19500
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Belkar
    A white walkerek azok a fehér lények akik nem emberek hanem egy másik faj. Az élőhalottak meg a wight-ok amiket a white walkerek csinálnak halottakból. A wightokat meg lehet ölni tűzzel is a white walkerekre viszont csak a valyriai acél meg az obszidián (sárkányüveg) hat. Sam tőrje obszidiánból volt mivel abból találtak egy csomót a 2. évad végén az elsők öklénél Valyriai acél jóval ritkább.
  • Rockynhooo
    Van egy alap dolog amit nem igazán értek. De lehet jól tudom, de inkább megkérdezem, még ha alap is nagyon.

8. rész spoiler!!!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szóval. Vannak ezek a zombik vagy mi fenék? Amiket az angolban White walkereknek hívnak. Ezek azok amik vonulnak már a második évad vége óta. Illetve most Sam is egy ilyenbe vágta bele a tőrt. Akkor vannak azok a lények, amik emberek voltak egyszer, meghaltak és aztán ha nem égették el a testüket white walker lett belőlük?!
    Ezek két külön fajnak számítanak vagy egy és ugyanaz?

Ha jól tudom csak a tűz által lehet őket megölni. Illetve valyriai acéllal. Ha Samnek sikerült a 8. részben lenyomni egyet, akkor neki a tőrje gyanítom pont olyanból készült...
  • Andr0
    na... ő az én kedvencem :D
  • Kata
    Ha már a szereplők civilben... :)

• Neoncsoves
    de tré...
  • Narxis
    2 hét? Hogy rohadjanak meg!!!
  • Hoz_Hun
    2 héééét?!? Áááááá!
  • bega82
    Gyönyörű! Nekem nagyon tetszik ez a nő, különösen a mostani rész után... De neeeem, viccet félretéve, így arcra is nagyon bejön. Az a huncut, sejtelmes mosoly... és tök jó a karakterhez is szerintem!
  • Malakai
    Könyvsoiler!
    Gondolom a családi ünnepes hétvégén nem akarják leadni a Vörös Nászt.
  • Malakai
    A héten nem lesz rész (háborús emléknap okán ünnepi műsorrend).
  • Neoncsoves
    ?
  • BlackWolf
    2hetet kell most várni?????Neeeeee
  • toysoldier
    következő részben lesz elvileg
  • Béka Benő
    Mert annyi esze van a daganatnak, mint egy döglött hintalónak !
    Amúgy hogy élhette túl a zombitámadást az évad elején ? (Amit persze mi,nézők nem láthattunk, mert a garasoskodó HBO b*szott leforgatni. ) Sziklának álcázta magát ?

Sansa is egy agyhalott szereplő, magától az se csinál semmit. Pedig a Kutyával/Vérebbel is meglóghatott volna...
  • MaRee
    Nagyon remélem, hogy nem kell a következő évadig várni az ütős részekért, amiknek most kéne történniük.
  • Steve Downie
    Ütni fog!!
  • Daffit
    A következő két rész meg...
  • Andr0
    szerencsére ezzel a résszel most újra hozta a szintet a sorozat az előző 2 rész számomra szenvedés volt...
  • Count Adyn
    xD
  • Blacksheep333
    Davos el is kapta!
  • Darthmushroom
    papnőőőő :D
  • szucsy89
    na ki találja ki ki ő?

• ProGabe #4419

Magyarázat / érdektelen könyv spoiler:
    ez az egész teljesen máshogy történt a könyvben. Sam a többiek szeme láttára öl meg egy "zombit" (most megtudtuk, hogy az Otherek ellen is hat), így lesz belőle Sam the Slayer.

Később, amikor újra rátámadnak, vagyis a részben látott kunyhónál, széttöri a pengét a leszúrandó páncélján. Aztán jön a csaj egy fáklyával...
  • Zomil
    Sam amugy komolyan otthagyta a tört miután látta mire képes?...
  • Zenszkij
    én nem sajnálom, ő árulta el az apját...
  • Andr0
    BTW én sajnálom Sansat. Olyan kis aranyos lány...
  • Béka Benő
    Itt a 3. évad 9. részének promo-ja :

TV premier: 2013. június 2.-án !

Így 2 hétig nem trónolok...
  • Sir Quno Jedi
    Nem is bírom mikor keménykedik. Ellenszenvessé teszi. Érthető a sztori miatt, hogy ezt kell tennie és erősnek kell látszania, de egy szép kislánynak ez akkor sem áll jól, semmilyen körülmények között sem.
  • szucsy89
    márpedig ezentúl gondolom nem a kislányos énje lesz előtérben, sokkal inkább a komolyabb...
  • Sir Quno Jedi
    Egy meglehetősen alacsony, ámde átlagosnál azért jobb testű lány, szép szemekkel és arccal. Jól tud "ártatlan" pofikát vágni. Mikor komolykodik, az nem áll jól neki, főleg mert öregíti és elveszíti a kislányos báját. Szerintem bármelyik férfi hálát adhat a jóistennek, ha ilyen nője akad, már persze ha a természete is elviselhető (ami nem derül ki szerepekből).
  • szucsy89
    többet kéne mondjuk lovagolnia

• Narxis
    Jah, a barna haj jobban áll neki.
  • szucsy89
    alakja tényleg nem csúcs, de arcra ilyen instant love típus... barna hajjal meg méginkább
  • MaRee
    Nem a mai szépségideál az tény, de én azért nagyon meg
  • Narxis
    Sztem jóféle.
  • QuippeR
    nem ronda persze, de szerintem egyáltalán nincs jó alakja.
  • Zenszkij
    csak én nem vagyok annyira elcsattanva ettől a nőtől?
  • szucsy89
    lol baz, én alig vettem észre :D
  • G_ArchAngel #4403
    Meg mindig log a feneke :((
  • MaRee
    De mi az a fej a sarokban