19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Zozo0122 #16393
    A viták elkerülése érdekében ÉS annak ellenére, hogy fenn ki is van rakva, hogy amíg nem ment le magyar TV-ben az új rész, meg tudunk egyezni abban, hogy a spoiler tag használata kötelező lesz 2 napig/rész? Én személy szerint minden hétfőn délután 6 körül fogom látni feliratosan a részeket, de ez nyilván mindenkinek más, biztos lesz aki csak kedden ér rá, de mondjuk valamilyen okból felnéz ide :)
  • gsanya21

• molnibalage83
    Lesz ilyen is.
  • Ainz
    Következő trailer március 31. délután 4-5 körül.
  • gsanya21
    Aki eredetiben nézte, nézi a sorozatot annak a szinkronhangok többsége bizony "életidegen"...! :P ;)
  • gsanya21
  • Micsu
    igen, a történelem bizonyítja mekkora tévedés volt
  • SzinesGeza
    Ha valaki nem ért a háborús stratégiához - és a tanácsadói / tábornokai véleménye ellenére cselekszik- , akkor az ő döntései a tévedések.
    Ebben a sorozatban is követtek el vezetők olyan lépéseket amelyekről később bebizonyosodott, hogy hiba volt.
  • ToCsEk
    a magyar szinkron hangja ekkora kókány fos, jesszusom
  • Ainz
    HBO már le is szedte a videót közben : D
  • Ainz
    Kint az első rész teljes leírása!!!!
    GIGA MEGA SPOILER, CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!!!!
    :

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    North Assembly: Everyone does not like Daeenerys especially Jon not being King. Jon is obsessed with allies. Tyrion defends Cersei and says to everyone she is coming to help.
    After Assembly Tyrion tries to calm Sansa cleary annoyed with Jon and Lannisters coming. Tyrion defends Cersei again.
    Jon Arya reunion is very emotional they talk about their weapons and Jon asks Arya for help to make Daenerys and Sansa come along because is not looking good.
    Kings Landing: Euron arrives with Golden company. NO ELEPHANTS Cersei is really mad about it says it like 20 times. Cersei has no choice but to FCK WITH EURON he promised it and they commit to it.
    Theons rescues YARA very quickly sneaky and asks YARA to let him go and help the Starks he believes he owes them a lot and travels to Winterfell.
    JONERYS is growing very strong really intensifies everywhrere everyone notices.
    JON RIDES RHAEGAL with Daenerys riding Drogon, Jon struggles but finally manages and fly together. After flight BIG EMOTIONAL KISS (Friki says rip Jonsas).
    Gendry forges weapons for hound, Arya(He makes the dagger a long weapon)everyone.
    GENDRY ARYA FLIRTING, arya doesnt like that really interesting iteractions...
    Hound tells Arya she was a little btch for leaving him to die LOL
    JON SANSA big political conversation. Sansa is annoyed with Daenerys and Jon obsessed with allies. SANSA tells JON IF HE BENDT THE KNEE FOR ALLIES OR LOVE, JON KO.
    DAENERYS tells SAM She killed his family SAM IS PETRIFIED runs away almost stomps into some horses but not mad at her mm.
    SAM runs then into Bran and they decide to TELL JON HIS LINEAGE
    SAM TELLS JON THE 3 BIG REVELATIONS WHO HIS MOTHER IS, WHO IS HIS FATHER AND HIS REAL NAME, JON is shocked.
    SAM TELLS JON HE IS THE TRUE KING NOT DAENERYS HE NEEDS TO START ACTING LIKE IT.
    Ends with BERIC Tormund and ED at Castle Black in a room there is MYSTERIOUS PAINTING MADE BY THE NIGHT KING.
    Ends with White Walkers arriving to the Castle Black
  • gsanya21
  • BreakDown89
    Ez elég nagy tévedés, de nem megyek bele mert OFF lenne. :)
  • DantesHUN
    Ő ott volt, de a Martell sereg nem volt a hajókon. A Martell sereg miután az úgymond ,,vezérei", meghaltak/fogságba estek szó nélkül eltűnt.

Amit megoldhattak volna elegánsabban a forgatókönyvírók, mondjuk egy két mondatos párbeszéddel, hogy ez és ez lett velük, de nem.
  • Zozo0122 #16379
    Benne van minden nagy ház sorsa a sorozatban, ha kissé összecsapva is.
  • Master91
    akkor megvan hogy a prolik seregei hova lettek, hogy gyengültek meg és "szűntek meg" ezek a házak
  • Caliph
    én is igy emlékszem,a könyv még ott nem tart,a sorozat meg elég röviden,de igy rendezte le e tyrell és a martell sereget,és yara greyjoyt is

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.03.11. 21:27:26
  • Master91
    Olenna ott volt Sárkánykőn, támogatta Daynt. Azután volt az, hogy Teonékkal hajón flottán megindultak talán Királyvár ellen. A hajón Martell lányok is voltak, egy meghalt, kettő fogságba esett. Hajókon lehetett a Tyrell sereg, meg a Martell sereg amit Teonékkal együtt Euron szétcsapott?
  • SzinesGeza
    Hitler is azt hitte, hogy jó ötlet a kétfrontos háború.
    Nem volt az.
  • molnibalage83
    Nem kicsit. Én meg sem nézem a vackokat. Ennyi erővel a reggeli rántottából is lehetne jósolni. :)
  • Kissssss0 #16373
    mert már minden szart beleképzelnek az emberek... ez is kb ugyan az a szint mint a szar warsnál rey kinek a fia lánya.
    egy néhányan már túlzásba viszik ezeket az elmélet gyártásokat.
  • Zozo0122 #16372
    Könnyen lehet, hogy Bran az Éjkirály. Nagyon hosszan tudnék erről mesélni és több dolog is határozottan erre utal, de nem lineáris idővonalban, hanem többszörös időhurkon át ível ez a teória, és szerintem határozottan lehetséges is. Tuti, hogy az ehhez köthető utalások szándékosak (túl sok van és túlságosan egybevágnak) de aztán lehet, hogy mégsem lépik ezt meg.

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2019.03.11. 18:31:01
  • Caliph
    Sokakban felmerült és mondják hogy szerintük Bran az éjkirály. de volt egy jelenet vagy visszaemlékezés vagy nemtom amikor az erdő gyermekei megteremtik az éjkirályt és ott bizony nem Bran...sokan mégis úgy gondolják.
  • gsanya21
  • DantesHUN
    Egy másik dolog-ez nem hiba persze- hogy miért nem hoz végre valaki jó döntéseket? Persze, ha a valós középkori háborúkat mint Rózsák Háborúja nézzük, az eseményeket sok esetben a hibás döntések vitték előre, majd végül nyert az aki kevesebbet hibázott.

De pl: Daenerys , az utolsó előtti évadban, egyből le kellet volna minden haderejével rohanni Királyvárat. Értem persze azoakt az érveket is, amik ez ellen szóltak, de háborúban ha lehetőség van lecsapni a lehető leggyorsabban és legerősebben kell lecsapni. Mert értem én miért tanácsolt mást Tyrion, aki nyilván elég okos, de nem stratéga.
  • DantesHUN
    Le lettek nyomva mint a bélyeg.

Amúgy pont most néztem meg ezt a részt-vissza nézem mindet , mielőtt jön az utolsó évad- és arról van szó a Tyrell vagyon megy a Vasbankhoz a hitelre.

De a Tyrell sereg hova lett?
    Hova lett a Martell sereg?

Oké, Oberyn fattyú lányai halottak/foglyok. De a sereg? Megunták és haza mentek? Nincs más vezér, utód, leszármazott, aki a Martellek élére állna?

mert a korábbi évadsban kihangsúlyozzák!!! hogy a emberek a bosszú és háború, és így a Homok csajok mellett állnak a békés Martell-herceggel szemben. A herceget megölik, átveszi ka hatalmat...Euron megöli őket...és állítólag bosszúra szomjas nagy sereg? Eltűntek.
  • Prof William
    Tortmund és Briennenek hála pedig hamarosan az Óriások faja új egyedekkel bővül. :)
  • Kissssss0 #16366
    "nem emlékszem Tyrell sereggel milett?"

semmi, öreg mamának nem volt elég ideje összegyűjteni a hűbéreseit mert jaime hamarább lecsapott égi kertre, meg részben átálltak a lannister/korona oldalára ahogy randyll tarly is tette.

kb hasonlóan végeztek a homoki kurvákkal is, még mielőtt bármit is tudtak volna tenni euron gyorsan pontot tett a dolgok végére.

lannister seregből se maradt már túl sok minden, ami megmaradt belőlük égikert ostroma után azt szépen feldarabolták a dothrakiak aztán nyárson megsütötték némi sárkánytűzzel, a maradék meg bend the knee!
  • Master91
    nem emlékszem Tyrell sereggel milett?
    arra emlékszem hogy Égikertek Jaemie befoglalta, talán még ostrom gépek nélkül is. Égikertbe nem nagyon volt sereg
  • DantesHUN
    Igen onnan. És a Lannister sereg lazán lenyomja a második legerősebb ház seregét, miközben a Lannister seregnek eléggé megfogyatkozott állapotban kellene lenniük.
  • Zozo0122 #16363
    Végignéztem, és észrevettem benne néhány hibát...

aztán letekertem a kommentekhez és WunWun az első kommentben javítja kb. mindet :)
  • gsanya21
  • molnibalage83
    Nem szükséges, hiszen nem spoileres. Csak agymenés. Nincsenek tények benne csak az, amit a trailerben lát bárki. Az, hogy megnézi vagy sem a trailert valaki az meg egyéni döntés.
  • Zozo0122 #16360
    Remélem is, hogy mindben szerepel, nekem ő a kedvencem :D
  • gsanya21
    Tetszetős kis okfejtés. :)
    Szerintem a nagy túlélő hármas - Óriásvész Tormund, Beric Dondarrion, Eddison Tollett nem Deresbe érkezhettek meg. ;)

Jaime pedig az ügyvédi huzavona miatt kiszivárgott forgatókönyv információk szerint elméletileg mind a 6 epizódban szerepe!?!
    Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.03.06. 21:03:34
  • gsanya21
    Csak általános.
    Majd elméletileg holnap jön ki Wun Wun hosszabb, kb. 20 perces trailer elemzése, az szerintem érdekesebb lesz. ;)
  • Zozo0122 #16357
    Épp most pötyögtem én is le egy kisebb regényt, de ránézek erre is :D
  • Zozo0122 #16356
    Valaki tegye spoilerbe pls, nekem valamiért nem rakja :(
  • Zozo0122 #16355
    Na lássuk, mit tudunk meg az új trailerből:

Nekem úgy tűnik, hogy szinte csak az első 3 részből látunk részleteket, úgyhogy a 3. részes 80 perces csata után bármi lehet, addig viszont tisztának tűnik a dolog.

1. rész
    - Deresbe ér mindenki, a teljes élők szövetsége. Az első rész valószínűleg a találkozásokról szól majd. Dany, Jon, Tirion és a makulátlanok gyalog közelítik meg Derest, valószínűleg Fehérrévnél szálltak ki a hajóból és mire felérnek Deresbe, addig mindenki teljes fegyverzetben várja, a közeledő Éjkirály híre addigra rég odaért, sőt...eközben várható pár nagyobb találkozás, Jon + Bran, Jon + Sam, Arya + Véreb, Arya + Jon, stb, sőt a rész végére Jaime is befuthat, akire Stark páncélt fognak adni. Látjuk, hogy Bánatos Edd, + a túlélő Éjjeli Őrség tagok + Beric + Tormund túlélte, és ők is elérnek Deresbe.

2. rész
    - Királyvárban nem esik a hó, Cersei és Qyburn a parton várja Euront és az Arany Kompániát, arany páncélzatban, látjuk a vezérüket is, Harry Stricklandet. A 3 különálló Greyjoy hajón valószínűleg Theon van, aki Királyvárba megy kiszabadítani a nővérét, talán találkoznak a visszatérő Euronnal a kikötőben és Theont is elfogják. Vagy nem.
    - Deres felkészül a védelemre. Arya sárkányüveg tőrt is kap, bár felesleges, mert valyriai tőre van. Havas Jon vagy itt, vagy az előző részben megtudja a származását, amit vagy elmond Danynek, vagy nem. De látjuk, hogy együtt mennek a sárkányokhoz (és a kriptában is beszélgetnek kicsit), szóval valószínűleg előbb utóbb Jon is sárkányra ül. Egyébként Tirion is felfelé néz a jelenetében, valószínűleg az egyik sárkány szemébe. Talán őt fogják elküldeni követként, még a harc előtt valahová. Talán Sasfészekbe, egyfajta menekülőutat szervezni. A rész legvégén megérkezik a mások serege, kérdés, hogy az Éjkirály is itt van-e. Sehol sem látni a trailerben kék sárkánytüzet, se jégpókot, egyelőre.

3.rész
    - Az egész a deresi csatát mutatja be. Varys és az asszonyok + aki nem tud harcolni a kriptában bújik meg, a csata először Deres falai alatt zajlik. Ott vannak a makulátlanok és a többi kisebb sereg is + a dothrakik. Kezdetben Jorah is lovon van, később könnyes szemmel a falon. Szürke Féreg az élvonalban, legelől. Szellem is harcol a csatában, most nem hagyják ki, látjuk a lábát. A mások egyértelműen betörnek Deresbe a város kigyullad, vagy közben, vagy mert a legvégén a védők gyújtják magukra, utolsó lépésként, mert a tűz jó. A falon belül látjuk harcolni Briennet, a Vérebet és Jaimet. Arya megsebesül és valami elől elmenekül, mégpedig be a várba. Deres a rész végéig elesik, a védők maradéka menekül. (Sasfészek felé???)
    - Cersei borozik (elvetélt? kamu volt a baba? a profécia szerint nem lehet több gyerek), és sír. Ezt esetleg Jaime halála válthatja ki belőle, lehet látjuk őt Brienne karjai között meghalni.

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2019.03.06. 20:35:16
  • Master91
    Tyrellektől elszedték az aranyukat előző évadba. Abból van az aranykompánia, amit meg Euron hoz haza.
    Szerintem Euron saját seregnek bérelte fel, és Cerseinek ajálnlata lesz... menjen hozzá feleségül, legyen király, vagy a kompánia segtítségével letaszítja Cerseit, és ugyan úgy király lesz.