19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• AnuluWork #4756
    Van egy western. Az a címe, hogy The Great Silence. Talán az egyik legjobb western. Nekem az a legelső olyan filmemlékem, ahol várod, hogy a szokásos story alapján happy end a vége, aztán ... :D Bírom az ilyen történeteket.
  • AnuluWork #4755
    Ismerve Martint, még kijöhet ... :)
  • ProGabe #4754
    Ne erről írnak azok, akik ezt a fejezetet egyből újraolvasták, mondván biztos félreértették. Hát ezt elég nehéz lett volna félreérteni :D

De ne aggódjatok, majd kijön Bobby a zuhany alól!
  • Narxis
    Amikor elkezdték játszani a The Rain of Castamere-t akkor már tudtam, hogy megszívták de azért erre mégsem számítottam. Ez nagyon durva volt, basszus. :D
  • szucsy89
    :DDDD

na a te kommentedet már vártam :D

fél óráig én sem tértem magamhoz, de hát ez van :/
  • Narxis
    Ez mi a f.sz volt? Kb. mintha fejbevertek volna úgy érzem magam most. Mintha álmodnék.
  • szucsy89
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egyébként a sorozat nézése közben a végén azon gondolkodtam, hogy lehet Arya az apja halála után a testvére és az anyja halálát is nagytotálba nézi végig... szerencsére nem így történt.
  • sajtburger
    amúgy az öreg" végül vizelte a "lakoma" alatt a fát tovább? Szegény Arya, lehet egy halál listája a kis csajnak.
  • szucsy89
    De a 9. résznek vége let...
  • Daffit
    Jó nézni a reakciókat :D Youtube-ra raktak fel egy csomót
  • Fehercsoki
    Nem lett vége, még lesz egy rész ebből az évadból.
  • AnuluWork #4745
    Revolution vagy a Barry Lyndon. Na ezekben is csak vonulnak, és vonulnak. :)
  • AnuluWork #4744
    The Pacific
  • szucsy89
    Ez mi a retkes picsa volt????????????????

OMG, nem hiszem el hogy így lett vége

beszarok ezen a sorozaton mennyire jó :D

ha JRRM így folytatja a rajongók karóra fogják tűzni a fejét...
  • toysoldier
    lehet, de inkább Robbnak nem kellett volna elvennie Jeyne-t.
    mindegy, Robb-ot sose bírtam
  • Daffit
    Én meg a Targaryeneket utálom, a könyvek olvasásánál is alig vártam, hogy vége legyen a Daenerys vonalnak. Ő például nem jó, hanem szerencsétlen balf*sz, már bocsássatok meg.
  • Fehercsoki
    Pedig az ő hibája, talán ha Jamiet nem engedte volna szabadon akkor nem merték volna velük ezt megtenni...
  • toysoldier
    na ez jóféle volt :D
    én egyedül Catelyn-t sajnáltam, Robb annyira nem érdekel, hogy meghalt :D
  • Darthmushroom
    rész kritikájából (rohadt nagy igazság):
    Robb Stark hiába nyerte meg minden csatáját, elbukott, mert nem volt eléggé otthon a politika mocskában. Akárcsak az apja. Ez pedig remek fricska mindazoknak, akik egy látványos, harcokból és kardozásból álló sorozatot várnak a sok párbeszéd és machináció helyett.
  • mikromanus
    A kolduskirály nem olyan régóta. A család meg család. Ezek az utolsó ismert tagjai, meg a szöszi. Egy-egy pozitív(nak tűnő) karaktert minden családban találhatsz. A többség azért nem épp ártatlan szerethető bárányka.
  • Sir Quno Jedi
    A vérfertőzés és belterjesség megszokott volt a nemesi/királyi házakon belül, max. nem verték nagydobra. Ugye a sárkányos királyok is, hogy ne híguljon a vér, kissé begolyóztak, hála a belterjességnek. Evvan, ha vérségi jogon alapszik a hatalom.
  • Fehercsoki
    Miről beszélsz? Ők már rég halottak:O
  • mikromanus
    Ja. Az őrült király a tűzmániájával, meg a kolduskirály az aranykoronájával? Hm. Valami rémlik.
  • AntiHero
    A jót úgy értem, hogy amit cselekedtek többségben az nem gonosz, aljas dolog volt.
  • Fehercsoki
    Kihagytad a Targaryeneket.
  • mikromanus
    Nem egy mintapolgárok mai szemmel, de azért nem gonoszak. Csak alkalmazkodóak. Jó, monjuk apuci egy pszichopata megalomán alak, Cersei egy manipulatív killerbiccs, Jamie öntelt f@sz (bár az arculattervezés után egész jó lett), Tyrion meg egy gonosz kis törpe (a nép szerint). Joff meg egy ostoba szadista elkényeztetett kis p*cs.
    De a nagykorúak legalább életképesek. A Jó Stark család meg tele van naív bolondokkal, Baratheon oldalon meg Robert ugyan jó harcos volt, de elég szar király. A Greyjoyok meg lényegében kalózok.
    Melyik oldal a "jó"?
  • mijki
    Na ez volt az a rész, amikor a könyvet szó szerint neki vágtam a falnak, és egy hétig nem voltam hajlandó tovább olvasni...a Freyek és Boltonok k*rva anyját
  • Belkar
    Minden karakterben van gonoszság és jóság is csak van amelyikben több van az egyikből mint a másikból de mindkettő megvan bennük. Martin direkt ügyelt rá hogy csak szürke karakterek legyenek (persze azért van 1-2 kivétel) ugyanúgy mint a való világban.
  • AntiHero
    Oké.
    Nekem a "jók" voltak ők. Téma lezárva :)
  • Fehercsoki
    A Lannisterek rosszak.(például mert vérfertőznek)
  • Neoncsoves
    A Trónok Harca világában nincs jó és rossz...
  • AntiHero
    Unalmas a már a "jó győzedelmeskedik mindig" dolog.
  • sajtburger
    Egyszerűen nem értem, ebbe a sorozatban egyszer mindenkiek befellegzik, idővel, és utána mindig a rossz marad hatalmon..
  • AntiHero
    Még most is pislogok. A vége hatalmas volt.

ahogy megszólalt a zene kirázott a hideg, tudtam, hogy itt bajok lesznek. Könyvet nem olvastam így nem tudtam előre.
  • Count Adyn
    Az nem az igaz, csak utánna:)
  • Systore #4721
    a könyvben robb nem vitte magával a nőjét. ez elég zavaró volt, hogy megölték
  • Belkar
    És az miért lenne jobb ha ezerszer lerágott klissé történet lenne aminek a végén mindenki csodás életet él a főszereplő meg elhajózna nyugatra?

Meg lehet hogy szerinted primitív de én nem sok olyan íróról hallottam volna aki ilyet be mert volna vállalni. Kvázi ez olyan mintha Aragorn meghalt volna a Helm Szurdokban. És a konfliktus egyáltalán nincs feloldva sőt csak ezután kezdődik igazából.
  • Lantee
    Értem én, hogy nem mézes-mázas, de azért azt te is érzed (meg mindenki, aki kettőnél több könyvet elolvasott életében), hogy ez a lehető legegyszerűbb, legprimitívebb, és legolcsóbb módja a "konfliktus feloldásának".

"Józsi megy az úton hazafelé, kicsit részegen, dülöngélve. Ma van a negyedik házassági évfordulója, de nem vett semmit az asszonynak. Mindegy, úgyis csalja az a céda, minek rá pénzt pazarolni?! Sebaj, holnap kezdődik az űrhajós kiképzése, az egyike lesz azoknak, akik eljutnak a Marsra. Már nagyon várja. Még egy sarok, már látja a fényt az ablakban. Az asszony megint nincs egyedül. Puff! Egy kamion elüti Józsit, aki ott nyomba ki is lehelli a lelkét."
  • mikromanus
    Azért a felén már túl vagyunk. Olyn 2, max 3 résznyi marad szerintem a negyedik évadra. Így lesz némi lendület a kezdésnél, mert a negyedik könyv picit vontatottan indul szerintem. Így meg még lesz némi írói asztalborogatás és tereprendezés mindkét évadra.
  • hapi
    pont ez a baj ezzel a sorozattal, hogy szinte követhetetlen akit meg végre kb. felismersz az meghal, de legalább történt végre valami...
    1 szállal kevesebb, de azért a többiek keményen mennek, gyalogolnak, és mennek tovább