19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Láma!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Csak a sorozatban volt ez nagyon hangsúlyos szál, a könyvben nem szerepelt ennyit:)
  • stargatelost
    Ez nem holliwoody mézes-mázas sztori, Martin pontosan tudja, mit csinál. Ilyen az élet, építgeted a sajátodat, aztán váratlanul arcon basz :D
  • stargatelost
    Inkább úgy, hogy harmadik évad - harmadik könyv (most vagyunk kb. a felénél), negyedik évad - harmadik könyv, és talán egy kicsi a negyedikből.
  • Lantee
    Azt a betyár k*rva ég!
    Sokkolt, keményen sokkolt!
    Kicsit mondjuk olcsó húzás volt a sztori szempontjából, mert így simán lezárt egy komplett - eddig nagyon hangsúlyos - szálat.
    Szerintem az egész MINDENKI MEGHAL HIRTELEN csak azért van, mert képtelen rendesen elvarrni a szálakat, vagy csak szimplán lusta hozzá. Itt is, lehetett volna egy baráti esküvő, csapatépítés, utána nagy haddelhad..ehelyett pikk-pakk kinyírta egy eddig egyszer látott valaki az eddig legtöbbet látott főszereplőt és kompániáját. Pont.

Jó rész volt, de egyben el is kezdtem kételkedni Martin bátyó írói tehetségén.
  • mikromanus
    Anynira iszonyat mód képben vagy, hogy az már megdöbbentő. Túl intelligencs vagy te az olvasáshoz. Ne is erőltesd! Csak összezavarna az a sok szó és még reklámok sincsenek a fejezetek közt.

Kb így volt:
    Első könyv - első évad
    Második könyv - második évad
    Harmadik könyv - harmadik évad + a negyedikben is elvileg lesz valamennyi, bár a fene se tudja mit hagytak ki. A könyv eseményeinek nagyja lemegy a harmadikban.
    Akkor mia gondod? A látvány és csatáról: ez egy sorozat. A sorozat egyrészt többnyire nagyobb idő (hosszabb) mint egy film és jóval alacsonyabb a költségvetése. A könyv kis részét teszik csak ki a harcok. Ugyan picit zavaró, hogy eléggé hanyagolták ezt a részt, de annyira nem vészes.
    Ha nem tetszik, akkor kaszáld a sorozatot! Komolyan ennyi rész kellett hogy erre rájöjj? Menj Spartacust nézni! Abban van CGI meg gondolom sok-sok ződ hátteres felvétel. Meg harc, kiömlő belek, leszaggatott testrészek. Az is jó, de nem ugyanaz a kategória. Melyik az a sorozat, ami neked bejön amúgy? Csak mert lehet beszélgetést akarsz kezdeményezni (bár a párszavas hozzászólásaid nem erre utalnak), de mégis inkább csak kis kezdő fórumtroll szintnek tűnsz. Nem kell offolni. Jöhet PÜ-ben is. Kiváncsi vagyok, hogy mi van kobakon belül...
  • Láma!
    az a baj, hogy a filmben szereplő karaktereknél több van aki valami oknál fogva fontos a történetben, és csak még több lesz.

egyszerűen ez az évadonkénti 10 rész is édeskevés ahhoz hogy a könyvekben leírtak felét visszaadja. kivesznek onnan olyan, a történet szempontjából meghatározó jelenetet, amiből a néző még nagyjából képben marad, mégis megy előre a cselekmény, de teszem azt ha megkérdezem tőled vagy bárkitől, hogy hányan vannak a királyi testőrségben, vagy ki próbálta a feketevízi csatában megölni Tyriont, kevés jó választ kapnék:)
    aki olvasta a könyvet, azok közül alig akadna helytelen. ezért kell elolvasni, hogy összeálljon a kép, mert rendkívül sok darabkából tevődik össze, és akkor egyáltalán nem tűnik majd lassúnak.
  • Láma!
    a 3. könyv minden csak nem lassú:D
  • Belkar
    Hát azért a 3. könyvre azt mondani hogy lassú...
  • Fehercsoki
    De akkor miért van az hogy egy lassú könyvből 2 évadot csinálnak?
  • Count Adyn
    Nem az a baj, hanem hogy könyv is ilyen lassu:D
  • hapi
    Őszintén szólva nekem nagyon lassú ez a sorozat. Éveket és heteket várni arra hogy mi is történjen:
    Egyik szálon: mennek és menekülnek egész évadon át nem sok minden történik velük.
    2. szál: mennek a táborig majd a fal felé majd tovább és csak mennek
    3. szál: mennek királyvár felé és mendegélnek, velük történik legalább ez az, egy egész évadra nézve nem sok.
    4. szál: itt esküvők vannak mindenki elvesz mindenkit aztán mégse, végül máshoz megy
    5. szál. első évad óta menekülnek míg a 3. évadban elfogják a kiscsajt és majdnem visszaviszik (na itt sztem abba hagytam volna)
    6. szál. előző évad óta mennek ők sztem soha nem érnek oda
    7. szál. kínoznak valakit mindenféle módon
    8. szál valaki sereget gyűjt első évad óta könyörgöm
    Nem is folytatom de sztem a lényeget vágjátok "winter is coming" de ha az öreg meghal sosem jön el...
  • Belkar
    Meghal Dumbledore.
  • Láma!
    Nem tudni mi lesz benne, csak azt hogy mi lehetne. Az írókon múlik, hogy a 3. könyvet hogy szedték ketté, ami ugye a 3. és 4. évad lesz.
  • TDC Geronimo
    Hát ez mi volt aztakurvaeget...
  • Fehercsoki
    Valaki spoilerbe vagy pü-ben leírná nekem hogy mi lesz a következő részben?
  • Fehercsoki
    Jó de ha egy évadon át készülnek a csatára és 5 perc alatt 3 emberrel mutatják be a csatát azért az kicsit furcsa nem?
  • Neoncsoves
    Tény, de azért nincs nagy energia (és pénz) belefektetve, mert nem azon van a hangsúly! Ha csatákról szólna a sorozat, nyilván normális lenne. Itt a drámán, a történeten, a karakterfejlődésen van a hangsúly, és ehhez pont elég, hogy k*rva jó színészek játszanak benne és valós helyszíneken forgatnak. Egyébként nekem is szemet szúrnak az ilyen gagyi CGIk, de egy ilyen sorozatban eltűröm.
  • Belkar
    CGI-vel is az a baj hogy abból se tudnak normálisat csinálni ennél a sorozatnál egyes várak úgy néznek ki mintha valami űrlények építették volna őket.
  • Relevart
    Persze, igazad van. Ha pont ennyi a költségvetés, akkor ne vegyék el máshonnan csak azért, hogy nagy csaták legyenek :)
  • Neoncsoves
    Nekem pont ez tetszik ebben a sorozatban, hogy igazi tájakat formálnak át egy picit. Egyébként nekem egyből levágós ha CGI táj van és nekem gagyi hatása van az egésznek. Színészeknek sem mindegy, hogy tényleg kib*szott hidegben kell szinészkedniük, vagy fúj rájuk 2 ventillátor és egy zöld vászon előtt bohóckodniuk.
  • Neoncsoves
    Sokat lendítene, de sok meló ám. Kaszkadőrök, CGI is kell bele... Sok lóvé. Meg a sok színészt meg kell tanítani meghalni, illetve kardot forgatni, mert annak se örülnétek ha csak azt mutatnák, hogy mindenkit leszúrnak és levágnak :D
  • Fehercsoki
    Igazi tájak igen, de manapság már olcsó és jó CGIt lehet csinálni, szóval kár utazgatni.
  • Sir Quno Jedi
    furcsa is lenne olyan tömegjeleneteket várni, mint a trójában pölö...
  • Relevart
    Kicsit engem is zavar, hogy a csatákat, amikben sokan vennének részt, egyszerűen átugorják. Oké, hogy nem arról szól, de szerintem elég sokat lendítene a sorozaton. Bár így is bejön, de lehet, hogy azért mert nem nagyon van hasonló :)
  • MrAndree
    Sorozatos mértékkel nagy költségvetés, de még így se költenek rá annyit mint egy átlagos hollywoodi filmre...
  • Belkar
    Hát igen de nálam az verte ki a biztosítékot amit az első évadban csináltak amikor annyi volt a csata hogy tyrion kapott egyet a fejére és mire felébredt vége is volt

De egyébként nehogy azt higgye valaki hogy csata buzi vagyok amit a történettel meg a karakterekkel csinálnak sokkal rosszabb... és ezt még a pénzre se foghatják.
  • Count Adyn
    mwhaha:D
  • Tower Guard
    Gondolom persze ez így volt megírva, én nem olvastam, de ezt akkor is túlzásnak tartom amit csináltak. De ha még ezután valaki jön azzal, hogy ez még semmi, akkor nem tudom elképzelni mi lesz még itt :D
  • Neoncsoves
    egyébként rengeteg pénzt elvisz nekik az, hogy minden helyszín "valós". A falon túli részeket Grönlandon vagy hol forgatták le (nem kis munka olyan időben ennyi eszközt illetve embereket megmozgatni). A tájak igaziak, egyik sem CGI egyébként...
  • Láma!
    A szereplők néhánytól kivételével nem befutott színészek, azonban a pénzt elviszi a díszlet, és a helyszínek, ugyanis a 3 fő helyszínt (észak, keskeny tenger tulpart, királyvár és környéke) a világ több pontján veszik fel, Horvátországtól kezdve Izlandig.
  • Hoz_Hun
    Hát a King's Landing ostroma szerintem rém gagyira sikerült. Ha csak olyat tudnak összerakni, akkor inkább ne is mutassák a csatákat egyáltalán. Én elégedett vagyok a filmben lévő szájkaratézással is. Úgy is a szereplők meg a dráma miatt nézem, mert a színészek kivállóak.
  • Belkar
    Elvileg nagy költségvetésből dolgoznak de ezek szerint nem elég nagy mert helyenként elég gagyi...
  • Fehercsoki
    Egyébként ez valami kis költségvetésű sorozat? Mert King's Landing ostromát se nagyon mutatták be, Yunkai ostromot meg egy az egyben kihagyták...
  • Fehercsoki
    Hát erre most nem tudok mit mondani, de nem kell félni ezt beraktam a kedvencekbe, szóval innen nem fogok eltűnni.
  • Hoz_Hun
    Hú komám. Engem nem zavar, ha trolkodsz vagy mit tudom én, itt sem zavar, ha megvan a saját véleményed. Most ezen a kommenteden kaptam fel a fejem. Szóval azért nem írsz többet egy topicba, ahova eddig írogattál, mert kikerült a top 10-ből?!? ...és lusta vagy megkeresni?
    Ezt a hozzáállást... egy életművész lehetsz...
  • Fehercsoki
    Hát nem tudom, biztos én vagyok a hülye de nem tudom felidézni hogy mi volt az a sok fontos dolog. Első évad nagyon jó volt, sok minden történt benne(pedig ott aztán nem volt sok akció), lehet hogy csak ezért vártam túl sokat...
  • G_ArchAngel #4680
    "8 részen át csak beszélgetnek(a semmiről)"

Szerintem adjal legkozelebb hangot ra vagy egyszeruen figyelj oda es akkor nem a semmirol fognak beszelgetni. Ez nem akciosorozat, mint a Spartacus: Swords and Whores, hanem drama fantasy elemekkel.
  • Fehercsoki
    Apple topicba pedig csak azért nem írtam többet mert kikerült a top 10ből és külön nem volt kedvem megkeresni.
  • Fehercsoki
    Teljesen komolyan írtam amit írtam, ha tudod cáfold meg.
  • G_ArchAngel #4677
    Az Apple topikbol hamar elhuztal, miutan kiderult, hogy eleg gyenge szinten trollkodsz. Itt is ravilagitsunk vagy bezarod a bongeszodet magadtol es lemesz jatszani a tobbiekkel?