19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#4840 Én töröltem ki, mert olyan spoilerek voltak benne, amit a sorozatban nem is említettek, következtetni se nagyon lehet rá. Ott van a bannerben a figyelmeztetés, aki nem tudja értelmezni, és türtőztetni magát, az érdemeinek megfelelően lesz jutalmazva. Amíg egyszer-egyszer előfordul, hsz. törlés. Ha folyamatosan törölgetni kell miatta, akkor egy figyelmeztetés, utána a következőnél egy hónapos ban. Szélsőséges esetben végleges.
Uff, én beszéltem. -
G_ArchAngel #4839 Az ő története még nem ért véget... -
#4838 Úgy emlékeztem hogy Robb feleségét(a könyvben Westerling lány), nem ölik meg, úgyhogy ez meglepetés volt számomra. -
G_ArchAngel #4837 "Arya "név projektje""
Talán majd az utolsó könyvben, ha megírja az öreg, mert nem úgy alakul, ahogy az egyszeri TV-néző vagy olvasó várná. Pedig jó szál lehetett volna. -
#4836 Sólyom rész:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az világos, hogy ott nem csak ráuszította Jonra a sólymot, hanem a halála előtt bele is költözött? -
#4835 Jogos, Rowlingot és Tolkient is mindig rövidítve írtam, valszeg onnan maradt meg. -
#4834 Ne gondolkodj már előre bazze, senkit nem érdekel, vagy tedd SPOILERbe -
MaRee #4833 Ezt nem én töröltem ki. Valószinüleg valamelyik moderátor tévedt ide és nem tetszett neki, én is néztem, hogy hova lett a hozzászólásod. -
mikromanus #4832 Engem is törölni fognak. Ki is lett vágva amiben leírtam épp milyen szálak vannak még, vagy eddig még mit rágtak a szánkba annyira, hogy tuti előveszik később. Mondjuk ezek említésében nem igazán látom mi a spoiler, de ha ez kell: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mások, vadak támadása, Lannister tesók kavarása egymás ellen is, Arya "név projektje"
szerintem ezek veszettül nem lőnek le semmit. Akinek ez új az inkább nézzen Menő Manót! -
#4831 A sòlymos rész eléggé paròdia szint volt. Ùgy terítette le, mintha Jon egy bábù lett volna. -
Hunor88 #4830 És így is van :D Még a végén bannolnak, mert odafigyelek :D -
bega82 #4829 Mondjuk úgy is vehető, hogy ő csak a Stannis-féle piócás dologból következtetett erre, az pedig már benne volt a sorozatban, tehát nem is annyira spoiler. :) -
Hunor88 #4828 De én nem spoilerezhetek, mivel nem olvastam a könyvet. Csupán előre gondolkodok. -
MaRee #4827 HUNOR!!!!!!!!!!! NE SPOILEREZZ!!!!! Harmadik hozzászólásod törlöm ki ma! -
#4826 Az a spoiler....istenem -
#4824 egyébként boltonnal volt már korábban is valami (csak nem rémlik?), vagy ez az egész árulósdi a jamie-üggyel kezdett kibontakozni? -
#4823 Úgy emlékszem az évad elején te írtad követhetetlennek, és legalább kétszer tanácsoltam, hogy hagyd a sorozatot, és olvasd el a könyveket :D Látom nem fogadtad meg :D A könyvekben egyébként Tyrion, Jon és Dany a fő vonal, vagy legalábbis a legtöbbet ők vannak.
#4815: már másodszor írod el Martin nevének rövidítését, ráadásul most még cikket is linkelsz hozzá... GRRM, vagyis George... nem Jorge vagy akármi :D
#4817: nem követhető a sorozat, és azt se tudod ki-kicsoda és miért csinálja azt amit? Nyomás elolvasni a könyveket, minden kitisztul, és egy elképesztő élményben lesz részed! (tudom, ez most úgy hangzott, mint egy rossz reklám, de higgyétek el, igazam van :D) -
Hunor88 #4822 Az öregapa nagyon vicces :D -
Hunor88 #4821 Köszi, köszi, megnyugodtam, huh :D Egész este ezen gondolkoztam :D -
#4820 SZPOJLER!
az megvolt hogy sansa és arya reakciói a red weddingre? -
bega82 #4819 Hát, mondjuk a varg sólyom rendesen benne volt az arcában... :D
De nem vakult meg, úgyhogy nyugi Hunor! :) -
Hoz_Hun #4818 Jon nem vakult meg, miért vakult volna meg. -
vg #4817 Bár már régen elvesztettem a történet fonalát(azt sem tudom már ki-miért-hol-kiez-mitakar), de ez egy jó rész volt, néztem nagyokat a végén. -
MaRee #4816 Ne szpojlerezzetek már az anyátok úristenit! Nem vagyok itt hajnalba és már mi megy :D -
#4815 JRRM: Miért volt szükség a red weddingre? -
Ragnar360 #4814 még a reakcióktól is rosszul leszek:( ilyen szempontból nem gagyi az biztos.
amúgy ez a nóném senkiházi nemtudom h a könyvbe mennyit szerepel, de hogy itt egy nagy senki volt (eddig) az tény...ilyet megirni fölösleges volt egyrészt, másrészt meg felháborító. -
Ragnar360 #4813 kíváncsi vagyok a HBO milyen besorolással adta le ezt, vagy majd adja itthon. mert ez úgy 18+, hogy még a gyakorlottakat is lesokkolja kb.
maga a WTF miatt is brutális, plussz a látvány. -
Evoluti0N #4810 Közben megfejtettem. Mekkora zseni vagyok. Gondolom, hogy azok, akik olvasták a könyvet, vették fel barátaikat/rokonaikat, mivel számítottak rá, hogy valami hasonló lesz a reakciójuk. :D -
Evoluti0N #4809 Egy dolog nem világos. Miért filmezik magukat az emberek GoT nézése közben? :D -
-
Lantee #4806 Tehát akkor most konkrétan mi is lesz a fő cselekmény?
Talán én néztem "rosszul", vagy valami elkerülte a figyelmemet, de alapvetően a fő vonal (Stark vs. Lannister) köré volt felépítve az egész sztori. Ha most ez megszűnik(?), akkor már csak az úgynevezett apróságok maradnak, mint
- Dany vándorlása és sárkány nevelgetése
- A varázslónő somfordálása
- Jon Snow magánélete
- Kings Landing intrikái
- Béna fiú tanulási folyamata
- Sam és ostoba barátnője szerelmi szála
- Illetve a megkínzott csávó hányattatásai
Egyenként mind-mind aránylag érdekes sztori, de kíváncsi leszek, hogy milyen fő csapásirány lesz a továbbiakban. -
mikromanus #4805 Falmászás előtt elküldte valamikor. Jelenleg a fal két oldalán van Jon és a farkasa. Van azért Jonban is egy kis varg, így később még megtalálhatja. Meg alapból is lehet visszatalál a farkasa. -
#4804 jon snow farkasával mi van? ezer éve nem láttuk. -
#4803 Basszus ez tenyleg beszaras volt. Kicsit tul szep is lett volna elotte, de erre azert nem szamitottam. -
#4802 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem -
#4801 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A könyv szerint kinyírja Aryát a Hound nem? -
Bladzs #4800 A történet jelenlegi állása szerint tényleg nincs ellenfelük, egyik ház se elég hatalmas, hogy szembeszálljon velük. De azt ki kell hangsúlyozni, hogy Tyrellekkel együtt uralkodnak, és azért ott nincs meg a legnagyobb egyetértés. -
Danyi #4799 Én is így látom. Mi az ami miatt a Lannisterek még nem győztek? -
#4798 Nem győztek? Övék a legerősebb szövetség Westeroson a Tyrell-ekkel. Rajtuk kívül nincs szövetségben egyetlen nagy ház sem. A Stark-ok elpusztultak vagy szétszóródtak, az Arryn ház begubózott, és ugye Kisujj elindult, hogy feleségül vegye Jon Arryn özvegyét. A Tully ház gyakorlatilag magára maradt úgy, hogy az egyik oldalon a Lannisterek, a másik oldalon immár köpönyegforgató Frey-ek veszik körbe őket. A Greyjoyok gyakorlatilag martalóckodhatnak, de többre per pillanat nem képesek. A Martell házról nem sokat tudunk, a sorozatban tán említést sem nagyon tettek róluk. A Baratheon házat Stannis képviseli immár egyedül, de nincs mögötte szinte senki, és nincs fiú gyermeke sem. A Targaryen ház pedig Westeroson nem létező fogalom.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy per pillanat a Lannister háznál nincs hatalmasabb erő Westeroson. -
Evoluti0N #4797 Hóh. Azt a mindenit. Olvastam a könyveket és tudtam, hogy mi jön, de akkor is. Azt a mindenit. :D