Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

89
Na felkerültünk a Top10-es listára :D

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

Shiwo
jó, mondjuk egy komplett királyi pereputty eleve lassabban halad, mint egy pár fõs csapat, akik nem is erõltetett menetben haladnak, mint egy sereg, hanem gondolom szép kényelmesen... a király tuti meg-megállt vadászni, qrvázni, stb... a hírvivõk meg eleve gyorsabb, váltott lovakon közlekednek

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Laza
Ezek valamelyik csillagkapun át jöttek :)

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Shiwo
most errõl az jutott eszembe, hogy lehet a fremenek a mások leszármazottai ? <#idiota>

Frosty01
nem , mondták is hogy a királyi pereputty x hónapot utazott deresbe csak hogy sajtospalacsintát egyen a hapsinál (meg elhívja segítõnek)

practitioner of the forbidden arts of death

Shiwo
azt mondjuk elképzelhetõnek tartom, hogy a sorozatban eleve kisebbre vették a távolságokat... pl deresbõl királyvárba eljutni mondjuk 2 hét, s nem több, mint egy hónap

meg mondjuk az sem lenne feltétlen jó, ha 2 percenként kiírják, hogy 2 nappal késõbb, 3 héttel késõbb, 1 hónappal késõbb, stb.

az ember dõljön hátra, élvezze a látványt meg a történetet, és ne akadjon fenn ilyen dolgokon :)

Frosty01
fú ez nagyon jó :D

Lehet attól féltek, mindenki azt hiszi innen onnan lopták az ötletet. Pedig 15 éve megírta az író a történetet.

1. könyv bevezetõ; "Mások" leírása:
Magas volt, szikár, kemény, mint a régi csont, húsa pedig sápadt, mint a tej. A páncélja mintha változtatta volna a színét, ahogy mozgott. Az egyik pillanatban még fehér volt, mint a frissen esett hó, a másikban pedig már fekete, mint az árnyék, s mindenhol a fák mély szürkészöldje pettyezte. A mintázatok úgy cikáztak minden egyes lépésnél, mint holdfény a vízen.
----
Emberi fémet nem használtak annak a kardnak a kovácsai. Életre kelt rajta a holdfény, áttetszõ volt, olyan vékony kristályszilánknak látszott, hogy az éle felõl nézve szinte eltûnt. A fegyver halovány kéken derengett az élein játszó szellemfénnyel, és Will érezte, hogy minden pengénél élesebb.
----
Will látta a szemeit. Kékek voltak, kékebbek és mélyebbek, mint bármilyen emberi szem, olyan kék, hogy szinte égettek, akár a jég.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Laza
Na, Aryáról meg semmit nem mutattak, pedig ennyi idõ alatt akár éhen is hallhatott :)

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Shiwo
igazából csak számadat, amirõl tán a 3. részben van szó, azért tettem spoilerbe, de nem olyan eget rengetõ, de biztos ami biztos spoilereztem, nehogy harapjanak érte...elõbb-utóbb a sorozatból is kiderül, hogy hányan szolgálnak a falon... de még az is lehet, hogy ettõl a számtól majd eltérnek a sorozatban

Shiwo
a "gyorspostát" a hollók jelentik, azok tán 1-2 hét alatt megteszik azt a távolságot, amit az ember 1 hónap alatt

89
nemigazán nevezhetõ spoilernek :D

Laza
Akkor az csak 'kaja' az 'ébredõknek' :)

89
igen, ez az utsó rész most hosszú intervallumot mutatott be...vagy sugármeghajtásúak a hollók és a csapatok már nagyon készültek vmi csetepatéra :D

Laza
Ezt nem olvasom el, csak ha megerõsíted, hogy a könyv olyan részén hangzik el, ahol a film már tart :)

89
A harmadik részben amikor beszélget a parancsnok meg az öreg az ördögfiókával akkor az öreg mondja, hogy jólenne ha küldenének valamit, mert már az ezret sem érik el. Úgyhogy x=<1000 :D

Laza
Na igen, nekem az idõ múlása az ami nem jön át a filmben ... lehet kellene bele narrátor, aki bemondja, hogy 'egy hónappal késõbb'.
Pl mint mikor megíratják a levelet a csajjal, a következõ jelenetben meg már a címzett olvassa :) vagy a varjak odaérnek max egy nap alatt? :)
De akkor is sok idõ kell elteljen, mert a háttérben már csapatmozgások és csaták folynak.

Shiwo
könyvspoiler

ha jól rémlik, akkor olyan 4-500 fõ, 3 helyõrségre elosztva

Laza
Egyébként a falnál mennyien vannak összesen? Mert amit a filmben mutogatnak az igen csekély. Összesen egyszerre látni max 30-40 embert.

89
jaja :) énis minimum kétszer megnézek egy-egy részt, sokkal többet vesz észre az ember
én annál a résznél a hangokból is rájöttem, hogy kik azok :D csak kicsit furcsálltam, hogy Varys milyen hamar leért, miközben az elõzõ jelenetben is szerepelt :D

Laza
Ilyet eddig nem láttunk a filmben, az tuti.

89
én csak a bevezetõt olvastam el a könyvbõl eddig, hogy lássam milyen a könyv és fényes, áttetszõ páncélzatra és kardra emlékszem + kék szemek

lehet ezt a páncélzatot nehezebb lett volna megvalósítani a filmben és egyszerûsítettek, úgy már túl predatoros lett volna :D
mellesleg így sztem sokkal félelmetesebb és hatásosabb

Laza
Mondjuk ezért szeretem utólag nézni, mert akkor sok jelenetet ki lehet kockázni, meg újranézni :)
Pl mikor a várbörtönben kergette a csajszi a macskát, és a homályból hallgatózva egy pillanatra a fényben felbukkant a beszélgetõk arca, azt lelassítottam, hátha valaki ismerõst látok :)

Laza
Felesleges erõlködni, ha felfognád hogy mirõl van szó, inkább csendben maradnál. Jobban kijöttél volna az egészbõl, ha csak annyit mondasz: Bocsi, majd legközelebb figyelek!
Nagyon nehézen kimondható szavak .....

Rögtön a bevezetõben, egyértelmûen leírják õket. A filmben vagy eltértek tõle, vagy nem is láttuk még õket. A könyvben valahogy így néznek ki az "mások".
Others (White Walkers)

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

89
amikor lenyisszantotta az idõsebbik fejét, akkor látszódott az arca

Laza
Ez tuti az elsõ részbõl van? Nem is emlékszem rá hogy ilyen alakot mutattak volna.

De a másoknak, nem ilyen a... páncéljuk és a fegyverük.
Bár szó se róla, ez a kép elég meggyõzõ.

89
szerintem az elsõ részben aki elintézte a két felderítõt az az volt
gúgli találat:

Nem könyves spoiler:
Amúgy csak én gondolom úgy, hogy még nem is láttunk egyáltalán "másokat" a filmben? Az elsõ részben azok is "csak" zombik voltak szerintem. Azoknak a vadembereknek a reanimált holtestei gyílkoltak.

Csak PC-re? Idén kiadják? Gyorsan össze röffentették. Jó már nem lehet. :/

89
Szerintem jobban hangzik az, hogy mások, mint hogy járkálók (ez így kicsit nevetséges magyarul :D)

Amúgy nem tudom miért "másoknak" hívják õket, miért nem "járkálóknak". tudom a könyvben is "mások", de már ott is miért így fordították le. Bár asszem nem is járkálnak, hanem suhannak vagy mi. Meg tudom hívják õket "Others"-nek is, de a filmben is Walkers-ek (White Walkers). De mindig az jut eszembe, hogy a fal védi õket a buziktól (mások-tól). :)
Nem tudom olyan gáz. :)

89

Hát ez megint remek rész volt.
Különösen Barristan rangtól való megfosztása tetszett, nagyon hatásos volt. Az Aryás lovászfiús rész tényleg el lett bohóckodva, de gondolom nem akarták idejekorán beszennyezni a kezét. Meg lehetett volna egy kicsit izgalmasabbra is csinálni ahogy menekül, bujkál de nem volt rá sajnos elég idõ.

89
#821-re

89
hát ha a tûz az ellenszer, akkor Daenerysnek majd talán lehet szerepe a gyújtogatásban :D

Nem könyv spoiler, sima 8. rész spoiler

Ahogy a dagadt is elmondja azok a zombik, nem a mások. A halottakat ha megérintik akkor viszatérnek zombiként. Erõsebbek és nem halnak meg a sima fegyverektõl (és kék a szemük). A végtagjaik levágva is mozognak. Megállítani csak akkor lehet ha széttadrabolják õket illetve tûzzel. A tûzre nagyon fogékonyak, szinte egybõl kigyulladnak.
A mások az más kategória. Máshogy kell õket elpusztítani... de ez már könyves spoiler lenne.

QuippeR
nagyon ellenszenves, hogy még neked áll feljebb. a könyvrõl írj a másik topikban. ha kell beszélgetõpartner, átmegyek.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

én szinkronosan kezdtem az elsõ hárommal, aztán ugye áttértem a feliratra a maradék részeknél és nekem nem volt különösebben problémám vele, egyedül a gesztesi király idegesített, a többi nagyon korrekt
Palinko
az eslõ 4 rész meg van szinkronosan sztem egész jó, bár jobb az eredeti
89
ahogy a magyar kereskedelmi csatornákat ismerem csak szinkronizáltan adnák le...láttam egy részt úgy az HBO-n és valami elképesztõen silány az eredetihez képest, szó szerint csak felhúztam magam rajta :)

Palinko
hmm valamelyik magyar tv csatorna nem akarja megvenni? :D
Ja, közvetlenül utána lesd meg mit írtak és olvasd el mi van a spoiler rész elõtt.

Mit gondoltál mi lesz ott ha kijelölöd? Süti?
(De már mondtam, ha ennyire bassza a csõrötök nyugodtan szedjétek ki- aki tudja.)

mascarun
Akkor ez végülis a nemrég a mozikban játszott "Náci zombik" elõzménye. Nem? <#taps><#taps><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

The Game Of Thrones rose to a series high 2.7 million viewers for its initial airing on Sunday night, and a 1.2 adults 18-49 rating.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Laza
Elvileg ebben a topicban minden spoilert elolvashatna az aki az aktuális részt látta ..... eddig is ez volt a probléma, hogy aki naprakész a SOROZATBÓL, annak is csukott szemmel kell idejönnie, nehogy olyat lásson aminek (még) semmi köze a SOROZATHOZ.

Csacsi
Aham...szóval rossz tpoikban vagyok

Game of Thornes (TV).

Nekem úgy tûnik olyan információt osztott meg...ami a TV-ben még soha sem volt.

És ráadásul senki sem kérdezte. Valamint nem jelölte meg, hogy könyv Spoiler.

Direkt nem jöttem erre, addig míg nem láttam az aktuális részt...és erre a második olvasatlan üzenetben ezt kell olvasnom.

Miért is kellett volna gondolnom, hogy olyat ír le....amirõl még közel sem volt szó az eddig leadott részekben?

De rendben...én vagyok a hibás.

\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Frosty01
a spoiler tag azért van hogy figyelmeztessen, csak magadnak köszönheted hogy elolvastad. gz!

Csacsi
Faszért kellett ez. Legalább írtad volna oda hogy könyv SPoiler....de nem.....csak úgy simán.

És még értelme sem sok volt....mert semmi köze nem volt az aktuális részhez.

Tönkre tettél minden élményt. Remélem jól alszol.

\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.