Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ForzaInter
ahh.. most már megvan ki õ, köszi:)

elsõre azt hittem az égett arcú csávóról van szó, de ott nem volt színészcsere.

Yo, Bitch!

Seth
Úgy egyszerûbb rá visszaemlékezni, hogy õ volt az aki mérgében egy suhintással lecsapta a lova fejét ? Emlékezetes jelenet volt :D

PSN ID.: Beegabor

[NST]Cifu
Az elsõ évadban a lovagi tornán láthattad, õ harcolt Renly pasija, Ser Loras Tyrell ellen, akit majdnem agyoncsapott, és csak Sandor Cleange (az égett arcú király-testõr, aki amúgy a kisöccse a hegynek) mentette meg.

A második évadban a múlt heti epizódban láthattuk elõször, õ volt az a hatalmas szakállas ember, aki Tywin Lannisternek mondja, hogy hány embert akasztottak már fel az orgyilkosság miatt.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ForzaInter
én nem is emlékszek erre a karakterre:D

Yo, Bitch!

<#levele><#levele><#conf>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

89
Na akkor nem véletlenül volt furcsa...
Brutálisat alkotott Conan az egyben, teljesen hihetõ karakter volt, Whyte egyszerûen nem illik a szerepre. Hiába magasabb Conannál, amikor megláttam a lovagi tornán a Hegy-et még az elsõ évadban, akkor azt hittem õ a világ legnagyobb embere, kábé összecsináltam magam mikor rátámadt Lorasra :D

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

Whyte és Conan
Igen, White a 216-os magassága miatt jó, de az vékonyabb arcberendezése és a súlya közel sem tudja visszaadni azt a brutális karaktert, amit Stevens hozott a 214 centijével és 145 kilójával.

[NST]Cifu
Ha jól tudom szükséghelyzet alakult ki. Eredetileg ismét Conan Stevens-re számítottak, ám õ nem tudott idõt szakítani egyébb irányú elfoglaltságai miatt. Így végül is jött Whyte, aki amúgy is "kéznél volt", hiszen mind az elsõ, mind a második évadban White Walker-t személyesített meg.

Megnéztem milyen képet dob a két névre... Háát. A ketteske/aktuális (Whyte ) inkább Hodor karakterre esélyes mint a Hegyre, de hát ez van ezt kell szeretni :)
[NST]Cifu
Nem, teljesen más, az elsõ évadban Conan Stevens játszotta, a másodikban Ian Whyte. Stevens inkább a karakter jellemét adta vissza, róla el tudom hinni, hogy belenyomja a saját kisöccsének a fejét a tûzhelybe, Whyte ugyan magassága miatt jobban visszaadja a "hegy" hangulatát, ám inkább egy jámbor embernek tûnik, nincs benne semmi vadság...

89
A Hegyet játszó színész ugyanaz maradt? teljesen másképp néz ki sztem :D

MrRP
A könyvet bár nem olvastam, de szépen összefoglaltad a változtatásokat – köszönet érte. Ezek alapján nekem úgy tûnik, hogy törekednek akár új jelenetekkel elmesélni, az adaptálásból kihagyott részeket, tehát az irány jó.
Sok helyen a név módosítás szerintem okos döntés, mert elég sok szálon fut a történet, még több névvel, és egy sorozattal nem úgy van az ember, mint egy könyvvel, hogy vissza tudja keresni, hogy ki is volt õ, hanem egyszer hallott egy nevet, amit vagy megjegyezett, vagy nem, de legalább jól összekeverhet mással. Van ismerõsöm aki név alapján Tyrion és Tywin karakterét összekeveri. 1,5 évad után is. Nem túl okos. :)
Minden esetre bízzunk benne, hogy retcon nélkül sikerül végigvinni.

89
Könyvhöz képest eléggé rosszul játszik...nem volt ennyire gõgös, sokkal inkább hálás, és nem szökdösött Jon elõl, Havas simán csak elengedte, és csak késõbb a vadakkal együtt támadtak Jonékra...

Na Theon túllépte a határt, nagyobb gyökér, mint hittem. Teljesen eltorzult a személyisége.
desigo
Ez a vad csaj hihetetlenül szórakoztató.
A viselkedése a mozdulatai a beszólásai.
Most,hogy fordul a kocka kíváncsi vagyok,hogy fog viselkedni.

Nem arról volt szó,hogy a csapat katona éjjelre eléri Derest és visszafoglalja?
jaja mar vagom thx, legkozelebb nem hajnal 2kor fogom ezeket megnezni :D

monkeymajom
Amúgy csak én érzem azt,hogy a 2 gyerek, akik szénné égve lógtak kötélen azok nem a Starkok voltak? A másik pedig az, hogy szerintem a király fattya nem halt meg. Sztem.

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.

cylonflatus
Szóvicc. "Brand new leg" helyett "Bran' new leg"...

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Narxis
hehe, kösz akkor jól gondoltam :D

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
kösz :D

mascarun
Lehet hogy csak véletlen volt hogy találtak ott is egy dióhajat!

RatBaG
http://www.youtube.com/v/3oUnkfdHEfk&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Per Aspera Ad Inferi.

???

[NST]Cifu
Winterfell urának... illetve az õ öccsének élete múlik rajta. Akit ráadásul szeret a népe.

akkor úgy fogalmazok, hogy egy jól kidolgozott szemét terv
[NST]Cifu
Ha akarattal is tették, akkor is nem szemétség, hanem jól kidolgozott terv.

amúgy arra kíváncsi leszek, hogy hogy került oda a dió, tényleg ott voltak vagy csak félrevezetésbõl elrejtették, hogy Theonék majd jól elszórakoznak a családdal, hogy mit tudnak és így lassítva õket? mert akkor az jó nagy szemétség volt a menekülöktõl
Andr0
Narxis barátom csak neked, mert régóta együtt fórumozunk:
csak elterelés.

Armin & Ayu fan

toysoldier
Qarth (:

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

mascarun
Szerintem a két fiú akiket átvittek a szomszéd településre!
Brann nem véletlenül említette hogy "Két árvát küldtem oda Deresbõl.
Jacket és Billyt."

Szerintem õket akasztották fel!

SötétBarom
A két árva, akit elküldtek a farmra valamelyik korábbi részben? am i missing something?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Narxis
Amúgy brutál egy rész volt, fõleg a Quart-os vagy mi a neve. Az egy érdekes cselekményszál.

Narxis
Naaaa ne, az csak valami álom vagy elterelés lehet, nem tehetik... nem...

Szerinted ki az a két "bábu"? <#whatever>

Montanosz
a hetedik rész végén nem értettem mire mondta a srác hogy itt a kérdésetekre a válasz és felhuztak kettõ bábú?

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Imádom :D

cylonflatus
Apám, Emilia Clark a szemöldökével is tud beszélni... <#wow1>

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

a.carkey
A 12. és a 22. megjegyzésed egyes részei azért nem pontosak, belekötnék, de lefolyót szerelek, így majd késõbb. :)

A medve nem játék.

toysoldier
:DDD

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

6. Én úgy emlékszem a könyvben is kurvázás közben vágják le a szakállát bár nem biztos már régen volt :D

pár dolog ami kimaradt:

Kihagyták Shireen-t Stannis lányát, Viharos Edricet Robert újabb fattyát akit késõbb magához vesz Stannis. Sajnos Viharvég várnagya Cortnay Penrose sem tûnt fel pedig õ egy érdekes színfolt :)

Biztos van még pár ilyen de nekem sem jut eszembe több.

Mindent összevetve szerintem a Reedek kihagyása az ami nagyon rossz döntés volt mert azért elég fontos szereplõk, nem tudom hogy akarják nélkülük megoldani a dolgokat...

[NST]Cifu
A cselekmény nem lassult, ha végiggondolod. Irtó sokminden történt, legfeljebb akcióból volt kevesebb.

Ja, még valami, ami még komoly eltérés a könyvhöz képest, és most jutott csak eszembe, az a Hound (Kutya) karaktere. A könyvben folyton részegre issza magát, Sansa éppen ezért fél is tõle. Ehhez képest a sorozatban folyamatosan józan, és sokkal visszafogottabb.

muszáj volt lelassítani a cselekmény, az elkövetkezõ részek pörgõsek lesznek ha minden igaz :)

Ami még eltérésként az elsõ könyvbõl és a sorozat elsõ évadából megmaradt:
- Tyrion elsõ csatája a vad embereivel az oldalán. A sorozatban nem sokat csatázott a törpe. A könyvben kicsit azért több rálátása volt a harcokra :D Apuci meg is dícsérte azt hiszem érte, meg ez után küldte el, hogy legyen a király segítõje amíg meg nem érkezik (azaz, hogy picit rendbetegye amit Joffrey elszúrt és megelõzze a többi baromságot amit elkövethet a kölök). Valami ilyesmi volt, nem? :D
Nagyon szép összefoglaló, köszönjük! Cupholder amúgy pohárnok szerintem :D

Zomil
köszi szépen! :)
Mondjuk az elsö könyvet olvastam, igy azokkal tisztában vagyok szerencsére. A 2. könyvre is majd az évad befejezése után fogok sort keriteni. Aztán majd meglátom kibirom-e a következö évadig :D

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Shiwo
legalább azoknak is tud újat mutatni a sorozat, akik fejbõl fújják a könyv minden részletét...engem speciel nem zavarnak az eltérések, bár csak egyszer olvastam a könyveket :)

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

[NST]Cifu
1.: Eleve már az elsõ évadban "el lett szúrva" a cím. A könyvsorozat címe "A Song of Ice and Fire", a "Game of Thrones" az elsõ novella címe volt, ezzel szemben a sorozat címe lett Game of Thrones...

2.: Ez szintén elsõ évados dolog, the a könyvben a White Walkers-eket Others-nek (másoknak) nevezik sokszor. A sorozatban ezt az elnevezést egyszer sem használták (állítólag a Lost-ban használták ezt a kifejezést sokszor, és nem akartak semmi áthallást, de nem tudom, ez igaz-e)

3.: Néhány név megváltozott, például Asha Greyjoy-ból Yara Greyjoy lett, állítólag azért, hogy ne keverjék össze Osha-val. Az elsõ évadban is volt ilyen, ott Robin Arryn volt Viharvég gyermek-uralkodója a sorozatban, holott a könyvben Robert volt még, õt Robert Baratheon-tól akarták jól elkülöníteni.

4.: Szinte mindegyik gyerek karakter idõsebb, mint a könyvben, például Rob Stark ugye 14 éves volt az elsõ évad idején, Sansa 11 éves, de Draeneys is mindössze 13...

5.: Szintén elsõ évados visszatekintés, hogy a könyvben sose volt kifejtve konkrétan a Renly Baratheon és Loras Tyrell közötti vonzódás és kapcsolat, erre a könyvben csak utalás volt.

6.: Elsõ évados visszautalás Grand Master Pycelle esete is, aki például a könyvben nem kurvázott.

7.: Sok esetben éltek a kihagyott részek miatt keletkezett rések kitöltésével, amit egy-egy jelenetben pótoltak, ilyen volt az elsõ évadban a Shae-Tyrion-Bronn ivós-játéka, ahol ugye Tyrion elmesélte az elsõ szerelmének a történetét. Ilyenek egyébként Ros, az Winterfell-bõl King's Landing-ba vándorolt kurva jelenetei is, õ például teljesen hiányzott a könyvbõl. Az elsõ évad végén Varys és Littlefinger közötti kölcsönös tiszteletrõl szóló jelenet szintén teljesen új.

8.: Rakharo, Draeneys egyik vérlovagjának ugye csak feje jött vissza, a könyvben nem halt meg. Draeneys-ék amúgy a sivatagban több kihalt várost is találtak.

9.: Cleos Frey le lett cserélve Alton Lannister-re, állítólag azért, hogy ne kavarodjon össze a nézõ az összetett családi összefonódások miatt.

10.: Rob Stark és szerelmének kapcsolata is teljesen más, a könyvben Rob egy számszeríj sérülését látta el Jayne Westerling, akinek a háza a Lannisterek zászlóhordozója. A sorozatban nevet még nem kaptunk a hölgyre, de a találkozásuk teljesen eltérõ.

11.: Arya szálja jelentõsen eltér a sorozatban látottaktól. Eredetileg mikor a városi õrség rajtaüt Yoren csapatán, Arya elmenekül pár kölyökkel (Gendry (Robert Baratheon bastardja), két városi csirkefogó, akibõl az egyik lába megsérült, egy nagyon fiatal kislány, akinek az anyja meghalt, valamint három idõsebb fiú, akik közül egyik belehalt a sérülésébe, kettõ pedig lelépet a csapattól). Egy félig felégetett faluban próbálnak élelmiszert szerezni (mivel menekülésük óta szinte csak bogarakon éltek), ahol azonban a Lannister zászlóvivõk terrorizálják a helyi lakosságot, és próbálnak meg információt gyûjteni az õket zaklatókról. Itt elfogják Gendryt, majd amikor ki akarják szabadítani Aryát és a másik srácot is, a sérült srácot megölik, a kislány pedig elmenekül. Itt találkozik a Ticklerrel, akit késõbb Arya öl meg.

Teljesen megváltoztaták az utána következõ részt is, ugyanis Arya nem Tywin Lannister szolgálója (mi a helyes szó a cupholderre?), hane, Roose Bolton-é.

12.: Torrhen Karstark-ot a könyvben Jamie Lanniester abban a csatában öli meg, amikor elfogják. A sorozatban a legutóbbi részben a láncával folytotta meg, ezért akarja az idõsebb Karstark a fejét venni. Jamie nem szabadul ki a könyvben a cellájából.

13.: A könyvben Janos Slynt helyére egy másik urat neveznek ki a városi õrség fejének, a sorozatban Bronn kapja a megtiszteltetést.

14.: A sorozatban Loras Tyrell kimondja, hogy szerinte nem Brienne ölte meg Renly-t, a könyvben végig meg van gyõzõdve arról, hogy õ tette.

15.: A könyvben Theon nyolc hosszú hajót kap, hogy a halászfalut lerohanja, a sorozatban csak a Sea Bitch-et kapja egyedül.

16.: A könyvben Sansát "csak" egy kõ találja fejbe, és nem próbálják megerõszakolni. Ellenben Joffrey udvartartásában vendégeskedõ Lollys Stokeworth-ot ragadják el, és erõszakolják meg vagy ötvenen.

17.: Jon Snow és Ygritte jelenetei is teljesen megváltoztak, eredetileg Jon hagyta elszökni, és a testvéreivel kapta el, a sorozatban ugye egyedül volt ekkor.

18.: Stannis és Melisandre szexjelenete nem szerepelt a könyvben, bár utalás volt rá a késõbbi könyvekben. Ellenben Stannis feleségét, Selyse királynét sose mutatták, pedig a regényben párszor szerepelt.

19.: Teljesen kimaradt az a rész, amikor Zúgóban táborozik Rob Stark hadereje, miközben Cat apja haldoklik. Szintén kimaradt az, ahogy eközben Winterfell-ben Bran és Rickon az aratás ünnepét tartja, így kimarad a Winterfell-be küldött két Walder srác is, illetve a két Reed gyermek is.

20.: Osha a könyvben lefegyverez egyet Theon katonái közül, megszerezve a lándzsáját. A sorozatban levetkõzik és lefekszik Theon-al.

21.: Littlefinger és Tywin beszélgetésére nem került sor, ez is egy olyan jelenet, ami "megmagyarázza" azt, ami kimaradt a könyvhöz képest.

22.: A legutóbbi részben a Tyrion és Cersei közötti érzelmekkel teli jelenet is teljesen új, a könyvben hasonló sincs.

Így hirtelen ennyi rémlik...

közöd?
amúgy értelmezési gondjaid vannak? hol írtam, hogy nem tetszik?
ok, hogy nehéz nyelv a magyar, de egy magyarnak is ?