19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
gsanya21 #17758
-
gsanya21 #17757 -
Kissssss0 #17756 ouch...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#17755 ehh :D -
Kissssss0 #17754 Low Cost Cosplay dump: Game of Thrones edition -
no_way #17753 A 8x03 epizódban, amikor Dany és Jorah a holtak tengerében küzdenek kettesben. Mindenki más távol tőlük, a saját problémájával elfoglalva. Jorah, kezében a Heartsbane-nel, karnyújtásnyira a szerelmétől, tulajdonképpen kihagyott egy ziccert. -
#17752 Szerintem akinek Lyanna Stark az anyja az eléggé Stark :D Pont az lenne a lényeg ugye hogy mindkét nagy ház "benne van" Jon ban, csakhát nézőt csináltak belőle a girl power vonaton :D -
#17751 Valami csak lesz, mert igazából mindenfelé balliszta, sárkányból meg már csak 1 van nem hullhat el a csata elején. -
Prof William #17750 Ha páncél kerülne rájuk egyszer csak majd lepattantak róla nyilak. Figyeljétek meg. -
gombabácsi #17749 páncélt, amikor azok a nyilak simán szétvittek hajókat?
arról nem is beszélve, hogy a sárkány legnagyobb felülete a szárnya, arra nem lehet páncélt adni, és a nyilakkal simán szétlyuggatják, főleg speckó nyilakkal. -
Prof William #17748 Vagy lehet hogy Euron csak annyit látott hogy végre valakinek eszébe jutott páncélt adni a sárkányra.
Ha jól rémlik voltak páncélok Királyvár pincéiben is. Vagy csak sárkánycsontok voltak? -
bega82 #17747 Igen, ez már tényleg túlzás lenne... a rajongóktól nem tudom mit kapnának egy ilyen után. Akkor már inkább a baby sárkányos elmélet, miszerint Drogon azért volt olyan sokat távol a 4. évadban, mert elment tojásokat rakni, és azok most kikeltek, és azokat látja majd az égen SzuperEuron. Bár szerintem ilyen se lesz, de ez kicsit kevésbé lenne hülyeség, mint az átalakulós verzió. -
#17746 DanyDragon vs CerseiZilla a végső háború. Az asylumnál már forgatják is.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.05.10. 22:13:54 -
Kingtiger15 #17745 Megadragon vs Megacersei? Ezektől kitelik. -
DantesHUN #17744 Igaz, nem volna jó ha valami hülye megoldással juthatnak ki a bajból, csak az hiba, eleve hülye megoldások miatt vannak bajban. Nem tök mindegy most már? -
#17743 Nem azért ez már totál bénává és súlytalanná tenné az egészet. Oké, hogy fantasy meg varázslat, de ez már olyan olcsó megoldás lenne mintha tapsolna kettőt és Cersei fél serege eltűnne. Tényleg inkább azokkal értek egyet, hogy ne keverjék olyan bajba őket amiből csak ilyen hülye megoldásokkal verekedhetik ki magukat. Szerintem is elesik az uccsó sárkány de már a csata vége felé mikor már közel a győzelem és akkor meg lesz magyarázva hogy kihaltak a sárkányok megint. -
gombabácsi #17742 pedig szerintem az lesz hogy hatalmas csatában és ármánykodásban legyőzik dany-t és kinyírják a sárkányát. hatalmas tűz lesz valamiért, dany a tűzben eltűnik, aztán egyszer csak egy hatalmas sárkányként jön elő és mindenkit legyőz
:) -
Prof William #17741 A Targeryen ház történetében még soha senki sem csinált ilyet. Dany esetében még csak nem is utaltak rá, de majd biztos ez fog történni mert pár fan kielemezte hogy a Jorah háta mögött álló szolgáló úgy nézett egy jelenetben ezért... -
#17740 Észre sem vettem. Persze Elia, kösz a javítást. -
#17739 "Hegy megölte Lyanna Martellt" -
Stockbauer33 #17738 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
gombabácsi #17737 de.
viszont már gyakorolhatták ezt az elfogadást theonnal. nem a vér számít. vagy mégis? az egész sorozat arról szól hogy a vér/származás számít :)
-
Gerin #17736 De eléggé, legalább azt mutatták volna hogy a két lány egymás közt mit gondol erről, mivel így nem Stark, nem is félvér, vagyis semmi köze északhoz. Ezért tetszett neki amit Tormund mondott. Hogy a falun túl lehetne Barbár király.... -
Kingtiger15 #17735 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem hiányoltátok a két Stark lány reakcióját Havas coming outjánál? -
DantesHUN #17734 Persze. Euron meg át tud alakulni Skorpióvá é s önmagát lövi ki lövedék helyett, Meleg Pite meg mint már mondtam, az Éjkirály. -
#17733 Nem minden Targaryen örökölte a tűzállóságot -
#17732 Azért a sárkányok anyja, mert ő adott neki életet ennek. Nem azért hívja magát annak, mert a többinek van gyereke. Az ilyen spekulációktól megyek a falnak. -
Mirk #17731 Arról szól az elmélet, hogy Dany át tud alakulni sárkánnyá, egy rohadt nagy sárkánnyá. -
DantesHUN #17730 Utalás. Nem hiszek a bébi sárkányokban...már megint a teóriák mint Arya hasbaszúrásakor...nem is azzal a kezével szokott állni...blablabla.
Különben is, mi a fenét érne három bébi sárkány? Vagy akármennyi? Euron egy kifejlett sárkányt is lazán megöl. Három most ki kelt sárkány nulla veszélyt jelent. -
Mirk #17729 Na ez igen, nagyon tuti lenne.
Nem spoilerezek mert ez csak teória.
De valóban van rá utalás, én sem vettem eddig észre, hogy az intro-ban a három kis sárkány mellett van egy hatalmas negyedik. Így lenne értelme az egész "sárkányok anyja" titulusnak. Mert jelenleg mitől a sárkányok anyja? Attól, hogy ott volt mellettük, amikor a tűz hatására kikeltek? Ennyi erővel egy vizes lepedőkbe csavart Jorah lehetne a sárkányok apja.
Egy hiba szerintem: Dany bátyját nem tűz ölte meg, hanem olvadt arany, az nem ugyanaz. :)
Egyébként ha Jon Targaryen akkor miért égett meg a keze az első évadban? :)
Utoljára szerkesztette: Mirk, 2019.05.10. 16:51:39 -
Kingtiger15 #17728 Lehet épp ezért találták ki a zombi verziót, hogy ne kelljen állandóan magyarázni az új arcokat. -
#17727 jaja igazad van, hiába ez a marsi időszámítás megtévesztett :-D -
Vata111 #17726 1866-ban. 1870.ben csak akkor, ha francia vagy :-) -
Prof William #17725 Amúgy a páncél alatt az ott még mindig ugyanaz a színész, vagy már lecserélték azóta? Mert végig maszkban van szóval kinek tűnne fel. :) -
Kingtiger15 #17724 Inkább csak annyi, hogy a nézők szájába akarták rágni, hogy ez az újra castingolt Hegy, ezért eljátszattak vele egy jelenetet a Gladiátorból. -
#17723 Mi van vele? -
#17722 Elia -
bega82 #17721 Én azt várom, hogy Garlan Tyrell megjelenjen a maradék Tyrell erőkkel, és beszálljon Persely ellen, hogy bosszút álljon a húga miatt. (kár, hogy ilyen nem fog megtörténni, szerintem a Tyrell-ek szálát "elvarrták" a készítők. ) -
#17720 A Hegy addigra hány embert is ölt le életes során...? Ehm... -
#17719 Egyetértek, bár lehet egy gyenge magyarázatot találni: az is egy fontos tapasztalat, hogy a fegyver hogyan hatol be a testbe, akad meg csontokban, hogyan kell kiszabadítani stb. Komoly késharcosok ezért fellógatott féldisznóval tanulják meg, milyen az amikor a szúrás pl bordát ér, milyen ellenállása van a húsnak, mert csak a levegőben imitálva teljesen más erőkifejtésre van szükség, valójában sokkal jobban kell szorítani a markolatot, ilyenek. Mondjuk a Hegy valószínűleg ezeken már rég túl van, de nem árt a gyakorlás.