19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• ForzaInter
    nincs, mert más elveszi:D
  • Neoncsoves
    elalvás előtt olvastam én is, csak sajnos néha bealudtam és a könyvjelző se a könyvben landolt, így volt amikor valamit kétszer olvastam :D

szerintem alvás előtt mindenkinek van 1-2 órája olvasni / sorozatot nézni...
  • Master91
    Elalvás előtt/vonaton/wc-n. Én így nyomom.
  • Neoncsoves
    Szóval... nincs napi 1 órád olvasni?
  • ForzaInter
    csak éppen egy könyvet és sorozatot nehéz összehasonlítani:D

én szívesen elolvasnám a könyvet, de 6 ezer oldalhoz se kedvem se időm nincsen, szóval marad a sorozat:D
  • bega82
    Szerintem is. Sőt, továbbmegyek, én szerintem a könyvek olvasása nélkül nem is nagyon érteném ezt a sorozatot, egy sokszereplős katyvasz lenne számomra. :D
  • Evoluti0N
  • MaRee
    Összehasonlíthatatlanul jobb a könyv mint a sorozat.
  • trident

(figyeltem, szándékosan nem is írtam semmi olyan kapcsolatot vagy bármit, ami spoiler)
  • Master91
    Kóbor lovag (The Hedge Knight, 1998)
    The Sworn Sword (2003)
    The Mystery Knight (2010)

Már ki olvastam. A sárkányok táncát is.
    És még jobban éhes lettem :D

De ez már erősen a könyvek topikja
    http://sg.hu/listazas.php3?id=1211867955
  • trident
    Ha nem csak a lázadást írná meg, az nem egy könyv lenne!:D
    Összességében pedig itt indult el az a cselekménysor, ami Lord Arryn halálához vezetett (és lényegében a sorozat elindult, kicsit hajaz a Twin peaks-re).

Az biztos, hogy érdekes lenne, mert a harcok mellett itt lehetne megismerni a fiatal Kisujjt, Robert-Lyanna kapcsolatát, a Targaryenek bukását, Lannisterek felemelkedését, Stannis/Davos fénykorát.

De ugye egyelőre marad ez:
    "A sorozatot három előzmény novella egészíti ki, melyek a Martin által kitalált világban játszódnak, kilencven évvel A tűz és jég dala cselekménye előtt.

Eddig megjelent novellák:

Kóbor lovag (The Hedge Knight, 1998)
    The Sworn Sword (2003)
    The Mystery Knight (2010)

A Kóbor lovag és a The Sworn Sword alapján képregény készült, előbbit magyar nyelven is kiadták."

Mondjuk én most örülök, ha az ötödik könyv végére érek.:)
  • Master91
    igen!

és még jöhetne legalább a hosszú éjszakáról is pár kaland, de Robert lázadása is baromira érdekelne 1 könyv formába
  • trident

-szépen, folyamatosan, néha több nézőpontból világítják meg, zseniális!
    -engem Valirya és az erdő gyermekei érdekeltek volna, de nem a misztikum kell legyen az első, ráadásul mindkettő "letűnt"...
  • stargatelost
    Hát talán felesleges újranézés helyett azt az időt a könyvek elolvasására fordíthattad volna... és akkor talán nem mondanál ilyet, a könyv fényévekre van ettől... :)

Még mindig van értelme elkezdeni a könyveket emberek, hiszen még kb. csak a felét dolgozta fel a sorozat. Egy hihetetlen élményből maradtok ki, ha csak a sorozatot nézitek...
  • Master91
    + kegyetlen történelme van egész Westerosnak, ezeket imádom még bogarászni, és sokszor beszélnek is róla
  • trident
    Off.
    Nem tökéletesen azonos a sorozat és a könyv.
    Ha elkezded olvasni, akkor bővebb rálátásod lesz az egyes karakterekre, cselekményre. A mágia, látomások is erősebben jelennek meg a könyvben. Személy szerint karácsonykor kezdtem olvasni, nem bántam meg cseppet sem.
    On.
  • davidka003
    Én azért nem akarom elkezdeni a könyvet, mert így már a nagy részét tudnám előre és így nincs értelme.
  • Master91
    Könyvet olvasom, úgy állítom ezt én is.
  • davidka003
    Most néztem újra az összes részt.
    Az elmúlt évtized legjobb sorozata szerintem. Bár félve állítok ilyet, mert egyesek lehet belém kötnek de szerintem az.
  • mijki
  • szucsy89
  • Evoluti0N
    A sorozat eddigi legepikusabb jelenete.
  • trident
  • Jim Morrison
    You got: You’d fall through the Moon Door!
    :(
  • aadam
    You’d die in a Wildfire attack!
  • bega82
    Nekem is a lefejezés jött ki. :)
  • MaRee
  • Steve Downie
  • G_ArchAngel #6343
    Dehydration after having sex with Sansa, Margaery and Daenerys.

Ez már kegyetlenség!
  • Malakai
    Nekem nem igazán, a végén valami Ed félének hitt... :)
  • MaRee
    Nekem a válaszokhoz mérten logikusan jött ki :D
  • Neoncsoves
    sword fight!
  • ProGabe #6339
    Ez annyira egy logikátlan f*szság. Tudom, hogy ez nem erről szól, de ez most különösen szar lett.
  • MaRee
    You got: You’d die by dragon fire!

You’re a true Machiavellian — cunning, manipulative, and power-hungry. Friends would say you’re the most outgoing of the group, and you consider yourself the leader. Unluckily for you, most people despise your manipulative nature. And doubly unluckily for you, a dragon will burn you to a crisp.

• Master91
    yea!!!

You got: You’d die in a sword fight!

You can be foolishly headstrong and stubborn in your ways. What seems like self-confidence is often a disguise for insecurity, and you find that you act in ways around people that don’t reflect your true self. You’ll give a noble effort, but will die by someone else’s sword.
  • Malakai
    You’d be decapitated! Via HBO
  • ToCsEk
    How Would You Die In “Game Of Thrones?
  • Master91

More
  • szabii98
  • szucsy89