19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
MaRee #6131 -
#6130 csak saját felelősségre :D -
#6129 Akkor jöjjön egy rövid on the set videó. Igazság szerint csak fényezik magukat a készítők és elmondják, hogy mennyire nagy a show és milyen bonyolult a forgatás :)
http://www.hbo.com/video/video.html?autoplay=true&vid=1362499 -
MaRee #6128 No jólvan, akkor kitöröltem, győzzön a nép akarata -
#6127 Szücsy #6121; Progabe #6122:
Engem a Bran+varsafa és az erdő gyermekeinek felajánlott csecsemő érdekel.
(tényleg, melyik részben volt, amikor Craster hagyott az erdőben fiúgyermeket?)
De nem kérdezősködök, mert:
-a fenti két szál erősen spoileres
-olvasom a könyveket
-nem szeretnék abba a csapdába esni, hogy fontosabbnak tartom a "misztikum" részt a történetnél, karaktereknél. -
#6126 Szerintem elég komoly spoilerek vannak benne, aki nem tud semmit arról, hogy mi lesz szerintem az is kitalálja, legalábbis az egyik nagy dolgot. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Purple wedding, habár mondja, hogy nem spoilerezi el, annyit utalgat rá és annyi mindent kiemel, hogy ahhoz kapcsolódik, hogy vak aki nem jön rá, hogy mi lesz és pár karakternek mi lesz benne a szerepe. -
MaRee #6125 Annyira nincsenek benne durva spoilerek, úgyhogy nem törlöm,végülis csak a trailert vesézi ki. Aki semmit nem akar tudni a köv. évadról, ne nézze meg. -
#6124 Az a másik módszer. Sokszor együtt is használják a kettőt, de már jó ideje inkább csak a cgi. Sokkal jobb eredményt tudnak elérni vele. -
#6123 Az istenek haragját senki sem kerülheti el, sem rabszolga, sem türannosz... -
#6121 Érdekes, csomó dolgot nem vettem észre. -
#6120 harry potter mit keres ott? -
#6119 4. évadba castingolták be, Lord Blackmont szerepére. Remélem így nem spoiler:
-
G_ArchAngel #6118 Kit "You know Nothing' Harington -
G_ArchAngel #6117 az osszes kardozos/baszos filmben es sorozatban igy emelik ki az izmokat: GoT, Spartacus, Gladiator es most Pompeii... -
sata75 #6116 ez ki ez? -
G_ArchAngel #6115 nem cgi, hanem maszkmesterek, sminkesek munkaja: arnyekok es csucsfenyek -
#6114 -
#6113 Utálom az ilyen trailereket, kb. ezalatt a 3 perc alatt minden látványosságot ellőttek benne. -
#6112 Micsoda cgi hasizmok... Megyek, gyúrok is egy kicsit photoshopra. -
#6111 (negyediket :D) -
#6110 Bréking nyúvsz:
Havas "Nyalgép" John a negyedik évad végén fog csak szerepelni, mert forgatják a Spartacus: vér és homok című sorozat harmadik évadát:
-
#6109 -
bega82 #6108 És ez vótmá'?
Medal of Hodor:
-
#6107 Ha volt, akkor elnézést, nem láttam korábban csak egy rövidebb (1 perces gyors snittes)trailert. -
#6106 barna mennyivel jobban áll neki -
#6105 *my boobs -
#6104 Cuki :)
A kérdés az volt, hogy mit szeretne, mire emlékezzenek a rajongók a sorozatból. -
G_ArchAngel #6103 ma meg nem volt... -
#6102 -
#6101 A sorozat/könyv értelme a szubjektív élmény, vélemény. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor Progabenek van igaza.:D
Amúgy én meg egy aljas fickó vagyok, mert belinkelem a hetedik évad záró képét:
-
G_ArchAngel #6100 Nem gyakran van olyan, hogy Kata és én ugyanazon a véleményen vagyunk, ami azt jelenti, hogy mások érvei ilyenkor teljesen értelmetlenek.
-
#6099 Megértem Kata, Archangel szavait.
Én elfogadom a könyvet, sorozatot úgy ahogy van, ezért számomra nem zavaró, ahogy Sansa passiójátéka sem. Ha megnézitek, az erős érzelmek mindegyik karaktérnél ott vannak, alapvető motivációk, elsődleges mozgatórugók a történetben.
Viráglovag: :D
-
G_ArchAngel #6098 Mindegy, Legolas kinyirna az osszeset repuloongyujtokkal, Scholler-zombikkal egyutt.
Es meg ki sem urulne a tegeze. -
#6097 Nem röhögök, hanem megnyugodtam :D -
kissssss #6096 "Akik jellemre bejönnek azok a Lannister fiúk"
ehh akkor már inkább a törpe... -
#6095 "Süsü plüss?"
Röhögni fogsz, de van. -
#6094 Hádde ő tinédszerkorában nem olyan döntéseket volt kénytelen hozni, hogy éppen hány kurvát hajtson fel neki a szolgálója, meg hány hosszt akar úszni az arannyal töltött medencében, lásd oroszlánkölykök. Szóval csak próbálom felhívni a figyelmet arra, hogy neki jó oka van egy kicsit "depinek" lenni és szerintem igenis kezd ebből kinőni. Valamit látnak benne a társai is, az öreg Mormont is.
Szóval igen, sajnáltatta magát, Tyrion ültette el a gondolatot a kis fejében, hogy több ő egy fattyúnál. Arról szól az ő története, hogy igazán felnőjön és ehhez elég jó lehetőséget ad az, hogy meg kell ölnie néha-néha egy zombit, vagy egy veterán harcost. Persze ezek mind kismiskák egy vöröshöz képest :)
"Ésnekötekedjmerpofánváglaksárkánykoponyával."
Süsü plüss? :D -
#6093 Köszönöm a zinformációt. -
#6092 Ez már az unoka. Ésnekötekedjmerpofánváglaksárkánykoponyával.
Nemtom, eddig minden könyvet olvastam, és nem vált belőle akármilyen ember. Ugyanolyan emós mint volt, ami annyival egészült ki ha végre képes valamiben döntést hozni hosszas hezitálás után, akkor az legalább rossz. :D -
#6091 "Akik jellemre bejönnek azok a Lannister fiúk"
Értem egyébként, amit írsz, de Snow a könyvben mennyi is? 14 éves? Ráadásul egész életében tök vegyes visszajelzéseket kapott, amik nagyon erősek is voltak, innen a zavarodottság, a határozatlanság. Itt most a szeretetre (fater, Arya) és a gyűlöletre (Cat, a sok bastard-ot kiáltó) gondolok, ami az érzelmeket illeti.
Ettől még persze igaz, amit írsz, de pont ő az a karakter, akiből nem akármilyen ember válik a történet során.