19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Ragnar360 #4194 voltak nagyon jó részek ebbe a részbe is:D még a loret is remekül éreztem és tetszett nagyon. remek jelenetek, jó párbeszédek, ámbár voltak megint gyengécskébbek és túl sejtelmesek is, amit érthetőbbre is megcsinálhattak volna most is.
összességében tetszett:) -
#4193 Látványosan eltérnek, az igaz, de inkább egyre bosszantóbban. Szar munkát végeznek :) -
#4192 Egyetertek, nagyon jo resz volt. Es nem igazan ertem a fanyalgokat, ez nem egy akcio sorozat, nem fog vegig porogni az 50perc. -
#4191 dzsízösz...
http://comment.blog.hu/2013/05/06/gyanusan_ismeros_istvan_a_kiraly-plakatok -
#4190 Nekem az egész sorozattal ez a bajom... :) 10 részből, kb 1-ben történik valami, de az is 5 percig! :) -
#4189 s3e06: Borítékolom, hogy megint panaszáradat jön egyesektől, hogy megint nem történt semmi, holott pont ellenkezőleg: nagyon szép felvezetés jön a jövőre vonatkozólag.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugyanakkor egyre látványosabban és mégis ügyesen térnek el a könyvektől, azt kell mondjam, hogy nagyon jó munkát végeztek a forgatókönyv-írók -
Belkar #4188 Én már olvastam mindkét könyvet de ha legközelebb újraolvasom biztos hogy így fogom. Szerintem első olvasásra elég ha simán olvasod nem kell cifrázni. -
#4187 Ez elég macerásnak tűnik, bár én is gondoltam rá olvasás közben, hogy valaki biztos összerakta, hogyan lehetne egyben elolvasni. De szerintem inkább rendesen olvasd, én azt mondom. -
sanya911201 #4186 Van egy ilyen oldal ahol le van írva hogy mikor melyik fejezetet kell olvasni a 4. és 5. könyvből és így egyben lehet elolvasni az egészet széttagoltság nélkül. Link Tényleg lehet így olvasni? Jó ez így vagy inkább ne kisérletezzek vele? -
#4185 A negyedik és ötödik kötet egyben kezelendő, mivel ugyanazt az időszakot mondja el, csak a sok szereplő és történés miatt a szerző maga nyilatkozta, hogy ketté kellett szednie, és ő így döntött, hogy így választja ketté. Éppen ezért az ötödik kötetben meg pont azokról nem fogsz olvasni, akik a negyedikben vannak. -
#4184 Mindenkit tovább tudnak vinni. Itt nem kell kettészedniük a bagázst. Szépen is nézne ki, ha néhány főszereplő színésznek nem lenne munkája egy évig :) Theon is többek között ezért szerepel ebben az évadban. -
#4183 Azért annyira nem...Cerseit, Jaimet, Samet, Briennet, Aryát stb. tudják tovább vinni -
mike01010101 #4182 A negyedik könyv eléggé elmegy a fővonaltól. Egy rakás új szereplő van benne és elég kevés régi. -
#4181 Szuper. :) -
#4180 A humorosból:
-
MaRee #4179 Remélem egyre gondolunk, lesz itt áll leesés bőven :) -
sempronius18 #4178 Lelesz lőve az ultimate poén a 9. részben, ha elolvasod a részek címeit ez kiderül.
Egyébként úgy szedik szét a két könyvet, hogy a 3. évad a 3. könyv háromnegyedéig fog menni. A 4. évadba pedig kerülnek részek, majd a 4. és 5. könyvből is. -
MaRee #4177
Bazz nagyon várom már az évad végét. Most akkor biztos, hogy a 3. könyvet 2 évadra szedik szét? Mert akkor az ultimate poén nem lesz lelőve ebben az évadban, azt pedig nagyon sajnálnám, ha még egy évet várni kéne rá. -
bega82 #4176 "The Hound has superpoked the shit out of Lord Beric" -
#4175 Game of Thrones Facebook Recap 3x05, avagy kurva viccesen milyen lenne, ha az epizódok a facebookon zajlanának le Szénné lehet szakadni rajta :D Itt a többi :D -
#4174 “When you play a game of thrones you win or you die.” :) -
#4173 Elég sok karakter megy végig jellemfejlődésen, ahogy Sansa is "ki fogja nőni" a naivitását. -
#4172 Igen, de jelenleg nincs egy olyan szövetségese, aki ebben meg tudná erősíteni vagy nem ismeri meg a királyváron kívüli történéseket.
Szóval nekem úgy tűnik, ezeknek nagyon nincs tudatában, nem patthelyzetben van, hanem még rosszabban most.
-
#4171 Jaja, Sansa sokkal erősebb, mint akár saját maga hinné. Mégiscsak Lord Eddard Stark és Lady Catelyn Stark édes leánya. Egyszer akár ő lehet Észak uralkodónője, csak Rob áll előtte egyelőre.
Majdnem kinyírta Joffrey-t is, pedig ott a saját életét kellett volna ezért feláldoznia, de hajlandó volt rá. Ha a Hound meg nem menti, akkor története ott véget ért volna. Sokkal okosabb, mint gondolnák, csak még tapasztalatlan és nagyon előnytelen helyzetbe kényszerítették. Más már rég beszívta volna a helyében, de ő tűr és bírja. -
#4170 Shea örül, ha háttérben maradhat és nekem úgy tűnik, nem ismer igazából senkit sem királyvárban.
Sansánál már az is fegyvertény, hogy nem őrült meg vagy nem vágta fel az ereit egy pillangós fésűvel. -
Belkar #4169 Gregor vezette az elővédet így közvetlenül őt verte vissza az igaz de ha nincs ott akkor Gregor után Tywin is belesétált volna a csapdába a hátvéddel és egész seregével együtt. -
#4168 http://comment.blog.hu/2013/04/30/ez_a_tronok_harca_nem_is_az_a_tronok_harca -
#4167 Tywin-t nem tudta volna átcsalni, ott a lovagló hegy körbekerítését puskázta el a csávó... -
Belkar #4166 Igen jelenleg elég rossz helyzetben van Robb. De ez csak részben a saját hibája persze tényleg csinált hülyeségeket de a harctéri teljesítménye 100%.
Hülyék alatt konkrétan Edmure-t értettem aki rendesen tönkre vágta Robb tervét azzal hogy meggátolta Tywint a folyón való átkeléstől és attól hogy csapdába essen. Na meg persze ott van Roose Bolton is aki persze nem hülye inkább úgy fogalmaznék nem az elsődleges érdeke az hogy Robb megnyerje a háborút. -
Micsu #4165 Joff a legjobb arc kár hogy keveset szerepel -
#4164 Sansa fogságban van. Ott nagyon nem ugrálhat senki sem, különösen Joff mellett, aki elég nagy pata ... -
#4163 Háborút kell nyerni, nem a csatát. Rövid távra tervez, simán lekaszálja a szövetségeseit, ahelyett, hogy a győzelem miatt megfogadná mások tanácsát.
Abszolut nem hülyék veszik körül. Sőt, a hadjáratban résztvevők közül egynél sincsenek hülyék. Semelyik oldalon sem.
Karstarkékat is meg lehet érteni, különösen Rob anyja után. Robb - bár sorra nyeri a csatákat - olyan hibákat követ el - Deres, Freyekkel kötött szerződés, Karstarkék -, amelyeket nagyon kevesen követnének el, talán még Stannis sem, pedig ő - látva az eddigi eredményeit - azért távol volt attól a helytől, ahol az észt osztogatták. -
Bladzs #4162 Ezt a mondatodat jegyezd le, és majd pár évad múlva jusson eszedbe.
Sansa pedig mivel teljesen egyedül van, nincsenek barátai, se semmi hatalma, ezért teljesen ki van szolgáltatva a királyi udvarban lévő nemesek kénye-kedvének. Nem mondhat senkinek sem nemet. -
#4161 Ilyen karakternek is lenni kell, nem lehet mindenki Tyrion/Kisujj :D -
#4160 Igen, értem, hogy ő ilyen de ragadhatna rá ott egy kis furfang, főleg a prosti csaj miatt, ő talpraesettebb. :D
Am. igazáből nem ő zavar hanem ahogy vezetik szegényt, persze dzsofri után gondolom minden kedves szónak örül. -
#4159 Nem, hiszen ilyen, így nevelték. Naiv, fiatal lány, aki hímez és várja hogy hozzámenjen egy nemeshez.
Ráadásul rászakadt a királyvár. Stb., stb. Nekem nincs ilyen formán bajom vele.:)
-
#4158 Titeket nem zavar Sansa együgyűsége? :D -
Belkar #4157 Hogyne lenne már jó hadvezér ha megnyerte az összes csatáját? Az hogy éppen pillanatnyilag vesztésre áll a háború, csupán amiatt van hogy idiótákkal van körbevéve és hogy a csatatéren kívül hozott pár rossz döntést.
Mit értesz az alatt hogy rövidtávra tervez? Nyilván nincs könnyű helyzetben és meg van kötve a keze mivel a vasemberek hátba támadták és a Folyóvidék védekezésre konkrétan teljesen alkalmatlan de nagyon is jól használja fel a korlátozott forrásait. -
#4156 Robb nem jó hadvezér, mert folyamatosan rövid távra tervez, amivel nem lehet megnyerni egy háborút. Ráadásul folyamatos lépéshátrányban van, mindig valamivel még foglalkoznia kell: Deres, szövetségesek, árulás, fogyatkozó sereg, elveszített területek, miközben Joff csak néz ki a fejéből, és mindent elintéznek neki olyan emberek, akik 2/3a utálja, mint a szart.
Robbot bírom, mint szereplő, de nehezen lesz úgy király, hogy se mágia, se sereg nincs a birtokában. Egyelőre. -
#4155 Az igazán nagy emberek sosem népszerűek. :)
Szarni se tudnak elmenni, hogy valaki ott ne lihegjen a sarkukban.