19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Kingtiger15 #17197 Ezért mondtam, hogy olyan, mintha ez egy önálló film lett volna, mintha nem történtek volna meg az előző részek.
Valakik emeltek valami ellen egy kétszáz méter magas falat, talán nem jókedvükben, elfelejtve, mi nyílt terepen fogadjuk.
Elugrok erősítésért pár napra, addig készüljetek a háborúra, elfelejtve, egy árokra és fejenként egy marék nyílvesszőre volt idő.
Itt most mindenkinek harcolni kell, férfinak nőnek, nincs mese, elfelejtve, kucorogjanak a kriptában.
Tonnányi fegyver, pajzs, páncél maradt hátra a Bolton fiúk után, elfelejtve, elpárolgott, elásták, véletlenül sem használták fel.
Lehetne még sorolni, de felesleges... -
gsanya21 #17196 -
Mirk #17195 Elég jól összefoglalja a lényeget.
Kedvencem a zselépáncél :D -
M2 #17194 - Jon, nincs még valami fontos amit láttál?
- Öhm, nincs... asszem...
- Valami trükk, egyéb? Fontos lenne, tudod!
- Nem volt.
- Nem tud holtakat feltámasztani vagy ilyesmi?
- Ja, de!
Ilyen szellemi szinten fut jelenleg a sorozat. -
M2 #17193 Az varázslónő két teljes percen át gyalogolt be a várba, kapuhoz, kapun át, lépcsőn fel, forduló, lépcső megint...
Abban a részben, amiben az ezer éves nagy csatát kellene látnunk!
Ha azt csinálták volna, hogy Aryára ráolvasnak, bekenik valamilyen balzsammal, csontokat aggatnak rá és az ötödik percben átmegy, leszúrja a Night Kinget, majd a maradék időben csapnak egy röhögős bulit, hogy ez de milyen simán ment, akkor se lennék olyan csalódott, mint így, hogy percenként tucatszor hülyének lettünk nézve. -
#17192 Ez nagy igazság sajnos -
Kingtiger15 #17191 Nem mondtam, hogy mindent, de a NK egyik legbrutálisabb fegyvere az volt, hogy minden útjába kerülő holtat beállít a seregébe. 3-4 mondatban ki lehetett volna adni a szükséges parancsokat, hogy legalább lássuk, a született vezér fel is fogott valamit abból, amit Rideghonban látott, nem csak azt hajtogatni, hogy ő már harcolt ellenük. Nem jutott rá egy perc.Újra és újra megmutatni, hogy kövér Sam mennyire fél, viszont belefért. -
#17190 Jó azért mindent nem lehet a vászonra vinni.
Nyilván nagyon jó amikor ilyen részleteket is megmuat egy film, mert sokat segít elmélyülni a világba, de teljesen történelmileg realisztikusan és autentikusan bemutatni egy ilyen helyzetet képtelenség egy filmbe. -
#17189 Semmi értelme a sorozatban látottakból kiindulni, mert nem túl sok a konzisztencia benne. A páncél is úgy működik, ahogy épp a dramaturgia megkívánja. -
Kingtiger15 #17188 Megnéztem újra a 7. évad nagymeetingjét, jól emlékeztem, totális mozgósítást rendeltek el egész Északon, 10-60-ig férfiak és nők, szó sem volt akkor még kriptában kucorgásról.
Tudom, nem lennék népszerű uralkodó, de én elrendeltem volna az összes temetkezési hely felszámolását is, ami az NK útjába eshet. Fura módon nem is figyelmeztette őket Havas, hogy a halottakat égetni kell. Sőt, illő lett volna az ostrom idejére felállítani egy takarítóbrigádot, akiknek semmi más dolguk nem lett volna, mint azonnal égetni az elesetteket, hogy legalább a váron belül, a védők hátában ne támadgassanak fel. -
#17187 egy nagyon picit max lehetett volna világosabb, meg esetleg egy picit jobb streaming minőség. A tv amin néztem borzasztó volt, de most a rendes monitorom belenéztem, és közel sem olyan rossza a helyzet (esetleg majd hbo hd s vetítésbe belenézek, hogy az milyen) -
#17186 :D kurva jó -
gombabácsi #17185 esetleg ha valakit érdekel, tök jó GoT hangoskönyv
https://youtu.be/Og4xcL56ARQ -
Gerin #17184 Littlefinger lesz a király? Miért is maradt volna északon? Sansa elárulta neki ki a huga. Így veszélyben érezve lelécelhetett és vár ....
-
#17183 a cikk tanulsága hogy szuper amoledes telomon nézzem meg a filmet mert ott jó ahol a fekete nincs megvilágítva :-D -
Gerin #17182 Elárulja most egymást mindenki. :P -
DantesHUN #17181 A hárpia fiaia is majdnem kinyírták a sárkányt ha repül el lazán megölik. -
gsanya21 #17180 A Trónok harca színészei szerint az utolsó epizódok még csavarosabbak és nagyobbak lesznek, mint a deresi csata - Trónok harca - 8. évad -
#17179 Tegnap beletekerve nézegettem a 2. évadot. Úgy éreztem, hogy egy teljesen más sorozatot néztem.
Ok, én magam is leírta, hogy az intrikának egy idő után végre és a fegyverek szólnak, de ott is voltak csaták (off screen), de valahogy mégis élőbb és élvezhetőbb volt az egész. A 4. évad vége óta iszonyatosan nagyot zuhant a színvonal. -
#17178 Baszki, hagyják már ezt a sötét témát!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!KMPlayerrel néztem, és a E és Q gombok teljesen rendet vágtak a sötétségben. Talán ha a Qt 1x megnyomtam hétfő este?
-
gsanya21 #17177 Balázs, HBO HD -n nekem sem volt semmi ilyen sötétség problémám. ;)
Nekem a HBO GO -s ismerősök nyavalyogtak, de szinte mindegyik, hogy baromi sötét volt a kép, még OLED TV -n is. -
Gerin #17176 Jah + azért a fővár nagyon magas és nagy tele őrtoronnyal ahol simán ellehet rejteni sok ballisztát.
Nem fogják tudni bevenni a fellegvárat. Reménykedem, hogy Dany elbukik nem érdemli meg a 7 királyságot..
Ha valaki megérdemelné az Gendry. Ned őt ültette volna a trónra. Hajrá Gendry... Jon az ne legyen az olyan Aragornos lenne.
Smaugnak is elég volt egy nagy íj, bár az ő pikkely bőre ballisztiátol már megsérült. Drogon is majdnem elbukott, csak nem a fejét érte.
Ami még érzékeny az a hátuk.
-
Kingtiger15 #17175 A legkínosabb vágás, ahogy ezt a részt valami önálló filmnek érzem, aminek semmi köze az eddig látott sorozathoz.
Kéne v. acél, tűz, meg sok sárkánykő. Ennyi. Az előző részek sok-sok történéséből, tapasztalatából nem jött át semmi más. -
#17174 Persze hogy elpatkol, ahhoz képest, hogy milyen OP-nek lettek bemutatva a történet elején, hogy kb azzal a 3 sárkánnyal visszafoglalja egész westerost mert úgy sem tudja semmi kinyírni őket, eddig majdnem minden csatánál hajszálon függött az életük, meg egy két hatékony ugyan de édeskevés lángcsóva után lehetett őket rejteni mert jaj jön a balliszta vagy az éjkirály vagy valaki. Csoda hogy eddig a sima íjjakkal nem ejtettek rajtuk sebeket, de szerintem azokkal is fognak majd.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezt abból gondolom, hogy a sárkányok páncélja sem lehet olyan hű de vastag mert a holtak csak ráugrottak és már szúrták is és sebezték őket, nem keresték a pikkelyek közti hézagot, szóval egy nyíllal is simán átütik. -
DantesHUN #17173 Sárkányírtó trükköt? Honnan? Több száz vagy ezer éve vagy mióta nem látott senki sárkányt... -
Gerin #17172 Nem a csontik a főszál én mindig tudtam.
Hál-isten lezárták ezt a témát és most folytatódhat a politikai-hódító háború.
Az izgalmasabb lesz,,,, + egy sárkány még elfog patkolni azt biztosra veszem.
Főváros ostrom alá fog kerülni de, hogy kik segítenek benne az rejtély lehet a délen élő kisebb Stark házak meg zúgó seregek.
Az arany kompánia remélem tud küzdeni sárkány ellen, biztos ismernek sárkánnyírtó trükköt.
-
#17171 Amugy a torrentes tömöritetten jobban lehet látni mi történik, cserébe kicsit pixelesedik :) -
no_way #17170 " De ezek után érezd magad felhatalmazva a letorrentezésre."
Ez a tervem a hétvégére :)
Kipróbálom a sixx féle receptet is:
Index - sixx
-
M2 #17169 Ebben a részben valaki nagyon kevésnek bizonyult a feladatához és úgy rohant neki a forgatókönyvnek, mint Theon a Night Kingnek. -
#17168 Nem HBO-sat. De ezek után érezd magad felhatalmazva a letorrentezésre. Bár az az érzésem, hogy a bitrátától független a kontrasztosság és fényerő. Simán csak nincs az emberek nagy részének beállítva jól a képernyője. Ennyi.
Nekem sem tökéletes, mert a fehér nem annyira fehér, mint szeretném, de ettől viszont nézhető minden film és a játék is megy. Nem kell babrálni a monitorral. Anno persze rászántam fél órát. Ennyi. -
M2 #17167 Valaha volt legtöbb jelentvágással történő megmenekülés. Ezentúl nem a felmentő sereget várom majd, hanem a vágást. Elváltottunk? Jól van, akkor élnek. -
no_way #17166 A sok balfék engem is beleértve előfizet a HBO-ra és pofátlanul azt várjuk, hogy jól láthassuk a filmeket és sorozatokat :)
Molnibalage83, Gombabácsi megkérdezhetem melyik verziót néztétek? -
M2 #17165 Jó, hogy ezt megcsinálták, mert szerintem szépen szemlélteti, hogy a sötét képpel mennyivel nyomottabb a hangulat. Mennyivel jobban illik a témához. Ennek ilyennek kell lennie, sötétben kell nézni, nem strandon!
Egy dolgot csináltam volna másként: holdvilágos havas tájon indulnánk, aztán sötétedne be a csata beindulásakor, éreztetve, hogy itt bizony mágia van az erősebb fajtából.
Ugyanakkor a világosított jeleneteknél még sokkal jobban kijönnek a hibák. Ez a csata, így ott az első sorban egyszerűen túlélhetetlen lenne, de még a váron kívül is, ezzel a "taktikával". Meg a vagdalkozás közepén öt másodpercekig nézik a sárkányt!? Hát ilyenkor olyan fókuszált az ember, hogy a végén megkérdezné, hol voltak a sárknyok, nem bámul rá, hogy jéééé. Elkúrt egy szkript volt ez, elég rendesen! -
Kingtiger15 #17164 "A harmadik rész mégsem a rekordok miatt lett beszédtéma"
Dehogynem. Vagy a valaha filmre vitt legelb...tabb seregfelállítás nem számít rekordnak? Vagy a legelfuseráltabb hadvezér? -
gombabácsi #17163 szerintem se volt gond a sötét képpel. sőt, nagyon megnyomta az egész hangulatát. -
gombabácsi #17162 ez a "sötét volt" egy tipikus clikbait, hype-célú, "influencer" csemege...
a legtöbb médiának meg influenszernek mindegy hogy mivel pörgeti az oldala nézettségét... a lényeg hogy pörögjön... -
#17161 Kicsit unalmas már ez a "sötét volt" nyavalygás. A céges monitoron nézve most orbitálisan feleslegesen kivilágosított képet látok a videó alsó felén. Nekem otthoni és a céges gépen is a kettő között kb. félúton levő képet adott a videó. Láttam, hogy mi történik.
Ha capture screen opciót használom a Kmplay-errel vagy Bsplayerrel, akkor milyen kimenetet ad? Mert, ha azt, amit kitesz a monitorra jelként, akkor otthon majd feltöltehetem, hogy nálam mi volt.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.03. 13:21:45 -
gsanya21 #17160 Még csak három rész ment le a Trónok harca új évadából, de mindegyikre jutott valami érdekesség. Vagy rekordok dőltek meg, mint az első és harmadik rész esetében – utóbbit élőben csak az USA-ban 12,02 milliónyian látták, ami így magában még nem rekord, de ha hozzácsapjuk az HBO Go és Now, illetve az ismétlések nézettségét, akkor 3 nap alatt 17,8 millió nézőt kapunk, ami abszolút rekord. Az évadnyitót, mellesleg, mostanáig 38 millió néző látta, ami azért nem semmi. A harmadik rész mégsem a rekordok miatt lett beszédtéma.
Az éj sötét, és tele van... nem látok semmit, mivel van tele???
Trónok harca SPOILEREK: Arya oldotta volna meg a sorozat egyik legnagyobb rejtélyét? - Trónok harca - 8. évad
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.05.03. 13:07:49 -
gsanya21 #17159
-
#17158 az IMDB-t nem a film készítői szerkesztik, és sokszor ott is csak találgatás alapon írják be előre a szereplőket