19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
gsanya21 #16353 -
DantesHUN #16352 Az a zavaró, hogy miért ilyen erős Cersei helyzete? Vegyük már át.
Szóval: minden vele szövetséges ház ellene van. Martell, Tyrell, mindenki.
Apja halott
Caster hegy már nem hoz pébzt vagy valami ilyesmit említ az apja az elején
Testvére ellene fordul
A Hatodik évadban, felrobbantja a picsába a tyrell házat, a septon-okat, a verebeket,a nagybátyját, meg egy rakás nemest
Ez már nagy bukta. Mert hiába van valakinek serege, ha a seregét, a hozzá hű nemeseket, kicsinálja. Mint Sztálin mi is történt miután lefejezte a saját vezérkara nagyrészét? Igencsak megszívta
És akkor a Lanniester seregek, érem én legerősebb ,leggazdagabb ház, értem én, de háború nagyon drága, több év háború és egy rakás súlyos válság után, még mindig van anyagi és emberi tartalék?
Sőt még az Arany Kompániára is van pénze. -
gsanya21 #16351 Az S05E01 -ben Cersei flashbackjében a boszorkány elmondja neki, hogy a királynak 20, neki meg 3 gyereke lesz. Mindhárom gyermeke meghalt, szóval nem lesz neki több. Meg egyáltalán terhes volt -e, vagy valami más gubanc volt vele?! -
gsanya21 #16350 Igaz az! ;) Meg elméletileg láttuk háttal állva a Marc Rissmann által játszott Harry Strickland -et is. -
Konyigery #16349 Amúgy ott mintha megint rövidebb lenne a haja. Lehet csak visszaemlékezés. Meg a ruhája is más. De lehet vissza megy még Cerseiért :D
Amúgy Cersei megint borozik, szerintem ugrik a baba.:O -
DantesHUN #16348 A hajókon az a sereg...vajon az arany kompánia? Jönnek a felbérelt zsoldosok. Még a végén csak igaz lesz a kiszivárgott forgatókönyv. Vagy valami ahhoz nagyon hasonló lesz a vége. -
#16347 felirattal akinek kéne
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
szerintem fasza lett, várós már nagyon -
#16346 White walkerek vagy csak valami oszló tetem kergeti ? Mondja , hogy alig várja hogy lássa őket, és gondolom rájuk utal mikor nézi a tőrt -
#16345 arya mitől kitől fosik annyira? :D csak nem fognak még kavarni az arcnélküliek ? :D -
#16344 -
gsanya21 #16343 -
gsanya21 #16342 -
gsanya21 #16341 Ősi Stark titkok és a Trónok Harca 8. évadának a vége HunSub
-
#16340 -
#16339 -
#16338 jon szobra mintha öregebb lenne de a csajoké nem annyira -
#16337 -
gsanya21 #16336 -
gsanya21 #16335 Kedden jelentette be az HBO, hogy 2019. áprilisában kerül adásba a Trónok harca 8. évada. A brit Independent ennek apropóján össze is szedte, mi mindent lehet már most biztosan tudni a világ legnépszerűbb fantasy tévésorozatának utolsó évadáról.
8 izgalmas dolog, amit már most tudunk a Trónok harca 8. évadáról -
gsanya21 #16334 Karácsony előtt meg az első trailer. ;) :) -
gsanya21 #16333 2019 áprilisában jön a Trónok harca utolsó 6 részes évada, melyről eddig nagyon keveset tudunk, köszönhetően az HBO extrém titoktartásának. David Nutter, a 8. szezon egyik rendezője azonban friss nyilatkozatában elárulta, milyen hosszú részekre érdemes számítaniuk a nézőknek. "A 8. etap összes felvonása hosszabb lesz, mint 60 perc. Eddig nem látott játékidővel érkezik a lezáró szezon. Ez megnyugvás lehet a rajongóknak, ha már ilyen sokat kell rá várniuk" - mondta a készítő.
A Trónok harca rendezője elárulta, hogy milyen hosszúak lesznek az utolsó részek -
Wavid #16332 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Érdekes teóriám támadt, a "nagy csata" közepén a NK-et valami csoda folytán sikerül megölni, de a serege mégis tovább harcol mégpedig azért mert a teste halála után a NK (a Brannel való kapcsolata miatt) szelleme megszökik Bran testébe, és ezért Brannek is meg kell halnia, hogy leálljon a NK serege!
Jim szerk: Ha spoilert akarsz írni, akkor [ spoiler ]
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.11.13. 20:32:00 -
#16331 Áprilisban jön az utolsó évad.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.11.13. 17:38:54 -
Prof William #16330 Ráadásul ha jól rémlik az Essosi legendákban is benne van hosszú tél meg a jeges északról érkező izzó kék szemű élőholt jégharcosok, csak kissé kicifrázva. -
Pares #16329 Rengeget a hasonlóság, Essos "keleti" részén is húzódik egy hatalmas erődítményrendszer ami a keleti fagyos sivatagban lévő démonok és egyéb vademberek ellen védi a "nyugatot". A rengeteg hasonlóságra a leglogikusabb magyarázat, hogy Westeros "északi" és Essos "keleti" része össze van kötve, valahogy így:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#16328 Az ilyen "hírektől" megyek a falnak. Én is gyártok egy teóriát holnap, csak az nem fog elterjedni a neten. Érdekesebb sem lenne... -
#16327 Essoson is vannak legendák, mesék arról hogy eljön a vég...könyvekben megemlítik, és kapcsolható a másokhoz
Utoljára szerkesztette: Master91, 2018.08.22. 15:53:57 -
#16326 mivel a háború már letarolta westerost és közeleg a tél,ezek az emberek úgyis éhen halnának,szal hullahegyek igy is lesznek :D -
Pares #16325 Szerintem NK tényleg le fogja tarolni Westerost, Bran és Danny látomásában is benne volt, hogy King's Landing romokban fog heverni, sőt az a sárkány, ami elrepül Bran látomásában King's Landing felett akár Viserion is lehetett. Erőből nyilván nem fogják lenyőzni az NK-t, de szerintem fognak találni valami mágikus módszert, hogy megállítsák. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy NK kiiktatásával az egész serege a többi WW-vel együtt "megsemmisülne", mert úgy működik, mint valamilyen Hive Mind, és ő a központja. Szóval az is lehet, hogy mondjuk Jon az élete árán, de mondjuk 1v1-ben legyőzi NK-t, és így győznek. De keserédes győzelem, mert Westeros, a Hét királyság és a lakosság nagy része megszűnt létezni. Vagyis Daenerys végre királynő lehet, de ahogy gyakran emlegették a sorozatban, csak romok és hullahegyek maradnak, amin uralkodhat. -
#16324 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!értem én hogy úszni nem tudnak de mi gátolja meg hogy átsétáljanak a tengerfenéken? vagy a jégkirály fagyasszon nekik utat. vagy akár hajózzanak egyet,ha már olyan szervezettségre képesek hogy láncot kötve egy halott sárkányra közös erőel húzzák ki ? :D -
gsanya21 #16323 Egyre közeledik a Trónok harca utolsó, 6 részes évada, melyben pont kerül az emberek és a Mások közötti csata végére. A rajongók próbálják kitalálni, hogy vajon mit hoz a végjáték, az egyik nézői teória pedig olyan felkapott lett, hogy olyan újságok osztották meg, mint az Esquire magazin. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az elmélet szerint nem lesz boldog befejezése a történetnek, az Éjkirály ugyanis letarolja egész Westerost és elpusztítja seregével a Hét Királyságot. Királyvár is elesik, Cersei Lannisterből pedig Más lesz, az Éjkirálynő, egyike azon keveseknek, akik nem hajlandóak elhagyni a kontinenst.
Az életben maradt karakterek a teória szerint elmenekülnek Essosba, ahova a Mások keze nem ér el, hiszen a Trónok harca zombijai nem tudnak átúszni a tengeren. Itt aztán Daenerys uralkodik majd, aki végre elfoglalja méltó pozícióját királynőként.
Egy új rajongói teória szerint így fejeződhet be a Trónok harca -
Konyigery #16322 Teleport Varys akkor nem ér? :D -
#16321 -
#16320 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Prof William #16319 Véletlen? :)
-
Stockbauer33 #16318 [/spoiler][/spoiler] -
gsanya21 #16317
-
gsanya21 #16316
-
gsanya21 #16315 A Hosszú Éjszaka (Éjszakák) Története - A Tűz és Jég Világa