eléggé hasonlít a két férfi színész, akik Rhaegar Targaryen -t és Viserys III Targaryen -t játszották.
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2017.08.31. 01:32:55 -
gsanya21 #16061 Ez:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A napokban a Reddit egyik Trónok harca fórumára egy elég jól értesültnek tűnő felhasználó kirakta a Trónok harca jövőre képernyőre kerülő 7. évadának teljes sztorivázlatát, epizódonként lebontva. Állítólag hasonló kiszivárogtatás már a 6. évad előtt is volt (sőt, 2014-ben a Star Wars 7 egyik korai forgatókönyve is kikerült idő előtt a Redditre), és az informátor tippjei nagyrészt bejöttek.
Kiszivárgott a Trónok harca 7. évadának teljes sztorija!
Aztán majd kiderül, hogy egy önjelölt író, vagy MI csinált egy sztori vázlatot, vagy tényleg megint szivárgás vagy tudatos szivárogtatás történt -e. -
Sheffiled #16060 A tavalyi szivárgás az mi is volt pontosan? (valami rémlik csak nem ugrik be ) -
gsanya21 #16059 Ki tudja..., de a tavalyi szivárgás az erőteljesen bejött?!
Most, hogy véget ért a Trónok harca 7. évada (ebben a cikkben elemeztük ki a látványos, de bugyuta blockbusterre emlékeztető finálét), ismét elkezdett pörögni a rajongói fórumokon az az állítólagos Trónok harca 8. évad-szinopszis, ami még augusztus elején bukkant fel a Redditen.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bár a sztorivázlat sok helyen igencsak bénácska stílusra vált át (mintha az írója fejből, a saját szavaival mesélné el, amire egy sebtében elolvasott forgatókönyvből vagy egy HBO-meetingről emlékszik), elég kemény, már-már G.R.R. Martin szemétségeit idéző főszereplőhalálokat vonultat fel. Persze az is lehet, hogy csak egy grafomán rajongó trollkodásán pörög a fél internet. Vigyázat, extrém spoilerveszély!
-
Sheffiled #16058 Varysnak lesz még fontos szerepe, vagy a következő évadban is 3-4 mondata lesz? Esetleg Melisandre ? -
#16057 pedig egy jégsárkánynak lennie kell
én úgy gondoltam hogy a kürttel keltik életre, a jégsárkány a falban van, és ahogy életre kell leomlik a fal.
de hogy kerül oda a falba 1 jégsárkány? passz. esélyes hogy így lesz a könyvben, le mágiázza az eggyiket -
dannyarcher #16056 jóó ez a " tíz nyomoronc elmenjen zombit lopni, és aztán majd a megmentésükre küldött sárkányt megszerzi." a sorozat otromba butasága és nem Marin papáé, vagyis remélem a könyvbe nem így oldja meg a dolgot mert akkor elsírom magam. -
#16055 Azért jól néz ki. :) -
#16054 Ja, tehát nem hiteles. -
Pares #16053 Fanmade... -
#16052 Ezt hogy kell értelmezni? 2018. nov. 18. vagy 2018. novembere? -
#16051 -
Renegade #16050 ha valaki nem győz várni Martinra és el akarja olvasni az új könyvet ;)
index cikk -
#16049 -
#16048 A mesterképző intézetnek ahova Sam bevonult, hogy majd tanul,ki a parancsolója? Ki rendelkezik felette? Mert akárki is, így, hogy minden ház feje már hisz a whitewalkerekben nem ártana rájuk parancsolni, hogy akkor kitermelni minden infot a zombikról ami megtalálható a könyvtárban. -
Taliga07 #16047 1. Eleve nem ilyen hosszú regényciklusban gondolkodott... tehát szerintem ezért.
2. Nem kell, de nyilván egy mágikus fal lerombolására képes tárgy életszerűbb ötlet, mint, hogy az NK évezredekig arra vár, hogy tíz nyomoronc elmenjen zombit lopni, és aztán majd a megmentésükre küldött sárkányt megszerzi.
Ez így van, tényleg nem kell minden dolognak közvetlenül szolgálnia a történetet, de ez egy fórum, gondoltam felvetem, és elbeszélgetünk róla :)
Amúgy arra van válasz, h a Mások miért jöhettek át a falon, Bran miatt?, a növekvő mágia és a tél miatt?, csak a sárkányon múlt?
-
dannyarcher #16046 Pont ez teszi érdekessé és hitelessé a GoT világát, hogy nem minden dolog azért létezik benne hogy közvetlenül kiszolgálja a történet végkimenetelét, hanem rengetek más olyan dolog van ami közvetlenül, nagyon messziről van kihatással, a szereplők döntéseire. -
dannyarcher #16045 1. mé ne tudta volna?
2. miért kéne minden tárgyat ami előjön a történetben fel is használni, vagy a végkifejlet szempontjából meghatározónak lennie, ez nem a gyűrűk ura vagy a Harry Potter. -
#16044 Az ilyen tárgyaktól meg a falnak megyek. Ki alkotta meg őket, miért, és miért nem semmisítette meg akkor a tárgyakat bárki, ha a falra veszélyes...? -
Taliga07 #16043 Gyanús, hogy anno még Martin maga sem tudta mit kezdjen a végjátékkal, mármint a Fallal és a sárkányokkal, ezért lebegtette meg a könyv pl. Joramund kürtjét (mágikus szólóhangszer, amitől leomlik a Fal), vagy Euron sárkánykürtjét. Viszont itt álltak a producerek egy csomó olyan karakterrel, akikkel igazából nem lehetett mit kezdeni, pl. Thorosék, de ebbe az expedícióba, és h újra belépjenek a cselekménybe, pont jók voltak. -
#16042 Az ilyen szintű tárgyalásokon nincs ott a pórnép. Amúgy semm értené és egyszerűen nem így működik a világ. A Magna Charta vagy Aranybulla aláírásánál szerintegy hány jobbágy volt ott vagy értette / értekelte?
Tudod, az oroszlánt nem érdekli, hogy mit gondolnak a bárányok...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.30. 16:13:25 -
Kovzjew #16041 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az évad remek volt, de az a 6. rész... hát na. Nekem ez a fogjunk halottat gyalogkommandóval kicsit gyenge volt, a lényeg, hogy Viserion elpatkoljon. Nem vittek magukkal se hollót, se erősítést, se lovakat.
Lehetett volna valami olyasmit írni: A Mások megtámadják a falat és építenek egy epic ostromgépet áttörni a kaput (afféle csalinak). Az Éjjeli őrség ezt látván, hollókat küld ki segítségért, erre jön Jon és Daenerys, visszaverik ideiglenesen a kamu ostromot, elpusztítják az ostromgépet, szereznek zombit, de meghal Viserion és a faltól északabbra ér földet. Mivel több sárkányt nem akar kockáztatni Daenerys rögtön visszavonul, és Jon is vele megy megmutatni a zombit Cersei-nek. És innentől ugyan ott tartunk. Persze nem tökéletes de annál az őrült elképzelésnél jobb, minthogy gyalogszerrel visszaviszünk egy zombit Cerseinek, akiben úgyse lehet megbízni. Nyilván közrejátszott itt a pénz dolog, költségek, de én többet vártam .
A 7. rész összességében jó volt bár ott annyival jobb lehetett volna, ha Királyvár népe is látja a zombit, vagy legalább a lannister zászlóhordozók, ezzel is még gyűlöltebbé tenni Cersei-t a nép szemében, ha megszegi az ígéretét.
Ez egyéni vélemény, nem akarom senkire ráerőltetni, és összességében ez az egyik legjobb, ha nem a legjobb sorozat, amit valaha láttam.
-
Prof William #16040 John Snow knows nothing...
Bran Stark knows everything...
Tökéletes páros. :) -
#16039 Ez megcsinálta a napomat -
Pares #16038 Jelenleg ötféle ötletet vizsgálnak, mint az előzmény sorozat lehetséges története. -
#16037 Megjegyzem így volt kiélvezhető szerintem. Egyébként meg teljesen nyilvánvaló volt, mikor Bran bent ült, de előtte is. Abban mi a poén, hogy mi mindent tudunk. Ez amolyan "csehovi Bran" volt. :) -
Renegade #16036 indexről:
egy kivágott jelenet magyarázata, tecsőre majd biztosan felrakják
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szóval nemcsak mi néztünk nagyot azon, hogy Sansa Stark mennyi mindent tudott Lord Baelish rémtetteiről, mármint azokról, amiket nem ellene követett el, hanem a nézők úgy általában, és igen, össze lehetett rakni, hogy a Háromszemű hollóvá feltápolt Bran mondott el neki mindent, és az az indoklás is megáll, hogy úgy ütött nagyot a jelenet, hogy az utolsó pillanatig nem tudtuk, Sansa kit fog kivégeztetni.
Persze, ha az a kivágott jelenet, amiben Sansa a "tárgyalás" előestéjén bekopog Bran szobájába és a segítségét kéri marad, akkor nem kellett volna az agyalásra energiát fordítani, és nyugodtabban kiélvezhettük volna Kisujj haláltusáját, mert abban azért megegyezhetünk, hogy ritka nagy szemétláda volt. Az alkotók azonban időhiányra hivatkozva kiszedték a nettó 12 másodperces jelenetet. -
Renegade #16035 kár, szeretem az easter egg-eket, meg az ilyen jellegű fanservicet :( -
#16034 Se az 5. részben. Többit nincs kedvem megnézni. :D
Amúgy ez abból a szempontból lehet érdekes, hogy a régebbi évadokban is mutattak random varjakat fontosabb jeleneteknél és akkor még brann nem volt lesifotós. Lehet éppen szemlélte a múltat, vagy csak tök véletlen...
Utoljára szerkesztette: BoneDragon, 2017.08.30. 12:35:16 -
#16033 Hülyeség. Hatodik részben sem volt károgás. -
#16032 Én is ezt akartam mondani.