19500
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• cylonflatus
    Mi van vele?
  • AnuluWork #17722
    Elia
  • bega82
    Én azt várom, hogy Garlan Tyrell megjelenjen a maradék Tyrell erőkkel, és beszálljon Persely ellen, hogy bosszút álljon a húga miatt. (kár, hogy ilyen nem fog megtörténni, szerintem a Tyrell-ek szálát "elvarrták" a készítők. )
  • molnibalage83
    A Hegy addigra hány embert is ölt le életes során...? Ehm...
  • s_andras
    Egyetértek, bár lehet egy gyenge magyarázatot találni: az is egy fontos tapasztalat, hogy a fegyver hogyan hatol be a testbe, akad meg csontokban, hogyan kell kiszabadítani stb. Komoly késharcosok ezért fellógatott féldisznóval tanulják meg, milyen az amikor a szúrás pl bordát ér, milyen ellenállása van a húsnak, mert csak a levegőben imitálva teljesen más erőkifejtésre van szükség, valójában sokkal jobban kell szorítani a markolatot, ilyenek. Mondjuk a Hegy valószínűleg ezeken már rég túl van, de nem árt a gyakorlás.
  • Kingtiger15
    Úgy vettem észre, szeretnek a hatás kedvéért jeleneteket kölcsönözni más filmekből, amik persze nem illenek a GoT-hoz, ennek megfelelően botrányos dolgok sülnek ki belőlük.
  • molnibalage83
    Annak a jelenetnek kurvára semmi értelme volt. Miféle gyakorlás az, hogy fegyvertelen, gyenge embereket gyakott le? A GoT egyik legcéltalanabb és ostobább jelenetei között volt.
  • Kingtiger15
    Volt az a jelenet, mikor a párbaj előtt a Hegy gyakorolgatott egyszer felhasználható edzőpartnereivel. Azok után mi számíthat öncélú brutalitásnak? :)
  • Palinko
    Nem tudom talán metacritic, vagy mi osztályozhat még 100 as skálán. Dataviz twitteréről van ők szoktak ilyen érdekességeket megosztani.
  • s_andras
    A kínzás csak azoknak jár akik megalázzák, vagy akik bántják a gyerekeit. Őt nem gyűlölte.
  • Prof William
    Elpuhult már ő is ott a nagy semmitevésben. :) Hívhatták volna Ramsay-t ha még életben lett volna. Neki tuti lett volna pár remek ötlete, amivel fel lehet doni ezt a lagymatag jelenetet. :)

De amúgy tényleg eddig eléggé lightos volt a gore... Ja meg pont
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Dany jobb kezét ne kínozták volna meg? Vagy leglaábbis neki ne találtak volna ki valami jó kis kivégzési módot? Cersei(meg amúgy mindenki más is ) eddig nagyon "kreatív" volt ilyen téren.
  • molnibalage83
    Ki/kik által? Hol?
  • Nirz
    Jah hiányzik a gore brutalitás, rég nem kaptunk semmi fun jelenetet, olyan lightos lett az egész ebben a tekintetben is.
  • Kingtiger15
    Ha valaki emlékszik a Legends of the Seeker sorozatra, mintha az egyik homoki vipera játszott volna benne egy epizódszerepet.
  • Kingtiger15
    Kicsit elbeszélünk egymás mellett. :)
    Sajnos anno eléggé kutyafuttában olvastam a könyveket, mára nem sok részlet maradt meg, de szép alaposan összeraktad, viccen kívül a két "mester" járhatna hozzád korrepetálni.
    Én viszont arra akartam kilyukadni, hogy a sorozatban ebből az egészből finomságból nem sikerült semmit se érzékeltetni, egy nőnek megölték a hapsiját és most őrjöngve követeli a bosszút, számomra egy ilyen silány történet jött le a képernyőről.
    Meg Bronn látott csöcsöket, az nem maradhatott ki...
    Utoljára szerkesztette: Kingtiger15, 2019.05.10. 00:02:38
  • Prof William
    A régi szép idők amikor még 3 kölyöksárkány is akkora erőt képviselt hogy mindenki fosott tőlük. :)
  • Oddball29
    Sansa lesz a Lich King. Teljesen egyértelmű.
  • davidka003
    Game of Thrones - Daenerys Targaryen & The Unsullied

Komolyan milyen jó jelenetek voltak a régi évadokban most meg nagy nulla az egész. Teljesen érdektelenségbe fordult nálam. Sajnálom, hogy így elcseszték.
  • cylonflatus
    Igen, gondoltam, hogy rájuk gondolsz, de ez a mondat zavarba hozott "De azért, mert egy arrogáns tyúknak oda az ágyasa, az totál nonszensz." Szerintem valójában nem vagy tisztában Oberynnel (no offense). Valójában inkább fordítva van, és a tyúk az ágyas, bár egy nagyon nagyon befolyásos ágyas. Ő Oberyn lányainak, a a Homokkígyóknak az anyja. Oberyn Martell, akit ágyasnak neveztél pedig Dorne koronahercege, Doran Martell testvére, ráadásul a köznép körében sokkal népszerűbb, mint az uralkodó Doran. Ő a "Vörös Vipera", egy dorne-i Jamie Lannister, mármint ami a lovagi skilleket és a harcias vérmérsékletet illeti. Sőt, igaz az emberek előtt Doran egyedül uralkodik, de valójában Oberynnel ketten alkotják Dorne fejét. Ahogy Doran magyarázta, olyanok mit a fű és a kígyó. Oberyn a vipera, akitől mindenki tart, de ő olyan mint a fű, az emberek nem tartanak tőle, amikor rálépnek puhának találják - "Viszont a fű rejti a viperát". Gondolom így már érthető, hogy nem egy "ágyas" halála miatt lázadozik a nép.
    A sorozatban Dorant megölik ugye a Homokkígyók, a könyvben tulajdonképpen ők lépnek Oberyn helyébe, ők lesznek Doran viperái. Tehát a könyvben Doran jelöli ki őket a feladatra, kettőt elküld Királyvárba kémkedni, meg előkészíteni a terepet, Obara meg a hadsereget kapja. És van itt még valami, egy baromi nagy titok, amiről Doran Martellnek tudomása van, és amit föl is akar használni, amikor megtámadja a Lannistereket a trónon: tud Aegon Targaryenről. Viszont ez az Aegon nem a Jon Snow féle Aegon Targaryen. Ugye mindenki úgy tudja, hogy a Hegy megölte Lyanna Martellt és a két Targaryen gyereket. Csak kiderül, hogy az egyik gyerek, a fiú túlélte. Ugyanis Varys egy földönfutótól megvette a hasonló korú gyerekét, és kicserélte Aegont, akit egy Connington nevű Targaryenhez hű lovagra bízott, hogy ő nevelje álnéven. Aegon Targaryen pedig szintén elindul, hogy benyújtsa igényét a trónra. A könyv kb eddig tart, és biztos vagyok benne, hogy Martin akkor még egészen más szerepet szánt Jonnak.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.05.09. 23:41:33
  • Palinko
    Részek értékelése grafikon

Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.05.09. 23:24:30
  • Palinko
    Gondolom kiszámolták hány nézőt veszítenek ha úgy vágja hosszában ketté mint a lovat múltkor és inkább nem vállalták be. Meg mondjuk a hatást így is elérték, öncélú brutalitás nem biztos hogy jó
  • Kingtiger15
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Már a Hegy se a régi. Ilyen kislányos suhintás, vízszintesen...
  • bega82
  • Palinko
    Nem tudom talán a nyaklánc, hogy ott van összevarrva
  • molnibalage83
    Láttam a részt, nem értem a képet.
  • bega82
    Még egy kis Missandei... végülis annyira nem is spoiler, mert úgyis csak az érti, aki látta.
  • DantesHUN
    Az semmi. Én már hetekkel ezelőtt megmondtam, az Éj Király valójában Meleg Pite!
  • bega82
    Hát beszarnék, ha ezt megjátszanák a sorozatban!!! Fú de komoly(talan) lenne!
  • AnuluWork #17695
    Euron szerepében Steven Seagal? :D
  • bega82
    És utána táncra perdülnek, mint az indiai filmekben.
  • bega82
    Na azt én se! Telón bénáztam valahogy a böszme ujjaimmal. Mindenesetre köszi!
  • gsanya21
    Nem rég találtam, érdekes teória:
  • Tikal #17691
    légvédelem.
  • Kingtiger15
    Azért ne feledkezzünk meg arról, hogy kiiktatta a három legirritálóbb lényt és ezzel lezárta a sorozat talán legkínosabb szálát.
  • Prof William
    Egy rejtéllyel kevesebb. :)

• Palinko
    Most is kijött belőle a harcipocok

• gombabácsi
    csettintenie se kell, elég csak határozottan, magabiztosan néznie és kihúznia magát, tökösen. eddig is kb ezt csinálta csak :D
  • Prof William
    Én már lassan azt várom ,hogy a következő részben Euron majd csettint egyet, mire Dany seregének fele azonnak porrá omlik, a sárkányt meg puszta kézzel elveri és a csicskájává teszi. :)
  • nearo
    nemtom hogy sikerült a kettőspontot kitörölnöd a linkből... mindenesetre itt a kép:
  • Kingtiger15
    A dothrakiakat egyszerűen csak elragadta a frazeológiájuk, vagy már kezdte sütni a kezüket az égő kard.