Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem féltek szerintem csak nem akartak odaveszni. Talán valami alapparancs, hogy ne menjenek a "halálba".

De aztán amikor a gazdáik mondták nekik hogy uzsgyi a víz alá a sárkányért, akkor első szóra ugrottak. 😊

Jamie meg Cersei ikrek ha jól rémlik. Ennél nagyobb vérfertőzést nehéz elkövetni.

Csoda hogy nem háromfejű gyerekeik születtek. 😊

Joffrey mondjuk egy méretes seggfej volt, de ez inkább a neveltetésnek (vagy annak a hiányának) köszönhető. A többi gyerek is egész jól sikerült.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.08.25. 14:59:24
Shiwo
https://en.wikipedia.org/wiki/Avunculate_marriage

ez alapján speciel a nagynéni + unokaöccs / nagybácsi + unokahúg házasság több helyen engedélyezett, még itt a "szomszédban" is..

+ a magyar törvény szerint is a vérfertőzés az testvérek közötti kapcsolat vagy egyenesági rokon között lehet.. a nagynéni / nagybácsi jogilag oldaláginak számít...

szóval hozzáállástól függően lehet "pfúj, undorító" vagy mondjuk "fura, de ez van" kategória, de még mindig jobb eset mint a Cercei - Jamie kapcsolat , hisz magyar törvények szerint sem követnek el vérfertőzést..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Jim Morrison
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Legtöbb tulajdonságot windowsban akár jobb klikk->tulajdonságok -> részletek fülön is megtalálod. GoT nekem nincs letöltve, így speciel nem tudom megnézni, de ezek után talán megtalálod.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Ainz
Ez engem is érdekelne.
Shiwo
a valóságban is 7-800 éve még inkább íjakkal, kardokkal aprították egymást az emberek, ahogy tették azt 4 - 5000 évvel ezelőtt .. most miért lenne túlzás egy fantasy világban, hogy 8000 éve is íjakkal, kardokkal küzdöttek ? lehet Westeroson csak egyszerűen nem voltak meg azok a feltételek vagy kényszerítő tényezők, amelyek a földön a technológia rohamos fejlődéséhez vezettek.. és hát ki tudja, hogy egy-egy hosszú éjszaka a lakosság hány százalékának halálához vezetett, hány száz évvel vetette vissza a fejlődést minden alkalommal..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

molnibalage83
Egy OFF kérdésem lenne.

Mivel és hogyan kódolják le a torrentre felrakott változatokat, hogy csúcsminőségűek és mégis kisméretűek? Még a Vegas Pro 14-ben levő AVC/AAC mp4 kiterjesztéssel a közelébe nem tudok kerülni annak a minőségnek, amit egyes sorozatok - nem csak a GoT - felrakott minősége ér el.

Mi a fenével kódolják ezeket és mekkora bitrátával...? <#fejvakaras>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

kastil
Me before you-ban sem volt valami kimagasló, de érezhetően több. Túl cuki a pofija

Tegyük hozzá, hogy egy alapból is elég béna filmben, amiben senki nem nyújtott maradandót. Ami valószínűleg nem a színészek hibája, hanem az íróké/rendezőké/stb. A második filmjéről, a Me Before You-ról viszont azt olvastam, hogy abban jó volt. Amúgy is elég szubjektív az egész, de nekem tetszett, ahogy ebben az évadban játszott.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.25. 14:03:40

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

RatBaG
megkérték azokat, akik már lent voltak, hogy dobják már át ezt a kis láncot a gyíkon...

Per Aspera Ad Inferi.

molnibalage83
Epic. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

kastil
omfg

Ha a csontik félnek a víztől akkor hogy húzták ki a kardfogút? Van külön navy seals búvár csapat?
RatBaG
a dárdák is obszidián hegyűek voltak, tormundnál is volt egy obszidián fejsze. kerestem is a rendes fegyverét, hogy hova lett, az elején még azzal harcolt.

Per Aspera Ad Inferi.

Szóval akkor ők az Árja faj. 😊

Messziről jöttek, szőkék és kék-szeműek, és lezúzzák az alsóbbrendű embereket.

Csoda, hogy még nem perelte be a sorozatot valami véresszájú jogvédő. 😊
Caliph
Dany valahol meg is említi hogy a targ vér megvédi a betegségektől
Mondjuk attól még csúnyák lehenek 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.08.25. 10:20:15

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Jaja. Évszázados uralmuk alatt az volt fura amikor valaki NEM vérfertőzött.

Ennek a fényében az elszármazott Havas és Danny kapcsolata szinte már nem is számít annak. 😊

Mellesleg a Targaryenek eléggé immunisak lehettek dologra mert évszázadok (ezredek? hiszen már Valirián is ezt csinálták) óta csinálják és mégsem úgy néznek ki mintha egy horrofilmből szalajtották volna őket. 😊
Caliph
a targaryen családban mindennapos a vérfertőzés 😊

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Csak én tudom úgy hogy John Dannynek az unokaöccse? Mivel Raghare és Danny testvérek, csak azt nem tudom hogy egy anyatol-e? Ha igen akkor a sorozatfanok egy vérfertőzésért szurkolnak😊

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

molnibalage83
Egy barátom epic ötlete, hogy zabáljon Drogon sárkánykövet és okádja rá az ellenre. 😊
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.25. 09:27:38

molnibalage83
Persze hogy az, ráadásul igen gyenge minőségű.

DantszEE
Photoshop.

Caliph
Mondjuk azt sem említi senki hogy az évad elején bányásszák az obszidiánt ezerrel,erre elmennek másra vadászni úgy hogy Jonnál van egy valyr penge meg mintha mormontnál láttam volna 1 db! obszidián tőrt.
se nyílhegy,se dárda,semmi 😊

a Terminatorban is lehúzták rendesen, jelenleg az a mondás, hogy ő olyan mint Kaley Cuoco, nagyon csinos, akár geek királynő, de egyelőre nem jó színész.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.25. 08:39:50

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Arról nem tehet, hogy Daenerys karakterét hogyan írták meg. Eddig egy rengeteg önbizalommal rendelkező, szeretőkkel körbevett, személyi kultusz központjában lévő, tömegek által megváltóként kezelt arrogáns királynő-aspiráns szerepét kellett játszania, ami egy eléggé "lapos" szerep. Talán Stannishez tudnám leginkább hasonlítani. Most meg Jon hatására egy teljesen más arcát láthatjuk, amivel engem meggyőzött.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nekem az teszi nem vonzóvá Danyt, hogy Emilia szerintem nem tud színészkedni 😄 Ezt más is írta már itt rajtam kívül, nem bunkóskodni akarok vele...
De még mennyire felépítették:

Elméletileg egy törölt jelenet a 6. részből, de nem lepődnék meg, ha valami ilyesmi lenne az évadzáró epizódban is. 😛 😉 😄
De majd meglátjuk, vagy csak nagyon PhotoShop -tak a rajongók. 😛

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2017.08.24. 23:08:16
#15687 #15685
Talissa? Meg Missandei? Hú, hát akkor nagyon más az ízlésünk... 😊 Én Daeneryst mindig is az egyik legdögösebb nőnek tartottam a sorozatban, amiért a korábbi évadokban kevésbé volt vonzó, az a személyisége volt, nem a külsője... De ebben az évadban az előbbiben sokat javult a szememben.

Van egy olyan teória hogy a lefújt élőlényeket mássá változtatja mivel white walker sárkány lett nem csak egy egyszerű zombi dragon. 😊
Itt az eszmefuttatás:

12d6 HP-t üt le rólad cone of cold-ként
AD&D Master race <#nezze>
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.24. 21:32:13

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

A zombi/jég sárkány akkor most elvesztette a tűzokádás képességét vagy nem?
A mások mágiájának az alapja a jég/fagy/hideg, a gyengéje a tűz, szóval szerintem ez a két képesség "üti" egymást. :S
Akkor mostantól folyékony hidrogént fog köpködni? 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

DantszEE
Szerintem is piszkosul messze áll a dögöstől. Emellett még csapnivaló színész is. Talán a legrosszabb a sorozatban.
Abban is egyetértünk, hogy Talissa volt az egyik legjobb nő.😄

Nagyot nőtt a szememben ebben az évadban. Az összes jelenetét élveztem eddig, ami a korábbi évadokról nem volt elmondható, és a Jonnal való kapcsolatát is nagyon jól felépítették szerintem.

Én sosem tartottam túl dögösnek. Szerintem a legjobb nő a sorozatban Robb felesége volt, kár, hogy keveset szerepelt 😊 Most mondjuk Missandei.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.08.24. 19:05:45
Palinko
Nem tudom hogy, de Danyt megint összerakták valahogy. Fura, első 1-2 évadban tetszett, de aztán valahogy nem jött be. Fura lenne most látni minden epizódból egy jobb képet róla és úgy áttekerni, hogy vajon tényleg a sminkesek, ruhatervezők tolták el, vagy a sorozatban eljátszott hülyeségei tették vajon kevésbé vonzó nővé számomra? Viszont ebben az évadban megint nagyon dögös sztem. Azért írtam be, hátha más is van ezzel hasonlóan.
"Hát de a sárkány egy élő kemence, nem?"
Ez a könyvből származó tény? Vagy csak hiedelem?
Én úgy képzeltem, hogy a sárkányok valamiféle vegyi anyagot vagy gázt termelnek, ami oxigénnel éritkezve magas hőmérsékletem ég.
Hasonlóan, mint a pöfögő futrinka. Vagy ez nem elég misztikus egy fantasy lény esetén 😊
BaliBoy
Ezen meg szerintem Te rugózol feleslegesen. Mert akkor, hogy a f@szba nem égett porrá. Már legalább kétszer... Hőálló és kész. 😊)

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

kastil
Hát de a sárkány egy élő kemence, nem? Viserion "mellkasa" is izzott. Ok, hogy közvetlen tűzokádás elött, de miért ne lehetne alapból sokkal magasabb a testhőmérséklete? Végülis bármikor befűtheti magát és a rajta utazókat.

Inkább miért nem fagytak szarrá 3 nap alatt

"A modern világ fejlődése+középkori fantasy világ szerintem elég rosszul mutatna, igazából szerintem a lényege veszne belőle úgy."

Lásd: Harry Potter széria. Én imádom. Nem kifejezetten a filmeket, mert abból vannak gyengébbek is, de a könyveket mindenképpen.
DasIsFuck

Én mindig is úgy képzeltem el a kis fantasy univerzumocskámat, hogy a különböző mágiák a lételemeie mindennek.
A föld mélyéről behálózzák a világot és a négy fő elemet testesítik meg, hol több, hol kevesebb van egy bizonyos fajta mágiából.
A technikai fejlődést egy kis steampunk implementálásával szerintem elég jól be lehetne vinni.
Ha a mágiát egy fő alkotóerőnek állítsuk be, akkor minden fejlődésnek lehet az az alapja.

A modern világ fejlődése+középkori fantasy világ szerintem elég rosszul mutatna, igazából szerintem a lényege veszne belőle úgy.
Bár animékben láttam már erre példát, ahol a klasszikus high-fantasyt ötvözték a 21.századi fejlődéssel😄

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Ha így nézzük, az egész epizód csúnya epic fail volt egy halom faszsággal körítve 😄 Nyilván a hőmérséklet is megölte volna őket reggelre (tűzgyújtási opció nélkül, még egy lángoló kard sem tartotta volna őket melegen), Gendry futása is faszság, Dany sem ment volna idióta módjára Északnak 3 sárkánnyal, (max ha nagyon szerelmes, de ennyitől ne legyen máris az), a tó sem volt minden irányból befagyva, hogy ne támadjanak a holtak, és minimum 2-3 napot, de akár tényleg 4-et is ott kellett volna állniuk. Olyan kimerültek lennének a srácok, hogy harcra már esélyük se lett volna.

Ez az epizód csúnyán megszívta azt, hogy csak 7 részes az évad. A látvány rovására ment minden, és a készítők is elismerték, hogy igen, tudjuk, hogy nem stimmelnek az idősávok.

Valamilyen szinten sajnálom is ezt, több ilyen ne legyen, de összességében tök jó rész volt. Rohadt epic ahogy dől a vér a sárkányból, meg a párbeszédek is elég ütősek voltak végig.
molnibalage83
Nem erre értem. Azon rugózik mindenki, hogy a holló és sárkány milyen gyors, de azon nem, hogy Danny hogy a faszba nem fagy meg. Vagy akár maga a sárkány...

Szerinem ezen felesleges rugózni, de érdekes, hogy a többség egydimenziósan gondolkodik és csak az időt érzékeli...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.24. 16:37:49

DonnieBrasco
Lehet, hogy k.va sós volt a víz abban a tóban, azért nem fagyott be. Mondjuk, mint a Holt-tenger.
Ez azt is megmagyarázza, miért tudott ilyen könnyen kimászni a full szőrmében, 240 kg-osra ázott Jon Snow.

DB

A ti kung-futok nem erős!

molnibalage83
Hihetlen, hogy mindenki az időn rugózik a hőmérséklet helyett...

BaliBoy