19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#16153 S8-as beszélgetést, ami tartalmaz bármit a kiszivárogtatásból. Tessék használni a spolier tagot. Azért van. S8 spoler, és aztán mehet alá tag közé a tartalom. -
#16152 Úgy érted figyelmeztetés nélkül törlöd amint meglátod és ne is beszéljünk s8-ról, vagy csak a figyelmeztetés nélküli s8 spoilereket törlöd?
(btw imádom hogy nálam jött elő, pedig előttem volt olyan aki még csak spoilerba se tette :D) -
#16151 zsótti megautóztatta jon snowt:
https://streamable.com/8hlqp -
#16150 A következő kicsit is S8 spoilert tartalmazó kommentet figyelmezetetés nélkül törlöm.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.09.03. 22:56:57 -
argo001 #16149 Ne nyisd meg, ha nem akarod. :D -
Pares #16148 Mi lenne, hogy ha a 8. évaddal kapcsolatos potenciális spoilert akartok leírni, akkor spoiler elé írjátok le azt is, hogy S8 spoiler következik... -
#16147 Csak azt akartam mondani, hogy nem példa nélküli a dolog, és pont a Starkoknál fordult már elő ilyesmi.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyébként a kiszivárgott sztori szerint Gendry Viharvég ura lesz, azzal meg lehet jár valami nemesi cím is. -
Prof William #16146 Az igaz de aztán már az esküvőn kibuktak a problémák. :) -
gsanya21 #16145 -
DantesHUN #16144 Robb hülye volt. -
Kissssss0 #16143 rá is cseszett... -
gebali #16142 Rajongó vagyok, de látom a lezárás hibáit. Ha a lezárás a bajod, az még nem teszi semmissé a korábbi remek történeteket (DHARMA elejétől a végéig le lett zárva), a karaktereket, a rengeteg kiváló sztorit ami függetlenül volt az utolsó évadban. Ezt nem elismerni nem muszáj, de attól még nem lesz világ szemete a sorozat. Sőt, megalapozott a nagy költségvetésű sorozatkészítésnek, ami nélkül ma nagyon szegényes lenne a sorozatok világa. -
#16141 Robb Stark? -
DantesHUN #16140 De Sansa nemes, Deres ura. Ilyen pozícióban nincs szerelmi házasság -
#16139 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerintem a szerelemben pont nem kéne logikát keresni :D -
DantesHUN #16138 A halálkon túl is eléggé zagyva a állítólagos 8. évados történet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Cersei-t megölik ez még ok. És Euron lesz a király? Mi jogon? És kik támogatnák? Mert elveszi Cerseit aki meghal és...de ha terminátor Aryra megöli Cerseit miért nem öli meg Euront is? Újra bemegy Királyvárba újra álruhát ölt megöli. Sőt! Felvehetné eleve Cercei arcát és akkor irányíthatná a Lannister seregeket !
Apropó, Arya miért állna be végleg arcnélkülinek és menne vissza a bérgyilkosok szigetére? Miközben ő STARK és nem Senki. ez a lényege az egész kiképzésének. Hogy nem lett Senki. Erre vissza menne hozzájuk?
Miért jönne össze Sansa és Gendry? Egy kovácsfiú aki igaz Baratheon fattyú, de Baratheon ház sincs már. Deres űrnője összeáll egy kihalt ház fattyával. Hát ez is de logikus.
Hogy szül dany ilyen gyorsan? Miért halna bele? És nem arról votl szó nem isl ehet gyereke?
A mások hogy érik el a Vas sigeteket?
Sárkánykőt hogy foglalja el ilyen könnyen az Arany kompánia?
-
DantesHUN #16137 Több dolog miatt is tévedsz.
Egy: már megint a végletek. Mintha ha csak a giccses könnyfakasztó befejezés létezne meg az értelmetlen halál. Vagy mintha csak a happy end befejezés létezhetne és a mindenki dögöljön meg befejezés. A kettő között rohadt sok átmenet van.
Másodszor: ha egy történetben egy szereplő halálának nincs dramaturgiai szerepe, az egy szar. Ez nem csak a halálra igaz. Ez a történetírás alapja, úgy írok meg egy történetet, hogy az eseményeknek, legyen az bármi, van értelme, szerepe. A dramaturgia nem azt jelenti hogy könnycsorgató hollywoodi történet. Ezek szerint fogalmakkal sem vagy tisztában.
Harmadszor: az is butaság, hogy folyton a hollywoodi dolgot ismételgeted. Ezeket a dolgokat már kicsivel -úgy pár ezer! évvel - a filmek megszületése előtt kitalálták. Most akkor az Odüsszeia egy szar mert Odösszeüsz nem döglik meg a végén a családjával együtt? Hja, lehetett volna az a vége is, 10+10 év után hazatér lemészárolja a kérőket, átöleti a feleségét, a fiát...majd jön egy földrengés és rájuk dől a hát széttört gerinccel hosszas szenvedés után megdöglenek...
Vagy ott az Iliász. Abban pont hogy a legtöbb főszereplő meghal. De haláluknak van dramaturgiai szerepe. Nem csak úgy megdöglenek. Persze ennek megértéséhez nyilván ismerni kell a ókori görög gondolkodást, a hozzáállásukat a halálhoz a hősiességhez stb.
Nem az benne, hogy teszem azt Hektor ballag a várfalom megcsúszik leesik ,majd Akhilleusz rászarik a hullájára...
Illetve: én elgondolkodnék a helyedben, mert hogy valaki ennyire ragaszkodjon az értelmetlen brutális halálokhoz...az nem épp normális. Ha a szomszédod lennék félnék mikor akarsz feldarabolni egy fejszével. -
#16136 az utolsó bekezdés meg a kép :O -
#16135 Újabb GoT elmélet ... -
Pares #16134 Game of Thrones Pin-Ups
-
#16133 De rohadt jó, hogy teleszórjátok a témát spoilerekkel...
Ezek után tényleg nagyon remélem, hogy hamisak a szivárgások. -
#16132 Ezt illet volna spoilerbe tenni...
-
Pares #16131 -
Pares #16130 Lord Obi-Wan of House Kenobi -
#16129 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akkor az ellentmondana a 7. evad tortenesevel. Ugyebar volt benne egy Melisandre, Varys beszelgetes, ahol mindkettojuk halalat vizionalta Melisandre, az ejkiraly elleni harcban. -
Taliga07 #16128 Az elvakultságot nem - úgy sejtem vagy nagy Lost rajongó vagy, és beletapostam a lelki világodba, ez esetben bocs, de a butaságot vállalom. Egy erős felütéssel induló misztikus sorozat (számomra) később gyenge évadait is megnéztem/átszenvedtem, mert azt gondoltam a válaszok megérik, nem így történt... -
#16127 Season 8 trailer!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Renegade #16126 seems legit :)
-
gebali #16125 Egy sorozat sztorik összessége, ezért egy főszál lezárása miatti csalódottság okán kijelenteni hogy az egész sorozatot nézni pazarlás volt, nem több egyéni butaságnál és elvakultságnál. -
#16124 OFF
Te ilyenre emlékszel? :D Egyik főkolompos voltam abban a harcban, vagy egy jó évig nyomtam a vitát Quantumleap ellen aztán nem lett igazam. De az jo lecke volt arra h megtanuljam azt irnak a forgatókönyv írok amit akarnak, azóta nem is folyok bele ilyen baromsagokba. -
Taliga07 #16123 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Épp az a gyanús, h ennyire részletes :), és mégsem tudta összerakni a próféciákat, se AA-t a karddal, sem a sárkány 3 fejét, a Cersei-s jóstat is sántít, és Dany se látja a behavazott Vastrónt... Arról nem is beszélve, h mivel már nincs FAL, így ez a befejezés elvileg total fail!
-
#16122 meg van a maszk ami kell ahhoz hogy Cersei közelébe kerüljön -
#16121 -
mindero #16120 8. évad SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem meg elég valószínű hogy hiteles. Lehet 1-2 dolog nem pontos még (ki mikor hal meg) de nagyjából a történet szálai, a próféciák lezárásai, a szereplők sorsai szépen le lennének vezetve. Egyedül Bran halálát tartanám korainak (és értelmetlennek), meg a végén azt az újraélesztést erőltetettnek. Nagyon anyázhatnak a készítők most... vagy újraírják az egészet vagy valamit változtatnak rajta -
Taliga07 #16119 Ha jól értem, akkor te, mint néző simán elégedett lennél a mostani évadzáró résszel is, mint végső lezárás, befejezés? Hmmm, nem vagyunk egyformák :). A Lost végénél pl. megbántam minden percet, amit rááldoztam... Egy másfél órás filmnél elfogadom, hogy hagyjon nyitva kérdéseket, elgondolkodtasson, de egy több évadon átívelő sorozat végén igenis érdekel a szereplők végső sorsa, és minden választ meg akarok kapni :).
És hogy a Mások ne lennének fontosak? Mivel is kezdődött a GoT? -
#16118 Emlékeztek még a Prison Break Kellermanos shotgunos kivégzésének hónapokig tartó elemzésére itt az sg-n? És annak mi lett a vége? -
Pares #16117 -
Nirz #16116 Külön pontba kell vennem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem értem mi ez a megszállottság a másokkal kapcsolatban, soha de soha nem voltak központi elemei a sorozatnak csak jönnek és jönnek de soha nem érkeznek meg a fókusz a politikán és hatalmi harcokon volt, szóval igencsak méltó folytatása lenne a vonalnak ha minden úgy történne ahogy a forgatókönyvben, sokszor nem feltétlenül szükséges minden kérdésre választ kapni , mások nem a lényeg, hanem maga a hatalmi harc -
Nirz #16115 Pont hogy ez az életszerű, sokszor a halálnak nincs se értelme, se dramaturgiai szerepe, és semmit sem szeretek annál jobban ha ilyen mód ábrázolják. Igen van hogy a szereplő nem ért el semmit, egyszer csak meghal értelmetlenül anélkül hogy elmondaná a "dramaturgia" könnycsali szöveget... Ennyi és ez a reális nem a hollywoodi megsérült de még kiönti lelkét és tart egy drámai szöveget,stb stb. Nagyon helyes ha ez valódi forgatókönyv, ezzel megváltaná a sorozat a ratyi plot armor 7 évadot.
-
gsanya21 #16114