19500

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
S03E08 Spoiler: Daenerys pancsizós jelenete 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
-
aztakurva, mostmár nem fogok tudni komolyan ránézni :DSA:ADSASDA..sd?ds.a -
MaRee #4398 Tudom, azért mondtam :D -
Magneto és Gandalf uaz a színész :) (Ian McKellen) -
Micsu #4396 vicc volt nyugi, inkább röhögtél volna egyet :D -
MaRee #4395 Gandalf papáról nem is beszélve. :) Meg Barney Stinsonról :D :D -
Viszont a Starznál tuti csőbuzik írnak és irányítanak, mert lazán bevitték a buzivonalra a jelenlegi kedvenc sorozatom főszereplőjét is, bár semmi szükség nem volt rá ... -
Én sosem keverem a színészt a karakterrel. Lásd. Magneto is a kedvencem, pedig amúgy langymeleg a tata, mint a tavaszi szél. Ellenben Magneto godlike ultramárvány hetero. Evvan. -
Micsu #4392 Sqjt megtalálták otthon egy kötélen :D -
MaRee #4391 Szerencsére ez eddig nekem is kimaradt 
-
Ahah. Pótold! :D -
Pedig kimaradt. :D -
Ne mondjátok már, hogy a Tywin Indahouse eddig kimaradt? :D -
Na neeeeeeee -
sata75 #4386 OMG! leromboltál egy ikont:) -
Belkar #4385 Azért Tywin-nak is ki kell ereszteni néha a gőzt 
-
Neoncsoves #4384 Unatkoztam picit!
-
Stannist számomra a legzseniálisabban az jellemzi, ahogy Davossal szemben eljár, amikor ez utóbbi megmenti őt ha jól rémlik, Storm's End ostrománál azzal, hogy hagymát és miegyebet csempész a várba hajóval.
Stannis ezért Davost lovaggá üti - ugyanakkor, mivel csempészett, levágja pár ujját. Egyszerűen gyönyörű. :D -
Pont ez a karakterének "csodája", hogy kétszer is a király keze volt, egy lépésre az uralkodástól, de sose ragadta magához a hatalmat. Először a Targaryen házba akarta beházasítani a lányát, majd végül a Baratheon házba sikerült. Szerintem a legnagyobb fájdalma az, hogy nincs "használható" örököse, Jamie a fehér köppönyege miatt sose lehet Casterly Rock uralkodója, Cersei nő, Tyrion pedig egy kis nyomoronc, nem lehet soha egy büszke Lannister.
Az őt játszó színész pedig zseniális, nem csoda, hogy igyekeznek több jelenetet adni neki, mint amennyit a könyvben szerepelt.
Másfelől egy apróságot azért megjegyeznék, Tywin-tól származik (regényből) egy idézet:
"Stannis Baratheonról beszélünk. Az ember, aki végsőkig harcol, majd még egy keveset." (This is Stannis Baratheon. The man will fight to the bitter end and then some)
Valahol azt bánom, hogy Stannis-ra nem találtak egy olyan színészt, mint Tywin-re, mert Stannis se lehet kisebb csóka, mint Tywin. Csak egy fokkal kevésbé zseniális. -
-
-
Azért Ned Stark nem puszta jófejségből nevelte Theont, mert otthon nem jutott volna kenyér a kis Greyjoy-nak... -
gugli: "game of thrones d&d alignment", kidob többféle verziót is rá -
Érdekes egyébként, hogy egy középkori(as) világot mai értékrend szerint próbálunk megítélni. :) -
Hol van ez a DnD-s kép? -
Belkar #4375 Azt nem vitatom hogy amit Tywin csinál az hatásos. Elvégre amikor hatalomra került a Lannister ház a pusztulás szélén állt...
De akkor sincs mentség a tetteire és én nem szívesen lennék alattvaló egy olyan királyságban ahol ő a király. -
Nem mellesleg ez az ősi szokás mifelénk a valóságban is, hogy még a a karonülőket is kiírtották, azon 1xű okból, hogy vér útján megy az öröklés és a karonülőt az ellenségeid ellened fegyverként használhatják fel később (ez a történelemben nem is 1x előfordult), mivel jogos örökös blablabla. EGyszerű tényszerű dolog. Látod Ned még az ellenségei gyermekeit is felnevelte és mi lett belőle... Nemes tett, de nem érettek meg a viszonyok még erre. -
végül is, ha megszabadulsz időben a potenciális bosszúállóktól / trónkövetelőktől, akkor nem felesleges kegyetlenkedés, csak realista, szükségszerűen kegyetlen biztosítása a jövőnek.. Tywin nem egy jó jellemű karakter, rideg és céltudatos, (ahogy Stannis is a könyvben) de minden tettének megvan a maga oka.. nem hiába tették a dnd-s poénképen a törvényes gonosz alá.. Joffrey viszont élvezi a kegyetlenkedést és a hatalmat.. bár a lentebb említett személy mellett inkább csak semleges gonosz, nem annyira chaotic evil...
(amúgy azért nem említem néven, mert emlékeim szerint a sorozatból még nem derült ki, hogy ki ő, bár itt a topikba is voltak elszólások róla, meg hát IMDB-n meg lehet nézni, hogy kit játszik, minden esetre azért nem akarok vele spoilerkedni) -
Senki nem mondta, hogy Tywin jó ember. Ez gondolom nyilvánvaló. -
Belkar #4371 Attól függ mit értünk felesleges alatt...
Az hogy ha fellázad egy főurad és miután legyőzöd kiirtod a háza népét (védtelen nőket, gyerekeket) aztán lerombolod a várát és besózod a földjét az felesleges? Vagy az hogy fellázadsz hűbérurad(!) ellen és ugyanúgy kiirtod a családját (karon ülő csecsemőket) az felesleges?
És Neddel meg Robbal ne hasonlítsuk már össze mert bennük legalább van annyi hogy saját kezűleg végzik el a piszkos munkát és nem mindenféle szörnyetegeket küldenek maguk helyett. -
??? Főnemes és megvédi/győzelemre vezeti a családját. Ehhez hozzátartozik az is, hogy nem lehetnek erkölcsi skrupulusai, különben felfalják a disznók...
Látod Ned és Rob is le kellett fejezze a hűbéreseit saját kezűleg, ha úgy adódott! Ez nem óvódások műsora.
Azonban FELESLEGESEN Tywin sem kegyetlenkedik, me nem szadista állat, mint az unokája. -
Belkar #4369 Azt elfelejtetted említeni hogy egy kegyetlen gyerekgyilkos és lelkiismeretlen mészáros :) -
Ugye a régi xmen mozikat is az öregek vitték el a hátukon, mer Xavier és Magneto odabaxott. Itt is az idősebbek jobban játszanak (nyilván). -
bega82 #4367 Szerintem is nagyon jó az a színész... is! Rengeteg kiváló alakítás van különben, tök jól válogattak! -
Az egész sorozat egy spoiler, mer a tél gyünik! -
Látom a 4341-es hozzászólás eltűnt. Elég nagy spoiler volt benne elrejtve :D -
és igen, tudom ki ő, tudom miket fog még művelni, olvastam a könyveket (: -
ott azért több generációra visszamenőleg családban mentek a dolgok..
amúgy sztem Joffrey nem olyan őrült, mint Targaryen, csak simán kegyetlen és ostoba
ezért is durva a Theon-t szadizó csávó, a pöcsfejnél kegyetlenebb, és még csak nem is ostoba.. -
Nekem Tywin a kedvencem, attól mindenki fosik, még a halálos ellenségei is szőrmentén kezelik és inkább visszaszolgáltatják pölö a fiát, mintsem megkockáztassák a haragját. Szóval ő már nem szarral gurigázik és neki nem kell bizonyítania senkinek. Mindemellett elég visszafogott többnyire és tényleg szinte csakis a "munkájának" él. Kb. ilyen egy igazi uralkodó, aki habozás, kegyelem és kétségek nékül hozza meg a "nehéz" döntéseket, a megingás legkisebb jele sem látható rajta és MINDIG csípőből tudja mit kell tennie, nem megy tanácsért a szomszédba, nem rinyál, nem keres nálánál okosabbakat. Jó ez a színész is hozzá.