19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#17798 irtuk többen is, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!azért danny is tanult az elkövetett tul elbizakodott hibákboltüzelési szög tul alacsony volt alacsonyan repülő gyorsan mozgó célhoz, -
#17797 Szerintem egész jó rész volt amúgy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én is gondolkodtam ezen, de szerintem még belefér, Dany mindig is az ilyen basszunk oda volt és a tanácsadói bírták rá a higgadtságra. Neki Westeros csalódás volt, mert rájött nem a nagy megmentőként fogják ünnepelni, hanem senki sem fogja szeretni, történtek vele ezek a megrászkódtatások, senki sem fogta a sárkányon most a kezét és ez történt. Nagyon nagyon buta volt, de ha az egész sorozatot nézzük szerintem nem karakteridegen, hogy nem gondolt bele hogy mit kezd most egy kihalt várossal. Lehet azt gondotla sárkánykőre teszi majd át a székhelyét és ha az emberek nem szeretetből majd félelemből fogadják el. Mintha Jon-al is ezt játszotta volna el kicsiben, pont ezért gondolom.
Viszont a hülyeségek továbbra is előjöttek, hogy a sárkánytűz nem csak tűz hanem lézerágyú azt már megszoktam, de pl hogy Sandor miért nem vágta le Cerseit? Azért lett volna rá bőven oka és még ha kellett volna érte valamit tenni érteném hogy a Hegy fontosabb volt neki, de hát Cersei meg olyan szabad préda volt... hogy csak egy suhintás ezt kihagyni... megint okosabban megmenthették volna a nagy szerelmi jelenethez. Tyrion hogy elengedte, igazából nem értem, miért nem tanul saját hibáiból ha nem így alakul a csata biztos nem mennek ezek sehova hanem Jamie ott éldegélt volna a várban Tyrion meg még alacsonyabb lett volna 1 fejjel. A sárkány meg beírta a cheatet mert annyira OP lett, hogy nagyon. Kb 1 sárkány megnyerte a csatát eddig meg olyan sebezhetőek voltak hogy az volt a vicc. Valahol a kettő között megtalálhatták volna az egyensúlyt végig. -
Konyigery #17796 Egyetértek. Ha az előző részek és a mai előkészítése nem lett volna ennyire elkapkodott ez a rész irtózatosan jó lett volna. Így csak azt mondom hogy végre korrekt volt. Ha kap egy korrekt zárást és Brannel is kezdenek valamit. Úgy leszek vele hogy oké. -
mike01010101 #17795 Szerintem az évad eddigi legjobb része volt, sőt azt mondom abszolut értékben is nagyon jó volt, a teljes sorozatot tekintve. A jelenlegi imdb pontszám irreálisan alacsony, ez nyilván zsigerből az előző részeknek szól.
-
Prof William #17794 Hát kb igen. Cersei azért nem volt egy akkor nagy spíler mint amilyennek most évadok óta megpróbálják beállítani. Twinn halála után elfogyott a mozgástere, csak ezt az írók nem bírák belátni.
Cerseit legkésőbb a 6-ik évadban ki kellet volna írni amikor túltaktikázta magát azzal az idióta Verebes szállal. De vert helyzetből totál győzelemre hozták ki és azóta nem igazán tudnak mit kezdeni vele azon lívül hogy ül a trónon, borozik és a bazsalyog hozzá.
Egy Tomen&Margey duóval (Margey akkor már messze érdekesebb karakter volt) + a többi szereplővel akik így nem porladtak volna el egész jó évadot ki lehetett volna hozni + így a Night King (amiből így csinálhattak volna igazi veszélyt ahelyett kiábrándító 3-ik rész helyett) IGAZI veszély lehetett volna, ami ellen összefognak. -
#17793 Szerintem jó rész volt, számos jó pillanattal. Ami nem tetszett az főleg az
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hogy Jaime kb lenullázta az egész sorozat alatti karakterfejlődését.... -
mindero #17792 Még egy gondolat
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ami szerintem jól működött volna (ha maradunk ennél a végkifejletnél):
3. részben meghal (a meghaltak mellett): Brienne, Podrik, Gendry, Jamie, Hagymalovag, Thormund, Bran. Semmi olyat nem tartogatott az ő száluk, hogy érdemes volt őket megtartani. Bran végez valahogy az éjkirállyal, nem Arya. Meghalt volna a maradék 2 sárkány is. Így fennmaradt volna a feszültség végig a rész alatt, és lett volna tét, mert tudjuk hogy senki sincs biztonságban.
4. részben mindenki szomorkodik, Dany kezd megkattanni nem történik kb semmi.
5 részben bazinagy véres ödöklő küzdelem, kézitusa... végén Arya megöli Cerseit. Cersei előtte berobbantja az egész KIrályvárat a Vörös torony kivételéve. Az emberek nyilván az idegen királynőt okolják majd.
6 részben ugrunk az időben. Eltelt x év. Danyt mindenki utálja, egyre jobban megzakkan és elkezd kegyetlenkedni. felkelés, orvul megölik és kezdődik újra a trónok harca...
De az lett volna a legjobb ha a 7. évad végén elintézik Cerseit és a 8. csak a Holtakkal való küzdelemről szól. 1Nagy boldogság, 2 mindenki összefog, 3 erre kikapnak, 4 menekülnek. Aztán valami misztikus vonalat behoznak 5, és valahogy mégis győznek a végén 6. Csak kb mindenki meghal közben. Ennek lett volna üzenete. -
#17791 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!látványos, de igazából egy semmilyen rész volt, nem tetszett. ami várható volt az előző pár rész alapján h Danny nem százas csak úgy mint a családja (apja, testvére) bejött, még a clegane bowl is az volt ami várható h mindketten meghalnak -
mindero #17790 08e05
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ennyire antikatartikus részt sem láttam még. Hihetetlen hogy az 5 év óta legjobban várt sorozat hogy lett számomra teljesen közömbös mindössze 3 rész alatt. Az utolsót meg sem nézem. Ennyi baromságot ami ebben a 3 részben volt! Ha akarom imbolygó hajókról telibe kapok egymás után 3 lövéssel egy sárkányt. Ha akarom akkor egy sárkány szénné égeti ugyanazt a flottát, királyvár x100 ballisztájával és minden egyébbel együtt úgy hogy egy karcolás sem lesz rajta. +Azt áruljátok el, hogy ha 1 sárkány ballisztákkal, hajókkal, katonákkal megpakolt királyvárat fél óra alatt képes bevenni, akkor 3 sárkány 40.000(0) dorthrakival, x0.000 makulátlannal miért is nem vette be az előző évad végén az üres királyvárat? Útba is esett volna szinte. Hogy "ne haljanak meg ártatlanok?". Egy perc alatt megadta volna magát mindenki az első őrtorony felgyújtása után. Nem halt volna meg egy civil se. Így meg.... Hiteltelen az egész, hogy az a királynő aki az igazságosság mintaképe akart lenni, szétéget 1 millió civilt, nőt, öreget, gyereket csak mert meghalt a szolgálója, a sárkánya és mert "nem szeretik eléggé". Á, hagyjuk kár erre szót vesztegetni. Annyira sajnálom. Olyan jó lehetett volna... de így egy nagy 0 az egész. Nem azért ami, hanem azért ahogy ez lett. Meg lehetett volna ezt jól is csinálni, hitelesen.
-
#17789 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!volt, ez a szó jó rá :-Dapokaliptikus -
#17788 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!azt nem figyeltem, azt hittem afféle végrendelet csak elégette...amugy igen meflepetés nekem sem volt, csak ennyire tulsakkozni magát nem volt hozzá méltó vég
am elég epikus rész volt, a zene nagyon eltalált -
#17787 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
a legelején írt leveleket, amiben osztotta az igét.. nem állítottam le pontosan elolvasni, hogy miről szól, de Rhaegar neve feltűnt benne, így gyanítom most már picit többen tudják, hogy Jon a jogos trónörökös, így utólag még biztos bekavar a jó öreg pók..
és mikor jöttek érte, előre tudta, szóval számított rá, számára nem az volt a kérdés, hogy lebukik és kivégzik-e, hanem az, hogy mikor.. addig is mozgatta a szálakat, s majd meglátjuk, mi lesz a vége..
-
#17786 én meg mondtam :-D SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a számszerijok magasban repülő sárkányok ellen jó, alacsonyan és gyorsan irányokat váltó ellen nem tudják lövésszögbe beállítani olyan gyorsan ahogy a sárkány mozog, már rég ezt kelett volna amikor még 3 sárkánya volt nem idiota humanista felfogásbol megkimélni pár ember életét mert a tökölés miatt többszöröse halt már meg miota a kontinensre lépett
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.05.13. 07:36:02 -
#17785 Azért nagyon gáz hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..az intrika nagymesterétől aki mindenféle királyokat túlélt ennyire béna intrikára futotta
És ha DaniSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..terhes lenne akkor megoldódna a dolog lenne egy tökéletes tronörökös a tenger mindkét partján -
#17784 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Eléggé rosszul jöttek ki a dolgok most nála. Azért bőven volt vissza út, amikor megadták magukat és így is elég lett volna csak a red keepet ledózerolni még ha el is borul az agya. Ott is voltak civilek, de mégse az egész város megy a lecsóba.
Az viszont nevetséges, hogy megint eljátszották a sereg felállítása a fal előtt manővert. Ég világon semmit nem értek el vele, amit ne tudtak volna a falra állítva őket. Kapitány lerohan a falról, ahogy végig söpör a tűz, rés nyílik a falon, eldarálja őt a sereg. Végkifejlet ugyan az, ugyan azokkal a hatásokkal a nézőkre. -
#17783 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
melyik trón ? ami valszeg szétolvadt és X tonna kőtörmelék alatt pihen ? (:
ezek után én már csak két végkifejletet látok :
- Dany-t megölik (tippre Arya, most tuti felírta a listájára..), és Jon lesz a király
- Meghal mindkettő, és nem lesz többé 1 nagy királyság, hanem újra több kicsi
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2019.05.13. 06:24:01 -
Sequoyah #17782 Komolyan elgondolkoztat most mar, hogy kie lesz a tron ha meguresedik, es Jon es Dany is meghal
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!... kettejuk kozul nagyon ugy nez ki legalabb az egyiknek mennie kell, onnan mar csak egy kis lepes h mind2...
Tyrion az uralkodo kistesoja, szoval lenne valami jogalapja ra. Vagy a kovacssrac aki a Baratheon zabigyerek. Van barki mas rajtuk kivul aki barmilyen tavoli rokonsaggal jogot formalhatna a tronra? -
Sequoyah #17781 Nem 1 resz alatt... Az egesz szezont erre epitettek fel eddig.
Es visszatekintve az egesz sorozat legelejeig sem mondhatnam hogy nagyon ellentetes a karakterevel, akkor se hogy mas lehetoseg is volt benne...
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.05.13. 05:57:00 -
Daermon #17780 Voltak jó részei, de pár dolog megint rettenetesen következetlen volt... Bosszantó az alkotók idiótasága. Remélem a 6. részben jóvá teszik valamennyire.
Utoljára szerkesztette: Daermon, 2019.05.13. 05:41:44 -
#17779 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát ez eléggé odabaszott. King's landing wiki szerint fél misi lélekszámú. Így kell gyorsan gonoszt csinálni valakiből 1 rész alatt :) -
#17778 Már múltkor kijött az egész leak, amit beküldtem.. és most lett igaz XD -
gombabácsi #17777 már az ember nem kíváncsi annyira, kényelmesebb várni egy napot :D -
Prof William #17776 Micsoda? Vasárnap este van és még sehol egy leak? Hát mi folyik itt? :) -
#17775 Az lett volna a méltó vég, ha a mások sikerrel járnak és Brann mókolt volna valamit a képességével ami aztán megállította volna a másokat a teljes pusztításba, de nem véglegesen, csak ilyen 1000 évre visszaállította volna a ciklust és onnan kezdődhetett volna elölről az egész.
Minden más vég méltatlan a sorozathoz. -
gombabácsi #17774 mondjuk ezt a vérfertőző kapcsolat dolgot nem értem a sorozatban. úgy értem nem értem mi a cél vele. mert biztos van valami...
tuti nem arya öli meg cerseit, hiszen az eléggé gagyi lenne hogy a NK-t is ő meg cerseit is... sőt az is gagyi lennne, ha bárki fontosabbat még ő nyírna ki. túlságosan hangsúlyeltolódás lenne a szereplők között. az arcváltást már használta a frey király ellen, szóval nem kell még egyszer ezt elsütni.
ez persze felveti a kérdést, hogy kit fog megölni, ha nem hangsúlyos karaktert... ez pedig azt a kérdést veti fel hogy ha nem öl meg hangsúlyos karaktert akkor az úgy megintcsak gagyi lesz :)
mindettől függetlenül én azt gyanítom, hogy jaime fog meghalni és arya az ő arcát veszi fel és úgy öli meg cerseit. persze ez is gagyi lenne...
őszintén szólva nem tudok elképzelni olyan befejezést, ami méltó lenne a sorozat jobb részeihez... belenavigálták magukat a lehetetlenbe...
de én martin regényeiről ugyanezt gondolom. szerintem ő se tudja (önmagához)méltón befejezni. -
#17773 Vajon ezeken hogyan lehet "túltenni"? Rég ott tartunk, hogy nem lehet semmi olyat kitalálni, ami kicsit is kimozdítana bárkit a rezignált állapotból.
Kicsit komolyabbra véve: Cersei és Daenerys között erős párhuzamok vannak: 3 halott gyerek (Drogon még nem, de erősen gyanítható. Lehet hogy öngyi lesz mint Tommen ), aktuális várandósság, vérfertőző kapcsolat, bekattanás. Ezért kb ugyanúgy fogják végezni, hacsak D. vissza nem tér a józan útra.
Arya eltökélt célja hogy kipipálja a legfontosabb tételt a listáján, ezért délre tart. De kissé unalmas lenne, ha ezt is sikerülne elérnie, márpedig őt már nem sok minden állíthatja meg, pl a halál...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.12. 18:28:10 -
#17772 Egyébként mely "leakek" igazolódtak eddig, mert láttam nem egy videót ahol azt spekulálták, hogy az ending még a mostani részeken is túl fog tenni és mindnél az eddig bizonyos leakek egy az egyben bejöttek volt az indok. -
sempronius18 #17771 Arya Westeros 140 cm-es terminátora lemészárolja az összes negatív szereplőt, majd magával is végez, mert az árat meg kell fizetni.
Aztán Edmure Tully előkerül és felfedi az igazságot, hogy Duncan az alacsony nem is halt meg Summerhalnál hanem megmenekült és pékként élt tovább aztán fia majd unokája lett akit a világ Meleg Pitéként ismert és aki így a Száli törvények alapján a Vastrón jogos örököse. Még a felek a Vastrónért harcoltak Meleg Pite Essosra ment és magához megszelídítette Drogon 3 sárkánykölykét. Egy drámai fordulattal Drogon gyermekei apjuk ellen fordulnak megölik amitől Danny végleg megőrül és lávát iszik, hogy sárkányként bosszút álljon, de sajnos kiderül, hogy a sárkányai halálával az ő tűzállóságának is vége és meghal.
Az új jövő és a szebb kor szimbólumaként Meleg Pite elveszi Jont és együtt uralkodnak majd örökbe fogadnak egy szinesbőrű kislányt, hogy örökösükké tegyék vége. -
gombabácsi #17770 csinálhatnának még egy évadot, amelynek minden része egy alternatív befejezés :) -
Prof William #17769 A holnapi részben akár még Yara is befuthat, aki termszetesen az elmúlt 2 részben a Vasszigeteken legalább akkora flottát gründolt össze mint Euron.
Amúgy röhögnék ha úgy tűnne, hogy Cersei és Euron győzne, majd az utolsó részben megtartott esküvőjüket Vörös Nász 2 -vé változtatná Arya + a túlélő Starkszimpatizáns szereplők. ) -
gombabácsi #17768 az euron jelenséget lehetne még fokozni.
az utolsó rész utolsó 20 percében megjelenne egy új karakter, elmondaná hogy ő a legmenőbb, legerősebb, leghatározottabb csávó/csaj a világon, legyőzne mindenkit, és beülne a vastrónba :) -
mindero #17767 Nagyon király. Biztos ez a videó volt az ihletforrás a 8. évadhoz :D -
Kingtiger15 #17766 :DD -
Mirk #17765 -
#17764 Euron megöl mindenkit:D
-
M2 #17763 Havas Jon hatalomvágyból megöli egykori szerelmét. Aztán elvágja Szellem torkát és nyárson megsüti. Jóllakottan felcipeli Brant egy toronyba és kilöki onnan.
Mind tök logikus lenne így a végére, a spinoffokhoz is mekkora kedvet hozna mindenkinek! :-) -
Gerin #17762 Jah tényleg...elnézést.....akkor ezek szerint 2 királyság törvényes örököse. Hogy "jogos" Gondolom azon kívül bizonyítani is kellene egy végső csatával Délen, lehet a sárkány lady majd megpróbálja elhappolni a végén a dicsőséget tőle s egymásnak ugranak. A hatalom vágy miatt...
Akár még választhat is akkor. Ha legalább az egyik győz Daenerys vagy Jon már nálam jól zárják le az egészet
-
#17761 Az usa-ban legnépszerűbb az Arya név, amit 2018-ban összesen 2545 lánynak adtak az amerikaiak Arya Stark után.
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.05.11. 22:30:54 -
#17760 mi? hát az anyja stark...
Viszont, az meg megint más kérdés, hogy érdekel-e bárkit a nép közül hogy jogos trónörökös... hiszen a targeryeneket elűzték, meg mindenkit meg akart égetni az őrült király, stb. Szóval ér bármit az, hogy "jogos" trónörökös? -
#17759 bocsi de légyszíves már kisebb méretben felrakni a képeket