Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Érdembeli hozzászólás, gratula érte, de többet ilyet inkább ne...
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2017.08.17. 15:04:16

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

molnibalage83
Az érveket hiányolom a kommentedből....

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Erről beszéltem odalent... 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

kastil
Jó sok ökörséget hordassz össze.

Ezt vártam már! 😄

Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.17. 14:38:45

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

[NST]Cifu
Az megvan, hogy "alaphelyzetben" Westeroson él egy etikai kódex a nemes házak között?

Olyan szabályokkal, mint Vendégjog (Guest Right), amelynek keretében kenyeret és sót oszt meg a házigazda és a vendég, utóbbi ezáltal az előbbi oltalmát élvezi, amíg a házában tartózkodik (ezt szegte meg Walder Frey a Vörös Nász esetében).

Olyan szabályok, amelyek miatt Alton Lannister fogoly létére el lett küldve a Királyvárba Rob Stark üzenetével, Alton pedig vissza is tért onnan - hiszen továbbra is Rob foglya volt, csak küldöncnek használták.

Tyrion ezen szabályok mentén képzelte / képzeli el Dany uralkodását is, ebben pedig fontos a nemes házak megőrzése, hiszen az adott területekért (hűbérűri rendszerben) ők felelnek. Ha a hűbérurakat kivégzik, akkor az adott terület feletti irányítás kérdéses, bizonytalan, és ez plusz terheket ró a hatalom képviselőire.

Ha valaki nem akar átállni, nem fog. Ellenben egy erőszakra, az alá-felölérendeltségre alapuló világban, az ellenséget megkímélni inkább gyengeség , mint erény.
Palinko
Akkor az lett volna a baj, hogy Jon honnan tudja 😄
Így van, és erre nem mentség hogy időhiány miatt nem lehet mindent mutatni. Ez nagyon sokat dobna a dolgon.
Igen. Pl. amikor a tavon álltak, ha valaki megkérdezi, hogy miért nem támadnak már? Akkor Jon válaszolhatott volna, hogy várják az Éjkirályt.

Aztán kövi vágásnál beszólhatott volna Tormund, hogy már egy napja itt fagyoskodunk, támadjunk rájuk! És akkor máris tisztába van téve, hogy mennyi idő telt el.
Ez én is így érzem. Néha csak 1-1 odavetett mondat kellene és máris kevesebb dolog szúrna szemet a nézőknek.
[NST]Cifu
Spoiler S7E6

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azért lássuk be, ezen magyarázatok egy része is erőltetett.

Igen, hajdan csak Aemon mester és Sam foglalkozott a hollókkal, de amikor először kimentek a falon túlra Mormont parancsnokkal, Sam sem volt közelébe sem a mesterségnek, tehát nem csak mesterek tudják a hollókat kezelni. Az pedig elég logikus, hogy legyen egy üzenetküldési lehetőségük (btw a Vadak között anno voltak Varg-ok, most hol vannak?). Ha pedig Sam meg tudta tanulni, akkor más is megtudja...

A roppant nagy távolságok mágikus sebességgel való megtételére eddig is volt példa, de a 7. évad a szokatlanul következetlen e téren. Sokat lendítene az átlátáson, ha az egyes jelenet között lenne egy "helyszín/időpont" kiírva a sarokba. Igen, lehet erőltetett dolog, de nem rosszabb, mint minden a jelen állapot, amikor ugrál össze-vissza, és egyre gyakrabban szakad ki a nézőből, hogy "ezt meg hogyan?!?"...

[NST]Cifu
Spoiler S7E5

Viszont. Stratégiai hiba a tűzszünet. Gyorsan le kéne csapni, Cersei-t kiütni a nyeregből. Miért? Mert ő a kisebb ellenfél, gyorsan végezni vele, utána minden erővel a falra. Vele nem lehet megegyezni. Úgyse hisz a másokban. Ha lesz si bizonyíték akkor se. Ha még hinne is, csak az érdekli hogy a ebből a helyzetből is nyerjen, azaz Dany bukjon el. Meg a világ is...akár mindnekit csináljanak ki a holtak csak ő uralkodjon.

Nem tud valóban gyorsan lecsapni a nélkül, hogy porrá égetné Királyvárost.

A Makulátlanok Castery Rockban ücsörögnek, a lovasnépség meg nem túl ideális egy város megostromolására. Marad az a verzió, hogy felégeti a Vörös Tornyot, de erről ugye lebeszélték a tanácsadói.

A kivégzés: Én nem látom benne a poblémát Ez egyilyen világ-. Az ellenség vezérei. Engedte volna őket el? Nem hódoltak be. Ez már csak így megy. Jó max, más mód kellet volna a kivégzésre. De viszont ezt meg jó volt erőt demonstrálni.

Pont arra mutatott rá Tyrion, hogy ha ad időt az ellenség vezéreinek átfordítására, akkor sokkal hasznosabbak lehetnének, mint ha egy marék hamut csinál belőlük. A Cersei mellett harcoló házak pont azért harcolnak Cersei mellett, mert jobban félnek Dany-tól, mint Cersei-től, tehát a szemükben Cersei a kisebb rossz. Az, hogy a fogságba esett nagyurakat kivégzi, nem segít ennek a gondolatmenetnek a megakasztásában...

Stark tesók. a Lányok. Aryra. Nem csak pszichopata, hanem konkrétan hülye. Kisujj manipulációját benyelni? Leginkább egy Stark vs Stak harc hiányzik a két nőszemély között.

Hány éves lehet Arya? 14? Az orgyilkosságok terén lehet már kifejlődött, de az átverések, manipulációk terén aligha lehet igazán mély tapasztalata. Kisujj pedig talán a hét királyság legjobb manipulátora és átverője...
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2017.08.17. 13:18:14

Basszus, tényleg nem az igazi. Atyád helyett apád, félrefordítások és így tovább. De azért használható.
Azért az kár, hogy egy mondatot sem pazarolnak rájuk, elfogadom és megértem nincs idő. Nem kellenek rájuk jelenetek, de mondjuk egy kósza mondat : otthagytam Makulátéan pajtásokat, őrizzék a várat mert a stratégiai helyzet blablabla.
Ez a magyar felirat sem százas. Alapjaiban jó, de egy csomó hiba van benne. Látszik, hogy lektorálás nélkül rakták ki.

Köszi szépen!
Ezt nem hiszem el 😄 Múltkor nem volt magyar felirat egészen a hivatalos megjelenésig. Ennek tudatában tegnap éjjel én is elkezdtem lefordítani magyarra a feliratot...már több, mint egy órám van benne, és majdnem a felé készen van 😄DD
A Makulátlanok jelenleg töküket vaka... izé lazítanak Castery Rock-ban.

Euron meg az új hiperhajtóművet teszteli ezért elugrott Középföldére némi Ururk-Hai ork erősítésért amivel majd lezúzzák Danny seregét. 😊
Nem?Az 5. rész alapján pedig úgy tűnik Arya bedőlt neki
Tényleg...jut is eszembe. Mi van most épp:
Euron-nal?
A makulátlanokkal?
Most jön le hogy Kisujj most hasonló helyzetben van mint anno Ned Stark. Ő is elment a megszokott közegéből a királyi udvarba, ahol aztán nem sok mindent tudott kezdeni az északi mentalitásával.

Kisujj is most a szokásos közegét elhagyva északon kolbászol, ahol népek nem vevők a kifinomult ármánykodására
Köszönöm szépen.
Hol tudom hozzá a 6. részt letölteni? 😊
Palinko
Hatodik
Rendesen mozgékonyak voltak a vízben 😄 Azért biztos nem úszóbajnokok, szövet nincs sok rajtuk ami felhajtóerőt képezne, a csont, a suba meg a kard csak lehúzza őket, de mivel fulladás sincs ezért lassan átevickélhetnek. Viszont baromi sebezhetőek lennének, pl felgyújtanák a tengert vagy csak várnák a parton és könnyű célpont. Sztem nem a tengeren fognak menni.
és mozogni tudnak a vízben? mert én azt hittem a vízbe nem mernek belemenni, mert akkor a falat simán meg tudnák kerülni egyébként.

Palinko
hatodik
Nem az volt hogy nem mertek belemenni, csak felesleges lett volna mindenkinek elsüllyedni... Azt milyen jól oldották meg hogy olyan hosszú idő után is jöttek a víz alól a mások és próbálták behúzni a népet. Ugye mivel nincs tüdejük simán elélnek a víz alatt csak harcolni nem tudtak 😄 Láncot meg szereztek, múltkor a várost vették be biztos ott volt a kikötőben.

Nem kellett volna Bran, csak Sansának nem kellett volna egóból játszani a nagyasszonyt és válaszolgatni kellett volna Arya kérdéseire. Az kiváltképp vicces volt mikor mondta Aryának, hogy jaj de nehéz dolga volt a királyvárba, hogy ő túl sem élné. Hát nem tudom ha választania kéne még egyszer királyvár élményeit átélni vagy Arya élményeit átélni és ismerné mindkettőt részletesen, sztem inkább menne még egy kört a királyvárban 😄
6ik rész spoiler
Én azt nem értem, hogy a másik hogy rántották ki a sárkányt a vízből? Előtte nem mertek bele menni... ,meg honnan lett lánc?

Másik, Brant megint hanyagolják, pedig a legjobb szereplők egyike, Arya-Sansa balhénak simán véget tudna vetni, megnézi mi volt.

Kongy
ep6 spoiler

Király rész volt, nagyon jó volt végre látni akcióban a Trónok harca Bosszúállóit, hamarabb is, mint gondoltam 😄 A végén nagyon vártam Dany és Jon első csókját, de ami késik, nem múlik 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

A Hosszupuskás Trónok harca s07e06
Game of Thrones s07e06 (webrip-leaked, hdtv-leaked) angol felirat teljesen rendben van. Ezzel néztem meg a részt egy órával ezelőtt és nincs google translate betegsége.
Akkor teljességben...még csak az 5. rész.
Összeállt a szupercsapat. Ez remek dolog. Jó jelenetekkel rakták össze. Jaime és Tyrion találkozó: szintén ütött...Jaime arca amikor meglátta...hm. Havas és Dany...mintha Dany már erősen aggódna Havas uraságért. Jó.

Viszont. Stratégiai hiba a tűzszünet. Gyorsan le kéne csapni, Cersei-t kiütni a nyeregből. Miért? Mert ő a kisebb ellenfél, gyorsan végezni vele, utána minden erővel a falra. Vele nem lehet megegyezni. Úgyse hisz a másokban. Ha lesz si bizonyíték akkor se. Ha még hinne is, csak az érdekli hogy a ebből a helyzetből is nyerjen, azaz Dany bukjon el. Meg a világ is...akár mindnekit csináljanak ki a holtak csak ő uralkodjon.

A kivégzés: Én nem látom benne a poblémát Ez egyilyen világ-. Az ellenség vezérei. Engedte volna őket el? Nem hódoltak be. Ez már csak így megy. Jó max, más mód kellet volna a kivégzésre. De viszont ezt meg jó volt erőt demonstrálni.

Stark tesók. a Lányok. Aryra. Nem csak pszichopata, hanem konkrétan hülye. Kisujj manipulációját benyelni? Leginkább egy Stark vs Stak harc hiányzik a két nőszemély között.
molnibalage83
Hát igen, az átlag játékidő eddig alig haladja meg a 6. évadét...

Palinko
Szerintem is.

Norbi, ezen nem csodálkozom, jó az oldal, de a minőségbiztosítást túlzásba viszik és ez a gyorsaság kárára megy általában. Nem értem miért nem elég megjelölni ha valami nem nagy releaser csapat által jött ki, vagy leírni miben más az adott dolog, mert ez a release pl tökéletes volt, hülyeségekbe lehetne csak belekötni mint hogy pl elején látszik a lejátszó kezelőfelülete, ami egy HDTV vagy más releaseben elképzelhetetlen, na de aki ilyen miatt nem nézi meg az meg is érdemli 😄
ToCsEk
rész megnézése után jah, elég szar, mondhatni gigafos, de hát ez van (nem én csináltam)

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?

Ha a vallás igazat mond és létezik pokol biztos oda kerülök, bár az átlagnál tuti nem vagyok rosszabb ember, de az a bűnöm, hogy hétfő helyett szerdán torrenteztem le a GOT-ot biztos vagyok benne, hogy lényegtelen lesz.

Egyébként egy spoiler nélküli vélemény. Méltatlanul lesz istenítve ez a rész bár remek egy óra kikapcsolódás volt.
Norbi1990
Úgy nézem a magos oldalról már letörölték az epizódot.
Szerintem minden maradjon spoiler a hivatalos megjelenésig + 1 nap. Mindenki kapja meg az esélyt, hogy időben megnézhesse olyan forrásból, ahonnan akarja.
Sippie
csak azért is próbálod magyarázni a bizonyítványodat?
Ez jónak tűnik:
https://www.opensubtitles.org/hu/subtitles/7068459/game-of-thrones-episode-7-6-en

Így hogy felirat is van, az HBO előfizetőkön kívül, akik kvázi fizettek a sorozatért semmi alap nincs, hogy ne nézze meg az ember a részt. Tök fölösleges innen a spoilert használni, aki nem akar belefutni simán ne nyissa meg a topikot, de ti tudjátok.
Ez az angol felirat hamis, totál rossz szöveggel. Szerintem a HBO adta ki, hogy átverje az embereket, akik letöltötték.
Az időzítése jó, de baromságok vannak benne, a szöveghez képest. Jót nevettem.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2017.08.16. 19:23:40

kastil
Wow, és vannak feliratok, köszi

Azt nem tudom, hogy mennyi időutazós paradoxon lesz a történetben, de tuti, hogy valami fordulat lesz még az NK-val kapcsolatban. Ahogy írtad, a NK-ről alig tudunk valamit, a motivációja, a célja ismeretlen. Ráadásul az utolsó Hosszú Éjszakáról is csak szájhagyományon keresztül fennmaradt több ezer éves meséket ismerünk. Néhányszor már ebbe a topikba is beszúrtam, de itt van mégegyszer egy jó videó erről:

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

kastil
Aztán simán misselte a következőt...

Tetszik amit írsz, én is hatalmas csattanót várok az NK terén a végére.

A Branes ötleten már rengeteget gondolkodtam. Az, hogy Bran tud az időben utazni, és minden eseményt akarva-akaratlanul manipulált a háttérből, régóta motoszkál az én fejemben is. Gondolj abba bele, mi van akkor, ha úgy mint Ned a torony előtt, az Őrült Király is Bran "suttogását" hallotta? Hiszen éppen ettől őrült meg a tag. Korai éveiben egész normális volt.
kastil
rettenet

Teljesen igazad van. A holtak gyengék, ha tudod a gyengepontjaikat. Könnyűek, kicsi a testi erejük, és gyakran eleve csonkoltak. A Mások, mivel emberek voltak, hasonló erővel rendelkeznek, legtöbbször nem túl jó vívók, csak hétköznapi fegyver nem sebzi őket, sőt a pengéjükön el is törik. De mégis, ha átlagos harcos kerül szembe velük, vagy a holtakkal, beparázik. A mostani szupercsapatból viszont Gendryn és a két fekete testvéren kívül mindenki elég kemény harcos. Ettől függetlenül, Mást ebből a csapatból csakis Jon lett volna és volt is képes ölni, a valíriai acél miatt.
Kraszter kölyke az összes persze hogy egyformák 😄D
Sippie
akkor mi volt a koncepció? minden alkalommal levegő vétel után lemerültek, és így úsztak el kilométerekkel a csata helyszínétől? Az a vicces, hogy ilyen simán megléptek, amikor kb a sárkány mellett estek a folyóba.