19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• DantesHUN
    Mondtam én hogy ne nézd? Bánom is én mit csinálsz. Csak azt nem értem, most jöttek rá ,hogy forgatókönyv szar? Hogy ostoba buta logikátlan? Eddig nem volt az? Sok évad óta az. Komolyan most tűnt csak fel?
  • Montanosz
    nem nőhettek meg 4 év alatt mert még a negyedik évadban is mutaták amikor még csecsemők voltak elrabolt gyerekek
  • Montanosz
    irj rám priviben ha kell az összes és idősorrendben ebookben, lb 27 könyv :-D
  • Palinko
    Igen ő itt elhangzott korábban és már kutakodok is :D
  • Kingtiger15
    Szánalmas volt Strickland maszatolása, hogy miért nem hozták el az elefántjaikat, meg kellett volna mondania a frankót:
    CGI costs, my Grace.
  • Montanosz
    feist könyveit probáld be, simán gyűrűkura minőség
  • Renegade
    hát a sötétség volt a legkisebb baj, de csináltam én is két képet snippinggel, szóval nincsen távolság, nincsen betekintési szög, nincsen ISO, ez a kijelző ezt tudja, nem egy mai darab, egy Pavilion dv6-os teteje.

egyiket ott kb ahol te, egyet meg randomban megállítva, sajnos az utóbbihoz hasonlókból lehet még "párat" találni

de tényleg, az éjszakai káosz a legkisebb rossz, de ha más is szar, akkor már bosszantó

az alsó képen amúgy rohamozó zombik vannak a ködben

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.05.04. 15:33:26
  • Palinko
    Azért nem mind jó is, bár van olyan érzésem hogy egy rakás jó fantasy könyv lehet amiről nem is hallottam még
  • Gerin
  • molnibalage83
    Ezek mind olyan dolgok, amik a 2. évadban nem történhettek meg. Ezért zuhant nagyon a színvonal.
  • Nohab
    HBO GO-n is tökéletesen lehet látni. Csak a kedvedért csináltam ezt a képet. Jobb oldalt a munkahelyi, míg bal oldalt a barátnőm laptopja van. Mind a kettő HBO GO által streamelt GOT-ot játsza.
    A kamera a fényhiány miatt szemcsés képet csinált, de a lényeg ettől függetlenül látható.

• Gerin
    Elég szegényes a kínálat. Martin papa egy bennfentes fickó, akár a HarryP- írója.
    Rengeteg fantasy könyv van a piacon, de azokból soha nem lesz film vagy sorozat sajnos..
  • LAnders
    Értem. És akkor szerinted melyik fantasy sorozatot vagy filmet célszerű megnézni, amelyik az általad elmondott szempontok szerint jobb?
  • DantesHUN
    Csak azt nem értem miért most vagytok kiakadva arra, hogy logikátlan a sorozat, hogy szereplők hülyeséget tesznek mondanak. Évadok óta így van. Akkora faszságok voltak már itt. Most ébredtetek fel vagy mi?
  • Oddball29
    Mihez hasonlítsam? Kicsit olyan volt ez, mint egy abuzív párkapcsolat. Sok mindent megbocsátasz egy pontig, amikor jön a felismerés, hogy az illető nem az, akinek gondoltad. És utána a magad érdekében egyetlen logikus dolgot tehetsz.
  • Gerin
    A fagyozó tipegőkből lettek a vezérek nem? Megnőttek? Tehát akkor nem halottak teljesen a mások?
    Amúgy megjegyzem elég ócska regény az, amely 5 könyvben nem ad választ a legfontosabb kérdésekre.
    A mágia is nagyon gyengén volt jelen a s08e03 részig. Ez is inkább más forgatókönyv írók ötlete lehetett.
  • Montanosz
    a Mássá tett csecsemőhorda még hátra van, majd előtotyognak és lerohanják westerost :-D

• LAnders
    Én ezt a hirtelen bukást nem értem... Persze, számos logikai probléma vethető fel a mostani résszel kapcsolatosan is, amely ugyebár deklaráltan egyedül az összecsapásról szólt.

De a fattyak csatája, ahol Jon egyszemélyben belerohan a nyílzáporba, majd rohamra indul, meg amikor az ellenséges gyakolgság egyszerűen körbemenetel, és így "váratlanul" bekeríti őket, az jobb volt? Vagy amikor Asha flottáját éjszaka meglepi egy ezer hajós "lopakodó" másik flotta, vagy amikor az ostromló makulátlanokat szállító flottát éppen az ostrom után szintén teljesen hirtelen meglepik?
    Vagy amikor a Lannister sereg szintén nagy hirtelen megjelenik Égikert előtt, amelyet minden probléma nélkül azonnal bevesznek, noha a Tyrell sereg elvileg érintetlen... Biztos elfelejtettek mozgosítani.

Számomra az előzmények után egyáltalán nem tűnt olyan szörnyűnek az egyébként tényleg logikai hibákkal tűzdelt 8/3. Technikai értelemben hibátlan, hangulatteremtés szempontjából is jó volt. Számomra a legfőbb hibája, hogy úgy tűnik, túl gyorsan végzett mítikus szállal, de azért bízom benne, hogy ehhez lesz még adalék a következő részekben.
  • Renegade
    engem annyira felcseszett, hogy most már dacból meg naivitásból is várom a hétfőt, ennél csak jobb lehet, de tény, felkeltem direkt korábban, hogy na milyen jó lesz most nekem, aztán csak néztem ki csipás szemmel a fejemből, hogy áhhh, még alszom, nem hatott a kávé, éjjel daganat nőt a fejembe, mert amit látok az nem lehet igaz
  • Oddball29
    Lőttem már pár csőből én is, de ekkorát sorozat még nem bukott nálam.

Abszolút zéró affinitást érzek arra, hogy továbbgondoljam vagy hogy kövessem a végéig. Nem ér ez már annyit.
  • Renegade
    én már több száz scifit, fantasy, ilyesmit olvastam-láttam, de így hirtelen, csak kettő, azaz 2 könyv van, ahol nem a nagy piros gomb, hanem tudatos tervezés segítette a hősöket, a jó fiúk országát, világát.

és pedig a World War Z, meg egy Feist könyv, ami így hirtelen eszembe jut
  • molnibalage83
    Már régen halottak elvileg.
  • Renegade
    hát ez tényleg jó volt
  • Palinko
    Azért az nagyon fattyak csatája 2 lenne, még ha offscreen egyeznének meg velük és valami nagy taktika részei lennének akkor oké, de ha váratlanul tűnnének fel jönne a facepalmozás
  • Kingtiger15
    Vagy ők lesznek az utolsó pillanatban váratlanul felbukkanó felmentő sereg Született-Vezér-Havas újabb totális vereségre álló csatájában.
    Sose értettem, más filmeknél sem, hogy miért vezetik bele magukat az írók olyan helyzetekbe, amiket csak idióta megoldással lehet megfordítani a főhős javára.
  • Prof William
    Elég nagy összegben mernék fogadni, hogy a Dorne szál el el lesz felejtve.

Az előző évadokban ha valaki ferdén nézett rájuk, már mentek is vérbosszúzni, most meg vezetőik az általuk mélységesen utált Cersei foglyai, de semmit sem csinálnak.
  • RatBaG #17211
  • LAnders
    Azért annyira jók ezek az amerikai stílusú, egydimenziós gondolkodás szerinti összehasonlítások...

Pl. nem hiszem, hogy a Völgy a teljes katonáságát északra küldte volna, a korábban vesztes háborút vívott területek (pl. Folyóvidék) pedig részben már újjáépíthették a hadseregüket. Dorne serege teljesen, a Síkvidéké meg félig érintetlen. És ha jól érzem, Cerseit vélhetően senki nem szereti, és a legitimációja is kérdéses.

Ha a sztori szerint a nulla potenciállal rendelkező Vas-szigetek ezres hajóhadat tudott fölszerelni, vélhetően a többi királyság is képes lenne hasonló méretű katonoságot állítani...

A kifejezetten vicces fegyverzetű, mozgású makulátlanok tekintetében már bíztam, hogy senki nem maradt, de sajnos az előzetesben megint előkerültek... gondolom, ebből a felszerlésből van sok a filmes kelléktárban...
  • Kingtiger15
    Ott voltak, jó pár pajzson látszott a címerük. Ők gyalogosan harcoltak.
  • Kingtiger15
    Szerintem nem érdemes így leltározni, az egész sorozatban nagyon könnyedén kezelték a számokat.
    Pl. Tywinnak volt két 30 ezres serege és elkezdte felállítani a harmadikat. Igaz, párszor kikaptak Robbtól, de semmi sem indokolta, hogy a hetedik évadra már csak egy 10 ezres sereggel szerencsétlenkedjenek.
    Stannis nagyon durva seregre tett szert Renly halálával, az elolvadt egy csatában, ilyen mértékű mészárlások mellett tényleg csoda, hogy élnek még egyáltalán férfiak Westeroson. Aztán hitelt vesz fel, amiből újabb hatalmas sereget toboroz. Honnan? Kikből? A szerelésük alapján nem Essosisak. Hol volt ennyi katona eddig Westeroson, akikre senki nem tette még rá a kezét, senkinek nem tartoztak hűséggel?
    Robb hadba hívta az összes zászlóhordozóját, így is csak egy kb. 20 ezres sereget tudott kiállítani, ment is a panasz a hátországban, hogy nincs munkáskéz semmire, vagyis nagyon gyér a populációja Északnak. Mégis fel tudnak állítani újabb és újabb seregeket az újabb csatákhoz. Ugyanakkor a Falon túli terület, kisebb részt némi erdő térdig érő hóval, nagyrészt kopár hegyek hóval, gleccserekkel, arktikus klímával gond nélkül tápláltak egy 400 ezres populációt. Hm. Részletkérdés. Ez fantasy. Viszont alig pár ezren jutottak át a falon, NK átkonvertált 100 ezret, mi szerint az ostromnál és Stannis érkezésekor 300 ezres veszteséget kellett szenvedniük. Ezek elégetése Stannis emberei várt volna, Havas javaslata alapján. Szerintem ezt elbliccelték, de akkor meg az NK serege már nem is 100 ezer, hanem... na ezért kár pontosan leltározni. :)
  • Terawatt
    Knights of the vale is ott volt a mostani csatában? hümm...
  • DantesHUN
    Én nem hiszek semmi ilyesféle fordulatban. Amiből sok lesz Jon trónigénye , illetve emiatt Daenerys durcája. Aztán Sansa vs Daenerys. Ahol Sansa önelégülten mosolyog, mert Ő olyan naaagyon okooooos.
    Nagy reménytelen csata, amit azért a végén sikerül megnyerni .Előtte sok lelkizés, jaj meghalunk, jaj ha túléljük nyitok egy pékséget, stb.Szörke Féreg romatikázik, ilyesféle dolgok.
  • Palinko
    Jön az éjkirály és mondja hogy aki meghalt nem halhat meg többé :D Nem azért ez már nagyon olcsó lenne, amire én számítok azok az árulások, ha az alapján számol a sorozat is mint ahogy a lenti kép ami kb reálisan becsülte fel a sereget akkor simán lehet hogy valakinek át kell álljon én a vasszigetieket nem érzem erős szövetségesnek pláne hogy a királynőjük is szabad most, az arany kompánia meg oda fordul ahol több hasznot látnak. Leg meglepőbb amúgy az lenne ha a lannister katonák fognák magukat és hát Jamie meg Tywin mindig is szimpibb volt helló :D

Végül is még majdnem 3 filmnyi játékidő van hátra nagyon sok dolog megtörténhet, sajnos olyanok is amitől félek, hogy pl az lesz a bonyodalom hogy Jon trónigénye előbújik, ami baromi karakter idegen lenne.
  • benőmenő
    Még mind azt mondom, hogy így jelenetre lebontva tényleg nevetségesek, de az ilyen dramaturgiát szolgáló idióta megoldásokon azért valahogy csak túltenné magát az emberek nagy része. Ami igazán fájó, amit a videó vége felé mond a sorozat értelméről és a különböző cselekményszálakról.
    Na emiatt van a keserű szájíz, és ha ezt valahogy sikerül megfordítaniuk a maradék 3 epizódban az a világ 8. csodája legalább.
  • DasIsFuck
    Bedobnám a közösbe, hogy mi van ha, a következő részben előkészítik a kirákyváras szálat, majd utána a semmiből visszajön a mások szála?
  • Montanosz
    azért is érdekes a hozzáállásuk mert bezzeg azt kerek 15 percig mutatták amikor már egyik elhalálozott szereplő megeszik egy darab sült kolbászt, námi erotikus beszólásokkal, de éjkirálynak 15 másodperc jutott a majdnem győzelmétől a haláláig
  • gsanya21
    Ugye azért a számok bőven változtak a deresi csata után:
  • Gerin
  • Wootan
    Én se értettem ezt az "ha nem harcolnak üljenek a kriptában" dolgot. Ha már úgysem csináltak semmit, mért nem küldték el őket délebbre, valami másik szövetséges várba.

Amúgy a zombi süsünek is elég lett volna akkor egy sárkányüveges nyílvessző az oldalába?
  • Prof William
    Főleg hogy a NightWatchban már az első évadban is szokásban volt hullák égetése a néha-néha feltámadás miatt. + maga Havas is látott és legyőzött egy frissen feléledt zombit.

Lehet hogy amikor Rideghon után meghalt és visszatért akkor pont EZ az infó esett ki a fejéből. :)