19500

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Emlékeztek még a Prison Break Kellermanos shotgunos kivégzésének hónapokig tartó elemzésére itt az sg-n?
És annak mi lett a vége?
-
Pares #16117 -
Nirz #16116 Külön pontba kell vennem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem értem mi ez a megszállottság a másokkal kapcsolatban, soha de soha nem voltak központi elemei a sorozatnak csak jönnek és jönnek de soha nem érkeznek meg a fókusz a politikán és hatalmi harcokon volt, szóval igencsak méltó folytatása lenne a vonalnak ha minden úgy történne ahogy a forgatókönyvben, sokszor nem feltétlenül szükséges minden kérdésre választ kapni , mások nem a lényeg, hanem maga a hatalmi harc -
Nirz #16115 Pont hogy ez az életszerű, sokszor a halálnak nincs se értelme, se dramaturgiai szerepe, és semmit sem szeretek annál jobban ha ilyen mód ábrázolják. Igen van hogy a szereplő nem ért el semmit, egyszer csak meghal értelmetlenül anélkül hogy elmondaná a "dramaturgia" könnycsali szöveget... Ennyi és ez a reális nem a hollywoodi megsérült de még kiönti lelkét és tart egy drámai szöveget,stb stb. Nagyon helyes ha ez valódi forgatókönyv, ezzel megváltaná a sorozat a ratyi plot armor 7 évadot.
-
gsanya21 #16114 -
Pares #16113 -
dannyarcher #16112 az utolsó 3 évad jól megágyazott a cliffhangernek, uh nem csodálkoznék hogyha bejönne a leak -
Pares #16111 Ügyesek vagytok, hogy potenciálisan lespoilerezitek magatoknak a végjátékot. -
Prof William #16110 Az első 3 rész szinopszisa még csak-csak de maradék három már -szerintem- nagyon elszakad a valóságtól.
De komolyanSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az Éjkirály egyik részről másikra el van felejtve és Euron lesz a fő gonosz? Ráadásul miután a szigetén mindenkit kinyírta k a zombik, csak úgy bemosdásos alapon ő lesz az új Király mert csak?
A vége meg. Haljon meg szereplő ha kell de ne ilyen elcseszett klisés módon.
A vége meg... Ahogy lentebb is írta Dantes. 8 évig nézzük hogy egy NYOMORULT CLIFFHANGER legyen a vége?
Ez hülyeség... Le kell zárni.Véget ér egy kor és kezdődik egy másik... Az is szép a melankolikus vég. Ez a vég inkább egy ZS horror utolsó 20 másodpercébe való, ahol szörnyről kiderül, hogy mégsem halt meg.
Erősen fenntartásokkal kezelem ezt a szinopszist. Igaz, hogy az előzőről is kiderült, hogy igaz, viszont az nem volt ennyire elszállva. -
DantesHUN #16109 Ha ez a tényleges vége a 8. évadnak..akkor Martin és a készítők menjenek a fenébe, Martint meg húzza a faszára a jegesmedve.
Nem azét mert happy end-et akarok mindenképp. Nem kell annak lennie. De ez olyan mint ez bazi nagy trollkodás. 8 éven keresztül azért néztük hogy ilyen hülye vége legyen?
Nincs azzal gond, ha egy főszereplő meghal. De a halála, legyen értelmes! Legyen dramaturgiai szerepe! Ne pedig egy öncélú trollkodás legyen. -
Pares #16108 Jon/Aegon a jogos trónörökös, nem Daenerys. Bran is ezt mondta, szóval hivatalosnak is vehető. A Targaryeneknél az (elsőszülött) fiú utódon keresztül öröklődik a trón, szóval Daenerys csak akkor lenne a jogos trónörökös, ha Aerysnek nem lenne egyetlen élő fiú utódja sem... de Rhaegaren keresztül van.
-
Vata111 #16107 Ha az angol séma magától értetődő Westeroson, akkor igen (bár ez Angliában is csak kb az újkor óta van így, a középkorban a hasonló vitás eseteket hasonló véres trónviszályok kísérték, lásd Matilda vs István a XII század elején).
Ha csupán az általam említett legidősebb egyenesági leszármazott szokását követik, akkor viszont nem Havas Jon az. -
Zozo0122 #16106 Jon a törvényes örökös. Az ő joga előrébb van, mint Dany-é.
Ha mindenki élne, a trónöröklés így nézne ki:
Rhaegar - utána Aegon jönne, de nem, ehelyett (Rhaegar idősebb fia, de mivel házasságot bontott, ezért ő semmit sem kaphat ezentúl) - Jon (a legkisebb Aegon) - Viserys - Daenerys - Rhaego.
Most, hogy Cersei a királynő hivatalosan, akár Jaime is bejelentkezhetne a trónért, ha meghal, mert nincs örökösük. Nem fog, mert szarik rá, nem kell neki. Tyrion meg ki van tagadva a családból. Amúgy ha már itt tartunk, lehet még az is, hogy Gendry-ben megfogalmazódik egyszer, hogy bakker, az apám király volt, hiába fattyú vagyok, rápróbálok én is :D (mint a Blackfyre-dinasztia a könyvben)
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.09.01. 16:09:36 -
Erről már volt szó. Soha nem tisztázták a sorozatban, hogy milyen mintájú öröklési lánc van a GoT-ban. Az angol séma ez:
Mert ez alapján a videó alaján (2:00) Jon a király. Ő ugyanis Danyhez későbbi születésű, nem az őrült király az apja, hanem a király fiának a fia. Dany a videón az egy szinttel fentebb levő másik ág. Sőt, ha nőági öröklés nincs, akkor meg csak Jon marad. -
Vata111 #16104 Korábban olvastam itt a Havas Jon Targaryen származás kapcsán, hogy akkor most ő a törvényes uralkodó.
Szvsz ez nem igaz. Jon apukája előbb halt meg mint az őrült király, tehát nem lehetett megkoronázott törvényes uralkodó, emiatt posztumusz született gyermeke sem lehet az, A királyt mindig a legidősebb egyenesági leszármazottja követi a trónon. Westeroson nincs előírva, hogy ennek férfinek kell lennie, de esetünkben mindegy is, hiszen Rhaegar és Viserys halála után ez nem más, mint Daenerys. Havas Jon ez esetben mint következő generációs élő leszármazott, a trőnörökös. -
argo001 #16103 Két dolog lehetséges: vagy fake, tehát tuti nem ez lesz. Vagy pedig eredeti, de mivel még el sem kezdték a forgatásokat, így átírják.
Tehát az a valószínűbb, hogy nem ebben a formában fog befejeződni a sorozat. A befejezés túlságosan nyitott lenne, bár ezt anno a Maffiózók is elsütötte. -
Zozo0122 #16102 Nagyjából átolvasgattam ezt a "kiszivárgott" forgatókönyvet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem tetszik. Őszintén remélem (illetve 90%-ban biztos vagyok benne), hogy kamu. Az milyen már, hogy Varys szúrná le Danyt meg az Éjkirály offscreen hal meg és Euronra megy mindenki, mint végső fő szemétláda? Ezt gyűlölné a legtöbb fan, ebben biztos vagyok :D Most igyekszem nagyon gyorsan elfelejteni amit olvastam :D Ez minősíthetetlen. :D -
Nem kellett volna, csak gondoltam szólok, hogy ez ne új infó. Bár számomra nem világos, hogy 79 perces helyett egy 80-81 perces rész miért lett volna vállalhatatlan... Mondjuk dramaturgiailag így jobb volt szerintem. -
Ez mintha lett volna már posztolva. Mármint nem konkrét link, hanem hogy ezt történt.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.09.01. 13:02:40 -
TigerTank #16097 Abszordumnak tartom en is ezt a giga szivarogtatast...!De megkell vallni szepen levezettek azt a 8. evadot!Valakik szep kis idot aldoztak ra hogy kitalaljak...!Ezen belul csak spekulalas,semmi tobb. -
Axlkenobi #16096 Ez a "kiszivárogtatott" 8. évados cucc olyan szinten fan fiction, hogy nem is igaz. Csapongó, semmi kohézió nincs benne, a legjobb Jon és Daenerys kb. egy hét alatt megfoganó és megszülető szuper-Targaryen gyereke meg a hét éve felépített "jönnek a Mások" vonal teljesen hányaveti levezénylése, ahol az Éjkirály legyőzése a kiszivárogtatott anyag szerint off-screen. Na meg Havas Jon szintén éveken át épített származása, ami semmi szerepet sem kap végül. Abszolút hihető. -
Oddball29 #16095 Még mindig átírhatják. -
argo001 #16094 Nem vagyok biztos benne, hogy "hiteles" a forgatókönyv, legalábbis elkövetnék ugyanazt a hibát, amit a 7. évadnál, és ilyen korán, rögtön a 7. évad lezárásakor?
Azt viszont aláírom, hogy nagyon ráillik a "bittersweet ending" kifejezés. -
Nirz #16093 Tökéletes lenne a sorozat ha valóban ez a forgatókönyv :) -
gsanya21 #16092

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2017.09.01. 08:16:17 -
gsanya21 #16091 Akkor a giga spoiler téma második felvonása magyarul:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha csak a fele igaz annak, ami kiszivárgott a 8. évadból, ez lesz a tévétörténelem legütősebb sorozatfináléja.
Alig ért véget ért a Trónok harca 7. évada (itt elemeztük ki a finálét), máris elkezdett terjedni a rajongói fórumokon egy szinopszis, ami állítólag az HBO-tól került ki valahogyan, és 8. évad teljes sztoriját elspoilerezni. Maga az anyag egyébként már augusztus elején felbukkant a Redditen, de azóta sem tudja senki biztosra megmondani, hogy tényleg ez az HBO írógárdájának hivatalos történetvázlata (amit akár a 6 millió dollárt követelő hekkerek is ellophattak a szerverről), vagy az egész csak egy élénk fantáziájú rajongó trollkodása, aki most jót röhög azon, hogy az ő fanfiction irományán pörög épp a fél internet. A 8. évad sztorivázlata amúgy akár még valódi is lehet, hiszen tavaly ősszel is kikerült a Redditre egy szinopszis a 7. évadról. Amiről utóbb beigazolódott, hogy 90%-ban tényleg stimmeltek a benne írt események, úgyhogy nagyon érdekes lesz 2019-ben előszedni, mi bizonyult igaznak a mostani anyagból. Terjedelmi okokból a 6 epizódos 8. évad első három részének részletes leírását ebben a hosszú Port.hu-cikkben mutattuk be, a 4-5-6. epizódot padig alant tárgyaljuk ki.
-
Oddball29 #16090 Hail to the kingslayer. -
Pares #16089 Hivatalos S8 poszter:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

-
Én pont ezért szeretem az új trilógiát. Egyszerűen nagyobbnak és változatosabbnak érződik az univerzum. -
Kissssss0 #16087 hah.. :D
-
Rohadt nagy szemétség volt, én véletlenül elolvastam, mert nem vettem észre, hogy nem csak sima fan találgatás.
Olvasás után meg mélyen hittem benne, hogy nem több, meg igyekeztem elfelejteni.
Sajnos a lényeget nem sikerült :(
DB -
gebali #16085 Akkor most hasonlítsd össze az Hetediket a Forrest Gump-paé.
Attól még, hogy mindkettő remekmű, nem kell őket kényszeresen egymáshoz mérni és megállapítani, hogy te vagy az istencsászár, mert a te rajongásod tárgya az igazi.
Utoljára szerkesztette: gebali, 2017.08.31. 15:37:45 -
A SW rajongók, köztük jómagam is, nem az összes filmért rajongunk, hanem az univerzumért, ami elég klasszul fel van építve.
Nyilván minőségben vannak gyengébb SW filmek is, ezt el kell ismerni.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2017.08.31. 15:28:43 -
áh ne már, ez tök ilyen gyűrűk urás lenne. szerintem kifognak találni valami ütőset, a GoT erről híres. bármi megtörténhet, a kedvenc szereplőddel is. -
És 7 filmben volt 3 ilyen szutyok... Ehhez képest még a klisésnek tituált GoT 7. évad egy shakespeari remekmű és változatos...
Soha nem értetem az SW rajongókat, hogy mire vannak fel, mert az SW filmek nagy része filmkészítési és filmművészeti tragikum... -
Vata111 #16081 Na igen, más variáció nem sok van, már ha a fináléban az élet győzelmét szeretnénk látni, nem a hullák diadalmenetét.
Felőlem legyen csak sablonos de minőségi.
Belegondolva, egy másik univerzumban is, a végén mindig felrobban a Halálcsillag. Az is kiszámítható mégis nézzük. -
Renegade #16080 szerintem is -
Prof William #16079 Amúgy elég komoly összegben fogadnék arra hogy majd a végső csata úgy zajlik, hogy az egyesített sereg összecsap holtakkal, míg hőseink egy diverzánsakció keretében végeznek a Night King-al és így már vereség küszöbén az összes zombi "megmurdel."
Ennél klisésebbet nehéz lenne elképzelni, de a falon túli zombivadászat ezt vetítette előre. + a 7-ik évad már eléggé bővelkedett a klisés megoldásokban. -
Vata111 #16078 Ha az egymással szemben álló, és az aktuális armageddonra készülő erőket szemlélem, látnom kell, hogy a kék csapat (a jófiúk, és most ideértem a Lanistereket is), professzionális de korlátozott létszámú hadseregük mellett legfőképpen légi fölényükben bíznak. Bár az is kiderült, hogy az ellenség légelhárítása van olyan fejlett, hogy leszedje a csúcsfegyverként elkönyvelt sárkányokat.
Jelenleg úgy néz ki, az ellenséges gyalogság túlerejét – minthogy komisszáraik seregükbe soroztak és fanatikus halottá kondicionáltak minden élőlényt a fagyos Szibériában izé Északon - nem fogja megállítani az előre telepített, egyébként félelmetes műszaki akadály. Főleg mivel a vörös csapat (rosszfiúk, értsd mindenki a faltól északra) erőteljes és főleg gyors sárkány fejlesztést hajtottak végre. így már nekik is van csapásmérő erejük. Hogy ebből mi fog kisülni?
-
Kissssss0 #16077 nem szoktam elolvasni minden új hsz-t.