Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Illetve azért is voltak másabbak az első évadok, mert tele voltak ármánykodással, meg sunyulással. Amiknek a következménye a nyílt konfliktusok lettek.
Nekem pl. az utóbbi évadok sokkal jobban tetszenek mint az első évadok.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
A kiszámíthatóság:hát ez van. Mégis mit lehetne még nagyon váratlant húzni? Még durvább váratlan mészárlást? A sokadik után az ember nem lepődik meg.. Egy újabb váratlan árulás? Ismét jön egy elmebeteg aki szeret gyilkolszni meg embereket kínozni? Volt már Joffrey, volt már Ramsey, Euron...a sokadik után nem lepődök meg. Vagy egy újabb szexjelenet? Ennyi év után nehéz ám olyat kitalálni ami még nem volt.
Bár mondjuk valami ötletesebb lehetne a ,,utolsó pillanatban megmenekülünk" témánál.
Illetve, kicsit kellene csak igényesebbnek lenni. És ehhez nem kellene ám mindent mutatni, csak pár jobban megírt párbeszéd, jelenet, néhány jól beszúrt mondat.
A Nazgulok támadtak volna, de mivel amikor Gandalfékat megmentik, akkor is elégé van esélyük ellenük így ez sem kizáró ok..
Arról nem is beszélve, hogy mondjuk a sasokon Legolas féle tündék ültek volna, szépen lenyilazzák a Nazgul lovasokat..
Azt már meg sem említem, hogy fogalmunk sincs róla, hogy akkoriban elszórva mennyi sas volt.. míg a Nazgulok száma ismert.. magyarán még fölény is lehetett volna...
Szóval annyira mégsem hülyeség.
Meg a vegen az lesz hogy a jok gyoznek, es a rosszak elnyerik melto jutalmukat😊
En mondjuk azt felteteleztem, hogy a sok aldozat a jok oldalan igazabol azert volt, hogy amikor a vegen a jok gyoznek, akkor annak valoban oruljunk majd. De egy kicsit koran kezdtek...
Vagy jon meg valami komoly fordulat? Lesz meg vajon Stark aldozat, pl Aria v Sansa?
Na mindegy, azert igy is szeretjuk😊 Nem lett rossz ettol, csak kevesbe jo.
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2017.08.22. 18:28:31
Rajongok: Nem zavaros ez, sot logikus ha feltetelezzuk, hogy a reszeken belul is hosszabb ido telik el amit nem mutatnak.
HBO: Hold my beer!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
No para.
DB
A ti kung-futok nem erős!
én megláttam, meglepődtem, engem az ilyenek zavarnak, régen is zavartak, kizökkent.
továbbra is SZERINTEM: az ominózus csatajelenet kínos volt, amit az éjkirály tetézett (tudom-tudom, mindenki máshogy látja)
szeretem azt a mondást, de nem szép dolog a másik szemére vetni, hogy tizenx év távlatából összekever filmeket
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.22. 15:27:16
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A kikötő meg Murmanszk.
Szóval nem Moszkvában, nem merciket, és nem osztogatnak.
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.22. 15:19:22
A ti kung-futok nem erős!
melyik az a film, amiben beszélgetnek a kikötőben, mielőtt kifut az orosz tengeralattjáró?
Sőt, semmilyen szovjet kikötői jelenet nincs...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.22. 15:05:15
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
kb nem hittem a szememnek, vissza kellett tekerni, mert azt hittem, hogy hallucinálok
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.22. 15:01:12
Ki? Abban a filmben nem volt ilyen, ezen felül a filmben voltak műszaki hülyeségek is dögivel...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
azok kedvéért akik esetleg nem értik: ha egy talponállóban hajat találok a kajámban, akkor unottan félredobom, ha ez a Costesben történne akkor kibaszott zajos és nyűgös lennék.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.22. 14:56:57
A '90-es évek elején és közepén a CGI előretörésével egyidőben mondta egy trükkmester, hogy a jó trükk a következők elegyéből áll...
1. Szolgálja megfelelő szinten a dramaturgiát.
2. A Lehető a legjobban nézzen ki.
3. Lehetőleg legyen megismételhető, mert ha isten pénze sem elég rá és sokáig tart megcsinálni, akkor hiba esetén nem megismételhető.
4. Összeségében szolgálja ki a filmet, hogy a hihetőség illúziója meglegyen a fenti 3-mal.
A CGI megjelenésével a költségek és megismételhetőség nagyot változott, de egy ideig hihetőségben a makettek és egyéb trükkök még jobbak voltak sőt, sokszor olcsóbbak. Szóval egy ideig kompozit megoldások is voltak.
Megvolt ez a harcjelentnél? Szeritnem igen. Kikockzáva rázoomolva látni. Igen. És ki néz így filmet...? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Ja, bocs, senki...
Most többnyire egyetértünk. 😊
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
I met God. She's black
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Nem lennék meglepődve, ha elfoglalnák Westerost, a túlélőket pedig befogadnák az essosiak. Ez valamilyen szinten reflektálna is a jelenkor politikai eseményeire, ami elég gyakran előfordul a Trónok Harcában.

esetleg Bran menti meg valahogy. Persze a két végletet írtam és gondolom valahol a kettő között lesz a megvalósítás,
vagy meglepnek minket.
Azzal számolnia kell a Jon&Dany kompániának, hogy túl sok embert nem is veszthetnek a csatározásban, mert akkor Cersei ellen nem lesz. Mert ugyan ki gondolja hogy Cerseit meggyőzik majd... Max örülni fog hogy északon ezek a szarok ritkítják az ellenségeit. Valahogy tényleg a királyvár felé kéne csatornázni a holtak seregét és akkor mikor Cersei serege már összeroppant a nyomásban valahogy hátbatámadni a holtakat és mindkét sereget lenyomni.
Nyugodtan Jézusozzál 😊
Viszont örülnék neki, ha bővebben kifejtenéd a véleményedet. Az, hogy Te nem így láttad, vagy elképzelhetetlennek tartod egy sárkányos, mágikus mesében, esetleg CGI hibának véled, az már elfogadható vélemény számomra.
szánalmasan rosszul koreografált értelmetlenül elnyújtott, önön paródiájába forduló, a GOT-hoz méltatlan, olcsó C kategóriás "bunyó" jelenet volt, egy ilyen jól állt a A Bud Spencer, Terence Hill filmeknek, megmosolygod egy Könyvtárosok kaliberű sorozatnál és kényelmetlenül feszengesz a GOT-nál, ki se kellett kockázni ahhoz, hogy vágásonként ne láss 2-3 légbunyót 😞
Ezek után meg azt mondani, hogy rossz ez az évad.. egy vicc.. még így is köröket ver minden más sorozatra..
@Renegade
Baki minden filmben és sorozatban van... de ez még nem von le az értékéből..
Annyi helyen olvasom az emberektől ezeket a teleportálásos dolgokat, meg miért mennek oda 12-en.. Dany miért nem volt ott kezdésnél..
Honnan jött Benjen stb stb
Komolyan az emberek ennyire buták ? bár sajnos a mai világban ahol a birka társadalom a jellemző annyira nem meglepő
1. Nincs teleportálás.. soha nem is volt pusztán a sorozat véget ér 7 rész múlva.. és csak pár ember kedvéért nem fognak még 12 évadot csinálni arról, ahogy Dany serege mentel A pontból B pontba. Arról nem is beszélve, hogy a mostani részben Gendry futását még jól meg is oldották.. mert látszott, hogy nem 5 percet várna Jonék.. Magyarán gondoltak a butábba emberekre is, akiknek még arra is magyarázat kell, hogy miért okád a sárkány tüzet egy fantasy sorozatban. BTW a Gyűrűk Urában nem volt baj, hogy Frodó alig több mint fél nap alatt eljutott Mordorba.. úgy hogy közbe volt még egy valag csata is..
2. Dany azért nem ment velük, mert még ott sem igazán hitt a mások létezésében, de ezt meg is jegyzi a végén, hogy látnia kellet, hogy elhiggye.. Arról is beszélve, hogy azért sem ment, mert ÍGY írták meg a sztorit.. Könyörgöm Frodó miért nem repült oda valamelyik sason a végzet hegyéhez ?? Na ugye, hogy buta vagy ?
3. Benjen érkezésére is van magyarázat.. miszerint maga Bran küldte.. ez még akár igaz is lehet.. De bármi is történt az ő sztoriját is le kellet zárni.. amúgy sem volt a sorozatban olyan nagy szerepe..
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.22. 08:23:43
Utoljára szerkesztette: no_way, 2017.08.22. 08:20:17
Viserion (akit Viserys-ről nevetett el Dany)
Utoljára szerkesztette: no_way, 2017.08.22. 08:12:54
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Az, hogy Viserys éppen akkor nagyobb fenyegetést jelentett, szimpatikusabb magyarázat. Az erődemonstráció magyarázat azért fura számomra, mert amíg a kisebb, távolabb, keresztben, gyorsabban repülő Viserys-t úgy tűnt könnyedén leszedte. A nagyobb, közelebbi, a dobás irányával közel azonos irányba éppen csak felszálló Drogon-t elhibázta.
És itt jön a nagy kérdés:
A Drogon felé dobott dárda miért váltott irányt repülés közben?
(Volt egy második, Drogon mellett elsuhanó dárda is, de az szerintem ugyanaz a dobás volt más szögből, ahogyan a dárda elhajítását pillanatát is két szögből mutatták meg.)
Miután 3 embert vesztettek a zombimaci támadás után, azt gondoltam fogják az egyiket és azt viszik vissza bizonyítéknak. Elvégre számos esetben a korábbi részek során White Walker közreműködés nélkül is életre kelhettek a halottak. Ezért is szokták elégetni a holttesteket.
Azt követően, hogy Jon szétzúzta a szakaszparancsnok WW-t, az egyik élőhalott aktív maradt. Számomra nem egyértelmű az a magyarázat, hogy azt egy másik WW hozta vissza a halálból.
Amikor a Véreb által állkapcson dobott zombi támadásba lendült, úgy tűnt az önálló cselekedet volt, nem pedig WW utasítás. Ezek szerint az élőhalottak rendelkeznek bizonyos önállósággal.
Igen, számomra is ezt sugallta az 5. rész befejezése. Az is eszembe jutott, ha a 7 ember zéró vagy minimális veszteséggel megússza az élőhalott befogást, azzal súlytalanná teszik a forgatókönyvírók az egész küldetést. Így viszont, hogy a 13 "túrázóból" csak 6-an élték túl, ráadásul még egy sárkányt is veszítettek, már azt kell mondjam, hogy túl sokba került nekik az a bizonyíték. Pláne, ha nem is érik el vele a kitűzött célt. Ugyanakkor rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjthettek a közeljövő csatáira vonatkozóan a White Walkerekről.
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
Az egyik Más pillanatok alatt gond nélkül lecsapta a Tennek vezérét, pedig elég durva arc lehetett ő is. A mágikus erejükkel ugyan nem vagyok tisztában de mintha akkor csinálnának ködöt és havat amikor csak akarnak szóval még a közelükbe lovagolni se lenne egy leányálom.