Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem kell elhinni amit írtam, pár nap múlva majd meglátod : D
Biztos azzal ütöm el az időt, hogy téged megtrollkodlak.
Attól h neked nem tetszik, hogy ez lesz, még ez lesz és ez van.
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.04.25. 23:05:52
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
neki lesz 3 gyerek, királynak 20 (Robert + fattyai)
a 3 gyerekének arany lesz a koronája, és arany lesz a halotti leple (tudjuk mi történt)
a könyvben a jóslat még annyival lett megtoldva, hogy Cersei tovább él mint a gyermekei, amíg a 'valonqar' keze által (megfolytásként rebesgetik) megnem hal (valonqar jelentése valyriai nyelven testvér, egyesek szerint kistestvér)
Nyílt ütközet, akár falanxxal akár lovassággal feleslegesen sok áldozattal járna. Nem is beszélve arról, hogy minden egyes elesett harcos aztán az ellenséget erősíti.
Utoljára szerkesztette: Vata111, 2019.04.25. 13:23:32

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A Night King szerintem soha nem fog eljutni Királyvárba. Tippre a Sasfészek és a Véres kapu lesz az ő veszte, nem hiába volt szó a hely bevehetetlenségéről. Minden részlet fontos ebben a történetben. Az Arany Kompániával meg szerintem csak ilyen látszat ütközet lesz a maréknyi megmaradt emberrel, amíg Euronnal leszámolnak Jonék.
CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE NYISD MEG!!!
Ami történik. Deresben lévők nagy nehez győznek a Holtak ellen, de a győzelmük nem tart sokáig, mert megérkezik az Arany Kompánia.. a megmaradt túlélők a várba vonulnak vissza.. a csata közben befut az Éjkirály Viserion hátán egy másik sereggel és megsemmisíti a Kompániát.. a maradék túlélő a Kompániával együtt menekül el egy alagúton keresztül.
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.04.24. 18:37:30
Szerencsétlen 7 évadon át építgette a seregét, áttör a falon és nem jut tovább az első komolyabb várnál? Ennyit ért az évadokon át felépített természetfölötti fenyegetés?
Másrészről viszont a Deresi csata után már csak 3! rész lesz van hátra. Ha most vesztenek ebbe még bele kell férni a Night King vereségének és Cerseinek is... Úgy lehet már nagyon tömény lesz.
Csak 10 rész kellet volna lezárásnak...
Extrém Plot Armor Tier SSS(halhatatlan karakterek listája ezek biztos túlélik az egészet) : Arya, Sam, Bran, Szegfű , Tyrion
Plot Armor Tier S(99,99999% hogy túlélik az egészet): Sansa, Gendry
50% Wildcard ezekben nem vagyok biztos: Jon, Davos, Theon , The hound (filler karakter), Missandei
90% hogy meghalnak D: Varys,Melisandre, Jorah, Bronn
Biztos meghalnak 100% eldobható karakterek F+: Szürke féreg, Cercei, Tormund, Brienne, Euron ,Jaime,Danny
Nincsenek még bekerítve így akár a civilek meg is lóghatnak amíg a sereg kitart.
A)
Győznek a mások.
A kevés túlélő elmenekül valami hátsó kijáraton? Miféle lehetőségei maradnának a túlélőknek? Figyelembevéve, hogy a dothraki-makulátlan-westerosi mix sereg már a NK oldalán harcol, és számottevő ereje a kontinensen egyedül Cerseinek maradt.
😎
Az élők győznek.
Ennyi volt a NK téma? évekig gyűjti a seregét, és az első nagyobb várnál elakad? a maradék 3 részben pedig Cersei lesz a fő antagonista?
Nem lenne ez kiábrándító? 😊
Vagy valami C megoldás?
Utoljára szerkesztette: realcsabi, 2019.04.24. 17:53:52
Mikor már a szövetséges sereg hátrál vissza fele a vár felé akkor a falról le lehetne számszeríjjal szedni őket a lóról.
Amúgy is majd tömörülni fognak a csontikkal együtt a vár előtt és a csapdák is darálják majd őket. Lovasságot nagyon ki kellene használni itt.
Frontális lovas roham kb öngyilkosság leenne. Lovassággal messze kerülés és fáklya jelre támadás.
Utoljára szerkesztette: Gerin, 2019.04.24. 17:45:45
Lehet elég lenne csak obszidián hegyű nyilakkal meglőni a vezéreket -még az se számít ha csak sérülés- és meghalna mindegyik. Csak egy jó íjász kell.
"- Maradjunk a várban...
- Nem kint kell maradni"
Mire eldöntenétek megsemmisülne mindenki" 😛
Sorozat szempontjából is f@szság, hogy nincs egy mindenkit felülbíráló alak, vagyis azért némileg most Jon az, és hogy miért? Mert neki van olyan karizmája egyedül, hogy a többi meri követni sőt isszák a szavait. Tehát ha nem hal meg akkor ő lesz a végén a királyok királya..
Már a haditanácsos jelenetben is elmondta, hogy nyílt csatában nincs esélyük, nem fáradnak el, nem éreznek félelmet, 10x-es a túlerő Tehát végül az elterelést és a pillanatnyi teljes kitartást választja és shut up van mindenkinek Bran lesz a csodakukac.
Ha a NK-nek csak a 1000 éves döglött pónilova lenne akkor Nagy Sándor taktikája szerint Jobbról a dotraki 7-8 ezres lovasság kerülő manővert tehetne simán, mivel nincs ellenséges lovasság így széthúznák a saját jobbszárnyat jobbra. Középen előre törnének a Hulla Királyig és nyissz. Mint anno Sanyi majdnem elkapta Dareioszt. De mivel sárkányon lovagol és az erdőbe akarják becsalni ami egy kisebb várudvar így elég leehetetlennek tűnik a győzelem. Bár sárkány a sárkányt tudja üldözni.. A második meg segít a csatában.
Teljes vár védelem esélytelen mert akkor végtelen várakozás, éhezés és járványok pusztítanák a morált. És csak 4 rész maradt.
A NK nem megy egyedül sehova mert nem a hatalom a célja hanem a halál. Lassan mindenkit kiírtan váranként.
Személyesen úgy irányítanám a csatát mint DA1 ben Ostagarnál. "Battle of Ostagar"
katapultok és íjászok a várfalra, majd a mozgékony gyalogsággal támadás szemből, aprítás addig amíg a zombi vezéreket le nem vágjuk Elérni mindet. Lovon ülnek tehát nem nehéz megtalálni őket a csatában. Makulátlanok falanx alakzattal haladnának az egyik sárkány meg védené a szárnyakat Tűzzel, A csontik attól félnek. Lovassággal bekerítés és kaszabolás majd vissza vonulás és megint - újra meg újra. Denerim ostrománál lecsalatták a Arcdémont és mikor megölték a éjfattyú sereg elszaladt.
Kisebb külön csoportokat láttunk már, és azt is láthattuk, hogy életben marad akkor is egy zombi, ha iszonyú messze van a gazditól. A minta darab bizonyította, amit leszállítottak Cerseinek. 😊
És már Királyvárnál is havazott, a tél ott is beköszöntött, annyira nekem nem lenne idegen, ha odalátogatna a NK.
Ha láttam volna a második rész végén, vagy az előzetesben őt vagy a sárkányát, akkor én se gondolnék erre, de sehol semmi, és az alabárdja is egy másik másnál volt.
Brannt sem tartom csalhatatlannak, szerintem simán tévedhet. Mármint valószínű, hogy tényleg ő kell a NK-nek, de lehet, hogy nem olyan sürgős neki, elvégre eddig sem kapkodott annyira, most is ejthet egy kitérőt. De mindegy is, már csap pár nap és meglátjuk. 😊
Persze, hogy tippelde az egész, nyilván nekem is csak addig szárnyalhat a fantáziám, amíg ki nem jön a kövi rész, onnantól megint új dolgokon lehet agyalni. Vagy bejön, és akkor vállon veregetem magam, vagy nem, és akkor mérlegelek, hogy ennél jobbra vagy rosszabbra számítottam. Had lehessen már kibeszélni. Én meg ezért élvezem 😊
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.04.24. 16:38:50
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Jaime - mert még a nővérét le kell szúrnia
Jon - mert ami meghalt, nem halhat meg újra...
Sandor - mert még a Heggyel meg kell küzdenie
Dany - mert nélküle nem mennének Királyvárba..
a többiekre én is több-kevesebb esélyt látok (:
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Én ezért nézem és élvezem vagy éppen nem. Agyalni rajta halál felesleges.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Na, akkor miért is hajkurássza...?
De ez csak egy margóra írt gondolat volt annak fényében, hogy mit mondott B. a S08E02-ben.
Azért eddig Bran olyan sokat nem tudott segíteni azon kívül, hogy elmondta, hogy hamarosan nyakig ér a a szar.
Ha nem hajkurászná Bran-t mindenáron, akkor sokkal könnyebben győzhetne.
..mert magyarul még rímel is...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.24. 14:37:41
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2019.04.24. 14:01:50
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A várfalon kívül harcolók (Jamie, Szürke féreg, Brienne, John Royce, Podrick, Jorah) között szerintem aratni fog a halál, csak Jamie-t mondanám biztos túlélőnek, őt is a plot armor miatt.
A várfalon harcolóknál (Tormund, Davos, Edd, Beric, Sandor, Lyanna, Sam, Gendry és Arya)szerintem kb. 50-50 túlélési arány Sandor, Sam, Gendry és Aria túléli, talán még lehet 1-2 szerencsés. Szellemtől is búcsúzunk szerintem.
Istenerdőben Brann nyilván túléli, Theon pedig nyilván nem.
A kriptában is számítok egy kis csetepatéra a szezonnyitó trailer alapján, de akik ott rejtőznek (Varys, Missandei, Sansa, Missandei és Tyrion), azok közül max 1-2 áldozatra számítok.
Jon és Danny a sárkányokon szerintem ezt az ostromot még túlélik.
Még számítok két cameora, Nymeria a szuperfalka élén becsatlakozhat a várfalon kívül harcolókat megsegíŧve, illetve Meera segíŧhet Brann megvédésében, de ha meg is történik, akkor nem fogják túlélni. 😊

Én máshogy látom, a NK szempontjából van 2 sárkánylovas vs 1.
Danny és Jon meg tudják támadni a NK-et úgy, hogy azt ne tudják megvédeni a zombi csicskái. Szóval ez elég kétesélyes dolog. Ha ott sincs, akkor nincs kockázat, a serege nélküle is olyan pusztíŧást okoz Deresnél, hogy ha életben is marad valaki, nem okoz veszélyt. Mindeközben ő szerezhet 20000 csilivili páncélos aranykompániás zombit és King's landing teljes lakosságát is konvertálhatja. Ez alapból is egybeesik a céljaival, nem? 😊
Utoljára szerkesztette: realcsabi, 2019.04.24. 13:16:36
A serege az nem fog fogyatkozni + itt a tél ami valószínűleg nem 3-4 hónapon át fog tartani. Simán megvárhatná, hogy a tél + a éhezés megtizedelje a kontinenst -mert eddig csak csatázgattak és még csak véletlenül sem készleteket halmoztak fel- mert ebben a helyzetben lehet még csak magában a tél is durva csapás lenne Weterosnak. Aztán ha megfeleződött az ellenség szépen megindul.
A csatákban, éhezésben + fagyban meghaltakat így is fel tudja éleszteni. Ez nem zombi kór, hogy harapni kell a terjedéshez hanem csak színtiszta mágia.