Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tobb sorozat eseteben nekem mar bevallt, ha nem tetszett, akkor nem neztem. Probald ki.

http://gaborszantai.co.uk/

Zomil
spoilerben vagy pmben elmondanád h mik voltak a változtatások(nem az aprokra gondolok), mert érdekelne 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

nem
ToCsEk
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
most kajak megölték a 2 kis starkot? mi lett hordorrral és a vad nõvel? bocs hogy nem tudom a neveket 😞

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?

gyengébb az egész évad az elsõtõl sajnos
RatBaG
ez volt a season legunalmasabb része...

Per Aspera Ad Inferi.

Jó rész volt szerintem, fõleg a legvége. Jamie végre kimutatta a foga fehérjét.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Az oreg jovahagyasaval tortenik minden, en nem parazok.

Andr0
Kezdenek egyre nagyobb és több változtatást csinálni a könyv és a sorozat között. Ez csak azért érzékeny pontja pont ennek a sorozatnak mert amúgy is elég bonyolult az eseményszál. Elõbb-utóbb olyan hibába fognak futni hogy a könyv egy teljes szálát le lehet nullázni.

Armin & Ayu fan

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
de most akkor a qarth 13ból maradt 2?

ToCsEk
jah ok, köv rész promojában mintha 2õt mondtak volna akkor lehet azon kívül 😄

toysoldier
3 rész lesz még

He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Miert, ez csak 9 epizodos evad?

ToCsEk
2rész és vége

toysoldier
nem volt egy nagy eresztés ez a rész. még mindig sok mindent hiányolok :\

He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

sztem semmilyen volt ez a rész...

Steve Downie
Én csak önmagamat tudnám idézni: kib. jó rész, ismét epic befejezéssel 😊

The awkward moment someone says no one is perfect in front of Heskey.

gondolom nincs felirat, azért
skinnyman
Hogyhogy még nem megy a duma az új részrõl?

Regards,

Nope. Just Chuck Testa <#eplus2>

MeoH
George R.R. Martin szemelyesen

fuck mmo's..i.,

Klemice
ki ez? chuck testa?

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Seth
Baromi kényelmetlen és hideg lehet ez a trón 😊

PSN ID.: Beegabor

Megvan a nyertes, kinek kell ülni a trónon. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Steve Downie
<#worship>

ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Jó persze, de más a sorozat(könyv) és az, hogy zajlott a trónutódlás a valós feudális társadalmakban.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

MrSpock
Jó ha nem jön ameteorit akkor ember sem lenne,Dínól élnének mai napig,és nem írkálnánk itt nagy okosságot 😄 Most az más kérdé hogy ki honnan avászkodott be egy területre,de magyarok is idejöttek hmm itt van effektíve egy üres placc jó lesz ez nekünk. Mert valahogy csak benépesítették az emberek aföldet,és elhelezkedtek. Csak mint tudjuk van akinek semmi sem elég,és ekkor jönnek a csaták!
Lentebb dologhoz,a gyõztesek írják atörténelmet? Érdekes németek 20.században 2x buktak mégis õk írják most is a dolgokat európában akkor hogy van ez? 😄
Ennyit off..😊
Mondjuk én is Danyt látnám szívesen a trónon,mint királynõ,sárkányok anyja,és vigyázná a népek biztonságát. Persze szépen felosztva a családok között a területeket,akik békében élnének,hisz mindegyiknek meg van a saját specialitása,nem csaka háborúzás.

Go Jeff Go!!!!

PrasCo
...akkor most rohadtul sokan lennénk Afrikában. <#idiota> Az a probléma az érveléseddel, hogy az emberi korszak hajnala óta állandóak a háborúk és a vándorlások, ráadásul ne felejtsd el, hogy a középkorról beszélünk. Itt a klasszikus értelemben vett nemzetfogalom egyszerûen nem létezett (Magyarországon nagyjából úgy Bocskai magasságáig, de még akkor is csak kibontakozóban volt valami), a hatalmi élet szereplõinek elsõdleges célja mindenkoron a család és a név bebiztosítása volt, még akkor is, ha - hála Istennek - egyáltalán nem nehéz a történelemkönyvekben elég anakronisztikusan "hazafiaknak" beállítani ezeket az embereket. A GoT meg elég korrektül reprezentálja ezt.
Róma, Itália az övék lenne...? A francokat. A hét domb, az esetleg, de még az sem, hiszen az egyik legenda szerint oda is Trójából cuccoltak át. Onnan meg...? :]
Szerintem Tyrion: nem hulye a penzhez es lenne folyamatosan szex es pialas is😊

Lehet hogy Stannisnak van a legerõsebb trónigénye de ahogy Renly is megmondta senki nem szeretné õt látni a trónon. Ha a jelentkezõk közül kéne választani én azt mondanám Dany lenne a legjobb uralkodó.

Altalaban a kronikasok, de ez reszletkeredes...

Narxis
Ott a pont.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Sir Quno Jedi
A történelmet a gyõztesek írják.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

MrSpock
"Én az ilyen csodás érvekre, hogy "jogalap" azt szoktam mondani, hogy oké, akkor jöhet a Római birodalom, hiszen csaknem egész európát (és észak-afrikát) uralták évszázadokig? 😊"

A rómaiak is katonai erõvel foglalták el egész európát,tehát semmi közük nem lett volna a Gallokhoz,Germánokhoz és a több népekhez akik éltek mondjuk saját földjükön,és egyfajta maguk alapított államokban,vezetõkkel.És nem azt tervezgették hogy akkor elfoglaljuk egész itáliát,és mi leszünk a császárok! 😄 Itt az a lényeg minden esetben kik azok akik létrehozták az országot,letelepedtek benépesítették,effektíve erõszak nélkül. Mert ha mindenki maradt volna a történelemben a saját határain belül akkor nem lettek volna gondok.

Go Jeff Go!!!!

Nézd, a jogalap igenis fontos. Legalábbis a középkorban. Nézd meg azokat akik jogalap nélkül kerültek trónra, vagy akartak trónra kerülni. Nem nagyon voltak sikeresek. Vagy gyorsan elbuktak, és a korona közelébe se juttak, vagy csak minimális ideig uralkodtak. Gondolj bele. Magyarország. I. László. Örökösének Álmos herceget jelölte ki. De, Kálmánnak volt jogalapja az öröklésre. Mellé is álltak az urak, nem Álmos mellé, persze bár voltak Álmos-hívek is, de ez mindegy. Vagy Aba Sámuel...bár király lett, de neki semmi jog alapja az uralkodásra, bár uralkodott, de rövid ideig, és meg se tudta szilárdítani uralmát, bár ennek más okai is voltak, a lényeg hogy nagyon fontos volt a jog alap. No meg a szertartások. Nem csak jogosnak kell lenni a trónigénynek, a szertartásoknak is stimmelniük kell, és persze kell hogy illetõnek legyen katonai ereje, meg mellette álljanak az urak.

De ez nagyon Off...és nem sok köze van a sorozathoz, a lényeg hogy ez mindig fontos .

Na most a Habsburg újra egyesítésre is volt jogalap. A török álltal megszállt rész, az Habsburg ház területe. Habsburg ház örökölte a magyar koronát, így a magyar koronához tartozó minden földre nekik van joguk. Nem csak azért verték ki a törököt az alföldrõl mert kellet nekik az Alföld, meg szemben álltak az oszmánokkal, hanem az a terület az övék volt.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Azért a középkorban nõ nem lehetett király. Akár jogos, akár nem. Legfeljebb a fia, vagy férje de így önmagában nem lehetne õ semmi. Senki nem állna mellé. De hát sárkányok sincsenek a valóságban szóval...

Persze, a valóságban ilyen esetekben régens uralkodott a fiatal király felett, de hát ha megvizsgálunk pár trónviszályt, hát az urak nagy része Stannis mellé állna, nem egy gyerek meg a régense mellé. Azt szolgáljuk aki uralkodásra termett-és joga van a trónra, nem pedig egy gyereket.

Ha ilyen helyzet lett volna a középkorban, következõt tudnám elképzelni.
Joffrey trónra kerül ugyan, régenssel, de Stannis, a seniorátus elve alapján is királlyá választják hívei, és az urak többsége mellé állna, Renly is(mert hát neki még joga sincs a trónra, amíg Stannis él)valamint az északiak is bizonyára, kipenderítenék a fenébe Joffrey-t , Stannis trónra ülne. Aztán...Joffrey-t vagy bezáratná, esetleg kapna egy kis megvakítattást, mert az jó, aztán pár évvel késõbb, valószínûleg a két testvér esne egymásnak a trónért.

De hát ha így írták volna meg a sztorit, akkor nem lehetne belõle barmi hosszú könyv sorozatot készíteni. Meg ez olyan dolog, azon se gondolkodunk el a Gyûrûk Urában Gandalf-nak van-e koronázási joga, miért õ teszi a koronát Aragonr fejére...elfogadjuk, nézzük.

[NST]Cifu
Bár én azért úgy vagyok vele,akik alapították,vagy évszázadokig trónoltak,azoknak van több joguk hozzá. Ugye pl magyarország sem lett törökország,vagy egyéb akik elfoglalták az országot,és uralkodtak.

Pardon, de az Oszmán birodalom térnyerésekor az ország sokáig három felé volt szakadva. Nem holmi jogalap miatt egyesítették újra, hanem katonai erõvel foglalták vissza.

Én az ilyen csodás érvekre, hogy "jogalap" azt szoktam mondani, hogy oké, akkor jöhet a Római birodalom, hiszen csaknem egész európát (és észak-afrikát) uralták évszázadokig? 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

MrSpock
Köszi a kimerítõ válaszokat. Bár én azért úgy vagyok vele,akik alapították,vagy évszázadokig trónoltak,azoknak van több joguk hozzá. Ugye pl magyarország sem lett törökország,vagy egyéb akik elfoglalták az országot,és uralkodtak. Persze erõvel,háborúkkal el lehet venni mindent,és ugye lehet jól-rosszul felügyelni egy birodalmat. Itt is azt nézzük ki mennyire hataloméhes. Dany visszaakarja szerezni ami egykoron családjáé volt,érthetõ a motivációja. Starkok nem igazán akarnák a trón ahogy Robb is mondta,csak szolgaként nem élnének. Lannisterek foggal-körömmel harcolnak megtartásáért,bármi áron. Többi család is szeretné azért megkaparintani,de hát közben meg nem is törõdnek a másokkal,és a tél közeleg ugyebár. Talán ezt úgy lehetne lezárni,hogy minden a helyére kerüljön..a mások betörnek..és a birodalom elveszõben..Starkok még küzdenek..majd jön Dany és a sárkányok és elpusztítják a másokat,mivel a tûz megöli õket. És mindenki visszakerül eredeti helyére. De ez tuti nem így fog lezajlani 😄

Go Jeff Go!!!!

[NST]Cifu
Bocs, hogy belevaú, de a trón és a birodalom azé, aki megszerzi, és uralkodni tud rajta. Ha megnézed Steve Downie által belinkelt Targaryen-ház névsorát, látható, hogy még házon belül is volt polgárháború. Visery és Daenerys pedig egyszerûen nem rendelkezett elegendõ erõvel ahhoz, hogy akár csak egy falut is magukénak kiálthassanak ki, nemhogy a Vastrónt. Én úgy vélem, hogy a felkelés után jogot formálni a trónra ugyan lehet, de megfelelõ katonai támogatás nélkül nem fog igazán komoly erõ a zászlajuk alá gyûlni. Ez a katonai támogatás lett volna Drogo hatalmas serege...

Ha nem vesszük tudomásul, hogy Joffrey valójában nem Robert Baratheon fia, mert nem tudjuk bizonyítani, akkor Joffrey a jogos uralkodó. A TDantes által említett dolgok miatt igazi uralkodás helyett azonban régens uralkodna helyette (vagyis Cersei-nek kellene megmondania, mi hogyan történjen a birodalomban - ezért is olyan dühös például az apjára, aki Cersei parancsa ellenére nem indult el azonnal King's Landing irányába).

Ha figyelembe vesszük, hogy Joffrey valójában Jamie fia, akkor viszont Stannis Baratheon a jogos király, ez nem is vitás.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Narxis
Reméljük visszakapja.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Zomil
Hát mivel a Targaryenektöl eröszakkal vették el a tront igy végülis sztem nekik kéne ott ülni.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Attól függ. Mivel egy középkori (fantasy) világról van szó, seniorátus vagy primogenitúra. Vagyis vagy a legidõsebb férfi rokon, vagy a király elsõszülött fia.

Ha a valós középkori eseményekre vetítenék ki, akkor Stannis, mert a király fia, túl fiatal. Túl ostoba, túl gyenge kezû, a trónra nem egy gyerek kell, hanem egy felnõtt örökös, a seniorátus elv alapján Stannis.

Steve Downie
Itt látható egy uralkodói névsor a kezdetektõl, õk mind Targaryen-ek, szóval Daenerys-nek kellene ott ülni, de persze a többiek a 283-ig tartó idõszakot figyelembe sem veszik, hanem Roberttõl kezdve számolják.

SötétBarom
A szöszit, nem? 😄

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

MrSpock
Tényleg,igazából kinek kellene ülni a vastrónon? Ugye itt egymástól foglalgatták el,stb..de melyik családot illetné meg alapból?

Go Jeff Go!!!!

Az hogy ki a törvényes király és kinek tartozik ténylegesen hûséggel elég nehéz megválaszolni de mivel jelenleg Joffrey ül a Vastrónon így õ a Birodalom feje és mivel õ hivatalosan félig Lannister ezért hoztam Lannisportot példának. Igazából mondhattam volna Highgardent (nem tom mi a magyar név) vagy akármelyik déli várost a lényeg az hogy Észak megtámadása egyáltalán nem árulás mivel az északiak jelenleg a vastrónus ellen harcolnak.

Azt tudom hogy Balont egyáltalán nem érdekli hogy kinek tartozik hûséggel és kinek nem, nem is ez volt a mondandóm lényege 😊

Lannisport tudtommal a Lannistereké, vagy nem? Mert nekik aztán nem tartozik hûséggel. Ha komolyan is venné a hûséget/hûségesküt, akkor is max Joffreynak, vagy a BAratheonok valamelyikének engedelmeskedne (azaz most már csak Stannis lenne esélyes, mert Renly "kiesett" a játékból).
Amúgy nem veszi anynira komolyan ezt a dolgot az öreg. Azért nem támad Lannisportra, mert
- szerinte túl erõs a védelme
- nem tesz szivességet azoknak akik megölték két fiát korábban (Starkok)
Kb ennyi. Nincs itt szó hûség-kérdésrõl 😄