19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#6090 Egy férfiben a biztonságot, a határozottságot keressük, az olyan tütyme emósb*ziktól mint Jon Snow, sikítva menekülünk. Akik jellemre bejönnek azok a Lannister fiúk, Jorah Mormont, meg a Véreb. Ők tűnnek olyannak akik nem rosszindulatúak igazából, két lábbal a földön járnak és sugározzák a biztonságot, ők azok a sorozatban akikre rá merném bízni az életem. -
#6089 ez nyilván a korábbi századokban is így volt, főleg mikor ilyen zsoldosokból álltak az államok seregei.
Álltalában a uralkodóik sem voltak sokkal különbek ezektől, sőt a legnagyobb hatalommal az ilyen "férgek" rendelkeznek. -
#6088 "Nem nevezném férfinak" - Homo sapiens, ivarérett, hím nemű. Nevezz szőrszálhasogatónak, de szerintem ennyit jelent a férfi. Arról nem is beszélve, hogy az eredeti kérdés az volt, hogy Katának melyik férfi tetszik a könyv szereplői közül, nem pedig, hogy melyik férfi. Ha arról akarunk vitázni, melyik karakter nem férfi, akkor vegyük elő Varys-t! [idiota] -
mikromanus #6087 Az ilyen emberek azok, akik a siralomházban az utolsó vacsorájukat fogyasszák azokban az államokban ahol van halálos ítélet. Esetleg háborús bűnös tipikus példája. Békeidőben az ilyet fellógatják vagy eltűntetik egy életre valami börtönben (vagy betoncsizmában valamelyik folyóban/tengerben). -
Hoz_Hun #6086 Egy gerinctelen férg, mocskos állat, pszihopata bűnöző,... stb... van miből választani. -
#6085 Akkor minek neveznéd? -
#6084 #6048? -
#6083 Gyerekgyilkos, erőszaktevő
Nem nevezném férfinak -
#6082 ismerek hasonló egyén.. incest vonzódásról nem tudok, de tipikusan az a verzió, akinek mindene megvolt, mindent megkapott és ezért nincs megedződve a lelke, minden szirsz@rért sír a szája..
a Daario-félékből meg túl sok van....
Jon-ra hajazó egyéneket is ismerek, csupa jó tulajdonsággal, 0 magabiztossággal, így állandóan csak kihasználják őket és koppannak..
Sam féle szerencsétlenségben meg sok geek magára ismerhet :D
elmondható tehát, hogy életszerűek a karakterek (: -
#6081 A Hegy? :P -
#6080 Ő legalább tud bánni a nőkkel, ha adsz neki egy nyílpuskát. Még a saját anyja is fél néha tőle, pediglen az nem egy félős muff. :DDD -
MaRee #6079 Gofri, hát kimás -
#6078 Saztán amúgy mék pasira mondanád azt a GoT-ban, hogy eeez igen, ez egy pasi, úgy viselkedik, ahogy egy IGAZI pasinak viselkednie kell (szerinted). Erre én pl. kíváncsi vagyok nagyon. :D -
#6077 Jon gyakorlatilag Daario tükörképe. van egy csomó pozitív tulajdonsága, de nem magabiztos. (amikor meg mégis az, akkor minden rosszul sül el.) míg Daario egy seggfej, gyakorlatilag nem létezik pozitív oldala, de legalább végtelenül magabiztos. -
bega82 #6076 Na álljon meg a menet! Nem nyálgép, hanem nyalgép!!! Mint az közismert. -
#6075 omfg
Csak annyit mondok, hogy: "Kill the boy and let the man be born" -
#6074 "A könyvekben is egy emós b*zi, aki depresszíóban és akut döntésképtelenségben szenved, és mindig másokkal sajnáltatja magát"
Hol? -
#6073 Nem? A könyvekben is egy emós b*zi, aki depresszíóban és akut döntésképtelenségben szenved, és mindig másokkal sajnáltatja magát. Érdekes, hogy a nála rosszabb sorsú emberek is mindig az ő vállát veregetik és vigasztalják. Nekem ellenszenves karakter az elejétől fogva. De a filmben kiválóan hozza ezt a színész. -
Belkar #6072 Nyálgép: (1)Nyálas lányos fiú, esetleg homoszexuális. (2)Elöljáróknak, felügyelőknek hízelgő, talpnyaló.
Nem nagyon illik Jon-ra tehát maximum a színész lehet ellenszenves Archangel számára amit megtudok érteni én se csípem. -
sata75 #6071 én azt se tudom a "nyálgép" mit jelent. o.O -
#6070 Lehet büntipontot kapok a spoilerekért, de ebből minden kiderül:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy én sem tudom, de ha tényleg spoiler, akkor hagyjuk, ha az eddig látottakat nézzük, akkor egy fiatal férfi, kétségek gyötrik, saját múltját és jelenét sem tisztázta, de férfi akar lenni ott ahol mások elbuktak. Mondjuk a falon a naplementébe merengős snittet nem tudom megbocsájtani a készítőknek. -
Belkar #6069 -
#6068 :D! -
#6067 Én tudom, de most már én sem mondom meg.
-
Evoluti0N #6066 Akkor csatlakoznék én is. Elolvastam mindegyik könyvet és én se értem, hogy miért nyálgép. -
#6065 Én sem értem ezt a nyálgépet :(
Kedvenc karaktereim: Jamie Lannister (miután elvesztette a kezét), Tywin Lannister és "Cat of the Canals" és még sokan mások :D -
#6064 Nem érted. Master91 és én is olvastuk, de még mindig nem tudjuk, mitől nyálgép, vagyis hogy te miért gondolod így.
Ráadásul most már k*rvára kíváncsi vagyok rá :D -
Neoncsoves #6063 Én elolvastam a könyveket (igaz, már lassan 1 éve), de nem értem a megjegyzésedet még mindig. -
G_ArchAngel #6062 Ha elmondanam, az hasonlo lenne, mintha az elso evad elso resze elott leirom, hogy Ed Stark fejet veszti - nem fogom elrontani senki szorakozasat, aki nem olvas.
-
#6061 de itt többen nem tudjuk hogy te szerinted mitől nyálgép -
G_ArchAngel #6060 Nem fogok spoilerezni. Aki tudja tudja, aki nem, az meg majd megtudja. -
#6059 *karakterek, nem "karaktereim". Nem lopom őket. :D -
#6058 Davost még feltétlenül megemlíteném.
Esetemben egyike a kedvenc karaktereimnek, bár tudom, hogy sokan mocskosul unalmasnak meg a problémáit álproblémáknak tartják. -
#6057 Olvastam a könyveket én is, ezért sem értem, talán a színész miatt mondják rá.
-
#6056 nincs hiba nélkül való ember, a klasszikus "jó" fiút már az első évadban lefejezték..
de "jó fiúk" kategóriában értelmezném azokat a szereplőket, akikkel lehet szimpatizálni.. pl Tyrion, Jon, Arya, Sansa, Daenerys.. -
#6055 meg mentette az éjjeli őrség parancsnokát egy zombitól
meg ölte félkezű Qhorin-t (mind1 hogyan, teljesíti a parancsát)
kettős ügynök
és hát még csak most jön a 4. évad nem spoilerezek
Nem értem mitől nyálgép
-
#6054 Nem nyalgép? -
#6053 Ez tényleg jó kérdés. Fiatal, tapasztalatlan, de azért már megölt pár embert és kettős ügynöknek lenni sem álom meló :D -
#6052 lol mitől nyálgép? oO -
G_ArchAngel #6051 Miert, vannak jo fiuk? Max Jon 'Nyalgep' Snow, de a tobbiek csak es kizarolag sajat boldogulasukat vagy bosszujukat keresik.