19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
M2 #16876 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amire én számítottam: három napos csata három részen át, amiben az emberek zseniálisan védekeznek, a NK meg túlerőből támad. Az emberek minden nap kapnak egy kis pihenőidőt, mikor feljön a nap, de egyre fogyatkoznak, minden részben pár főszereplő elhullik.
Harmadik napra úgy áll a csata, hogy az embereknek felgyúl a reménysugár, hogy győzhetnek, ekkor veti be NK a feltámasztós trükkjét, vége is lesz mindennek és mindenkinek. Itt jönne az utolsó Arya trükkös jelenet, NK kivégezve, de Arya lesz az egyetlen túlélő északon.
Hatodik befejező részben elindul elintézni Cersei-t. Sikerül neki, de a tróntól elmenekül, mert nem az ő világa, az üresen marad. Vége.
Utoljára szerkesztette: M2, 2019.04.30. 10:30:58 -
lonvard #16875 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha feljött volna Cersei serege, plusz az aranykompánia, azokat is felszecskázzák. Ha elvonatkoztatok a csatában történtekről és mintegy a reménytelenség metaforájaként értelmezem, akkor működik a dolog. Hogy azért ilyenre csinálták, mert az emberiségnek ezen a kontinensen minden számítás szerint befellegzett, és a csata ezt a reménytelenséget akarta tükrözni. Elhittem a végére, hogy az a forgatókönyvi csavar, hogy itt megverik az egyesült seregeket. Végére már örültem volna neki. Ha levágták volna Daeneryst, az akkora fordulat lett volna, hogy most megőrülne a közönség. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.30. 10:28:16 -
lonvard #16874 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az őszhajú alvezérek se energizálták magukat. De egyébként nem is kellett volna, mint láttuk a túlerő nagyságát. Az Éjkirály viszont nagyon aktív volt, túlontúl aktív. Kitette magát mindennek, megúszott mindent, végül váratlan helyzetből kapott mégis piros lapot. Ilyen a foci, ezért szeretjük. :D -
#16873 Jon nélkül most mindenki a vastrónért hadakozna, és a holtak serege egyesével falná fel az embereket dél felé menetelve. F.szomba, hogy itt mindenki Hollywood-i forgatókönyvíró-kisinas, nektek ott a helyetek nem egy fórumon. Zseniális logika. -
#16872 ez a mai PC trendi hogy a nők az új hősök,star trek discovery stb stb -
#16871 mondjuk az asztalnál kb joray meg jaime aki látott/láthatott már csatát igaziból is,a többi elég zöldfülű,de a mormont lánynak is lehetnek tanácsadói akik pár csatát már megérhettek(és most Thormund és vad hadviseléses bújkálás és lerohanás nem reveláns),és beleszólhattak volna a nagyok dolgába :) itt még tyrion is egycsatás ember,bár azt jól csinálta és látta meg a lehetőséget a sárkapunál,de ott is az apja mentette meg a várat,nem az hogy a sárkapunál kirohantak királyvárnál :D mondjuk a futótüzes hajócsapdája eredeti ötlet volt,lehet a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!tűzárokhoz is neki van köze -
#16870 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De hát a várban nem szájtáti ment, hanem kislányok nyerték meg a háborút miközben felnőtt férfiak féltek a tűztől :D Nem is Aryára inkább Lyannára értem. Oké nem akarom semmi nő ellenes dologra ezt kihegyezni, meg tudom Sandor miért fél a tűztől, de azért egy kicsit túlzás volt ez is. Legalább nem Dany védte Joraht meg Sansa Tyriont mert azzal már fullban lehetett volna nyomni a kretént :D -
#16869 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!vagy amikor az Úszó Erődben lekapják a Sealeseket. Köpni, nyelni nem tudtak. :)[/spoiler]Azért az poén volt, hogy nagyon badassnak kreálták meg a Night King vezéreit - mint egy top kommandós egység, vagy egy elit motorosbanda - erre jött egy rpg, Arya, és egy szúrűssal befejezte a történetüket. :) Mint a Survivorban a kommandósok: [spoiler] -
M2 #16868 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Arról nem is beszélve, hogy a NK oldalán is volt pár elmaradt erő. Óriások serege, meg pár tucatnyi fajta lény északról, amiket meglátva a várban mehetett volna a szájtáti.
Utoljára szerkesztette: M2, 2019.04.30. 09:58:36 -
Stockbauer33 #16867 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem.De majdnem :) -
lonvard #16866 Jah. :D Azzal kellett volna kezdeni, hogy ránéz az egyik katonaember az asztalra, és megkérdezi, hogy EZ MEG MI? Ki csinálta ezt? Dzsoni félve felteszi a kezét. Utána szétcincálják. :D -
lonvard #16865 Ez is milyen jó ötlet. Meg talán igénybe lehetett volna venni a Masterek (vagy mik azok) tudományát is. Mindent beleraktak volna, és úgy veszítenek. Az lett volna szép csata. Ez most így megint egy fattyak csatája jellegű ökörség lett, amit a végén megint kihúzott a megérdemelt szarból egy csoda. -
M2 #16864 Aztán mindenkitől kap egy körmöst az, aki a kockákat így felpakolta. :-) -
#16863 Hát ebben a részben nagyon - nagyon sok minden nem volt rendben. Például csak egy dolog amin reggel gondolkoztam el. John felélesztésének mi volt az értelme? Mert az "évezred" csatájában gyakorlatilag semmit nem csinált. Azon kívül, hogy szerencsétlenkedett a zombi sárkánnyal, de emiatt jött vissza a halálból? Nagyon látszik George Martin hiánya. -
lonvard #16862 Az mekkora lett volna, ha ennél a jelenetnél miután Jon vázolta a csatarendet, kiáll Tyrion, és beleköt. Elkezdi magyarázni, hogy az egész úgy ahogy van baromság, és csinálnak egy tisztességes tervet, Dzsoni meg beég, Daenerys rájön hogy a pasija egy sügér, egyúttal megdicséri Tyriont, hogy végre hasznát vette. :D
-
#16861 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Látni a 4. rész trailerben, hogy azért marad Danynak serege. Makulátlanok is. -
M2 #16860 Meg akkor azt is nagyon tudták volna, hogy mit hova kell rakni. :-)
Mert a filmben semmi sem volt a helyén. -
#16859 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Ronin című film kapcsán jött elő számomra először az a bizonyos "M(a)cGuffin". Mivel nem tudták kitalálni Martin papa helyett a készítők, hogy mi szerepe is legyen a 8 szezonon át tartó Night King king őrületnek, teóriáknak, egyebeknek, így a 4. részt még nem látva - lehet, hogy ott kibontják mi is volt ez - jelenleg a Night King is egy "M(a)cGuffin". Nem kapunk nagy teóriát, nem tudjuk meg miért is élünk, van-e Isten és hasonlók, csak a Vastrón kapcsán lett epizód az, ami mind a 8 szezont megdolgozta. Mondom, ha akarja, Martin máshogy írja meg, ha egyáltalán valaha megírja, az is lehet, hogy Bran kifejti, de az is lehet, hogy ez ennyi volt. -
#16858 csak játszani kellett volna pár pályát a sokéves strongold nevű játékkal,és máris jött volna pár jó ötlet bármire egy ostromnál és védekezésnél egyaránt :D nem kell hozzá még egy könyvet se elolvasni :D -
#16857 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt a tűz receptet Sam is kicsempészhette volna -
lonvard #16856 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Teljesen így van, amellett, hogy zomberek ellen kőhajító géppel nem tudom mit akartak. Van egy 70-as években készült hangyás horrorfilm, abban láttam olyat, hogy a támadó hangyabolyt elkezdte a főszereplő barátnője légpuskával tizedelni. :)
Teljesen nyilvánvaló, hogy aki a csatát tervezte, azt nem érdekelte, hogy zombik az ellenség, hanem csinált egy idealizált csatarendet, amibe mindent rakott, amit általában elképzelünk egy középkori csatás jelenethez. Pedig ugye lehetett volna okosan is elveszteni ezt a csatát, hogy a végén aztán Arya megfordítsa. A dothrakiak fegyvereit le kellett volna cserélni, és mindenki be a falak mögé, aki nem fér be az hátul tartalék. Több sorban felállnak a falak mögött, tűzbombáik vannak, esetleg Cerseitől korábban elkérik azt a görögtűz-receptet ugye (oké nem adta volna oda, de evidens ötlet ugye). A várárkot nem úgy kellett volna csinálni, hanem közvetlen a fal mellé lerakni egy szélesebb részen. Alap védekező technika ostromnál, hogy a várfal alatt gyülekező tömeget a védők felrobbantják. Na most ha a falakon rajzó zomberek alá gyújtottak volna, az teljesen máshogyan adta volna ki magát, minthogy az volt a nagy tervük, hogy a tűzből képeznek egy falat, aminek önmagában nem sok értelme van. Taktikai szempontból fedez egy visszavonulást, amit nem kellett volna megcsinálni, ha nem vállalnak nyílt csatát. :D Mindent csinálhattak volna okosan, élveztük volna végig a csatát, mert akkor nem az lett volna, hogy egy óriási szopás elejétől a végéig, hanem hogy nyerésre állnak. És akkor jön a fordulat, Éjkirály mágiával elfojtja a tüzet, sárkányt beveti, betörik a falat, beözönlenek. Akkor ott is egy irgalmatlan hősies küzdelem, és aztán van csak vége, és akkor felsóhajtottunk, hogy mindent megtettetek, nem ezt érdemeltétek volna. És akkor jöhetett volna végül Arya. Most mér lett volna jobb ez a forgatókönyv szerintem? Mert akkor egy többször nézhető csata lett volna belőle. Így egyszerűen nincs kedvem újranézni, mert akkora szopás. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.30. 09:17:37 -
#16855 Gondolom pont valami fos beállítással láttál te rendes képet, mert ez a siralom völgye volt.. és nem csak nálam hanem ezt kb mindenhol megemlítik . Én még értem is a koncepciót emögött csak nem tetszik ugyanis nem ezért ültem le...
Plusz majd én állítgatóm falsra a TV hogy lássam hogy mi történik.... erre felesleges volt 80% pénzt álldozni mert kantáros munkásruhában is szaladgálhattak volna a statiszták ugysem látsz semmit, mindek ide színész arra a 3 percre :D -
#16854 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ja és csak szerintem nézett ki badass módon a NK jégsárkánya a szépen ívelt kis szarvacskáival ? :) itt is volt valami átalakulásféle,mert az eredeti máshogy nézett ki,de javára vált
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.04.30. 09:03:28 -
#16853 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!és miylen egyszerű magyarázat lett volna hogy arya a farkasfalka segítségével jut át a nw pribékeken mint elterelés,a nightking odafordul hogy mi van és akkor jöhetett volna super arya váratlan,mortal kombat harcosokat megszégyenítő támadása....egy plusz jelenet,egy kis farkas cgi(ami már raktáron volt a korábbi csatákból egy rakás farkas jelenet volt robbal pl,meg szellemmel is,párat lekicsinyíteni,bundaszínezés,copy paste)10-20 másodperc,és már meg is van magyarázva arya hogy jutott oda :D
stratégiát hagyjuk,úgy szar ahogy van. ez az én véleményem,nem kell belekötni :D jó kis csata volt,bár sok helyen túltolták a kardozást,nyomogattam pár helyen a 3seccel előre gombot.
Sajnálom hogy a NK részt is igy zárták le,3 résszel a vége előtt,és a klisés meghal a főzombi meghal a sereg módon.Epic pillanat amikor Jon fut az NK után,szinte mindenki arra számít hogy itt most kardpárbaj lesz,fellángol jon kardja,ő lesz a prófécia megígért hőse,és legyőzi a főgonoszt,erre jött a feltámasztás a NK meg röhögve elsétál :D (persze a prófécia sem ér így semmit,mert kb semmi nem vált valóra a lángoló kard,eljön a fény harcosa stb stb)
Arra számítottam hogy azért a NKnek több kell,pl abba cuccba kell szúrni a pengét amit az erdőgyerekek betoltak a szívébe,de itt csak egy szúrás a vakbelébe és game over.
Azért remélem Bran két vargolás között kifejti a történetét,mit akart pontosan,ki is volt valójában(Targaryen vér lehet hogy nem fogta a sárkánytűz,bár hogy nem fogja az már kb kiderült a Nagy Zombirablás részben,simán átlépte a tüzet amin nem ment át más zombi stb)
A pribékek sem értek sokat azon kívül hogy biodíszletek voltak,hiányoltam a könyvben említett póklovasokat,vagy valami extraeddigmégnemlátott jégszörnyet,yetit,Rogán Tónit helikopterrel...egy miniboss volt kb az óriás..
pedig hodor egy jégpókon szintén epic lett volna... :)
Dany béna a sárkánnyal,valóban,de ne felejtsük el hogy eddig minden sárkányos jelenetében szinte OP pozícióban volt,2 alkalom volt amikor rá tudtak lőni(bronn és NK) és ez volt az első dragon vs dragon fight,jégködben,szal bocsássuk meg neki hogy bénázik,persze a zombik mágmásszák drogont rész viszont megbocsájthatatlan :)
Jon sárkányával sem tudni nagyon mi van,azon kívül hogy földett fogott de a kövi rész trailerében már repked gond nélkül
várjuk mit hoz még a maradék három rész,ott van még persely de titkon remélem hogy a holtakkal is lesz még valami kavarás... illetve egy dany vs jon öröklési vita :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.04.30. 09:00:16 -
#16852 https://youtu.be/6CSP-lsbKpc
itt elég jól elmagyarázzák hogy mit akar az éjkirály -
homeless #16851 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aki azért vernyákol, mert a "készítők nem mertek kinyírni egyetlen fontos szereplőt sem", az valószínűleg lemaradt a végéről :) -
#16850 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
hogy mit csinált Bran ? vargolta a hollókat ? hogy miért ? azzal csalta oda az Éjkirályt.. addig nem nagyon mutatkozott.. valszeg alapból csak sacperkábé érezte, hogy merre van, de ha vargolt, akkor pinpoint..
sárkányok hol eltűntek, hol előkerültek.. abba a viharba kábé semmit nem láttak, Dany is csak akkor talált vissza a várhoz, amikor meggyújtották körbe az árkot, a Hagymalovag hiába integetett két fáklyával mint a katonák az anyahajón, az kevés volt.. és még azt is mutatták, hogy a vihar miatt nem akar begyulladni az árok, a tüzes nyílvesszők pikk-pakk kialudtak.. ezért kellett a mágikus tűzgyújtás, de még az se ment könnyen...
miért szállt le Dany a sárkánnyal ? mert szőke.. nem az első ostoba megmozdulása.. lehet, hogy királynőnek született és vannak néha jó ötletei, de máskor meg ostoba dolgokat mond, cselekszik.. ez már korábban is így volt, regényben meg pláne..
Arya nem tojt be, egy szál bicskával nem akart szembeszállni több tucat zombival .. végül pont abba a terembe érkeztek, ahol a papnő volt.. utóbbi nem lehetett véletlen, a papnő tudhatta, hogy ott kell várnia.. és Ary-nak nem eszébe jutott valami, hanem felfogta a papnő utalását, hogy ő hoz pusztulást sok-sok kékszeműre (valszeg előtte olyanból nem sokat ölhetett előtte)
az Éjkirály zombisárkánya volt a végén... Jon terve mi volt az ordítással ? semmi.. tehetetlen elkeseredésében tette, felkészülve a halálra..persze a Hollywood-os "utolsó pillanatban" megmenekült..
Éjkirályt nem fogta a tűz.. ez most olyan fura ? elég nagy hatalma volt, egy tűzimmunitás varázslat magára már elképzelhetetlen ?
Hogy mit akart ? Gyanítom, hogy nem fogjuk megtudni.. legalábbis nem a GoT-ból.. majd valamelyik spinoff-sorozatból kiderül...
hogy miért Arya tudta kinyírni ? dramaturgia, mindenki Jon-t várta :D nahjó, a történeten belül meg neki van mágikus non-detection képessége, amivel meg tudta lepni.. egy pillanatra mutatták is, hogy az egyik Más-nak a haja meglibben, lehet képessé vállt láthatatlanságra vagy emberfeletti gyorsaságra, és akkor rohant oda..
-
#16849 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Hiba volt a lovas roham? Igen az volt, de szerintem nem a sorozaté. Az emberek hibáznak. Nekem attól lenne Disney/Marvell sorozat, ha mindenki tudná, hogy mit és mikor kell cselekedni. Nem ez az első, hogy a karakterek hibáznak. Itt ezt miért nem lehet lenyelni? Mert ez egy csata?
Dany meg éppen Johnt figyelte, mikor a zombik megmászták a sárkányát. Teketóriázott és ezzel elcseszte? Ja.
--
Katapult
Hányat lőhettek volna még azokkal? Kb. 3 percük lett volna újratölteni. Mennyit is öltek volna meg a lövedékek? 50, 100 vagy 200? Nem mindegy? 2. részben direkt elmondták, hogy nem egyesével akarják megölni őket. A NK-re pályáztak.
Ha már ennyire baklövést akartok keresni, akkor miért nem azt hozzátok fel, hogy NK ostroma esetén nem kéne a nemzőképes nőket és a kövi generációt egy hullákkal teli kriptába bezárni? Holott John nagyon is jól ismerte az NK képességeit.
--
Ami viszont engem is zavart
Sajnos lezárták a számomra érdekesebb szálat, pedig csak most kezdett el begurulni igazán. Ráadásul úgy, hogy elég sok kérdést hagytak maguk után. Eljutottunk oda, hogy ennyi kérdést hagynak megválaszolatlanul? Nem ehhez szoktatott a sorozat. :\
Kihagyott ziccernek érzem a John vs. frissen felkelt hullák esetét. Körbeveszik, snitt és már alig van mellette valaki. El tudtam volna képzelni, hogy a sárkány tisztítja meg John körül a területet. Sértetlenül jönne ki a lokális pokolból, és akkor Dany is érthetőbb okokból nézte volna a távolodó karaktert. S itt hinné el 100%-ban, hogy Eagon Targaryen. Csak arra kellett volna figyelni, hogy ne telibe kapja a tüzet, mert akkor a továbbiakban anyaszült meztelenül harcolt volna.
A várban a betörést követően tényleg kaotikus volt a helyzet. Ezen lehetett volna még mit csiszolni. Pl.: mit keresett a könyvtárban annyi "nyugodt" zombi, mikor még lett volna mit mészárolniuk az udvarban? Szerencsére ez még nem ölte meg számomra a részt.
--
Sötét jelenetek érdekes módon a csillogós képernyőjű ezer éves laptopon jól látszódtak, míg a matton baromira nem.
--
Összegzés a részről
Egy szó mint száz. Nekem kifejezetten tetszett, de érzésem szerint jobb is lehetett volna (meg is érdemelte volna a sorozat). Próbáltam olyan fejjel nézni, hogy itt most tényleg sokan meghalnak az ismertebbek közül is, így tudtam értük izgulni.
Feleslegesen szorítottam értük?
NEM!
Indokolatlan volt?
Többnyire.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2019.04.30. 08:20:36 -
#16848 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A 2.részben látható volt ahogy a makulátlanok szerelik fel a sárkányüveget a fegyvereikre. -
#16847 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jaja a farkasok! Mert én Ghostot nem vártam de gondoltam valahogy a csatára megjelenik majd Arya farkasa, tök jó ötlet lett volna tényleg ha megjön a falkával, kicsit megnyitják a kört és akkor robban át Arya a holtakon és éri el az Éjkirályt. Szerintem hiba lenne nem elővenni a farkast mert az előző részekben megmutatták nekünk hogy él és mekkora falkát vezet, de különösebben fontos szerepe nem volt végére lehetne. -
#16846 Szerintem Daenerysszel még nem volt probléma az elején. Nem mozizott ő, amint látták, hogy mi történt a lovasrohammal beindultak Jonnal és szórták az áldást. Viszont az oltári nagy meh volt amit a vége fele csinált, amikor leszállt. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Most komolyan, hagyta fölmászni a halottakat? Mi a fszt csinált akkor? Elbambult? Miért nem emelkedett azonnal a levegőbe? Még amikor nem lepték el annyira, de már vagy egy tucat kapaszkodott Drogonba és szúrkálták mint az állat, még mindig csak nézte bután, hogy mi történik. Majdnem elordítottam magam, hogy "mi a faszt csinálsz, szállj már fel onnan" Nem tudom ki találta ezt így ki, de rohadt nevetségesen nézett ki. Ha már mindenáron el akarták választani a sárkányától, legalább írták volna úgy meg, hogy ne nézzen ki ilyen bénán. Szörnyű volt, azt a jelenetet rendesen fájt nézni.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.04.30. 01:45:11 -
M2 #16845 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azért hogy arról is írjak, ami tetszett:
- az Arya szál nagyon rendben volt,
- haláloknál nem voltak hosszú monológok,
- úgy általában sem volt sok beszéd, csak feszes vezényszavak, egy csatát így kell vinni,
- a látvány 10/10-es, epic jelenetekkel, tévében ilyen még nem volt! -
M2 #16844 Ha az író nem hal meg idő előtt, akkor majd elolvashatod, hogy hogyan kellett volna ennek történnie értelmes keretek között, és nem a Disney stílusvonalat követve. -
#16843 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Cézár nem harcolt ott, de a Viking vagy a barbár királyok bizony ott harcoltak mert az nagyon nagy szégyen volt ha nem ők vezetik a rohamot. Itt is mégis mit kellett volna csinálniuk? A sereg fele paraszt volt, látni is lehetett, hogy sokan elfutottak főleg az első roham után. Akkor ki harcolt volna rajtuk kívül? Akkor tuti mindenki meghalt volna.
Utoljára szerkesztette: Aragorn10, 2019.04.30. 01:05:52 -
#16842 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Daenerys mint katona? Szerintem ő csak repkedni tudott max. fogalma sem volt, hogy mit kéne csinálnia ami logikus is mivel, hogy sosem volt stratéga, mindig mások irányították a seregeit is. Ez egy Fantasy sorozat nem a 2.világháború itt nem mindenki hadvezér meg harcedzett katona, főleg nem egy fiatal lány.
-
M2 #16841 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Stratéga nem harcol a sűrűjében, pláne nem az első sorban, ahol szinte biztos a gyors halál. Itt egy entitás viselkedett stratégaként, a NK. Mindenki más agyhalott volt.
Annyira hibás volt az egész, hogy újra kell néznem a Gladiátor csatajelenetét, hogy visszabillenjek! :-)
Utoljára szerkesztette: M2, 2019.04.30. 01:00:40 -
M2 #16840 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az első volt, amit a zombik elértek, annyira nem a várfal mellett voltak. -
M2 #16839 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sárkányok
Ezeket töltögetni kell, mint az aksikat? Mert a leglényegesebb pillanatokban mindig leléptek és eltűntek 20 percekre. Minimális segítséget nyújtottak a vár védelmében.
Arról nem is beszélve, hogy a NK úgy kezelte a sárkányát, mint a Vörös Báró, a két maxilúzer meg csak szerencsétlenkedett velük. Jon még okés, de Daenerys? -
#16838 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem az ellenség szájába tették hanem a várfal mellé pont azért, hogy lehessen menekülni meg jobban védhető is nem kell feldarabolni a sereget vagy védtelenül hagyni őket miközben egy bazi nagy sárkány repked valahol felettük.
-
M2 #16837 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tök mindegy, nehéz tüzérséget nem teszünk az ellenség szájába. Ez alap, nagyjából 1 perc agyalás után átlátható, hogy miért.
Utoljára szerkesztette: M2, 2019.04.30. 00:52:09