Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: BoneDragon, 2017.08.28. 21:43:13
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Kisujj könyörgése is jó volt, ez a mindenkihez odaszaladok és könyörgök egy sort és minden érvemet felhozom ez ütős. Nem is tudom már,
hogy melyik filmben láttuk ezt utoljára, de ott is tetszett. Ha eszembe jut leírom. Az ilyen karaktereknek így kell meghalniuk.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.28. 21:30:25

Utoljára szerkesztette: Sheffiled, 2017.08.28. 21:18:06
viszont a Jaime-is rész az jó volt, egy kicsit örültem volna ha meghal. "Add ki a parancsot" téma másodjára kicsit fura volt mert nem történt semmi.
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Nem az, hogy szar vagy vmi, csak a 7 évad alatt most elsőnek jól sejtettem mindent és nem volt a szokásos pofa leszakadós évadzáró 😊
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
De nem biztos, hogy az a keserédes befejezés, amire GRRM utalt, a jelentősebb szereplők halálát jelenti. Nagyon meglepődnék, ha mással fejeződne be a történet, mint a WW-k vereségével, de addig még sokat fog kelleni szenvedniük. Daenerys látomásában láttuk, hogy Királyvárban a trónterem romokban hevert és havas volt minden. Ebből az utóbbi már megvalósult, előbbi meg úgy valósulhat meg, hogy a WW-k lejutnak egészen Királyvárig, totális pusztítást hagyva maguk mögött a jégsárkány és jégóriások segítségével is. Szóval ez lenne a keserű része a befejezésnek, Westeros nagy része romokban heverne, az édes meg az, hogy győztek, és akár Jon és Daenerys is túlélte... vagy valami hasonló...
Brienne, Jaime is elég esélyes, valamint a Stark-lányok is. Arra lehetett számítani, hogy a 7. évadban megmaradnak az igazán fontos karakterek az utolsó évad miatt, most viszont hullhatnak majd, mint a legyek.
Sajnos ez az éved bár látványos és érdekes volt de ami az ize és sava borsa volt ennek a sorozatnak hogy a szereplők bizony sokszor meghaltak,mert nem voltAK jó és rossz emberek csak egyszerűen halandóak. Sajnos ebben a részben viszont már senki nem tudott odaveszni még azok sem akik fagyos jeges vizbe estek,vagy akiket 10 000 Más vett körül .s azok sem akik Cersie elé álltak mint ellenségeik vagy ellene fordultak....szóval senki. Semmi fordulat semmi váratlan. Egy Jamie vagy Cersei vagy akár egy Dany, Tyrion halála simán belefért volna az elöző 6 rész bőven szolgált ilyenekkel, de itt még egy Véreb vagy Jorah féle " mellékszereplők is túlélték. Elvesztette "varázsát a sorozat ezen a téren de azért így is remekmű csak egy ebből a szempontból csalódás nekem. Kiszámítható volt az egész.
"Aegon. What better name for a king... He is the prince that was promised, and his is the song of ice and fire..."
Ezt még konkrétan Eliának mondta a fiuk születésekor, azelőtt, hogy találkozott volna Lyannával. Azt meg tudjuk, hogy a találkozásuk után mi történt... Átértékelte a helyzetet, rájött, hogy Lyanna jobb társ a prófécia beteljesítéséhez, felbontotta a házasságát Eliával, figyelmen kívül hagyva a Elia és a két gyereke sorsát, összeházasodott Lyannával, aki Starkként szó szerint a jeget képviselte a Targaryen tűzzel szemben, és megszületett Aegon. Én simán kinézem az ilyen emberből, hogy még a harmadik fiát egy harmadik nőtől is Aegonnak nevezné el, ha meg lenne győződve róla, hogy ő lesz az igazi megváltó. Az nyilvánvaló, hogy mindenképp ezt a nevet akarta a megváltó fiának adni...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.28. 20:07:25
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
- Mi legyen a neve?
- Hát figyelj, az apjával, Rhaegarral mi a Jaeherysre gondoltunk, mert ugye már van egy Aegon.
- Már nincs, pár napja valaki szétverte a fejét a falon.
- De jó, akkor mégis lehet Aegon!"
1. Elfoglalják Királyvárt, Eliát megerőszakolják és a gyerekeivel együtt lemészárolják.
2. Eddard Stark ezután Storm's Endbe lovagol, ahol felszabadítja Stannist az ostrom alól.
3. Eddard Stark ezután tovább lovagol délre Dorneba, a Tower of Joyhoz, ahol megtalálja a valószínűleg nem sokkal az érkezése előtt megszületett Jon-t és Lyannat.
Rhaegar ekkor már nyilván jó ideje halott volt, a királyvári mészárlás meg minimum napokkal, de akár hetekkel is Ned és Lyanna találkozása előtt történhetett.
De: HA rosszak voltak a feliratok, esetleg lehetett volna Aemon. Ez már rendben van. De nem, mert tisztán hallhatóan AeGon-t mond.
Vagy szponzorálják a GoT-ot:

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.08.28. 16:39:30
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.28. 16:28:42
Hogy Bran valójában mennyit és hogyan lát, arra maga adja meg a választ a harmadik epizódban, amikor konkrétan azt mondja, hogy lát mindent ami történik és ami megtörtént, de egyelőre csak darabokban, töredékekben, és meg kell tanulnia jobban (át)látnia az egészet, mert késznek kell lennie, ha eljön a Hosszú Éjszaka. Vagyis a válasz az, hogy még nem mestere a képességeinek. És egyértelműen nem is mindentudó. Amiről nem tudja, hogy egyáltalán megtörtént, azt nyilván nem is keresi...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.28. 16:04:22
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egyébként külön tetszett, hogy
gyakorlatilag ugyanaz volt a nagy felismerés a végén, mint az előző évad végén, csak ott nem mondták ki az egyértelműt meg azt hogy nem bastard.
Nem értem, mi van? 😄
ez kihagyhatatlan a story szempontjából 😄
A Cerseijel való beszélgetése alatt lett gyanús.
Engem az egész évadban csak annyi zavar h annyi mindent megpróbálnak áttenni az utolsó évadra h az csak na. Hogy a francba marad idő arra h legyőzzék a másokat a lannistereket és mellette olyan dolgok mint a Clegane bowl,Varys szándékai,Euron küldetése.
Na meg persze az el nem halálozott személyek. Most komolyan? Kisujj? Ennyi? Ha valaha is meghal Jaime a történetben az nem fog felérni azzal amit vártam.Hogy elevenen elég a sárkánytűzben.
De nem értem, hogy ez téged miért zavar? Nyilvánvalóan tudsz rá mondani egy lehetséges magyarázatot, szóval számodra nem volt következetlen. Feltételezed, hogy egy csak "sorozat" rajongó nem értheti, hogy mi történt, de én is az vagyok, és ezen a ponton senki sem tudhat/láthat többet annál, amit a sorozatban mutatnak, hiába olvasta vagy nem olvasta a könyveket. Rengeteg háttéranyagot elolvastam, de ebben az esetben irrelevánsak voltak. Nem tudom, hogy milyen nem mutatott/kimondott részletekre gondolsz, de pusztán a két epizódban látottakból számomra egyértelműnek tűnt, hogy semmiféle véletlen nem történt. Ha valakinek az a baja a sorozattal, hogy egy kicsit használnia kell a fantáziáját, mert egyes dolgokat szándékosan nem magyaráznak el szájbarágósan és hagyják, hogy titokzatosak legyenek, akkor így járt, nézzen mást.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.28. 14:25:54
Ha Jon meghal, akkor szar
Ha Dany és Jon meghal, akkor szar
Ha Dany és Jon meghal, de lesz gyerekük és túléli, akkor szar
Ha Dany és Jon meghal, de lesz gyerekük és az is meghal, akkor szar
Ha Jorah meghal, akkor szar
Ha Jorah túléli, akkor szar
Ha Jaime meghal, akkor szar
Ha Jaime túléli, akkor szar
Ha Jaime megölni Cerseit, akkor szar
Ha Jaime nem öli meg Cerseit, akkor szar
Ha Arya meghal, akkor szar
Ha Arya túléli, akkor szar
Én itt meguntam.. aki akarja folytatja.
2. Aegon Jon igazi neve. Nem. Jaeherys. Aegon azért nem jó, mert Rhaegar másik kisfiát is úgy hívták basszus, és akkor még élt is az a kisfiú.
Ezt nem így kellett volna. Oké, hogy a sorozatban a nagy hódító után nevezik el, de na. Amúgy ez érezhető összevonás egy újabb könyves karakterrel is, de azzal még nem is lenne bajom.