19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#16233 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!vagy csak hodor születik újjá :D -
#16232 visszaemlékezés ? spin-off előkészítés ? -
Zozo0122 #16231 Én elképzelni nem tudom, hogy lesz ennek vége 6 epizódban úgy, hogy az minőségi legyen és minden szál el legyen varrva :( Picit kevésbé várom, mint az eddigi évadokat. Bár ebben közrejátszik a már most borítékolt erős csúszás is... -
#16230 2 gyerek mi a francnak?
kislányt megszereti a közönség, beáll katonának, majd 2 rész múlva halott? -
Stockbauer33 #16229 -
#16228 Úgy háromszor biztos. :) -
#16227 Ez volt már? -
Oddball29 #16226 Ha valakit érdekel innen esetleg, vasárnap este Pesten Vault51-be megyünk cimbivel GOT társasozni. Aki arra jár, becsatlakozhat. -
SzinesGeza #16225 Nekem innen volt ismerős:
-
Prof William #16224 Hoppá...
-
BreakDown89 #16223 Trónok harca 8. évad - csúszik -
Mastudio #16222 -
#16221 3.-4. évad volt a kedvencem, volt sok elég erős jelenet, és durva történés, akkor lettem lényegében Trónok harca nézőből rajongó, valahol a 3. évad vége és a 4. évad közepe körül. -
#16220 A 2. évad közepe volt talán a legerősebb nekem. Én az első három évadtom a negyedik kezdése előtt daráltam le kb. 1,5 hét alatt. -
argo001 #16219 Szégyen... szégyen... szégyen. :D -
#16218 Nálam messze az 5. évad volt a mélypont. Ha megkérdeznéd, hogy miről szólt bajban lennék felidézésével.... -
Zozo0122 #16217 Én ezt ma végighallgattam, miközben mindenfélével el voltam foglalva, ment a háttérben :D Szétröhögtem magam azon, hogy Puzsér többször is mennyire felhúzta magát :D Egyébként sok dologban igazuk volt. Nagyjából azon ment a rinya, amin én is pörögtem itt kicsit adott részek után.
De most ez olyan dolog, hogy ez még mindig a GoT, 5 mondhatni hibátlan évaddal, egy árnyalattal (Dorne + Euron szétbarmolása) gyengébb 6.-kal és egy több ponton is megrogyó hetedikkel. Tegyék oda maxon a finálét, és akkor is elégedett vagyok, nagyon is.
De ha elcseszik a finálét, akkor az egész Benioff-Weiss páros húzzon a retekbe. (Maguktól is mennek, részben az ő rinyájuknak köszönhetjük a 7 és 6 részes záróévadokat :D)
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.10.02. 18:49:07 -
SzinesGeza #16216 Idegbeteg, sznob okoskodás. :) -
#16215 falramászok ettől az embernek a stílusától -
#16214 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!(nem grrm acc) -
gsanya21 #16213 Puzsér és barátai a Trónok harca hetedik évadáról
-
gsanya21 #16212 Az első fejezete a "Hódítás & Lázadás: a Hét Királyság animált históriája" című 45 perces videónak, mely a 2017. december 12-én megjelenő 7. évad Blue-Ray kiadásában lesz látható.
-
Wavid #16211 Vagy, ha ez nem is, akkor 2 totál eltérő változat, ahol az egyikben győz az Éjkirály és győznek a mások és a „Valar Morghulis” szellemében mindenki meghal az élők közül. És a másikban pedig győznek az „élők” (ha nem is mindenki éli túl közülük), illetve 2 nagyon hasonló változat (mondjuk az utolsó 15 perc momentumaiban számolva) ahol pedig különböző személyek halnak meg, és élik túl az egészet. Így már beleférne a „költségvetésükbe”? -
Wavid #16210 Ez ütött! :D Mass Effect 3 EPIC FAIL!
Akkor nyilvánvalóan 3-4 darab 30 perces különféle befejezést el is lehet felejteni?
-
#16209 A 2-es megoldás fejleszthető, amikor a már zombi Bran tartja majd a trónterem ajtaját és Hodor csak annyit mond, hogy "hold the door". :) -
#16208 hármat, kék, zöld és piros robbanással
nahjó, némileg komolyra fordítva, 2-3 minimálisan eltérő végkifejlet (totál eltérő megoldások sokba kerülnének..)
olyasmi eltérésekre tippelek, hogy pl. 1) Havas lenyomja az Éjkirályt, de megsérül 2) Havas lenyomja az Éjkirályt, de halálosan megsérül és kileheli a lelkét 3) Havas lenyomja az Éjkirályt, halálosan megsérül de újra feltámad 4) Havas lenyomja az Éjkirályt, de előtte az még megöli Danny-t.. szóval ilyen jellegű dolgok, amiket pár fővel leforgatva meg lehet oldani..
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2017.09.29. 09:04:44 -
Wavid #16207 1. Hány alternatív befejezést valószínűsítetek?
:D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!2. Amúgy arra gondoltam, hogy ha már több befejezés is érkezik, akkor az egyik nyugodtan lehetne egy igazán "troll" befejezés, amiben a Mások megölnek mindenkit, és a már "zombi" Hodor, (akiből már megcsócsáltak jó pár darabot) megérkezik a már behavazott Királyvárba, leül a vastrónra és csak annyit mond: Hodor, Hodor! :D
3. Az Éjkirály és Bran közötti kapcsolatra szerintem az lehet a válasz, hogy az Éjkirálynak ugyanolyan képességei vannak, mint Brannek, és egyszerűen azért érintette meg mert megérzett egy másik ugyanolyan képességekkel rendelkező személyt mint ő maga. Közvetlen kapcsolat szerintem nincs közöttük. (Max annyi, hogy lehet az Éjkirály is Stark, de szerintem ennél nem több a kapcsolat közöttük.)
Illetve arra a "tíz nyomorékra" akik elmentek zombit lopni, hogy aztán az Éjkirály megszerezze a megmentésükre küldött sárkányt; viszont az a teóriám, hogy az Éjkirály valószínűleg a jövőbe is belelát (esetleg több lehetséges jövőbe), gondolom előre látta azokat a személyeket és tudta, hogy lesz lehetősége megszerezni egy Sárkányt, ezért nem próbálkozott más úton ledönteni a falat. Gyakorlatilag kivárásra játszott, várta, hogy az ellenségei "lépjenek".
4.Úgy gondolom (bár időben nem igazán tudtam "pontosan" elhelyezni őket), viszont szerintem "közvetlenebb" kapcsolat lehet az Éjkirály és Melisandre között. Láthattuk, hogy Melisandre valójában milyen öreg, és azt gyanítom, ebben a történetben lehet még valami több. Akár még ismerhették is egymást, lehet, hogy Melisandre a szerelme volt. És az Éjkirály a még emberi "állapotában" megismert nőt keresi, akire az emlékezetéből emlékszik, és aki jelenleg a "tűz" oldalán harcol! Azokat az emberi emlékeket csak nem felejtette el az átalakulással? Összefoglalva szerintem nem "cél nélkül" tudtuk meg azt, hogy Melisandre milyen öreg, mert egyébként egy teljesen lényegtelen információ lenne önmagában a kora. De az, hogy az Éjkirály, és ő maga milyen öreg lehet, az elgondolkodtatott. Ti hány évre lőnétek be a korukat? -
#16206 sam... :D -
Mastudio #16205 -
#16204 -
Pares #16203 -
argo001 #16202 Van egyébként olyan karakter számotokra, akik a jó oldalhoz tartoznak, de szívesen látnátok holtan? Sokan Sansával vannak így, bár nekem semmi bajom vele.
Engem Brantől ráz ki a hideg, na ő felőlem nyugodtan elpatkolhat. :D -
gsanya21 #16201 Neil deGrasse Tyson az egyik legismertebb asztrofizikus a világon.
Most, egy hónappal a Trónok harca hetedik évadának fináléja után a sorozatról is elmondta a véleményét. Pontosabban arról, hogy mit mond a tudomány a sárkányokra. Ebből a szempontból spoilerek következnek, úgyhogy, aki nem látta végig a hetedik évadot inkább ne olvasson tovább.
Mit mond a leghíresebb asztrofizikus a Trónok harca sárkányaira? -
#16200 -
gsanya21 #16199 -
gsanya21 #16198 Az HBO háza táján már nagyon azokra az időkre készülnek, amikor nem lesz több Trónok harca évad – csak spin off sorozatok, mivel George R. R. Martin amilyen lassan ír, annyira gondosan kidolgozta a '90-es évek óta Westeros világát. Most épp az Entertainment Weekly közölt egy terjedelmes cikket arról, hogy a Trónok harca stábjának egyik oszlopos tagja, Bryan Cogman gőzerővel dolgozik egy saját, a Trónok harca világán játszódó drámasorozatán.
Nem is négy, hanem öt Trónok harca spin off sorozat készül? -
Pares #16197 "I am going to explain it all eventually, but it’s going to be a fantasy explanation."
Nem, itt konkrétan azt mondja, hogy fantasy magyarázata lesz. Jó, fantasy nem feltétlen egyenlő a varázslattal, de abból, amit tudunk és amik történtek, 99,9% az esélye, hogy nagy szerepe lesz a mágiának az egészben... -
Sequoyah #16196 Nem azt mondta hogy magiaval fogja magyarazni, hanem azt, hogy nem akarja egyaltalan megmagyarazni. Gondoljunk amit akarunk, mert o tuti nem gondolta vegig, ezert ne is keressunk benne logikat. Egyszoval "magic":) -
#16195 Iszonyat tetszik, ahogy átpörgeti egyik kezéből a másikba a tört :) -
#16194 ROTFL