Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem az elsõ évad költségvetésének nagy része elmenet az alap helyszínek elkészítésére, amik azért TV-s szinten egész jól néznek ki. A második évadban talán már lesz pénzük a csatajelenetre, vagy legalább egy több ezres sereg ábrázolására. Ne felejtsük el, hogy még így is az egyik legdrágább sorozat a GoT.

Kata
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hát akkor ez a sorozat egy kalap sz@r. Az egész mû lényeges momentumai a csaták... Ha ennyire nincs pénzük megcsinálni a sorozatot, minek erõltetik? Vagy ez is megél 2 évadot és kipurcan? Nagy égés lenne ez George Martinnak, aki maga forgatókönyvezi. Gondolom mondták hogy nagy csatajelenetre nincs pénz, õ meg mondta hogy gagyi nem kell akkor inkább kimarad. Feltételezem ez így lesz majd a többi évaddal is akkor. Viszont ez esetben nem valószínû hogy megnézem a többi évadot...

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Én tudom, mert olvastam minden kötetét, fantasy rajongók könyvtárában évek óta alapmû mint a Gyûrûk ura. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

bazza
Akkor a csatajeleneteknél is csalódni fogsz... 😞 (csalódtunk)
ugyanis egy az egybe ki lettek hagyva...

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

bazza
És a könyv még kegyetlenebb 😄

Kata
Igen, már az elsõ két részt meg is néztem. Meglepõen sok szexjelenetet beleraktak a könyvbõl. 😊
Egyetlen gagyit vettem eddig észre benne: amikor tömegjelenet van, akkor azt ilyen délutánisorozatos (xéna stb.) mintára kevés statisztával oldották meg. Ha mulatoznak, vagy épp vonul a király a kíséretével, azt 20-30 emberbõl megoldották. Pedig ha jól emlékszem a könyv kitért arra is, hogy a királyi kíséret java be sem fért a várba, és gond volt hogy a vendéglátás szinte kiürítette Deres kamráit. Ha jól tudom többszáz fõs volt a kíséret. Itt meg poroszkált 20 ember meg egy szekér. De ahogy hallom a 10-30ezer fõs seregek is talán 30-50 statiszta a késõbbiekben, ez kiábrándító. Legalább számítógéppel rajzoltak volna akkor. Kíváncsi leszek mi lesz késõbb, amikor már mindenképpen szükség lesz CGI trükköket bevetni.

[/cserf][/fülünyúl]

Palinko
sikerült letölteni a leírás alapján?
Kata
Akkor ez nem a te könyved és történeted... Az élet kegyetlen, tudod.

[/cserf][/fülünyúl]

Neeem. A Ronin-ban is túléli. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Kata
Ettõl kezdve ha Sean Bean megjelenik a vásznon, tudni fogja mindenki hogy mire számítson. Bármit játszik is, karaktere mindig már az elején meghal, ez tudott. Ez tudott. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Sansa azt a brit akcentust beszeli, ami miatt kepes vagyok leszallni a buszrol es megvarni a kovetkezot, bizva abban, hogy a fuleimbol szivargo verzes mihamarabb elall...

http://gaborszantai.co.uk/

Hát az eddigi kurvák meg a dothraki szolgalányok mind jobban néztek ki 😄

Valamelyik blogon olvastam, hogy Tolkien pont azzal gyengitette a LoTR-t, amivel RR Martin erositette a 'A Song of Ice and Fire' sorozatot, megmerte lepni, hogy kiiktatja az erosebb szereploket is. Ott Gandalfot kellett volna kinyirni Moria banyaiban.
Aztan rajottem, hogy vegul Tolkien meglepte kicsiben, csak Peter Jackson ugyanazt az embert kuldte halalba, mint akit most siratnak a GoT konyvet nem ismerok. Boromir azert nem tudott az emberek szivehez noni, mert valos jellemet csak apja visszaemlekezeseibol illetve visszatekintesekbol lehetett osszerakni, holott O is pozitiv szemely es ha nem is foszereplo, de frontvonalbeli mellekszereplo volt.

http://gaborszantai.co.uk/

bazza
Én személy szerint úgy vagyok vele (és szerintem még jó páran), hogy áhítom a katarzist egy könyvben, egy filmben, sorozatban. Legyenek hatalmas fordulatok, nyírjanak ki pár jó arcot, de a végén rúgják seggbe a gonoszt és legyen happy end különben nem ér semmit az egész. Akkor megnyugszik a kis egyszerû lelkem.

Shiwo
én sem értem, miért a HBO-nak kell magyarázkodni...magyarázkodjon G.R.R.Martin, õ írta a történetet, a HBO csak képernyõre viszi 😊

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Ez inkább mûbalhé. A nézõk nagy részét nem ér(het)te akkora meglepetésként, hiszen a fórumokon, blogokon kívül több újság is lelõtte a "fordulatot".

Egyébként csak ismételni tudom magamat (másokat): igenis a többség ragaszkodik a követhetõ, szerethetõ szereplõkhöz. Lásd a 4. kötet kritikáit. Egyszerûen nem lehet mindig új karaktereket behozni a régiek kárára, mert az olvasók/nézõk többsége elveszti a kedvét.

Például az ismeretségi körömben a kemény mag az elsõ 3 könyvet legalább 20 alkalommal olvasta, a negyediket maximum háromszor. Pont azért, mert közülünk sem érdekelt senkit a történet kedvenceink nélkül.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Andr0
Csak nem értem mire magyarázkodik a HBO xD ha meghal akkor meghal.

Persze és sem szerettem mikor Cameron elment a House-ból dehát kibírtam xD

Armin & Ayu fan

89
szõke a hajam és fekete a szemöldököm és ez sztem még jópár szõkénél így van 😄
Sansa meg sztem a "korabeliekhez" elég szép

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Rage47
én is kedvet kaptam a könyvhöz 😊
bazza
Egyébként, ha nem veszitek zokon: Ha valaki kedvet kap a könyvekhez, akkor azt javaslom hogy az alexandából rendeljétek. Elõrendeltem két hete éjfélkor, másnap délelõtt hozta a futár, pedig az volt a honlapon, hogy jún. 17-ig nincs. Lehet köze van hozzá, hogy õ a kiadó is.

bazza
Azt esetleg nem lehet tudni, hogy mikor jön a 2. évad és esetleg (csak az elsõ kötetet olvastam, így nem tudom hogy van-e) lesz-e új "húzó név"
szegény Sean helyett
??

Apró könyvspoiler arról, hogy Shae mennyit fog szerepelni a következõ évadban.

A deresi kurva eleve benne sem volt a könyvben. Shae többet fog szerepelni a második évad, ahogy Tyrion is, aki kvázi fõszereplõvé fog elõlépni.

Szóval nem akartam többet írni a lefejezésrõl. Viszont van ez a hölgy itt aki összefekszik törpicúrral, remélem neki több szerepe lesz mint a másiknak aki csak kings landingbe ment tovább kurválkodni, és ennyi.

Kata
2. Akkor viszont nem kell hõbörögni ha véletlenül valaki meg talál murdelni hirtelen. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Érdekes dolgokat írtok.

1. Miért lenne alap a paperback, mikor a trade paperbackre is gyakran kell 1-1,5 évet várni a hardcover után?

2. Mi ez a marhaság, hogy ne szeresd meg a szereplõket? Aki min. 7000 oldalt elolvas úgy, hogy nem tud/akar azonosulni legalább néhány szereplõvel, az nem normális.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Tyrion a könyvbeli énjéhez képest kifejezetten jól néz ki. Ott felemás szemû, torz arcú, fehér hajú szörnyszülöttnek írják le.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Kata
Bocs, nekem elsõre szemet szúrt mikor néztem a szereplõket, úgy néz ki így a Lannister szépség mint egy bohóc.
Tyrion, Jaime karaktere úgy nézem telitalálat, a Stark fiúk nekem kicsit furák (de hát mindenki másként képzeli el õket könyv alapján), Sansa sem tûnik akkora szépségnek amekkorát áradoznak róla a könyvben, de ez is szubjektív.

[/cserf][/fülünyúl]

Hát szerintem ez 100 nézõbõl 99-nek nem tûnik fel legalábbis én nem foglalkoztam Cersei szemöldökével volt annál jobb dolgom is 😊

ó szegény :'(

Kata
Még nem láttam a filmet, de képeket igen. Csak egy kérdés: a részenkénti nemtom hány millió dolláros költségvetésbõl nem futotta Cersei szemöldökének szõkítésére? Hülyén néz ki szõke hajjal és fekete szemöldökkel. 😄

[/cserf][/fülünyúl]

Ez üt. 😄D
Sean Bean interjú vége
Q: What would you say to fans who are upset by the episode?
S.B.: Ah, sorry about that! Tell them to blame George R.R. Martin.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Kly
Az imént tekintettem meg a kilencedik részt, így immáron "beértelek titeket", a topik végre megnyílhat elõttem anélkül, hogy bármiféle spoilerbe botlanék.

Nos, így az évad vége felé úgy érzem, kezd felpörögni a sorozat. Az elsõ epizód tetszett, de a második-harmadikon kis híján bealudtam, aztán a negyediktõl fokozatos javulás következett be, ami végül is teljesen szokványos a sorozatok a világában. Még kell egy jó évadzáró és... <#worship>

Egyébként nekem is Arya az egyik kedvenc szereplõm 😊

Scientia potentia est.

lol 😄

Kata
Tovább megyek, lehet nem tudják mi az a könyv. 😄

[/cserf][/fülünyúl]

A feleségem is ki volt akadva. Pedig ezt az egy dolgot elmondtam neki. Mondjuk a másik szálon futó drámáról nem tudott és a kettõ együtt sok volt neki.

Az a probléma hogy sok nézõ (akik fel vannak háborodva) még most sem fogja fel teljesen hogy mit jelent az hogy egy sorozat egy könyvön alapul, vagy azt se tudják hogy egy könyvön alapul...

Palinko
jaja mert még jönniük kell a .........nak
Nem értem mit vannak kiakadva. Ez már 15 éve meg volt írva. Most csak nem gondolják, hogy az író átírja az összes regényt a kedvükért?

89
egyébként én nagyon örülök, hogy nem ezt rakták az évad végére...akkor bennem is felment volna a pumpa

Narxis
Szerintem ez egy "gyöngyörû" baleset. Adott egyrészrõl a könyv, amiben meg van írva ami meg van írva. Másrészrõl adott az HBO aki ezzel szereplõvel reklámozta a sorozatot és a könyvet is, én se hittem volna, hogy...

Bár nekem se tetszik, hogy... de elfogadom mert így van a könyvben is.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Kata
az idióták lol 😄DD

[/cserf][/fülünyúl]

89
ez mekkora egy faszság...ha egyszer így volt megírva....
az meg, hogy vele reklámozták...hát kivel reklámozták volna? õ az egyik (ha nem a legnagyobb) kulcsfigura az elsõ évadban

Pont most akartam linkelni 😊

Nem tudom volt-e már,de érdemes elolvasni milyen felháborodást keltett a 9.rész😊
Az HBO magyarázkodik

az elsõ évad után ki merem jelenteni, hogy a rendezõt le kell cserélni mert egy nagyon jó sztori van gyengén, unalmasan tálalva.
Daffit
Amerikában és Angliában a puha fedeles az alap, mi magyarok valahogy szeretjük a keményfedelest. Ha óvatosan bánsz vele, akkor nem esik szét (bár én szeretem ha egy kicsit "viseltes" egy könyv)

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Nekem is mind puhafedeles. Nem esik szét.

Maak
sajna honlapon sem lattam a kemenyfedelest, pedig az azert igenyesebbnek nez ki :s

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774