Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Minden konyvet elolvastal vagy csak az elsot es talan masodikat?

http://gaborszantai.co.uk/

Broafka
és rajtad kívûl tényleg volt még pár ember aki rám hajított még egy követ. :)
Ti amúgy nagyon élveztétek volna a krisztus korabeli idõket. A hasam kimaradt, oda is jöhetne még egy felirat beszólás

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Na, rájöttem. Akkor légyszi aki szeretne házigazdát, hogy a spoilerek meg offolás ki legyen moderálva, az válaszoljon erre a hozzászólásra egyIGENnel.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Én szívesen leszek házigazda ha gondoljátok, de nem tudom hol kell kérelmezni.

Laza
Naja, de aki tiszteletben is tartja a többiek érdekeit, mert egy könyvolvasónak nem minden spoiler, ami nekünk :)

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

TVelvet
ergó olyas valakinek kell lennie a házigazdának, aki már elolvasta a könyveket.
Laza
Szerintem várd meg, amíg kijön DVD-n ... az a neked való felírat :)

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Nem értem miért kell olyan dolgot szidni amit meg sem néztél <#zavart2>

Narxis
Dögölj meg. :))

(csak viccelek) :D

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Broafka
jó-jó-jó, nem kell most 10 000 követ rám vetni, vagy még mondjátok el 60X hogy dögöljek meg

a könyvhöz hûen van fordítva, mi mást szeretnél még?
Broafka
nem néztem, csak az volt az érzésem, hogy összecsapott ha ilyen hamar készen van, meg szeretem amikor szépen fordítják, nem olyan mai nyelvezettel. De megnézem, lehet hogy tényleg jó az, nem akartam feltétlenül panaszkodni

Ami a Hosszúpuskán van felirat az tökéletesen jó bennük meg lehet bízni nem értem neked miért nem jó <#fejvakaras>

nektek miért jó az, hogy vártok a feliratra, amit már más lefordított abszolút korrekt módon majdnem egy hete?
Nem tudom mit lehet ennyit tökölni a felirattal, vasárnap adják hivatalosan a részt asszem, hétfõn már megy felirattal a HBO-n. Azt le kell koppintani valahogy és kész.

tigeroo:

azért egy kicsit bonyolultabb lesz a történet :)

lol, hajnalban lemegy a rész és estére készen is van a fordítás, mert 2-3 ember csinálja egyszerre, általában 1-2 helyesírási hibánál több nincs benne, vagy még annyi sem, nem tudom, hogy mit balhézol, eddig mindig volt 24 órán belül felirat
tigeroo
ember, tudod mennyi munka van egy ilyen feliratban?:) én emlékszem anno egy 20perces how i met your mother részt is 1 teljes napig fordítottam régebben... inkább tedd össze a kezed hogy valaki csinálja neked 0 haszonnal...

on:

én is megnéztem a 10. részt. hú, csak ámulok és bámulok

spoiler: azért kicsit kiszámítható a történet!
gondolom khaleesi megindul a vastrónért és összefognak a starkokkal megbosszulni a sérelmeiket a lanistereken. jönnek majd a white menek is, és a sárkányokkal fogják õket elpusztítani (csak elégetni lehet õket, a sárkányok meg tüzet okádnak, nahát)

a héten feltétlenül elkezdem a 2. kötetet, nem bírom ki napi adag nélkül
Broafka
marha jó, már egy hete kijött a 10. rész, de még mindig várok a magyar feliratra, szánalmas hogy 2 hetenként jön hozzá a magyar felirat. Nem is értem, ha nem bírja lefordítani, akkor minek vállalja el? vagy írja, hogy kell segítség, vagy én nem tudom, de már mindenki látta, csak én nem

u.i.: hosszúpuskán mintha lett volna felirat, de kb a rész megjelenésével egy idõben jelenhetett meg, az meg elég összecsapott munkának tûnik

Egyébként a könyvben azt írják a Targaryen családról hogy mikor megszületnek az istenek feldobnak egy érmét és ha az egyik oldalára esik akkor a gyerek sárkány vérébõl való lesz ha pedig a másik oldalára esik akkor a gyerek megõrül. Viserys esetében utóbbi történt Dany esetében pedig az elõbbi.

De a sárkányoknak meg bazinagy tüdejük van. Lehet reggelig simán kibírta. :D

Nem tudom miért olyan nagy probléma h immunisak-e a Targerin család tagjai a tûzre. Én úgy fogom fel, hogy akik "méltóak" rá hogy sárkánykirályok/királynõk legyenek azok immunisak. Állandóan. Ennek az idõszakos immunitásnak nem sok értelmét látom. Amúgy se nagyon fog már tûzközelbe kerülni.
A füstre meg nem immunis ígyse-úgyse, tehát meg kellett volna halnia a tûzben. X) (A máglyahalált halók is hamarabb fulladtak meg mint égtek szénné)

tigeroo
köszi. amúgy is jobban szeretek olvasni, fõleg ilyen fantasy finomságokat (korongvilág novellák a kedvenceim), szerintem papíron fogom folytatni a történetet
Kata
igen

[/cserf][/fülünyúl]

elméletileg igen, egy évad 1 könyv
tigeroo
most daráltam le a 8. részt.

az aranykoronás rész annyira nyilvánvaló volt :)
szerintem amúgy azért égett meg a tesó mert bastard volt

kérdés: az elsõ 10 rész meddig dolgozza fel a könyveket? 1 évad 1 könyv vagy hogy?
cylonflatus
Potterrel semmi gond nincs, nyugi! Legalábbis a könyvekkel.
Ha ajánlhatok egyet: Végtelen Történet. Szigorúan csakis a könyv, a filmet el kell felejteni, az egy szar(már bocsánat) és semmi köze a könyvhöz. Ha nem olvastam ki min. 10x akkor egyszer se, nálam veri az A Gyûrûk Urát.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

mar akkor is leirtam, hogy ebben kb. semmi kulonos nincs: asszony beleul olyan vizbe, amiben mas tojast fozne, egyszeruen mindenkinek mas a hoturese...

mascarun
Na akkor jövõ hónapban ha még lehet kapni inkább én is befizetek egy könyvre! xD

Zomil
az is le lett irva, h a targaryen-ek jobban birják a meleget, pl. a forro fürdöt :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

mascarun
Ugye beszéltük ezt a témát hogy miért nem égett meg a csaj a tûztõl. És erre írta valaki hogy mert" a sárkánytojásokon van valami varázslat ami miatt az õrzõjük immúnis a tûzre".
De a sorozat elején viszont még sehol nem voltak a tojások mégsem égette meg a forró fürdõvíz....
Akkor mi az igazság!
Ha nagyon spoiler akkor jöhet privátban is a válasz!

Hát én telefonon olvasom nem egy nagy élmény, de most nincs pénzem megvenni a köteteket. Nekem olyan 1 hét alatt volt meg az elsõ könyv (~900 oldal), nem lehet letenni, sokkal részletesebb és jobb mint a sorozat, a másodikról meg ne is beszéljünk ahol már beindulnak az események :)

ProGabe
az a kettõ kb. kis semmiség lehetett:

"Graduated from Drama Centre London in 2009, then cast in Game of Thrones shortly after."

@MaRee: 4-5 ezer? uhh, sajnos tényleg nincs sok idõm olvasni, mondjuk most éppen a HP-t (igen, a potter :), mindig is el akartam olvasni, 50%-os akcióban volt a díszdobozos kiadás, nem lehetett kihagyni. nem bántam meg, fantasztikus) gyûröm, az is van ennyi és ha valami olvastatja magát, akkor azzal sosincs ilyen téren gond

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Kezdd el nyugodtan, nem most fogod kiolvasni azt a 4-5ezer oldalt :D

Irish wolfhound

A gond, hogy logo fule van, ami miatt kevesbe farkasos a kinezete, ellenben azokat vadaszott le anno:)

nagy elõrelépés egy ilyen sorozat amúgy, ha bevállalja az ember a vetkõzést
Láma!
azért nem annyira az elsõ:)

link

Pedig annak a csajnak is ez az elsõ szerepe. :)

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Bernáthegyi az szép nagy darab! <#idiota>

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

TVelvet
a kis törpe, undoritoan tud :D nagyon bírom
Színészi teljesítménybe nekem is õ a kedvencem, meg Tyrion.

Laza
Jon Snow egyenesen frenetikusan játszik ahhoz képest, hogy ez élete elsõ szerepe!

ProGabe
most fejeztem be az évadot, egymás után néztem a két utolsót és ez... ez... hát csesszék meg ez pofátlanul jó!

könyv-sorozatokba nem szeretek úgy belekezdeni, hogy tudom, még nincs vége a szériának, de ezúttal kivételt kéne tennem :\

ez a cliffhanger! MOST akarom tudni, hogy mi lesz.

nem mellesleg a Khaleesi-t alakító csaj részrõl részre egyre szebb lett. ráadásul nem valami csont és bõr kifutószökevény, és még mindennek tetejében nem kevés tehetség is szorult belé. persze az egész cast nagyon jó, tényleg senkire sem lehet panasz. egyikük-másikuk néha elveszti a fejét, de hát mit lehet tenni :D

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Ha jól tudom Northern Inuitok vannak benne de ezt már egyszer leírtam meg nem is ez a lényeg csak azt akartam mondani ezzel hogy a sorozatban kutyák vannak és nem farkasok de már lassan kezdem unni ezt a témát...

Nem husky blöki az, nézd meg jobban. Husky-t és nézd meg a szlovák farkast, nagy hasonlóság van közöttük, de a husky kicsit kisebb, zömökebb mint a szlovák farkas. Ebbõl azért nem kell vitát nyitni <#hamm> <#wave>
Laza
Mindenkit kinyír? :)
Mondjuk a koncepció nélküli folytatósdit nem szeretem. Azért jó lenne ha nagy vonalakban már meglenne a fõbb szálak iránya és befejezése, és nem az írás közben találná ki.

Kata
Na de már évekkel ezelõtt nagy csinnadrattával beharangozta, hogy nézne ki ha most egy könyvvel befejezné. Meg is lincselnék.

[/cserf][/fülünyúl]

Ha unna, akkor egy konyvben be tudna fejezni. Szerintem.

QuippeR
egyszer azt nyilatkozta, hogy ha nem sikerül befejeznie a könyvsorozatot, akkor nem szeretné, ha más megtenné helyette.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Kata
Ha ennyi idõt akar szánni a két hátralévõ kötetre, akkor valószínûleg még maga sem tudja kivel mit csináljon, merre menjen a történet meg a szálak... Néha kicsit olyan érzésem van, hogy már unja.

[/cserf][/fülünyúl]