19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• trident
    Nekem sikerült megnyugodnom, kisimulnom, kb. ezt vártam az elmúlt kilenc rész óta.

Több karakter újabb mélységet kapott, remek volt, talán csak "Mysha pátosszal teli jelenete" volt nekem sok. Nem is akarom kritizálni az évadot, megpróbálom úgy elfogadni, ahogy elkészült.

Tavasszal gyün a tél! :D
  • balintk
    Még az is lehet h. teljesen más befejezése lesz a sorozatnak.
  • RatBaG #5201
  • mikromanus
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kergeti a háromszemű varjút, meg majd jól választ kap valahol a vargos kérdéseire :) Még nem néztem meg csak beletekertem itt-ott. Úgy tűnik egyre inkább kezd eltérni a könyvtől pár szál, de ez nem zavaró. Még a végén valaki lekerül a halállistáról és egy "WTF?" helyzettel kevesebb lesz? Á, ezt azért nem hiszem. Martin ezt sose hagyná.
  • hapi
    Ezt az egészet le kellett volna nyomni 12 részben és akkor ütött volna de ebben a tempoban...
    Újra megy mindenki valahova mint 1 road movieban, Pl valaki írja már le spoilerbe hogy a kis nyomorék stark gyerek hova is megy és miért? Olyan régóta megy hogy elfelejtettem.
  • Béka Benő
    Magyar klip :

• desigo
  • TVelvet
    Igen a Gordon Ramsay jelenet szerintem is epic volt. :D
  • Sir Quno Jedi
    jémit majd a mengele haverja, akit hozzott, az biztos felturbózza, keze helyére láncfűrész, a brienne meg majd védi, mint anyamedve, jók lesznek így hárman a sötétség seregei ellen. ez a házak közti civódás, nem az ő szintjük...
  • MaRee
    Hát az nekem se volt túl katarktikus, igazából én a Jaime-s résszel zártam volna le.
  • Sir Quno Jedi
    nekem a legvége volt kicsit nyáltenger, dehá ez van... :D
  • MaRee
    Szerintem nagyon fasza rész volt, korrekt lezárása az évadnak!
  • RatBaG #5191
    ramsay kolbászos jelenete top 10-be illő volt :DDD
    akkora állat, már-már gofrival vetekszik gyökérségben.
  • Hunor88

Már a Hagymalovag is a kedvenceim közé tartozik. Egy ideig megijedtem, hogy csak 5 percig :D
    Branes rész is a végére igen kemény lett szerintem. Durva, hogy más mindenféle páncéllal meg hadsereggel nem mer kimenni a falon túlra, ő meg lábak nélkül igen. Viszont szerintem Stannis esze ágában sincs a Mások ellen menni.
    Jon meg gondolom most figyelmeztet mindenkit, hogy a vadak igazából úgy jönnek át a falon, ahogy akarnak.
    Szegény Theon, egy kicsit sajnálom, de mondjuk elárulni a testvérét meg a családját, ne is számítson kevesebbre. Azt várom, amikor fordítva lesz, mert ez a Ramsay érzésem szerinte kapni fog rendesen :D
    Én eddig azt hittem, hogy Balon ötlete volt ez az egész.
    Arya meg Véreb igen kemény kettős :D
  • desigo
    Korrekt rész volt
  • Sir Quno Jedi
    ott is a magyarszkij felirat
  • Stockbauer33 #5187
    G O T
  • Count Adyn
    xD
  • [NST]Cifu
    [spoiler]Én nem ilyenre számítottam, de ez van. Ezzel együtt is jó rész volt, de Systore-al együtt detto úgy érzem, hogy a Danys rész nem volt igazán eltalálva, ami azért volt érdekes, mert ebben az évadban pont az ő szálán szállítottak több nagyszerű jelenetet is (Astapori jelenetek, a Second Sons látogatása a sátrában, stb.). Ahol még némileg keserű volt a szám íze, az a Jon Snow féle szál, valahogy vérszegény volt az is...

Viszont a többi szál nagyon is szépen volt elvezetve, akár a Lannister/Királyvár szálat nézem, akár a Stannis/Hagymalovag szálat, akár a Sandor Clegane/Arya Stark szálat.

Apropó, Hagymalovag, meg kell mondjam, hogy akik Ned Stark és a Stark família morális szintjét keressük, akkor a Hagymalovag az.[spoiler]
  • toysoldier
    gondolom ugyanúgy március vége, április eleje
  • balintk
    Mikorra várhatò a 4. évvad?
  • szucsy89
    Na én is megnéztem végre.

Pont ilyen évadzáróra számítottam. A 9. részt már nem lehetett túlszárnyalni meglepődés terén, nem is akarták, inkább ilyen könnyedebbre vették a figurát, de ez szerintem jót tett az évadnak, jobb volt mintha most is kinyírtak volna 1-2 főszereplőt. :D Mindegyik szálból volt egy kicsi, mindegyik szál érdekes számomra már. Az elején az a farkasfejes jelenet durva volt, a Theonos virlis jelenet meg epic. Joffrey továbbra is hatalmasan játsza a szerepét, mikor röhögve mondta, hogy meghalt Robb, szerintem minden néző addig verte volna míg mozog :D
  • toysoldier
    eztv.it
  • Rockynhooo
    bakker, én meg itt szopatom magam :D köszönöm!
  • szucsy89
    Az évad van felrakva egyben.
  • Rockynhooo
    Van már új rész? Sehol sem látom fent, de ilyenkor már fel szokták pakolni.
  • Daffit
    Ne spoilerezzetek, mert igaz olvastam a könyveket, de nem láttam a részt
  • Narxis
    Nekem pont az tetszett. Nagyon badass volt megint, mint egy igazi vezető aki felszabadít mindenkit. Ő az igazi uralkodó!

Mhysa! Mhysa! Mhysa!

Gofrinak olyat lekevertem volna, hogy a fal adja a másikat.
  • Systore #5175
    fú de gyenge évadzárás. maga a rész jó volt amúgy, Joffrey jelenete jól meg volt csinálva, de az a Danys cucc ott a végén..
  • Hunor88
    Aha elvileg egy hét kihagyás lesz.
    Viszont a lényeg, hogy angolul jön a tizedik. Jeee
  • toysoldier
    eddig mindig a 9. rész volt a wtf rész, az évadzáró meg kicsit gyengébb
  • desigo
    Tudatosan lehetett ez az epic momentum az utolsó előtti részre?
    Nem tudom elképzelni, (ma még) hogy ez felül legyen múlva az évadzáróra.
  • JethroHUN
    Most komolyan ma nem lesz 9. rész magyarul? HBO-nál 16-a van írva. Port.hu-n
  • mikromanus
    Hát, ha ő a Tony, akkor tuti megmenti a Családot:
  • G_ArchAngel #5169
    Tényleg céltalan a vita, mert Chaplin unokája sem halt meg a könyvben, a sorozatban pedig igen, így aztán lehet nem is spoiler, amit annak gondolsz.

GRRM egy alternatív GoT-ot forgat az HBO-val. Lehet Sean Bean is visszatér. Nyilatkozta is az öreg, hogy Tony Stark megmenti a farkascsaládot.
  • Panzeradler #5168
    Az is kurvára idegesítő, hogy leszarjátok azokat, akik nem olvassák a könyvet és orrba szájba spoilereztek nekünk.

"A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
    legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni."
  • jazzy
    Tehát akkor hogy összegezzem: Én 29 epizódból rájöttem, hogy Theon nem fog meghalni (legalábbis nem a közeljövőben), tovább fogják kínozni, ergo nem fog kijutni. Mindezt honnan a faszból kéne tudnom az elmúlt 29 rész miatt?

De amúgy kicsit kezd kurvára unalmas lenni, hogy 30 iq feletti emberek nem tudják elfelejteni a sorozat topicjában a könyv szót.
  • G_ArchAngel #5166
    Kicsit kezd kurvára unalmas lenni, hogy minden spoiler, amire 30-as IQ felett rá lehet jönni az eddigi 29 epizódból.
  • jazzy
    Na nézd, megint könyvspoiler, yeeey
  • G_ArchAngel #5164
    Kell ez ahhoz, hogy megértsétek a jellemfejlődését.

Én inkább meghalnék, mert ez eddig csak petting volt.