19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#4796 Észak nem felejt. -
Belkar #4795 Nyilván bár azért a Lannisterek nem győztek még... -
G_ArchAngel #4794 Gyakorlatilag a Stark-haz megszunt letezni, ha kicsit nyersen fogalmazunk. -
Lantee #4793 Most lőttek a háborúnak is, nem? Mármint a Stark vs. Lannister félének. -
Hunor88 #4792 Nekem ő az egyik kedvencem, nagyon jól fejlődik a karaktere és a története is szomorú, de így tetszik. Van egy olyan érzésem, hogy ő még nagy szálakat fog mozgatni. -
Hunor88 #4791 Ja azon én is csodálkoztam, hogy Jon otthagyta őket, de részben értem. Azért is lökte odébb Ygrittet, mert ha lelő egy vadat, akkor már nem tartozik közéjük és megölhetik, míg ő mindig is "varjú" volt, szerintem most visszamegy a falra és úgy bekeményíti, hogy Stannis is meghal... De vajon Ygritte és Jon találkozik még? -
Hunor88 #4790 Retkes sztennisz meg bolton. Meg még kik. Most akkor Jon ugye nem vakult meg? Mert ha igen, akkor az rosszabb mint ha meghalt volna(nekem ez mindig durva valamiért). Hogy ha nem Cat-et küldik tárgyalni még az első évadban Freyhez, akkor lehet hogy nem így alakul, de remélem waldert nyársra húzzák.
Mondjuk még a kedvenc szereplőim élnek, addig ok :D Csak egy kicsit kezdek félni... -
#4789 wow hidegrázós rész volt ez is
sokkoló,letaglózó...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Catelyn torkának az elvágása igazi megváltás volt.Minden perc idegesített amikor csak szerepelt.
Robb és a felesége szerethető karakterek voltak,sajnálom őket.
Bran és a slepp vele kifejezetten untat.Vonulnak és majd egyszer hűde nagy dolgok fognak történni velük 5 percig. Dejó lesz...
Daenerys kezdi elveszíteni a kisugárzását pedig korábban ragyogott.
Jon Snow elmenekülése wtf? Nem tudtam hova tenni hirtelen.
Sam poén amilyen fejeket vág és amiket mond.Szórakoztató nagyon.
Aryánál meg szerencsétlenebb ember nincs még egy a sorozatban.
Nagyon kevés ez a 10rész/évad :( -
Belkar #4788 Egyébként szerintem még olvass bele magyarul hátha úgy jobban bejön mert tényleg nagyon jó. -
#4787 Ismét: erre aki olvasta a könyvet, tudhatja a választ, de két okból sem biztos, hogy jó dolog ezen rágódni.
1.: A könyv és a sorozat egyre nagyobb eltéréseket mutat egymáshoz képest. Lehet, hogy ezt a szálat is megváltoztatták.
2.: Ha most ezt a tésztát elkezdjük gyúrni, a könyvet olvasók rögtön elkezdenek fölényeskedni, és szerintem ez aligha használ a topicnak, mivel ez a szál már feltehetően csak a következő évadokban folytatódik, ha folytatódik. -
#4786 Pü ment. Még spoilerbe sem teszem be, nem időszerű még. -
#4785 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!edmur és a blackfish is meghalt vajon? -
#4784 Megkérnék mindenkit, hogy a felesleges trollkodástól kíméljük meg egymást és a topicot.
On: A Red Weddinget én egy fokkal nagyobbnak, grandiózusabbnak gondoltam, de végül is így is ütött, mint a buszkerék. -
Relevart #4783 Azt hiszem egy teljesen normális kérdést tettem fel... Aki normálisan válaszolt, annak köszönöm is. -
#4782 jelenleg két kérdés motoszkál bennem:
- bran képességeit látva, vajon később olyan imba lesz, hogy az other-öket is tudja majd irányítani?
- edmure-al most mi van? férj lett, élnek majd, mint marci hevesen, vagy a tully-kat is a folyóba dobálták? -
G_ArchAngel #4781 Neked inkább ez: tele van akcióval és könnyen érthető
-
Relevart #4780 Csak a könyvben. A sorozatban nagyon megvolt a feszültség. Akkor csak én érzem úgy, hogy a könyv gyengébb? :) -
#4779 lol -
#4778 érdektelen, súlytalan, volt az egész.
-
Belkar #4777 Hát ha neked érdektelen, súlytalan volt az a fejezet akkor nem, nem érdemes olvasnod ;) -
G_ArchAngel #4776 eh, sajnos meg nem az jon amire szamitottam :(
amugy Bran par even belul eleg erdekes karakter lesz, remelem jol megfogjak oldani a kepessegenek bemutatasat -
Relevart #4775 A könyveket érdemes elolvasni?
Most kíváncsiságból beleolvastam az angolba, hogy a mai rész meglepő vége milyen a könyvben, de egyszerűen érdektelen, súlytalan, volt az egész. Ilyen az egész könyv? -
Béka Benő #4774 Itt a Trónok harca 3. évadának, évadzáró részének előzetese :
-
Belkar #4773 Az egy dolog de én a jelleméről beszéltem nem arról hogy ez hova vezetett :P -
sempronius18 #4772 Fenéket!!
Hála Tywin apjának majdnem elpusztult a hatalmas és nemes Lannister ház. :D -
Belkar #4771 Hát a Lannistereknek csak a legújabb generációja ilyen defektes... például Tywin testvérei is tök jó arcok meg az apja is egy kedves ember volt. -
#4770 És mikor kezdték el a házon belüli tenyésztést? :D -
Belkar #4769 /geek mode on
A falat 8000 ezer éve építették az Elsők míg a Lannister házat jóval később az Andalok átkelése után (6000 éve) alapította Lann the Clever.
/geek mode off
Ettől eltekintve tényleg jó poén -
#4768 loooool -
BlackWolf #4767 Sorozatjunkien hozzászólás :
"A mai rész után kezdem azt hinni, hogy a falat valójában a Mások építették, hogy megóvja őket a Lannisterektől. :)"
:D:D:D:D -
#4766 Rád férne egy kis ban. -
#4765 Lesz még meglepő halál hamarosan(talán jövő héten), viszont után pár évig nem lesz semmi érdekes. -
MaRee #4764 Fogalmad sincs -
#4763 Ezt azért már nehéz lesz fokozni. -
Nirz #4762 Jah Sam tényleg idegesitő mintha iró kedvence lenne,a második évad végén is hogy élte túl miért nem támadták semmi magyarázat és persze megmenekül lázadáskor is sőt még hátbaszúrt egy mást is lol -
paj01 #4761 Jah azt néztem, hogy eldobta/otthagyta az imba itemet... Ezután már nem nagyon fog slayelni!?:) Nekem ezek a samuk nem jönnek be már gyűrűk urába is utáltam:D -
#4760 "Vagy azt az idegesítő kövér gecit:D"
Kit? Samet? Hát ő most ölt meg egy Othert, ő Sam the Slayer!
"Am milyen lehet már a casting a frey lanyok szerepére?:D"
Egyszerű: "közép-angliából keresünk, nemesi felmenőkkel rendelkező nőket" :) -
paj01 #4759 Tyu, ebben a sorozatban tenyleg senki sincs biztonságban:D Ez még annál is fájóbb mint mikor Boromirt emeszelték rögtön az elején:D Bezzeg kötsög dzsofrit nem tudja kikillelni senki:D Vagy azt az idegesítő kövér gecit:D
Am milyen lehet már a casting a frey lanyok szerepére?:D Geci randa lányokat keresünk? Jelentkezz ha elég ocsmánynak érzed magad...:D Vagy: "figyi már te kurva ronda vagy nincs kedved ehhez a szerephez?:D -
#4758 Az a legszebb hogy az első évad végén lehidalt mindenki Ned halálán, Aztán most a Red Wedding-el sikerült ismét falhoz állítani az embereket:D És most is azt hiszi mindenki hogy már nem tud meglepődni ezen a sorozaton de fogtok még ti beszarni:DD -
Nirz #4757 Egyszerűen fantasztikus volt látni a végkifejletet,igazi felemelő érzés amely sajnos ritkán adatik meg,az író egy zseni,remélhetőleg a jövőben követendő példává válik az írásmódja amely nem fél a váratlan fordulatoktól és nincsenek védett karakterek.Bravó bravó.