Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Palinko
Nem minden Targaryen örökölte a tűzállóságot
molnibalage83
Azért a sárkányok anyja, mert ő adott neki életet ennek. Nem azért hívja magát annak, mert a többinek van gyereke. Az ilyen spekulációktól megyek a falnak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Arról szól az elmélet, hogy Dany át tud alakulni sárkánnyá, egy rohadt nagy sárkánnyá.
Utalás. Nem hiszek a bébi sárkányokban...már megint a teóriák mint Arya hasbaszúrásakor...nem is azzal a kezével szokott állni...blablabla.
Különben is, mi a fenét érne három bébi sárkány? Vagy akármennyi? Euron egy kifejlett sárkányt is lazán megöl. Három most ki kelt sárkány nulla veszélyt jelent.
Na ez igen, nagyon tuti lenne.
Nem spoilerezek mert ez csak teória.
De valóban van rá utalás, én sem vettem eddig észre, hogy az intro-ban a három kis sárkány mellett van egy hatalmas negyedik. Így lenne értelme az egész "sárkányok anyja" titulusnak. Mert jelenleg mitől a sárkányok anyja? Attól, hogy ott volt mellettük, amikor a tűz hatására kikeltek? Ennyi erővel egy vizes lepedőkbe csavart Jorah lehetne a sárkányok apja.
Egy hiba szerintem: Dany bátyját nem tűz ölte meg, hanem olvadt arany, az nem ugyanaz. 😊

Egyébként ha Jon Targaryen akkor miért égett meg a keze az első évadban? 😊
Utoljára szerkesztette: Mirk, 2019.05.10. 16:51:39
Lehet épp ezért találták ki a zombi verziót, hogy ne kelljen állandóan magyarázni az új arcokat.
Montanosz
jaja igazad van, hiába ez a marsi időszámítás megtévesztett :-D

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

1866-ban. 1870.ben csak akkor, ha francia vagy :-)
Amúgy a páncél alatt az ott még mindig ugyanaz a színész, vagy már lecserélték azóta? Mert végig maszkban van szóval kinek tűnne fel. 😊
Inkább csak annyi, hogy a nézők szájába akarták rágni, hogy ez az újra castingolt Hegy, ezért eljátszattak vele egy jelenetet a Gladiátorból.
cylonflatus
Mi van vele?

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

AnuluWork
Elia

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Én azt várom, hogy Garlan Tyrell megjelenjen a maradék Tyrell erőkkel, és beszálljon Persely ellen, hogy bosszút álljon a húga miatt. (kár, hogy ilyen nem fog megtörténni, szerintem a Tyrell-ek szálát "elvarrták" a készítők. <#vigyor>)
molnibalage83
A Hegy addigra hány embert is ölt le életes során...? Ehm...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

s_andras
Egyetértek, bár lehet egy gyenge magyarázatot találni: az is egy fontos tapasztalat, hogy a fegyver hogyan hatol be a testbe, akad meg csontokban, hogyan kell kiszabadítani stb. Komoly késharcosok ezért fellógatott féldisznóval tanulják meg, milyen az amikor a szúrás pl bordát ér, milyen ellenállása van a húsnak, mert csak a levegőben imitálva teljesen más erőkifejtésre van szükség, valójában sokkal jobban kell szorítani a markolatot, ilyenek. Mondjuk a Hegy valószínűleg ezeken már rég túl van, de nem árt a gyakorlás.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Úgy vettem észre, szeretnek a hatás kedvéért jeleneteket kölcsönözni más filmekből, amik persze nem illenek a GoT-hoz, ennek megfelelően botrányos dolgok sülnek ki belőlük.
molnibalage83
Annak a jelenetnek kurvára semmi értelme volt. Miféle gyakorlás az, hogy fegyvertelen, gyenge embereket gyakott le? A GoT egyik legcéltalanabb és ostobább jelenetei között volt.

Volt az a jelenet, mikor a párbaj előtt a Hegy gyakorolgatott egyszer felhasználható edzőpartnereivel. Azok után mi számíthat öncélú brutalitásnak? 😊
Palinko
Nem tudom talán metacritic, vagy mi osztályozhat még 100 as skálán. Dataviz twitteréről van ők szoktak ilyen érdekességeket megosztani.
s_andras
A kínzás csak azoknak jár akik megalázzák, vagy akik bántják a gyerekeit. Őt nem gyűlölte.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Elpuhult már ő is ott a nagy semmitevésben. 😊 Hívhatták volna Ramsay-t ha még életben lett volna. Neki tuti lett volna pár remek ötlete, amivel fel lehet doni ezt a lagymatag jelenetet. 😊

De amúgy tényleg eddig eléggé lightos volt a gore... Ja meg pont
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Dany jobb kezét ne kínozták volna meg? Vagy leglaábbis neki ne találtak volna ki valami jó kis kivégzési módot? Cersei(meg amúgy mindenki más is ) eddig nagyon "kreatív" volt ilyen téren.
molnibalage83
Ki/kik által? Hol?

Jah hiányzik a gore brutalitás, rég nem kaptunk semmi fun jelenetet, olyan lightos lett az egész ebben a tekintetben is.
Ha valaki emlékszik a Legends of the Seeker sorozatra, mintha az egyik homoki vipera játszott volna benne egy epizódszerepet.
Kicsit elbeszélünk egymás mellett. 😊
Sajnos anno eléggé kutyafuttában olvastam a könyveket, mára nem sok részlet maradt meg, de szép alaposan összeraktad, viccen kívül a két "mester" járhatna hozzád korrepetálni.
Én viszont arra akartam kilyukadni, hogy a sorozatban ebből az egészből finomságból nem sikerült semmit se érzékeltetni, egy nőnek megölték a hapsiját és most őrjöngve követeli a bosszút, számomra egy ilyen silány történet jött le a képernyőről.
Meg Bronn látott csöcsöket, az nem maradhatott ki...
Utoljára szerkesztette: Kingtiger15, 2019.05.10. 00:02:38
A régi szép idők amikor még 3 kölyöksárkány is akkora erőt képviselt hogy mindenki fosott tőlük. 😊
Sansa lesz a Lich King. Teljesen egyértelmű.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

davidka003
Game of Thrones - Daenerys Targaryen & The Unsullied

Komolyan milyen jó jelenetek voltak a régi évadokban most meg nagy nulla az egész. Teljesen érdektelenségbe fordult nálam. Sajnálom, hogy így elcseszték.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

cylonflatus
Igen, gondoltam, hogy rájuk gondolsz, de ez a mondat zavarba hozott "De azért, mert egy arrogáns tyúknak oda az ágyasa, az totál nonszensz." Szerintem valójában nem vagy tisztában Oberynnel (no offense). Valójában inkább fordítva van, és a tyúk az ágyas, bár egy nagyon nagyon befolyásos ágyas. Ő Oberyn lányainak, a a Homokkígyóknak az anyja. Oberyn Martell, akit ágyasnak neveztél pedig Dorne koronahercege, Doran Martell testvére, ráadásul a köznép körében sokkal népszerűbb, mint az uralkodó Doran. Ő a "Vörös Vipera", egy dorne-i Jamie Lannister, mármint ami a lovagi skilleket és a harcias vérmérsékletet illeti. Sőt, igaz az emberek előtt Doran egyedül uralkodik, de valójában Oberynnel ketten alkotják Dorne fejét. Ahogy Doran magyarázta, olyanok mit a fű és a kígyó. Oberyn a vipera, akitől mindenki tart, de ő olyan mint a fű, az emberek nem tartanak tőle, amikor rálépnek puhának találják - "Viszont a fű rejti a viperát". Gondolom így már érthető, hogy nem egy "ágyas" halála miatt lázadozik a nép.
A sorozatban Dorant megölik ugye a Homokkígyók, a könyvben tulajdonképpen ők lépnek Oberyn helyébe, ők lesznek Doran viperái. Tehát a könyvben Doran jelöli ki őket a feladatra, kettőt elküld Királyvárba kémkedni, meg előkészíteni a terepet, Obara meg a hadsereget kapja. És van itt még valami, egy baromi nagy titok, amiről Doran Martellnek tudomása van, és amit föl is akar használni, amikor megtámadja a Lannistereket a trónon: tud Aegon Targaryenről. Viszont ez az Aegon nem a Jon Snow féle Aegon Targaryen. Ugye mindenki úgy tudja, hogy a Hegy megölte Lyanna Martellt és a két Targaryen gyereket. Csak kiderül, hogy az egyik gyerek, a fiú túlélte. Ugyanis Varys egy földönfutótól megvette a hasonló korú gyerekét, és kicserélte Aegont, akit egy Connington nevű Targaryenhez hű lovagra bízott, hogy ő nevelje álnéven. Aegon Targaryen pedig szintén elindul, hogy benyújtsa igényét a trónra. A könyv kb eddig tart, és biztos vagyok benne, hogy Martin akkor még egészen más szerepet szánt Jonnak.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.05.09. 23:41:33

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Palinko
Részek értékelése grafikon

Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.05.09. 23:24:30
Palinko
Gondolom kiszámolták hány nézőt veszítenek ha úgy vágja hosszában ketté mint a lovat múltkor és inkább nem vállalták be. Meg mondjuk a hatást így is elérték, öncélú brutalitás nem biztos hogy jó
Már a Hegy se a régi. Ilyen kislányos suhintás, vízszintesen...
<#wink>
Palinko
Nem tudom talán a nyaklánc, hogy ott van összevarrva
molnibalage83
Láttam a részt, nem értem a képet.

Még egy kis Missandei... végülis annyira nem is spoiler, mert úgyis csak az érti, aki látta. <#vigyor>
Az semmi. Én már hetekkel ezelőtt megmondtam, az Éj Király valójában Meleg Pite!
Hát beszarnék, ha ezt megjátszanák a sorozatban!!! <#merges2> <#wow1> Fú de komoly(talan) lenne! <#wow3> <#nemtudom> <#vigyor1>
AnuluWork
Euron szerepében Steven Seagal? 😄

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

És utána táncra perdülnek, mint az indiai filmekben. <#nyes>
Na azt én se! <#merges2> Telón bénáztam valahogy a böszme ujjaimmal. <#vigyor> Mindenesetre köszi! <#worship>
Nem rég találtam, érdekes teória:
Tikal
légvédelem.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Azért ne feledkezzünk meg arról, hogy kiiktatta a három legirritálóbb lényt és ezzel lezárta a sorozat talán legkínosabb szálát.
Egy rejtéllyel kevesebb. 😊

Palinko
Most is kijött belőle a harcipocok

csettintenie se kell, elég csak határozottan, magabiztosan néznie és kihúznia magát, tökösen. eddig is kb ezt csinálta csak 😄

Én már lassan azt várom ,hogy a következő részben Euron majd csettint egyet, mire Dany seregének fele azonnak porrá omlik, a sárkányt meg puszta kézzel elveri és a csicskájává teszi. 😊
nearo
nemtom hogy sikerült a kettőspontot kitörölnöd a linkből... mindenesetre itt a kép:

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

A dothrakiakat egyszerűen csak elragadta a frazeológiájuk, vagy már kezdte sütni a kezüket az égő kard.