19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#6371 nincs, mert más elveszi:D -
Neoncsoves #6370 elalvás előtt olvastam én is, csak sajnos néha bealudtam és a könyvjelző se a könyvben landolt, így volt amikor valamit kétszer olvastam :D
szerintem alvás előtt mindenkinek van 1-2 órája olvasni / sorozatot nézni... -
#6369 Elalvás előtt/vonaton/wc-n. Én így nyomom. -
Neoncsoves #6368 Szóval... nincs napi 1 órád olvasni? -
#6367 csak éppen egy könyvet és sorozatot nehéz összehasonlítani:D
én szívesen elolvasnám a könyvet, de 6 ezer oldalhoz se kedvem se időm nincsen, szóval marad a sorozat:D -
bega82 #6366 Szerintem is. Sőt, továbbmegyek, én szerintem a könyvek olvasása nélkül nem is nagyon érteném ezt a sorozatot, egy sokszereplős katyvasz lenne számomra. :D -
Evoluti0N #6365 -
MaRee #6364 Összehasonlíthatatlanul jobb a könyv mint a sorozat. -
(figyeltem, szándékosan nem is írtam semmi olyan kapcsolatot vagy bármit, ami spoiler) -
#6362 Kóbor lovag (The Hedge Knight, 1998)
The Sworn Sword (2003)
The Mystery Knight (2010)
Már ki olvastam. A sárkányok táncát is.
És még jobban éhes lettem :D
De ez már erősen a könyvek topikja
http://sg.hu/listazas.php3?id=1211867955 -
#6361 Ha nem csak a lázadást írná meg, az nem egy könyv lenne!:D
Összességében pedig itt indult el az a cselekménysor, ami Lord Arryn halálához vezetett (és lényegében a sorozat elindult, kicsit hajaz a Twin peaks-re).
Az biztos, hogy érdekes lenne, mert a harcok mellett itt lehetne megismerni a fiatal Kisujjt, Robert-Lyanna kapcsolatát, a Targaryenek bukását, Lannisterek felemelkedését, Stannis/Davos fénykorát.
De ugye egyelőre marad ez:
"A sorozatot három előzmény novella egészíti ki, melyek a Martin által kitalált világban játszódnak, kilencven évvel A tűz és jég dala cselekménye előtt.
Eddig megjelent novellák:
Kóbor lovag (The Hedge Knight, 1998)
The Sworn Sword (2003)
The Mystery Knight (2010)
A Kóbor lovag és a The Sworn Sword alapján képregény készült, előbbit magyar nyelven is kiadták."
Mondjuk én most örülök, ha az ötödik könyv végére érek.:) -
#6360 igen!
és még jöhetne legalább a hosszú éjszakáról is pár kaland, de Robert lázadása is baromira érdekelne 1 könyv formába -
-szépen, folyamatosan, néha több nézőpontból világítják meg, zseniális!
-engem Valirya és az erdő gyermekei érdekeltek volna, de nem a misztikum kell legyen az első, ráadásul mindkettő "letűnt"... -
#6358 Hát talán felesleges újranézés helyett azt az időt a könyvek elolvasására fordíthattad volna... és akkor talán nem mondanál ilyet, a könyv fényévekre van ettől... :)
Még mindig van értelme elkezdeni a könyveket emberek, hiszen még kb. csak a felét dolgozta fel a sorozat. Egy hihetetlen élményből maradtok ki, ha csak a sorozatot nézitek... -
#6357 + kegyetlen történelme van egész Westerosnak, ezeket imádom még bogarászni, és sokszor beszélnek is róla -
#6356 Off.
Nem tökéletesen azonos a sorozat és a könyv.
Ha elkezded olvasni, akkor bővebb rálátásod lesz az egyes karakterekre, cselekményre. A mágia, látomások is erősebben jelennek meg a könyvben. Személy szerint karácsonykor kezdtem olvasni, nem bántam meg cseppet sem.
On. -
#6355 Én azért nem akarom elkezdeni a könyvet, mert így már a nagy részét tudnám előre és így nincs értelme. -
#6354 Könyvet olvasom, úgy állítom ezt én is.
-
#6353 Most néztem újra az összes részt.
Az elmúlt évtized legjobb sorozata szerintem. Bár félve állítok ilyet, mert egyesek lehet belém kötnek de szerintem az. -
#6352 -
#6351 -
Evoluti0N #6350 A sorozat eddigi legepikusabb jelenete. -
#6349 -
#6348 You got: You’d fall through the Moon Door!
:( -
aadam #6347 You’d die in a Wildfire attack! -
bega82 #6346 Nekem is a lefejezés jött ki. :) -
MaRee #6345 -
#6344 -
G_ArchAngel #6343 Dehydration after having sex with Sansa, Margaery and Daenerys.
Ez már kegyetlenség! -
#6342 Nekem nem igazán, a végén valami Ed félének hitt... :) -
MaRee #6341 Nekem a válaszokhoz mérten logikusan jött ki :D -
Neoncsoves #6340 sword fight! -
#6339 Ez annyira egy logikátlan f*szság. Tudom, hogy ez nem erről szól, de ez most különösen szar lett. -
MaRee #6338 You got: You’d die by dragon fire!
You’re a true Machiavellian — cunning, manipulative, and power-hungry. Friends would say you’re the most outgoing of the group, and you consider yourself the leader. Unluckily for you, most people despise your manipulative nature. And doubly unluckily for you, a dragon will burn you to a crisp.
-
#6337 yea!!!
You got: You’d die in a sword fight!
You can be foolishly headstrong and stubborn in your ways. What seems like self-confidence is often a disguise for insecurity, and you find that you act in ways around people that don’t reflect your true self. You’ll give a noble effort, but will die by someone else’s sword.
-
#6336 You’d be decapitated! Via HBO -
#6335 How Would You Die In “Game Of Thrones?
-
More -
#6333 -