Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shiwo
szerintem 2-3 részt még adj neki, valóban könyvbõl készült, s bármilyen jó is a könyv, tényleg olyan, mint a sorozat...a legeleje kicsit unalmas, vontatott és annyi szereplõvel ismerteti meg már a legelején az olvasót, hogy az valami felfoghatatlan elsõre..de idõvel szépen letisztul, hogy ki kicsoda, és pörgõsebbé, fordulatosabbá válik..

ami kimaradt a sorozat elsõ részébõl, de tán késõbb lesz róla szó, hogy a Fal-on (ahonnan a csávó is dezertált) nagyon sok bûnözõ szolgál...gyakorlatilag a halálbüntetés egyik "kiváltása" lehet az, ha valaki önként vállalja, hogy beáll az éjjeli õrségbe (van aki szerint az is a halálbüntetés egy formája, csak lassabb...)
leginkább ezért is van a törvény, hogy a dezertõröket kérdés nélkül kivégezhetik...persze nem csak bûnözõk szolgálnak ott, senkinek sem kellõ fattyak, nemesi születésû sokadik fiúgyermekek, kiknek esélye nincs az öröklésre (ilyen volt a négyképû, öntelt dicsúr, akit az elején lecsapnak), és s pár "õrült", akik úgy gondolják, hogy a fal õrzése fontosabb, mint holmi udvari intrika vagy a lovagi tornákon való részvétel...és mindenki, aki beáll az õrségbe, az esküvel fogadja, hogy az életét a fal védelmére áldozza, nem lehet családja, gyereke, satöbbi...eljönni onnan csak különleges esetben lehet, engedéllyel és leginkább csak a tiszteknek...

én a 2. könyv felénél tartok, egyelõre ennyi jött le a fallal kapcsolatban...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Adj neki 2-3 részt, és utána mondj ítéletet. Mivel rengeteg a szereplõ nagyon oda kell figyelni ki kicsoda (pl: akit te királynak hívsz az nem király, hanem a észak ura, a király barátja).
Jól látod, amúgy tényleg könyv alapján készült, eddig szinte teljesen könyvhû és ezért elkerülhetetlen hogy kicsit vontatott legyen.

Sajnos az van, hogy ha az eredetihez hû egy sorozat, akkor lassan indul be (mert alapoz), ha meg pörgõsebbre veszik a figurát akkor a szereplõk nevein kívül semmi se marad az eredetibõl (mint pl a Seeker esetén). Tehát vagy az "átlag" tv-zõkkel szúrnak ki vagy a rajongókkal.
Nehéz kérdés hogy mi a jó megoldás...

Na én tegnap néztem meg… ööö… illetve néztem meg az elsõ 20 percet a sorozatból, aztán az alvást fontosabbnak ítéltem. Nem akarom leszólni, de valami rohadt vontatott az eleje, fõleg ezzel az unalmas havasi tájjal. A király meg kb egy falun uralkodik. A másik, amit utálok, hogy ez tuti valami feldolgozás, könyvé vagy játéké vagy valami filmé, mert rögtön az elején az arcunkba vágnak 63 karaktert… nesze… én meg rohadtul el vagyok veszve hogy ki-kicsoda. Szóval tuti többen is ismerik már a szereplõket.
Azt meg hogy a királynak 5 fia (vagy gyereke) van, meg csak onnan tudtam meg, hogy 5 db kutyakölyköt osztogatnak. +1-et valakinek, aki nem a család tagja, de ott van és lövésem nincs, hogy ki is az, de biztos fontos karakter az is. A környezet is elég tré, de hát ez egy sorozat nincs túl nagy igényem. Szerencsére komolyabbnak tûnik, mint a Herkules meg ezek. De azért örültem volna egy Róma kaliberû díszletnek, fõleg, hogy ilyen Gyûrûk Urához hasonlítgatják. A katonák sisakja borzalom. Ja oké tudom 1200 években ilyenek a brit sisakok, de akkor is halál ronda. Kölcsönkérték a Rettenthetetlen kellékeseitõl.
Nem igazán tetszet, hogy a "bölcs" király kapásból lefejezte azt a szerencsétlent. Amúgy meg ha õ az egyetlen túlélõ, akkor miért automatikusan dezertõr? Vagy itt több idõ is eltelt? Oké, bevallotta az istenbarma, de ez akkor se tetszett.
Eddigi legszimpatikusabb karakter az a jól lövõ kislány. De õ is csak azért mert remélem hamar felnõ és kapunk egy jó csajt a sorozatba, aki frankón íjászkodik.
Egy kicsit többet írtam mint akartam,… fõleg arról a 20 percrõl, na mindegy.

Azért majd megnézem, de a sok hájp után kicsit csalódott lettem.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Lehet hogy az lesz a sorozat halálának oka, hogy viszonylag lassan indul be (mint a könyv), de késõbb aztán aláz mindent. Remélem megéri a 3. évadot.

elmehet az HBO a jo kurva anyjába... átverés volt az egész, egyik szolgáltatonál se volt kodolatlan... legalábbis a digi, t-home, upc, mindignél nem volt ez biztos, de ahogy hallom a többinél. igy hülyének nézni az embereket...

mascarun
Végül szinkronos volt? Vagy nem érdemes az HBO s verzióra nyugodtan töltsem le felirattal?

Victor1103
Nos megnéztem én is. A könyvet nem olvastam viszont a sorozat eléggé felkeltette az érdeklõdésem az elmúlt napokban a sok reklámnak köszönhetõen, így hát bepróbáltam.

Tetszeni tetszett viszont remélem a történet ennél jóval izgalmasabb lesz. Idáig nekem eléggé lassúnak tûnik ami nem lenne baj csak legyen sokkal érdekfeszítõbb. Ez a rész arra jó volt, hogy bemutassa a tájakat, szereplõket bár néhol eléggé elveszettem a fonalat, hogy ki-kivel-mi-mikor-hol-hogy.

Ami nagy pozitívum, hogy nagyon szép tájakon játszódott a rész,jó volt a rendezés és a jelmezek is. Látni lehetett(1 kivételével) hogy semmit nem próbáltak meg CGI-vel helyettesíteni.

Kíváncsian várom a kövi részt.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Shiwo
nem tom, hogy itt miért volt rá lehetõség, én is csak a sorozatplanet-en olvastam, s abból tudom, hogy 2 részt is láthattak...

"...ott lehettünk a Game of Thrones premier elõtti vetítésén az HBO jóvoltából..."

"....a gördülékenység hiánya fájó lesz. Az HBO ugyanis nem kettõ, hanem egy részt ad csak le vasárnap este (itthon hétfõn este)..."

shaba23
Ettõl függetlenül a film jó, csak a könyvhöz képest kissé híg, de kevés olyan kivétel van, mikor ennek a fordítottja igaz.
shaba23
Megnéztem közben, nem volt szarvas :) Csak kekeckedés részemrõl, de azért az, hogy csak a farkas pusztult el, rosszabb ómen, mint ha mind2. Így kevésbé volt baljóslatú :)

Az volt a lényeg hogy a szarvas agancsa ölte meg a rémfarkast. Ez ki is derült a filmbõl is. Hogy találtak-e halott szarvast vagy nem, az részletkérdés szerintem. De meg tudom nézni ha nagyon érdekel ;)

shaba23
Rosszul emlékszem, hogy a könyvben nem volt elpusztult szarvas, csak rémfarkas? És pont ez volt a lényege, rossz elõjel volt, hogy a királyi címerállat megölte az õ címerállatukat
Lehet bena vagyok, de londoni mozikban nem latom:/

http://gaborszantai.co.uk/

Shiwo
ügyebár egyes szerencsés egyéneknek volt lehetõsége moziban megnézni...és a moziban a második részt is leadták

Hát ez BAROMI JÓ volt!
Mivel most olvastam a könyvet nagyon a fejembe van, és kb semmit se írtak át. Jött bele egy-két plussz jelenet hogy rögtön képbe legyünk ki kicsoda, de ezek is teljesen rendben voltak. A látvány, a díszletek, a jelmezek, a színészek minden teljesen oké.

Milyen ket resz?
Van a 15 perces S01E00 es most a S01E01 - en nem latok masodik reszt<#fejvakaras>

Montanosz
ha valaki olvasni is akarja õket:
ebook

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Montanosz
szerintem is nagyon jó, megvagyok elégedve, beszippantot a sorozat)))
egyedül az intronál amikor fejetetejére ált a világ, szédültem meg kissé, és érzetem a sültcsirkét a gyomromban,az nem kellet volna oda.
a könyveket nem olvastam csak az elõzményeket két regényben,azt nem tudom nálunk azok megjelentek e - kóbor lovag meg a folytatása -

"Ennyi mindent átírni" ???
Én pénteken láttam az elsõ két részt, szerintem lényegében hû a könyvhöz, a díszletek,kosztüm is megfelelõ volt. Maradtak ki részletek,került be plusz jelenet, nem teljesen úgy néz ki minden szereplõ,ahogy a könyvben le van írva,de ez a történet szempontjából lényegtelen. Ha minden jelenet benne lenne,plusz a narráció,ami tovább lassítaná a történetet,akkor ez a két rész 6 részbe fért volna bele.
Aki tízszer olvasta a könyvet,és bármely apró eltérés idegesíti,az ne nézze a sorozatot. Én csak kétszer olvastam: 99-ben angolul és 2003-ban magyarul, így a részleteknél az eltéréseket sok helyen észre sem veszem ,de ahol feltûnik a dolog,ott sem zavar.
Na megnéztem az elsõ részt és tetszett. Én nem olvastam a regényeket, így nem tudom mennyit változtattak a sorozatban de egyelõre nem is érdekel. Amit el tudok a sorozatról mondani az az, hogy így kell látványban kinéznie egy fantasy jellegû sorozatnak. Itt nincsenek ótvar díszletek, tarkabarka vérgagyi jelmezek és lépten nyomon elõforduló olcsó CG hátterek illetve effektek (tudom, hogy ebben is van CG mint minden más sorozatban meg filmben, de itt nem üt el a szereplõktõl és egészen igényesen van megcsinálva). Színészek teljesítményével sem volt gond. Az is nagy pozitívum, hogy vannak valódi helyszínek szép tájakkal, mint annak idején a Gyûrûk Urában.

Hát igen, körülbelül így kell kinéznie egy igényes fantasy sorozatnak és remélem, hogy történetben és fordulatokban gazdag további részeket kapunk majd.

Shiwo
este még nem lesz szinkron, felirattal adják...majd pár hónap késéssel jön a szinkronos verzió

Hamed
Beleolvastam az elso par sorba, jonak tunik a felirat, legalabbis azokat az elnevezeseket hasznaljak ami a regenyben van (Deres, Ejjeli Orseg, Vadak, stb)
Amugy ismeros a fordito mas sorozatokbol, sztem nem lesz gond a minoseggel.

\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"

Tyler1
kíváncsi leszek a kódolatlan hbo adásra, addig nem szedem le :) de tuti, h itt nem lesz elérhetõ...

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Ennyi mindent átírni ...

A realizmus helyett pedig színházi díszleteket, kosztümöket kaptunk. Plusz egyetlen színész sem felelt meg az elképzeléseimnek.

Na, mindegy, este még belenézek a szinkron miatt, aztán el is köszönök a sorozattól. (Csak a tévében, hiszen az új könyvet már régen elõrendeltem.)

Aki kitart, annak jó szórakozást és további évadokat kívánok.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Montanosz
köszi a feliratot!

Nem tudom, mert nem nezek felirattal filmet, csak angolul. Illetve dokumentumfilmeknel bekapcsolom a subtitlest, mert azt en sem igazan ertem mindig.

Shiwo
azt tudom, de ami kikerült, az nem hivatalos, érdekelne, hogy az mennyire követi a regényt..bár ha nincsenek benne nagy félrefordítások, akkor nem gond :)

A hivatalos felirat allitolag igen, a HBO megszerezte a magyar forditas felhasznalasanak jogat.

Shiwo
a regényhez hû a magyar felirat ?

Van felirat, jó filmezést!
Köszönjük a fordítónak! <#worship>

Nekem ez az intro egyáltalán nem tetszik. Mintha valami steampunk cuccnak lenne az eleje.

Shiwo
eleg lassan csorog a HD:(

Shiwo
majd felirattal

Kijött a film, emberek nem nézi senki?

Shiwo
a sorozatjunkie-n dícsérték a fõcím-et, abból is lehet még banner :)

Mindjárt kezd, mindjárt kezd<#guluszem1>

Tyler1
elõzõ sztem jobb volt.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Victor1103
Na, ha már az HBO ennyire ránk akarja erõltetni az akaratát én is adok a kísértésnek és megnézem a premier részt.

Kódolatlanul vetíti le az HBO a Trónok Harca elsõ részét

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Shiwo
most egy ilyen flash banneren ügyködöm...tervem még, hogy házak jelképével "gombok" lesznek rajta, amivel lejátsza a youtube-ra feltett házak videóit... vélemény ?

Nem baj az ha rohanni fog a történet (mondom úgy h nagyon tetszett a könyv), elvégre filmrõl van szó, aminek izgalmasnak kell lennie.
Remélem megmarad ugyanolyan brutálisnak, meg naturálisnak viszont.

Montanosz
Szerintem kár lehúznod olyan sorozatot ami még el sem kezdõdött, biztos lehetsz benne hogy veri a merlines meg camelotos hangulatot,minõséget.

"Én pl. leszarom a szavazásokat és mások véleményét."

Amikor Martin naponta 400-500 olyan levelet kap, hogy az általam említett 4 szereplõ hova tûnt, amikor közönségtalálkozókon is egyfolytában ezzel ekézik, gondolod az nincs hatással az írására?

Ha hiszed, ha nem, nagyon kevés író tudja megállni, hogy egyáltalán nem bírjon befolyással rá az a közeg, amelyiknek ír. Olvass interjúkat/blogokat, ezekbõl bizony az derül ki, hogy nagyon komoly eredményeket lehet elérni egy rajongói csoport/rajongók kezdeményezéseivel

"De össze ne zuhanj lelkileg, ha csak 1 v. 2 évadot ér meg az ASOIAF."

+ Minimum (kettébontásokkal számolva) 10 évad kellene, hogy lefedjék a könyveket, ezért egyre több helyen bukkan fel az a teória, hogy a történet végét elõbb fogjuk megtudni az (elkaszált) sorozatból, mintsem a befejezõ könyvek kiadásra kerülnének. Ennek nem sokan örülnének az biztos.

Teljesen még mondtam le a tévés feldolgozásról, írtam is, hogy a nekem nem tetszõ 15 perc ellenére megnézem az elsõ részt, de akik látták az elsõ hat részt, arról számoltak be, hogy egy iszonyú nagy rohanást fogunk látni, s mindaz, ami annyira nagyszerûvé tette a könyveket, megy a kukába.

Amikor már a Lost végébe kell belekötni, hogy hírverést csináljanak, ott azért komoly baj van.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

"Tényleg belefáradtam, ha nem szereted, akkor minek jársz ide?"

Mindig elfelejtem, hogy csak az szólhat hozzá az aktuális témához, aki isteníti az adott sorozatot/filmet/játékot/könyvet.

De össze ne zuhanj lelkileg, ha csak 1 v. 2 évadot ér meg az ASOIAF.

Montanosz
megnéztem a bemutatót, nagyon várós lesz))

Tényleg belefáradtam, ha nem szereted, akkor minek jársz ide? A lehúzásra én biztos, de szerintem a többiek sem kiváncsiak.

Én pl. leszarom a szavazásokat és mások véleményét. Sok könyvet, filmet, sorozatot hagytam volna ki - amelyeket utólag megbántam volna - ha idegbeteg kritikusokra hallgatok, akik nem voltak képesek továbbtanulni rendõrnek:)

Index cikk

"Penzt kaptak ra, de itt nagyobb terben kell gondolkodni. A tortenet R.R. Martinon mulik, hogy mennyire teszi kepernyokepesse.
Mindent megkapott, amit kert, ha el lesz cseszve, akkor Martin hibaja."

Nem õ írta át (nagyon kicsi része volt benne az igaz), nem õ rendezi, nem õ adja rá a pénzt stb. Hibáztatni annyira nem lehet, hiszen ki ne látná szívesen képernyõn mûveit (meg a pénz is jól jön).

"Csalodast kelto negyedik resz? Hat dugjak fel maguknak a kritikajukat mindannyian, nem kell elolvasni, vagy akinek nem tetszik irjon jobbat."

Már eleve az, hogy a 4 legnépszerûbb szereplõ (A., D., J. és T. - legalább 70-80 szavazást láttam az elmúlt 14 évben, mindig õk voltak a kedvencek) jószerével kimaradt belõle, nagy csapás volt. De az, hogy amit korábban Martin elintézett egy-két odavetett mondattal, vagy max. egy fejezettel, arra most 4-6 fejezetet is elpazarol, a legtöbb olvasó/rajongó szemében halálos bûnnek számít.

Martin védelmében el kell mondani, hogy sikerült az ASOS végére a szereplõket annyira eltávolítani egymástól idõben, hogy több hónapnyi szünet támadt köztük, amely nem oldható úgy fel, hogy "eltelt x hét".

Plusz: már 2002 végétõl annyira felerõsödtek a "mikor jön ki az új könyv"-et kiabálók hangjai, hogy Martin elõbb csak fogadkozott, majd (sajnos) beadta a derekát és kiadta a 4. könyvet (a hírhedt zárszóval együtt). Azóta már õ is megbánta, de újraírni nem fogja. A nagy javítási lehetõség az ötös, ezért is írta át milliószor.

Game of Thrones Preview (HBO, 9:01pm, 15 minutes)
- 0.720 million viewers
- 0.5/1 HH
- 0.2/1 A18-49

A Rome lett az HBO-nal az etalon, ezt a szintet kell hoznia a GoT-nak a helyszinek, jelmezek, statisztak, diszletek teren. Ennyit a gagyirol.
A stab a Rome-ot celozta meg, mint kovetendo, esetleg tulszarnyalando peldat. Penzt kaptak ra, de itt nagyobb terben kell gondolkodni. A tortenet R.R. Martinon mulik, hogy mennyire teszi kepernyokepesse.
Mindent megkapott, amit kert, ha el lesz cseszve, akkor Martin hibaja.

Csalodast kelto negyedik resz? Hat dugjak fel maguknak a kritikajukat mindannyian, nem kell elolvasni, vagy akinek nem tetszik irjon jobbat.
Ez a rohadt emberiseg ezert nem fog soha sehova jutni, mert mindenki elegedetlen, semminek nem tud orulni, de legfokepp okosabb mindenkinel.

A Pacific baja az volt, hogy dokumentarista lett, Te a narratorral majdhogynem ezt varod el a GoT-tol.
Ha nezettseg kell, akkor el kell felejteni a kifejtos, elgondolkodtatos, bemutatos reszeket. Ez tenne a narrator, ez tortent a Pacific-kal. (ettol fuggetlenul nekem nagy kedvencem, mert nem akciosorozatra vagytam).
Gondolom nem akarjak elkovetni ezt a hibat ismet igy nem csak azoknak keszitik, akik fantasy rajongok, hanem akik szeretik a porgos sorozatokat.
Nemsokara jon a masik "kardozos/baszos" sikeraromanyos sorozat, a The Borgias, ami veloszinuleg ebbe fog belebukni: kefeles lesz benne, kardozas kevesebb, de iszonyat sok intrika. Odafigyelni meg nem szeretnek az emberek.
En drukkolok neki ettol fuggetlenul.

"most allok neki angolul"

Magyarul csak belekukkakntottam, de egész tûrhetõnek találtam (az átlagos fantasy fordításokhoz képest.) Jó lenne, ha néha-néha megosztanád a véleményed az eredetirõl.