19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#16836 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Hát Bran-ért jött az Éjkirály szóval nem hiszem, hogy sikerült volna velük csapdába csalni, mondjuk így sem sikerült. Ha valaki figyelt a részletekre, látta, hogy voltak utalások elég sok mindenre. Mondjuk mikor a vörös nő felsorolta, hogy milyen szeműeket ölt meg Arya és a végén kéket mondott utalva az Éjkirályra, mert tudta, hogy ő fogja megölni. Amikor megjelent akkor is azért nézte annyira Arya-t mert tudta, hogy mi lesz. Azért ment, hogy őt védje. Aki ugye visszajött többször a halálból mindig azt mondogatta, hogy őt kiválasztották valami nagy dologra, és igaza is volt mert ő mentette meg Arya-t ugye a végén. Szerintem Bran is tudta azért volt olyan nyugodt végig, és azért mondta a végén Theon-ak is, hogy köszön mindent mert tudta, hogy meghal.
Utoljára szerkesztette: Aragorn10, 2019.04.30. 00:48:01 -
#16835 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Mert nem kellett neki, minden lapot nem kell kiteregetni előre, mert a csata elveszik. Hidd el ha ez van amit írsz akkor tuti lerohanta volna őket. Teljesen logikus lett volna. Itt aki stratéga volt az benn harcolt a sűrűjében mint ugye a királygyilkos meg Jhora is. A többiek közül egyedül John volt még aki értett a harcászathoz valamennyit, Denerys kb. semmit. ő egy vezető nem katona, nem véletlenül követett el annyi hibát, pl. mikor ugye nem figyelt hátra.
-
#16834 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát az Éj Király most is csak nézett elég sokáig, mert ahhoz képest elég későn csatlakozott :D Mellesleg a katapultok ugyanugy lehettek volna csalik is akkor már, nem? De helyette az álmodozó Bran-t kellett a fa alá tolni....
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.04.30. 00:34:20 -
#16833 Jó volt ez, csak rohadt sötét volt a kép. A hiba nem nálam van, nem telefonon, vagy tableten néztem, 25colos és pöpec monitorom van, a rilíz 1080p-s az elérhető legjobb. Rohadt csúnya amikor az emberek arcán, testén az árnyékon, vagy csak a háttérben nézed a nagy foltokat, az élesen elkülönülő átmeneteket a sötét, mégsötétebb és kevésbé sötétebb részek között, mert még egy jobb monitor sem tudja jobban megjeleníteni. Ok, éjszaka van, értem. De attól még baromi randa. Filmre forgatva, analóg rendszeren (pl a filmről vetítve) mondjuk biztos jól néz ki. -
#16832 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Persze, és az Éjkirály meg csak nézte volna őket mi? Gondolom ha neked van légierőd, akkor nem a hátrébb lévő tüzérséget pusztítod el előbb! Ja és ha meg menekülni kell akkor nem a vár közelébe rakod őket, hogy még véletlenül se lehessen bemenekülni a várba esetleg a védelmet erősíteni.
-
#16831 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem kellett ott semmit belőni, mert akkora volt a zombi sereg hogy bárhova lőhettek volna. És nem, nem a csata közben kellett volna mozgatni őket, ezt egy szóval nem mondtam hanem eleve máshova felállitani őket és nem az első sorba, hogy aztán egyszer lőjjenek és ennyi :D Láttunk az asztalon ahol tervezték a csatát, hogy elég széles volt a front vonal is, szóval mehettek volna a vár mellé is, bárhoba csak ne az előre ... -
#16830 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bronn tipikus érdekember pedig, szóval belőle simán ki lehet nézni, hogy a "barátait" leöli a pénzért. Eddig is mindig arra hajlott a keze amerre a gazdagodás volt. Max megkérdezi Tyriont hogy van-e két szekér aranyad. Nincs? Akkor szevasz. -
#16829 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Dothraki roham?
Ostrom gépek is hasznosak voltak.
Unsullied, jó volt szép volt, eddig tartott, Dany serege zéró, mehetnek királyvár ellen, köszi.
Unsullied vezér jól ott hagyta az embereit amúgy.
Dany mi a tosznak szállt le a sárkányával a zombik között?
Arya először betojik, aztán eszébe jut valami
Most az melyik zombisárkány volt a végén, az éjkirályé, vagy Joné? És Jonnak mi volt a terve? ráordít azt heló?
Hát a kripta se volt egy mágikus hely úgy látszik
Éjkirály Targerian? és főleg vigyorog? wattafakk?
Éjkirály... most akkor ki a tök volt, mit akart?
Arya szépen odarepült, de azért valami magyarázat jó lenne
Bran meg hova vargolt végig?
Amúgy az várható volt, hogy odabasznak a zombik, de hogy ennyire. Szóval még 3 részig nézhetjük Cerseit élvezkedni. Nem tudom mit gondoljak. Emészteni kell :D
-
#16828 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Szerinted egy katapultot hogy kell belőni?? Gondolod, hogy tolómérővel folyamatosan állítgatják az irányzékot? Semmi értelme nem volt a katapultoknak mert olyan gyorsan rohantak, hogy esélyük sem volt eltalálni őket. Nézd meg az előző részben azt is mutatják egy pillanatra mikor úgymond belövik a katapultok távolságát. Nem lehet azokat csak úgy odébb húzni, tudod mekkora súlyuk van? Vagy kerestek volna egy mesterlövészt? :)
A töltésükről meg ne is beszéljünk. Tudod mennyi ideig tart egy ilyen dögöt megtölteni? Ez nem egy gépkarabély. Kb. mire lerohanták őket akkor tudtak volna talán másodszor is lőni. Mondjuk értelme nem lett volna.
Utoljára szerkesztette: Aragorn10, 2019.04.29. 23:58:37 -
#16827 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ezt még elfelejtettem.
5. A sárkányok meg a vezérek szerintem meg pont, hogy jó helyen voltak, mert ha valaki ismeri a történelmet akkor tudja, hogy a legtöbb csatában a hadvezérek mindig egy magaslatra vonultak, hogy átlássák a csatát és ha kell azonnal tudjanak reagálni a történésekre.
Senki sem olyan ostoba, hogy inkább repked a sárkányával csak, hogy kifulladjon aztán leszállva megöljék. Teljesen logikus volt ez is. Az, hogy nem adtak parancsokat szimplán azért lehetett mert ekkora rohamnál egyszerűen lefagytak. Senki nem tudna ilyen helyzetben azonnal valamit kitalálni. Egy dolgot tehettek azt Denerys meg is csinálta elkezdte sárkánytűzzel ritkítani az ellent.
-
#16826 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!4. tehát elindultak mert csak? Előző éjszaka beszélték meg a tervet :D Mondhatták volna nekik hogy ha nagyon bizsereg a seggetek akkor álljatok a hátsósorba vagy huzzodjatok szélre, és mikor már minden kötél szakad akkor inditsatok rohamot oldalról. De lehet igazad van, és a dothrakiak olyan segghulyék, hogy meg se probálták nekik elmagyarázni mi a helyzet, csak rájuk hagyták :D
A katapultokkal is miért álltak le? miért voltak olyan elől egyáltalán? Vagy ettől volt igazi? -
#16825 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Na látom jó sok stratéga megjelent. De ha már stratégia, akkor néhány dolog amit sokan teljesen elfelejtenek.
1. A sereg nagy része hajón majd gyalog masírozott erőltetett menetbe Deresbe, ami biztos nem 1-2 nap volt, miközben a holtak serege megállás nélkül közeledett. Vagyis eleve idejük sem volt nagyon semmire, nem, hogy még árkokat vájjanak a full fagyott talajba.
2. Az előző részben pont Sansa mondta, hogy mivel etessék a katonákat meg a sárkányokat mikor nincs semmi ellátmányuk. Szóval, stratégoszoknak, ha nincs utánpótlás mégis mivel gyújtottak volna több tüzet? Sárkányüveggel? Vagy oda kellet volna talicskázniuk pár tonna fát, meg kátrányt?
3. Deres meg nem egy erődítménynek készült hanem egy egyszerű várnak amivel védtek általában vagy 4-500 embert. A történelemben a mi végváraink sem volta mind nagyok, voltak ugyanilyen kicsik is. Át kellett volna építeniük, mert hirtelen jön pár millió élőhalott?
4. A sereg alapban több részből állt. Nem ismerték egymást nem tudták, hogy harcol a másik, naná, hogy káosz lett. Próbáljatok összerakni így egy sereget évekig tart amíg lehet majd normálisan vezetni őket. Nem véletlenül indultak el a lovasok, mert fogalmuk sem volt, hogy mi az a stratégia, mindig csak erőből támadtak és győztek.
És még lehetne is sorolni.
Szóval szerintem meg pont, hogy igencsak hasonlított az igazi csatákra mint nem.
Utoljára szerkesztette: Aragorn10, 2019.04.29. 23:38:13 -
#16824 első gondolat: ez meg mi a fasz volt? -
#16823 Nekem is tetszett ez a rész, de kétségtelen, hogy nem volt hibátlan:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nagyon tetszett, hogy Arya győzte le az éjkirályt, remek volt a belépője, tetszett, ahogy meglebbent az éjkirály "tisztjének" (vezérkar tagjának, nem tudom a titulusát) a haja, akkor már tudtam, hogy valami le fog csapni, bár én a farkast vártam.
Tetszettek a gyorsan mozgó zombik, a tűzbefekvés, a feltámadások, és Theon öngyilkossága is jó volt. Egyedül az a fránya éjszakai jelenetek tömkelege volt számomra is zavaró, jó pár jelentet többször is vissza kellett néznem.
-
M2 #16822 A lovasság szerintem magától indult rohamra, a vezetőjük le is maradt az indulásról. Beindultak a tűzre kapott fegyvereiktől.
Mondjuk, ohgy Dany közben mi az anyját csinált ott a sárkányaival, azt nem értettem. Végigmozizta az egészet.
Sajnos tele volt a rész "mozizó" szereplőkkel, akik a színen várnak a belépőjükre, mert a forgatókönyvben még nem kaptak lapot. Nekem sokszor volt ovis előadás feelingem emiatt. -
#16821 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Látom nem érted. Teljesen mindegy, hogy az volt vagy sem. Ezek színesítő elemek. Nem faktorok. Ez nem egy videójáték, ahol lefutott az eredmény és abból írták a forgatókönyvet. -
lonvard #16820 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ja várjál, az egész ott kezdődik, hogy a komplett dothraki seregnek nem volt fegyvere a "zombik" ellen. Nem tudom hogy lehet fegyvertelenül csatába küldeni ennyi embert. Ha nincs Melisandre, akkora komplett lovasság fegyver nélkül hajt bele a sötétbe. Ezek után van egy olyan érzésem, hogy a makulátlanok is úgy vonultak ki, hogy a lándzsájuk hegye az nem dragonglassból volt. Ezek után felmerül Daenerys felelőssége, hogy mégis ezt meg hogy képzelte.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.29. 22:54:23 -
#16819 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vagy Bran elrejtette őt az Éjkirály elől.
Sajnos az az érzésem, hogy ez sem lesz megmagyarázva, ez is a "mert ez volt a forgatókönyvben és kész" esete.
-
#16818 Akkor talán állítsd be a képernyődet rendesen. Én 24 colos monitoron mindent láttam. -
#16817 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pontosan ezért volt ökörség az egész elmélkedés a hadászatról. Úgyis úgy írják meg, ahogy a dramaturgiát elképzelik. -
#16816 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ennek semmi köze a valódi stratégiához. Egész egyszerűen arról szól, hogy a forgatókönyvet így írták meg és kész.
Ez 100%-ban az, hogy Dicaprio felfért -e a Titanic végén az ajtóra vagy sem. A forgatókönyv szerint meghal és kész.
-
mindero #16815 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mondjuk az egész "taktika" arra ment ki hogy feltartóztassák a sereget amíg a NK megérkezik hogy közbeavatkozzon. De nem tartóztattak fel semmit. Így felesleges és értelmetlen volt a felbukkanása. Arya meg azután Királyváraba is be kéne osonjon és elintézhetné még a két főgenyát ugyanezzel a módszerrel. Biztos azért nem halt meg több szereplő mert hallották Podrikot énekelni az előző részben. -
lonvard #16814 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezt most nekem válaszoltad?
Az író nyilván adott útmutatást, de nem részletkérdésekben. Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy az író eltervezte, hogy mi a sztori legvége. Az is lehet rég tojuk a projectre, mert ő maga is feladta, vagy majd csak a sorozatláz után pár évvel kezdi befejezni a könyveit. A film nem attól közönségbarátabb, hogy minél ostobább. A Trónok harcát többek közt azért szerettük meg, mert nem kezelt hülyegyerekként. -
#16813 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A készítők azt mondták h 3 éve tudják h Arya győzi le az NK-et, abba akkor még simán benne lehet Martin keze, és ezért volt így megírva a története h képzett gyilkos lesz
am az h "nagy taktika lépések" nem voltak ez szerintem nagy baj, egy esélyük volt a NK megölése és ezt tudták, a többieknek csak kitartani kellett ameddig bírnak. ekkora sereg ellen bármit bevethettek volna, úgyis veresség lett volna, még ha esetleg jól állnak is NK félperc alatt visszahozza a halottakat és mintha mi se történt volna. az elején a seregszemlén még az is látható volt h ennyi ember nem fért volna el Deresbe.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2019.04.29. 22:17:13 -
lonvard #16812 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Arya támadása engem nem zökkentett ki, mert neki van egy misztikus képzettsége, szóval ő messze nem egy átlagember, tudja az alakját változtatni, lopakodni, meg ilyen tündérbogár dolgok, tehát én bele tudom fantáziálni, hogy mindez oké, kellett a dramaturgia kedvéért, hogy ne lássuk miben mesterkedik. Egyébként az Éjkirály halálát szó szerint így képzeltem el, illetve annyi változtatással, hogy dobni fogja a lándzsáját.
A seregvezetés az kiakasztott viszont. Eleve nem volt vezére a seregnek. Pl. a lovasságnak ki adott parancsot, hogy támadjanak? Egyáltalán a csapatrészek felállását azt ki találta ki? Ki irányított itt bármit? A szárnyak parancsnokainak két parancsa volt, az egyik a támadás, a másik a visszavonulás. Erre lehet azt mondani, hogy mindez nem fontos, mert egy rakat olyan ember nézi, akit mindez nem háborít fel, de szerintem meg kiszolgálhatták volna az értelmesebb réteget is egy értelmesebb felállással, amit az Éjkirály a túlerővel és a mágiával úgy is szétver, de legalább nem az marad meg bennünk, hogy Dzsoniék már megint ostobák voltak. A Gyűrűk urát szoktuk felhozni, hogy az butább, egyszerűbb széria, de abban én nem (nagyon) találtam hibát, mikor csatáról volt szó. A Helm szurdok csatája például tökéletes a maga módján.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.29. 22:14:12 -
#16811 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tyrion mondta neki hogy akárki is akarja majd megöletni vele, ne feledje ő kétszer annyit fizet :D kérdés, hogy miből... -
#16810 Elvezhetetlen szar volt, azon duhongtem vegig hogy semmit nem latok!!! Az a mongoloid idiota aki ezt igy ebben a formaban megalkotta pfff.... Nem laptopon neztem ganem 75collon es erolkodtem hogy ki a retek van a kepernyon , elmebeteg idiotak..... -
suba53 #16809 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Lannister-Tarly sereg ellen elég volt egy sárkány, igaz csak egy sárkány lovas volt. Most két sárkány, két lovassal a nehéz tüzérség. Talán elég lesz. Bronnak még lesz szerepe, és úgy érzem a kritikus pillanatban nem a barátai ellen fogja fordítani a számszeríjat. -
#16808 had kérdezzek már meg valamit. ha te író lennél, és a neved adod valamihez, aminek a történetét egy stáb fogja majd befejezni, akkor:
1. a szerzőként nem igyekeznél felügyelni minden apró mozzanatot, hogy hozzád, és a történethez illő befejezést kapjon az utolsó felvonás? nem konzultálnál, nem VÁRNÁD EL hogy minden apróbb mozaikba beavassanak előtte?
2. a stáb tagjaként, mivel egy millió dolláros üzlet a tét: nem kérdeznéd meg az eredeti alkotót iránymutatás végett?
ne nevettesd már ki magad. én sem értek ahhoz, hogy hogy működik a filmipar, de ez egy üzlet.
Nirz #16804
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerintem az éjkirályokhoz nagyon nagy köze van a mindenkori háromszemű hollóknak. szerintem nekik az a célja, hogy áldozatok árán, de világégés során egyesítsék az embereket "nagyobb jó érdekében". ha belegondolunk, most a mások segítségével fog újra egyesülni a hét királyság, békében. a starkok úgy éltek, ahogy azt az erdő gyermekei is akarták, békében, becsülettel, igazságosan, emlékezve arra hogy össze kell tartani, mert jöhet a tél. délen meg kurválkodtak, ittak, háborúztak. emiatt kelt életre pont ebben az érában az éjkirály. -
#16807 Ha esetleg még nem látta volna valaki
Amúgy érdemes 0:22-nél megállítani. Ezek szerint John (Aegon) sárkánya is túlélte a csatát.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2019.04.29. 21:32:41 -
suba53 #16806 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pont Sam első más killje mutatta meg, hogy a másokat így lehet eliminálni. Egy döfés egy sárkányüveg, vagy valyriai pengével, és szilánkokra hullanak. Az meg logikus, hogy az éjkirály elpusztításával az ő teremtményeinek is vége. FANTASY
Utoljára szerkesztette: suba53, 2019.04.29. 21:31:19 -
suba53 #16805 Szerintem a végkifejlet valami keserédes happy and lesz. Cersei ugye a jóslat szerint fogja befejezni. Hogy melyik testvére által, az még kérdéses. Én izgatottan várom, nem volt ez a rész sem rossz. Nem kell minden mozzanat mögött a mi világunk szabályait keresni, ez Westeros, másik világ, más fizika, más mágiák, más istenek, stb. Nem a mi katonai akadémiáink taktikai képzésein nevelkedtek. -
Nirz #16804 Komolyra fordítva a szót
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akkor most mi is volt a Night King célja vagy egyáltalán a másoké? Nem tudtunk meg semmit. Az egész mások szál értelmetlennek tünik ezekután, egy rész alatt le zavarva Arya a kis terminátor egy tör szúrással elintézi , ami első évad óta komoly fenyegetéseként volt felvezetve. Úgy mond a sok sötét harci cgi helyett inkább jobban örültem volna hogy mások valóban hatással vannak Westerosra, előrenyomolásuk gazdasági vagy politikai válsággal jár de ezt sehol sem láthattuk stb. Ez egy tipikus marvel féle megoldás volt minden reménytelennek nézz ki de utolsó pillanatban mindenki meg menekül, Sam plot armorja kifejezetten undorító volt -
Gerin #16803 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!5 fontosabb emberke veszett oda plusz a seregük több mint háromnegyede. Mit akartatok, hogy mindenki haljon meg? és a csontik győzzenek?még van 3 hosszú rész, sokan meghalhatnak, sok mindenki elárulja majd egymást mert már nincs közös csél csak a trónszék.
Yahoon már megy a fasság -> Bran is Evil XD
"I think there's more going on then what meets the eye. Why else was Bran warged for so long? Could it be going back in time to prevent all this bloodshed? Could he have been making a deal with The Night King? When The Night King walked up to Bran, he looked like he accepted his fate. I just feel like The Night King is Bran, The Night King was going to kill Bran to destroy himself. I mean the way The Night King just looked at Bran, it felt like he had to do it when he didn't want to. Arya ruined the plans for Bran." -
Nirz #16802 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Minek stratégia ha van plot armor -
pauly #16801 Ezen jót nevettem "pusztuljon mind " :D -
#16800 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezután a rész után még van értelme bármiről spekulálni? Láthattuk mekkora stratégák vannak északon, szóval én már Cersei oldalán vagyok, pusztuljon mind :) -
suba53 #16799 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Most hogy szinte teljesen megsemmisült Dany saját serege, szedjük csak össze, hogy kiknek a támogatásával, tudnának egy ütőképes trónfoglaló haderőt össze gyűjteni. A Gloverék még érintetlenek, a Manderlyk sem voltak itt. A völgy lovagjainak sem a teljes állománya volt jelen, plusz a vas szigeteken esetleg még van értékelhető erő. Aztán Dorne, azoknak csak a flottája ment galyra, a hátországban még lehet elég haderő. És még kik jöhetnek szóba? Edmure Tully? Esetleg még Daario Naharis is befuthat a második fiakkal, és pár eddig még otthon dekkolo dothraki klán. Talán még a rabszolga öböl is tud küldeni flottát. Meglátjuk elég lesz-e az arany kompánia, és a vasflotta ellen. -
Nirz #16798 Nagyon Disneys meg amerikai szuperhős film jellegű lett, azért nem hittem volna
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hogy szinte senkit nem mernek megölni a szereplő gárdából. Ez a sötét alig látni valamit, káosz szerű kamera rángatás se igazán tetszett, erre vertek el annyi pénzt? Csalódás, legyen már vége. -
#16797 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pff, ez egy igazi nagy hollywoodi faszság volt, tele a sok klisé 'mindjárt meghal de valaki pont megmenti jelenetekkel'. Aláírom, voltak kurva jo pillanatok, de sajnos 90%-ban ezekről lemaradtam, mert a költségvetés nagy része a köd gépekre ment el meg a sötétítésre. Vicces volt egyeseknek még arra is volt ideje hogy a vár üres folyosóin rohangáljanak bujkáljanak, míg a többiek kint hullottak, eh. A végén már esküszöm vártam, hogy valaki haljon már meg, de erre is egészen a végéig kellett várni, abból is az egyik egy teljesen értelmetlen halál volt( Theon) a másik meg na erre számitani lehetett. Egy főbb karakter se halt meg, pedig mindig ott voltak a közelében, körülvéve, esélytelenül de nem, túléltek mindent.
A másik amit nem értettem, hogy miért küldték a lovasságot bele a semmibe? Biztos van rá magyarázat a történelemből de én nem így játszottam a Total War-ban :D
Arya honnan repült a nyakába az Éjkirálynak? Bran kapta fel? :)
Az Éjkirály most akkor mit is akart? Legalább mondott volna valamit, de semmit nem tudtunk meg, persze lehet csak én nem figyeltem már, de nekem nem világos most mit is akart Bran-től.
Bran mégis hol a faszba járt? Oké, elrepült a varjakkal, és? Senkinek nem segitett semmit, mondott egy kurva bölcset aztán megmentik a seggét. GJ.
Csalódás volt ez a rész.... nem az ilyen részekért volt kedvenc a sorozat.