19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
mikromanus #5163 Theon az egész 3. könyvből kimaradt, így minden ami vele történik csak "fanservice". -
#5162 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!tényleg levágták a pöcsét? nehéz szerep lesz ezután:D -
#5161 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Brutus most lemaradt a vérengzésről -
#5160 Sikerült a héten ledarálnom mind a 9 részt egybe. Összességében nem rossz az évad, a 9. rész eléggé odabaszott, azonban úgy érzem, hogy sok szál semmit nem mozdult előre, pl Theon Greyjoy-t az egész évad folyamán csak kínozták semmi érdemi nem történt vele.. -
Hunor88 #5159 -
#5158 Baze, tagelni elfelejtettem :D reggel van még :) -
#5157 Spoilerbe, de 3x09-es :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#5156 -
Belkar #5155 Hasznos de a trékép amit használnak már elavult mivel kijött a hivatalos Világtérkép is:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akit esetleg érdekel nagyban annak eltudom küldeni... -
#5154 Ez hasznos, link mehetne bannerba. -
Hunor88 #5153 Ez igen jó és hasznos. -
#5152 Interaktív térkép -
Evoluti0N #5151 Zseniális. :D -
#5150 Hodor :D -
#5149 Ha dől a pénz bele fog húzni az írásba... -
Hunor88 #5148 Számoljunk:
Trónok harca: 1996
Királyok csatája: 1998
Kardok vihara: 2000
Varjak lakomája: 2005
Sárkányok tánca: 2011
15 év alatt 5 könyv jelent meg, tehát átlagosan 3 év kell neki, egy könyvhöz, vagyis 2014-ben megjelenik a 6. könyv. De persze ebben nincs benne az, hogy az elsőt meddig írta, és ha azt nézzük, hogy egyre nőtt a könyvek közötti idő, akár 2020-ban érkezhet az új könyv...
64 éves Martin, ha két könyvet akar még írni, akkor legalább 80 éves koráig élni kell, ha minden ok :D Meg persze ha addig a Mások el nem kapják :D -
bega82 #5147 Ez a fickó élvezi ezt az egészet! :D Hogy szopathat mindenkit! -
#5146 -
5 db (nagy felbontású)kép az évadzáróból
-
#5144 Hát, a GoT világában is kihaltak jó 150 éve, amíg Draeneys sárkányait ki nem keltette... -
Zenszkij #5143 Nézd meg az új Dredd bírót, ő az egyik főszereplő. -
#5142 Naaaa ez azért túlzás. -
Prof William #5141 Kint van Martin legújabb könyve! Már a címválasztás is remek...
-
G_ArchAngel #5140 Mondjuk engem a gyíkok soha nem érdekeltek. Minden fantasy világban jött valaki vagy valami, ami szeletelt döghúst csinált belőlük.
Szánalmas túlhypeolt díszlet az összes. -
Belkar #5139 Elég akkorára megnőniük hogy egy embert be tudjanak kapni és akkor már szinte legyőzhetetlenek lennének. Nekem úgy tűnik hogy minél többet esznek annál gyorsabban nőnek szóval simán megnőhetnek olyanra pár év alatt. -
G_ArchAngel #5138 Igen, de az a gyík 200 éves volt. Dany-é már most nagyobbak, mint logikus lenne. 20 év múlva kellene akkorának lenniük, mint egy ló, addig meg nem tart ez a történet.
Jelenlegi formájukban Joffrey a Whoreclipperjével is kiállítási tárgyat csinálhatna belőlük. -
Belkar #5137 Hát azt nem tudom de mintha úgy rémlene hogy a 2 kisebb simán le tudott nyelni egy tehenet egészben míg Balerion akár egy mamutot is... -
#5136 -
sandor8206 #5135 mivel fejből nyomtam egy kb. 1 hónapos részből belefér, de a lényeg sztem a mesterek se ártatlanok, SŐT -
#5134 mivel Dany parancsa úgy szólt, megölni az összes katonát és akinél korbács van + gyerekeket megkímélni, sztem le is lehet zárni ezt a Dany + ártatlan embereket megöletett a városban vitát
aki felhozta nem nézi a sorozatot?
Én hoztam fel, és véletlenül néztem a sorozatot. A pontos parancs pedig a Mesterekre is szólt, ezt "véletlenül" kihagytad.
"Unsullied!
Slay the masters,
slay the soldiers,
slay every man who holds a whip,
but harm no child." -
#5133 Pár zsíros oroszlán :D
Egyébként a sárkányok Martinnál olyanok, mint az aranyhalak: addig nőnek, amíg van hely és van mit enni. -
#5132 Mi a napi kajaigénye egy kifejlett példánynak ? -
Belkar #5131 Igen kicsit rajzolhatta volna vastagabbra is a törzsét de nekem attól bejön :D -
#5130 -
#5129 Vagy barna, franc tudja, most egy régi CRT monitoron nézem és itt már minden sötétebb szín fekete. :D -
Eszméletlen jó ez a csaj fekete hajjal, sokkal jobban áll neki és a mosolygás is. :D
-
#5127 Hollens nem csinál rossz dolgokat, de még mindig az "eredeti" The National féle tetszik legjobban, jó választás volt ott, hogy a hangszerek csak lassan jönnek be, Matt Berninger mély hangja pedig nagyon illik hozzá. -
#5126 Olyan mint egy kígyó szárnyakkal=/ -
Belkar #5125 na akkor még egyszer mert valamiért eltűnt :D
-
Belkar #5124 Nagyon pang a topik úgyhogy muszáj vagyok berakni egy képet :D
Mielőtt valaki azzal jönne hogy ez spoiler annak mondom hogy ez Baleriont hódító Aegon legnagyobb sárkányát ábrázolja a Tűz Mezején...