19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Mor3llo
    Így van, a Töviskirálynőt is tökéletesen alakítja az a színésznő, valahogy pont így képzeltem el én is őt :) de sok színészi alakításról el tudom mondani, hogy nagyszerűek, "könyvhűek" lettek!
  • stargatelost
    Hogy lenne már? Dehogy van, max. halvány utalás, de az se igazán.
  • Daffit
    Ebben a harmadik évadban már az 5-ik könyvből is van, elég sok. Na meg egy csomó változtatás is, amit a könyv rajongóinak is új. Kicsit talán lassú vagy lassabb a folyás a történetnek, de lesznek itt kemény pofonok, kb olyanok, mint Dany és a makulátlanokat
    Tetszett Tywin és a tövis királynő közötti beszélgetés. Sikerült az öreg hölgyet a könyvnek megfelelően bemutatni.
  • [NST]Cifu
    Cersei csak a második lehet a sorban Tywin Lannister után. Tywin volt az, aki a Lannister házat a legerősebb házak közé emelte, ő volt II. Aerys segítője, és szerette volna, ha Cersei a Targaryenekkel házasodik össze. II. Aerys volt az, aki megfosztotta Tywin-t a teljes erejű utódjától, Jamie-től, mikor a Királyi Őrségbe felvette (ahogy most Ser Lorassal tervezte Tywin).

Tywin két kisebb házat is teljesen elpusztított, ennek állít emléket a "The Rains of Castamere" dal is.
  • MaRee
    A fő k*csög nálam még mindig Gofri Herceg, főleg azért amit a kedvenc nőmmel tett legutóbb :D
  • MrAndree
    Azért tywin sem kispályás.
  • Mor3llo
    Kíváncsi voltam, hogy Jamie jellemét hogyan fogják fűzni a sorozatban, mert a könyvekben hihetetlen jól le van írva, hogy hogyan lesz egy beképzelt, unszimpatikus, "királyölő" karakterből egy megfontolt, hánytatott sorsú és szerethető személy. És azt kell mondjam, a sorozat kiválóan áthozta ezt az érzést!
  • Zomil
    Jamie-nek az egyik legtragikusabb a sorsa szerintem...De amugyis a Lannisterek minden szörnyüséket kb. Cersei-nek köszönhetnek, ö a legromlottabb az egész családban...
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy ezért is jó ez a sorozat. Nincs túl sok kizárólag pozitív hős benne, illetve azok igen gyorsban halnak meg. Ott van mindjárt a jó öreg királyölő. Egy kisgyermeket szó nélkül levág a torony tetejéről (akinek, mint kiderült, nem véletlen gyűlölte az apját), de azért mégis elérik, hogy néha sajnáljuk és elpötyögtetik, hogy valójában EREDETILEG hős volt. Nem csupán a legjobb kardforgató, de hős, akit szánnunk kell a sorsa miatt, amit nem kért magának. Meg megmenti Brienne-t stb. MÉGSEM jó ember ő! Ez így korrekt. Csak emberek.
  • Sir Quno Jedi
    Igen, a tömeggyilkosokat is meg lehet érteni, de attól még jobb helyeken életfogytot kapnak, vagy méginkább kivégzőosztag elé állítják a börtön udvarán.

Ezek nem "apró botlások", hogy jujj, megzavarodtam és MEGÖLTEM azokat az embereket/gyerekeket hidegvérrel. Főleg, hogy olyanokat mészárolt és mészároltatott le, akiket kora gyermekkorától ismert, nem vadidegeneket.

Csak egy pszichopata szociopata tesz ilyesmit és saaaaajnos ezt nem toleráljuk. Szerencsére mások sem.
  • MaRee
    Jó, hát nyilván ha az én királyságommal meg alattvalóimmal tette volna amit tett, valszeg én is hasonlókat tennék vele, mint a jó öreg Ramsay (akire egyébként nagyon illik ez a pszichopata szerep). Theon viszont ennek ellenére nagyon jól játssza a szerepét, ezért sajnálom kicsit :D
  • Narxis
    Ezek szigorú szavak. .D Összezavarodott szegény, meg lehet azért érteni.
  • Sir Quno Jedi
    Ha Theont sajnálod, mindig képzeld magad elé a jelenetet, hogy mit tett a pappal, aki a tanítója volt kiskorától, vagy a gazda gyermekeivel stb. Mindezt gyengeségből és bizonytalanságból tette, hogy bizonyítson, de már maga sem tudja mit és kinek.

Ha igazán "jó" ember lenne, visszatérne és maga kérné a kivégzését Rob-tól (aki eztán tutira meg is adná neki ezt a kegyet, már gyakorolt :D). Így azonban egy hitvány kis féreg, akinek nincs joga az élethez. Ezek nem megbocsátható hibák. Sem "akkor" nem voltak azok, sem most.
  • MaRee
    Szerintem jó rész volt, szegény Theont már kezdem kicsit megsajnálni, nagyon beteg az a vonal.

Dzsofrinak a qrva anyját most már komolyan, a vén csontváz képű Olenna Redwyne-nak meg végre letörték már a szarvát, Tywin papa megint csak badass volt
  • bega82
    Egyébként tényleg odavannak Kit Harringtonért, legalábbis a fészbukon sok ismerősömnél figyeltem ezt meg. :)
  • bega82
    ...sok női hölgy... Az gáz, hogy ebből a kis képzavarból Brienne jutott eszembe?
  • trident
    Nekem nem jobb-rosszabb, hanem valahogy úgy érzem, hogy az alapsztorin kívül minden évadban van egy új vonulat. Úgyhogy ilyen szempontból én nem rangsorolnám.

Számomra a 3. évad "huplisabb". A lendülete változóbb, mint a korábbi kettő. De természetesen elfogadom, elő kell készíteni a terepet, be kell mutatni az egyes cselekményekhez és szereplőhöz vezető utat.:)

De jó ez, élvezem. Nekem nagyon tetszik, amit elém raktak, kellett nagyon a Varys - Kisujj beszélgetés és a DZSOFRIS jelenet is.

A végén a smárolás & belenézünk a naplementébe témázást kihagytam volna, de biztos sok női hölgy is nézi a sorozatot és kell nekik.:)
    [na persze, tudom: be lett mutatva, hogy úgy érezhetik, övék a világ illetve kontrasztba hozták a falon túli északot és a zöldelő erdőket + gyün a zimankó]
  • a.carkey
    Maradunk elegen.
  • G_ArchAngel #4216
    Nálam még mindig az első a legjobb.
    A harmadikat elnézve nem csodálom azokat, akik a könyvek ismerete nélkül egyre csalódottabbak és kaszálják.
  • a.carkey
    Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a harmadik széria jobb lett, mint a második.
  • Tikal #4214
    hiányoltam, remélem következő részben benne lesz :)
  • skinnyman
    Hol? :)
  • Jakuza1
    Pedig van.
  • Béka Benő
    Itt a 3. évad 7. részének előzetese !

• skinnyman
    Miert nincs sehol 1080p webdl? :S
  • Belkar
    Hát remélem igazatok van :)
  • Piszkos  Fred
    Ahogy az öreget ismerem, iszonyatos módon tojik mindenféle külső hatásra, a saját feje után megy, amikor írja a könyveket.
  • [NST]Cifu
    Miért tenne ilyet? Mert annyira érdeke, hogy összefésülje a kettőt? Ugyan már, többször is mondta, hogy a könyv és a film két külön média, mindkettőnek megvannak a maga korlátai és erényei. A könyv sokkal szabadosabb lehet, például egy szereplő gondolatairól tudhatunk meg valamit, és lehet gigászi jeleneteket összehozni. Ezzel szemben viszont nagyon sokat bíz az olvasó képzelőerejére.
  • MeoH #4206
    Nem hiszem, hogy Martint ezt nagyon befolyasolna. Inkabb , az a jo, hogy odafigyel a sorozatra, es gondolom van is beleszolasa a sztoriba.
  • Belkar
    Engem különösebben nem érdekel hogy hogyan erőszakolják meg a sorozat történetét és szereplőit. Azt viszont nagyon nem szeretném hogy ez kihatással legyen GRRM-re.

Úgy értem hogy például a 6. könyvbe tervezett egy hatalmas csatát de most hogy van sorozat inkább csak egy kisebb csetepaté lesz 100-200 emberrel hogy a sorozatban is meg lehessen csinálni kis költségekkel.
  • Steve Downie
  • Bladzs
    Rossz oldalról közelítitek meg, ezekkel a szereplő összevonásokkal akarják érthetőbbé tenni. Loras is két személy egyben, mert ugye Sansát se, és Cerseit se vele, hanem a tényleges Égikert örökössel akarták összehozni. Így nem kell még valakit bemutatni, és a drága időt pazarolni rá. ÉS szerintem ezért jó, hogy Martin ott van a sorozat mellett, mert ő azért tudja sugallni, hogy ezeknek az összevonásoknak, később nem lesz logikai zsákutca a vége.
  • stargatelost
    Az a baj, hogy az eltérésekkel spoilereket generálnak.

Könyv spoiler: (bocsi mindenkitől, de máshogy nem tudom elmagyarázni)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gendry megy Mellisandrével? Oké, akkor a könyvben később már nem nagyon lesz szerepe (pedig milyen jó fejezet volt, amikor Briennében volt), Edricnek se, ha így le lehet cserélni. Foltosképű? Azt hittem valami wtf lesz vele, de így, hogy benne sincs... Osha miért van még velük? Úgy látszik lényegtelen, hogy a könyvben Skagoson vannak jelenleg (vélhetően). Erős Belwas pont nem hiányzik. :D

Ja és négyen mászták meg a Falat? Hárman fognak támadni? :D
  • [NST]Cifu
    Mégis miben, mert nincs Erős Belwas? Mert olyan párbeszédek kerülnek bele, amelyek nem voltak a könyvekben, vagy olyan fordulatok, amik nem voltak?

Figyelembe véve, hogy mennyi minden történik a könyvben, még 2x10x60 (20 óra) is kevés lesz a történet ezen részéhez, hiszen sok, később kritikus szereplő még be se mutatkozott.
  • stargatelost
    Na megkerestem a junkie hírt erről:

"Hosszabb lesz a megszokottnál a Game of Thrones 3. évad, de ez sajnos nem a részek számában, hanem az epizódok hosszában lesz csak tetten érhető. Az HBO 50-60 percet ad egy részre és most 52-53 helyett 56-57 perc anyagot fognak belezsúfolni egy epizódba. Az évadzáró esetében pedig lehet, hogy engedélyt kapnak a 60 perc átlépésére is a készítők."

Oké, ez sem egy óra, de 57 se sokszor volt...
  • stargatelost
    Nem, arról volt szó, hogy nettó egy óra játékidő lesz.
  • G_ArchAngel #4198
    6 perc az reklam gondolom, az egesz orabol 3 elotte, 3 utana
  • MeoH #4197
    Ez igaz. Semmivel nem hosszabbak a reszek most, mint az elozo szezon. Pedig, jol hangzott a dolog.
  • stargatelost
    Amúgy nem úgy volt, hogy a készítők megegyeztek az HBO-val, hogy egy órás részek legyenek? Ha jól emlékszem, eddig egy rész volt csak ilyen hosszú, a többi mind 54 perc körül végződött. Ez ugye azért baj, mert ha tényleg egy óra lenne mind a 10 rész, akkor időben kijönne egy komplett epizód az öt-hat percekből az eddigiekhez képest. Szóval hogy is van ez? A previouslyt, introt, outrot nem is számolva, ezekkel együtt kb. 51 percre saccolnám a részeket. Pedig annyi mindent el lehetne mesélni...
  • Narxis
    Ennek nagyon szép vége lett, Dany után övék a legérdekesebb történetszál, legalábbis számomra. A 2 manipulátor párbeszéde is jó volt. Azon vettem észre magam, hogy nagyon gyorsan eltelt ez a rész. A 48. perc környékén azt hittem még a közepén járunk a sztorinak aztán BUMM megláttam a számlálót a lejátszón, fura volt. :D