Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

toysoldier
a harmadikban még él, a negyedikben nincs benne, az ötödikben benne van, de azt még nem olvastam. de remélem nem hal meg benne :D

He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Picar77
Melyik kötetben hall meg ? mert ugye itt mindenki meghal...

()() (^^)

[NST]Cifu
Ez egy kicsit visszakacsint a könyvre. Mivel a könyvre van utalva, ezért csak spoileresen:

Tywin Lannister apja idejében a Lannisterek egyik zászlóhordozó családja (akik gazdagsága a Lannisterékhez volt mérhetõ), a Reyne-k fellázadtak a Tarbecks családdal együtt. A lázadás elviekben a Lannisterek elleni gyors gyõzelmet igért, mivel a Reyne-k serege erõsebb és tapasztaltabb volt, ám a végén mégis a Lannisterek gyõztek, mégpedig a fiatal Tywin Lannister parancsnoksága alatt. A lázadás leverése után mindkét lázadó házat teljesen kiirtották.

Erre a lázadásra és annak következményeire emlékezik a Rain of Castemere, aminek a szövege:

And who are you, the proud lord said,
that I must bow so low?
Only a cat of a different coat,
that's all the truth I know.
In a coat of gold or a coat of red,
a lion still has claws,
And mine are long and sharp, my lord,
as long and sharp as yours.
And so he spoke, and so he spoke,
that lord of Castamere,
But now the rains weep o'er his hall,
with no one there to hear.
Yes now the rains weep o'er his hall,
and not a soul to hear.

Zanzásított fordítás by me:

És ki vagy te, mondta a büszke nagyúr
kinek oly mélyen meg kell hajoljak
Csak egy másik köppönyeget viselõ macska
ez az igazság, amit tudok.
Aranyköppönyegben vagy vörös köppönyegben (ill. aranybundában vagy vörös bundában)
az oroszlánnak még mindig van karma,
és az enyém hosszú és éles, nagyuram,
olyan hosszú és éles, mint a tiéd.
És így beszélt, és így beszélt,
az a Castamere-ig nagyúr,
De most az esõ sír a nagy csarnokában (vagy De most az esõ csöpög a nagy csarnokában)
és senki sincs, hogy hallja.
Igen, most az esõ sír a nagy csarnokában (vagy Igen, most az esõ csöpög a nagy csarnokában)
és nincs egy lélek, ki hallja.

A zanzításhoz: a coat jelenthet köppönyeget és bundát is,
a weat jelenthet sírást és csöpögést, csurgást is. Szóval többértelmû szavak, így nehéz rendesen magyarítani

No ez a szám háttere :)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

toysoldier
igen

He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

sztem igen, annyira nem kapott nagyot

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Picar77
Törpe életben marad ?

()() (^^)

toysoldier
a Reyne meg a Tarbeck ház még régen fellázadt a Lannisterek ellen és Tywin kiirtotta ezért õket, röviden errõl szól a dal :D

#2837: Égikert és Kaszter-hegy szövetkezett

ja közben vágom ezt énekelték a csata elõtt, valami Lannister dal.

A végén Tywin meg az a kis buza srác most akkor hogy kerültek össze?!

ez a Rain of Castmere, ez micsoda? Vagy hogy jött ez?! Nem vágom

Amúgy a rész qrva jó volt :D

toysoldier
na végre egy kurvajó rész :D

a buzi tywin meg ser loras bevonulása kurvajó volt, a rész végén meg a csata elõtt a castamere-i esõknek örültem, kedvenc dalom :D a futótûz meg olyan szinten volt istenkirály, hogy az nem igaz :D

Seth
"büdzsébõl erre tellett :-) "

dejó hogy nem lett igazad :D Baromi jó jelenet volt

PSN ID.: Beegabor

Steve Downie

Ja és aki már keresné is a zenét :)

http://www.youtube.com/v/F4kYGOXx7wk&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

The awkward moment someone says no one is perfect in front of Heskey.

Steve Downie

Tywin Lannister & Loras Tyrell!!!
EPIC!!!<#taps>

desigo
wow na végre <#eljen>
Steve Downie
Csatlakozom, akkor hajnalban a magon!

Narxis
Ma lesz a nagy csata, nem? Hajnalban már töltöm is ezerrel!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

igen, Jason Momoa
szucsy89
Nem tudom mikori kép mondjuk de a jobb szélsõ az Drogo? :D

Narxis
vááá ez hatalmas :DDD

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

<#idiota><#idiota><#idiota>

büdzsébõl erre tellett :-)
MrRP
Egy futó ember lángol = futó tûz :D:D

toysoldier
az nem futótûz (:

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

MrRP
A promó végén van egy égõ ember, szerintem nem felejtették el:)

skymannn
Végre egy érdemleges csata ezt várta az ember.

toysoldier
engem nagyon zavarnak, de ennél a résznél nem annyira, mert Martin papa írta. azt viszont nagyon remélem, hogy a futótüzet nem felejtették el :D

#2817: nem, most lesz a 9. rész, rá egy héttel meg az utolsó

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

SötétBarom
Duplarész lesz?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Zomil
Igazábol azért nem zavarnak a változatások, mert Martin bácsi ott van, szoval nem hiszem, h annyira el tudnák szurni. Szvsz szükség van könyvadaptácioknál a változtatásra, csak meg kell találni az arany középutat.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

toysoldier
kár, hogy a tengeri csatából szárazföldit csináltak, így az általam legjobban várt jelenet fog elmaradni ): viszont legalább Martin papa írta a részt

MrRP
http://www.youtube.com/v/dWVa1vTiscc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

"War is here"
Végre! :)

A könyv állása szerint nem tudnak találkozni, 99% hogy nem fognak, csak ha valami misztikus csoda nem történik.(aminek azért van kis esélye)

[NST]Cifu
Jorah története (nem tudom mennyire spoileres):

A vén medve eredetileg Robert Baratheon és Ned Stark mellett harcolt hajdan az Aegon elleni felkelésnél. Uralkodójaként a Medve-szigeteknek, mikor fia, Jorah felnõtt lett, átadta neki a hatalmat úgy, hogy csatlakozott az Éjjeli Õrséghez. Jorah elsõ felesége háromszor esett teherbe, ám egyszer sem sikerült kihordania õket, és a harmadikba bele is halt. Lannisportban egy lovagi tornán Lynesse Hightower tüntette ki kegyével, és minden várakozással szemben meg is nyerte a tornát, majd megkérte Lynesse kezét, amit meg is kapott. Az úrnõ azonban új birodalmát a Medve-szigeteken nem igazán élvezte, a pezsgõ nagyvárosi élethez volt szokva, nem pedig az álmos és kemény északi vidéki élethez. Ser Jorah mindent megtett, hogy Lynesse otthonosabban érezze magát, mutatványosokat és zenészeket utaztatott fel a messzi északra, hogy szórakoztassák feleségét, ám a költségek hamar kiapasztották a pénztárcáját, így beleegyezett, hogy pár elfogott zsebtolvajt Tyrosi rabszolgakereskedõk vegyenek meg. Mikor errõl Ned Stark tudomást szerzett, mérhetettlen dühében halálra ítélte. Jorah magára ölthette volna a feketét, és csatlakhatott volna apjához - ez volt az a "pardon", amit a Vén Medve ki tudott harcolni fiának, ám az nem élt vele. Inkább elmenekült Lynessével, Lys-be, az egyik szabad városba, ahol zsoldosként (sword-to-hire, vagy sellsword, szó szerint eladja illetve pénzért felbérhelhetik kardját) próbált boldogulni. Lynesse által elvárt életvitelt azonban nem tudta finanszírozni, ezért a nõ elhagyta, és (jelenleg) a Tregan Ormollen nevû kereskedõherceg legfõbb ágyasa lett inkább.

Szabadjon megjegyeznem, hogy ez azonban a regény története, az eddigiek alapján nem kizárt, hogy ettõl eltérõ lesz Jorah háttere a sorozatban.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

szucsy89
Nem olvastam a 2.-3.-4. könyvet, de egy ilyen húzást egy író sem hagyhat ki, hogy ne találkozzanak. :)

Narxis
Loller, ez eddig fel se tünt. Fognak találkozni?

MrRP
Mi több mintha valami kegyelmi végzést is kapott volna az ifjú Mormont, de annyira nem állt össze ez a része a történetnek.

ForzaInter
Robb új csajának a nagyapja Charlie Chaplin.:D

Yo, Bitch!

ForzaInter
Pedig az elsõ évadba mondta az öreg Jon Snow-nak, hogy van egy fia.

Yo, Bitch!

MrRP
Köszi, mivel a könyvet nem olvastam még, így nehezebb volt átlátni, inkább a név miatt gondoltam kapcsolatot. (Így utólag belegondolva, külsõre viszonylag hasonló karaktereket választottak)

Igen a vén medve fia. Nekem is csak a 2. könyv olvasásakor esett le.

MrRP
Érdekes rész volt, minden szálon léptettek kicsit:)

Daenerys segítõje, Ser Jorah Mormont... van valami köze Jeor Mormonthoz az Éjjeli Örség kapitányához?

Narxis
LOL

ToCsEk

<#nevetes1>

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Narxis
Ez a Jaqen H'ghar hatalmas arc. :D Dranerys és a csávolja mikor jönnek már össze?:D Nagyon zsír rész volt ez is.

Cersei jól befailolt azzal,hogy õ bizony elkapta Tyrion biccsét :D :D
bár egy kis sunyiságot érzek ebben

Steve Downie
Jaja, adta! :)

toysoldier
ez most egész jó rész volt

a következõ részt nagyon várom

Sir Quno Jedi
Jaja kis buzi lovagi tornázgatott, aztán jöttek, akik nem szarral gurigáznak ugyebár!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

SZEG007
http://www.youtube.com/v/LgfPYetWWJw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

http://www.youtube.com/v/kP6I-peP3e0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
<#idiota>