19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#4756 Van egy western. Az a címe, hogy The Great Silence. Talán az egyik legjobb western. Nekem az a legelső olyan filmemlékem, ahol várod, hogy a szokásos story alapján happy end a vége, aztán ... :D Bírom az ilyen történeteket. -
#4755 Ismerve Martint, még kijöhet ... :) -
#4754 Ne erről írnak azok, akik ezt a fejezetet egyből újraolvasták, mondván biztos félreértették. Hát ezt elég nehéz lett volna félreérteni :D
De ne aggódjatok, majd kijön Bobby a zuhany alól! -
#4753 Amikor elkezdték játszani a The Rain of Castamere-t akkor már tudtam, hogy megszívták de azért erre mégsem számítottam. Ez nagyon durva volt, basszus. :D -
#4752 :DDDD
na a te kommentedet már vártam :D
fél óráig én sem tértem magamhoz, de hát ez van :/ -
#4751 Ez mi a f.sz volt? Kb. mintha fejbevertek volna úgy érzem magam most. Mintha álmodnék. -
#4750 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyébként a sorozat nézése közben a végén azon gondolkodtam, hogy lehet Arya az apja halála után a testvére és az anyja halálát is nagytotálba nézi végig... szerencsére nem így történt. -
#4749 amúgy az öreg" végül vizelte a "lakoma" alatt a fát tovább? Szegény Arya, lehet egy halál listája a kis csajnak. -
#4748 De a 9. résznek vége let... -
#4747 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó nézni a reakciókat :D Youtube-ra raktak fel egy csomót -
#4746 Nem lett vége, még lesz egy rész ebből az évadból. -
#4745 Revolution vagy a Barry Lyndon. Na ezekben is csak vonulnak, és vonulnak. :) -
#4744 The Pacific -
#4743 Ez mi a retkes picsa volt????????????????
OMG, nem hiszem el hogy így lett vége
beszarok ezen a sorozaton mennyire jó :D
ha JRRM így folytatja a rajongók karóra fogják tűzni a fejét... -
#4742 lehet, de inkább Robbnak nem kellett volna elvennie Jeyne-t.
mindegy, Robb-ot sose bírtam -
#4741 Én meg a Targaryeneket utálom, a könyvek olvasásánál is alig vártam, hogy vége legyen a Daenerys vonalnak. Ő például nem jó, hanem szerencsétlen balf*sz, már bocsássatok meg. -
#4740 Pedig az ő hibája, talán ha Jamiet nem engedte volna szabadon akkor nem merték volna velük ezt megtenni... -
#4739 na ez jóféle volt :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!én egyedül Catelyn-t sajnáltam, Robb annyira nem érdekel, hogy meghalt :D -
#4738 rész kritikájából (rohadt nagy igazság):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Robb Stark hiába nyerte meg minden csatáját, elbukott, mert nem volt eléggé otthon a politika mocskában. Akárcsak az apja. Ez pedig remek fricska mindazoknak, akik egy látványos, harcokból és kardozásból álló sorozatot várnak a sok párbeszéd és machináció helyett. -
mikromanus #4737 A kolduskirály nem olyan régóta. A család meg család. Ezek az utolsó ismert tagjai, meg a szöszi. Egy-egy pozitív(nak tűnő) karaktert minden családban találhatsz. A többség azért nem épp ártatlan szerethető bárányka. -
#4736 A vérfertőzés és belterjesség megszokott volt a nemesi/királyi házakon belül, max. nem verték nagydobra. Ugye a sárkányos királyok is, hogy ne híguljon a vér, kissé begolyóztak, hála a belterjességnek. Evvan, ha vérségi jogon alapszik a hatalom. -
#4735 Miről beszélsz? Ők már rég halottak:O -
mikromanus #4734 Ja. Az őrült király a tűzmániájával, meg a kolduskirály az aranykoronájával? Hm. Valami rémlik. -
#4733 A jót úgy értem, hogy amit cselekedtek többségben az nem gonosz, aljas dolog volt. -
#4732 Kihagytad a Targaryeneket. -
mikromanus #4731 Nem egy mintapolgárok mai szemmel, de azért nem gonoszak. Csak alkalmazkodóak. Jó, monjuk apuci egy pszichopata megalomán alak, Cersei egy manipulatív killerbiccs, Jamie öntelt f@sz (bár az arculattervezés után egész jó lett), Tyrion meg egy gonosz kis törpe (a nép szerint). Joff meg egy ostoba szadista elkényeztetett kis p*cs.
De a nagykorúak legalább életképesek. A Jó Stark család meg tele van naív bolondokkal, Baratheon oldalon meg Robert ugyan jó harcos volt, de elég szar király. A Greyjoyok meg lényegében kalózok.
Melyik oldal a "jó"? -
#4730 Na ez volt az a rész, amikor a könyvet szó szerint neki vágtam a falnak, és egy hétig nem voltam hajlandó tovább olvasni...a Freyek és Boltonok k*rva anyját -
Belkar #4729 Minden karakterben van gonoszság és jóság is csak van amelyikben több van az egyikből mint a másikból de mindkettő megvan bennük. Martin direkt ügyelt rá hogy csak szürke karakterek legyenek (persze azért van 1-2 kivétel) ugyanúgy mint a való világban. -
#4728 Oké. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem a "jók" voltak ők. Téma lezárva :) -
#4727 A Lannisterek rosszak.(például mert vérfertőznek) -
Neoncsoves #4726 A Trónok Harca világában nincs jó és rossz... -
#4725 Unalmas a már a "jó győzedelmeskedik mindig" dolog. -
#4724 Egyszerűen nem értem, ebbe a sorozatban egyszer mindenkiek befellegzik, idővel, és utána mindig a rossz marad hatalmon.. -
#4723 Még most is pislogok. A vége hatalmas volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ahogy megszólalt a zene kirázott a hideg, tudtam, hogy itt bajok lesznek. Könyvet nem olvastam így nem tudtam előre. -
#4722 Az nem az igaz, csak utánna:) -
#4721 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a könyvben robb nem vitte magával a nőjét. ez elég zavaró volt, hogy megölték -
Belkar #4720 És az miért lenne jobb ha ezerszer lerágott klissé történet lenne aminek a végén mindenki csodás életet él a főszereplő meg elhajózna nyugatra?
Meg lehet hogy szerinted primitív de én nem sok olyan íróról hallottam volna aki ilyet be mert volna vállalni. Kvázi ez olyan mintha Aragorn meghalt volna a Helm Szurdokban. És a konfliktus egyáltalán nincs feloldva sőt csak ezután kezdődik igazából. -
Lantee #4719 Értem én, hogy nem mézes-mázas, de azért azt te is érzed (meg mindenki, aki kettőnél több könyvet elolvasott életében), hogy ez a lehető legegyszerűbb, legprimitívebb, és legolcsóbb módja a "konfliktus feloldásának".
"Józsi megy az úton hazafelé, kicsit részegen, dülöngélve. Ma van a negyedik házassági évfordulója, de nem vett semmit az asszonynak. Mindegy, úgyis csalja az a céda, minek rá pénzt pazarolni?! Sebaj, holnap kezdődik az űrhajós kiképzése, az egyike lesz azoknak, akik eljutnak a Marsra. Már nagyon várja. Még egy sarok, már látja a fényt az ablakban. Az asszony megint nincs egyedül. Puff! Egy kamion elüti Józsit, aki ott nyomba ki is lehelli a lelkét." -
mikromanus #4718 Azért a felén már túl vagyunk. Olyn 2, max 3 résznyi marad szerintem a negyedik évadra. Így lesz némi lendület a kezdésnél, mert a negyedik könyv picit vontatottan indul szerintem. Így meg még lesz némi írói asztalborogatás és tereprendezés mindkét évadra. -
hapi #4717 pont ez a baj ezzel a sorozattal, hogy szinte követhetetlen akit meg végre kb. felismersz az meghal, de legalább történt végre valami...
1 szállal kevesebb, de azért a többiek keményen mennek, gyalogolnak, és mennek tovább