19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#6692 Sokoldalú ember vagyok és kiismerhetetlen. :D -
#6691 sárkik, emléxem stb
valahogy nem ezt szoktam meg tőled ,de lehet ütött a sör jobban mint azt gondoltam bocs, Abori Arany -
#6690 hogy??? -
#6689 mióta írsz így? oO
tűz és a valyriai acél fog rajtuk + sárkányüveg ! (obszidián, abból meg van Westeroson!) -
sempronius18 #6688 Hát a régi nemesi házak kardjaiból van össze olvasztva, így esélyes, hogy nagy százalékuk valyriai acél, de ez csak spekuláció. -
HUmanHunter #6687 az nem hagyományos acél? -
sempronius18 #6686 Szétszedik a vastrónt talán (és mind ellen jó emlékem szerint). -
#6685 Há ha jól emléxem, az az egyik fajta ellen jó, de a másik ellen meg nem. Meg honnan a faxból vesznek elegendőt belőle. :D -
sempronius18 #6684 Ottvan még a Valyria acél is.... -
sempronius18 #6683 Nemsoká ki fog derülni a Dany szálon mi történt a "felszabadított" városokkal miután a szőke parókás kitette onnan a lábát a seregével nyugodtság.
Amúgy a dramaturgiából sokat elvesz, hogy nem tartják be a szereplők korát, Dany szála sokkal drámaibb volt amiatt a könyvben, hogy a bátyja a kivirágzása után rögtön 13 évesen odadta egy barbár állatnak. -
#6682 Pedig csak a sárkik tudják megállítani az északiakat, mer azok némelyikét már csak a sárkánytűz fogja, máshogy fogós kinyírni őket. -
#6681 Dani szállal az a baj, hogy tudjuk soha nem fog westerosba érni.. Vagyis sztem Martint ismerve tuti nem.:D -
#6680 Eszkimóknál 11 évesen egy lánynak már lehet két gyereke és családja, de az amcsik nem eszkimók és az életben nem tudtak volna leadni egy olyan sorit, amiben 11-13 éves kiscsajokat erőszakolnak halomba. Prűd, álszent faszok azok amúgyis többnyire.
Tinisorozataikban is 23+os fullos bulák tolják a gimis ártatlan "tini"lányka vagyok szerepet. :D -
Bladzs #6679 Martin lenyilatkozta, hogy ha újra írhatná a könyveket, akkor mindenkit kicsit idősebbre csinálna. A másik meg, hogy az ottani évek nem biztos, hogy ugyan olyan hosszúak mint a mieink. -
Evoluti0N #6678 A második évad közepe felé kezdtem el olvasni az első könyvet. Néztem is nagyokat, amikor írta a szereplők korát. :) -
Rony94 #6677 Amúgy szinte tökéletes sorozatnak tartom a Game of Thrones-t, de egy dologban "rossz". Sok fiatal szereplő kora nagyon nem stimmel a könyvben szereplő korához.
Daenerys pl. a sorozatban kinéz vagy 16-17 évesnek, közben a könyvben még csak 13. Igen, a mi kis Dany-nknek már 13 évesen kúrelnie kellett Khal Drogo-val. Szegény. :)
Sansa is kinéz már vagy 16-nak, közben ő is még csak 11 (az első könyvben) és 12 (a harmadik könyvben, azaz a 3. és 4. évad környékén). -
#6676 Ja, rabszolgaság nélkül a kizárólag arra épített gazdaság azonnal összeomlik és jön a krach, éhínség, munkanélküliség, járványok, belvillongások, fosztogatás, anarchia stb. Így megy ez sajna. Hacsak nem hagysz ott egy durva sereget és nem uralkodsz rajtuk keménykezű elnyomóként, akitől jobban félnek, mint a régi gazdáiktól. -
Rony94 #6675 Azért az Astapor-os rész csak tetszett neked, mikor Dany megszerezte a Makulátlanokat. :) -
Evoluti0N #6674 Át van gondolva az. Mármint az író részéről van átgondolva. A könyvben Dany egy tizenéves naiv gyerek még tulajdonképpen, akik a hirtelen jött hatalmával megpróbál az elnyomottakon segíteni úgy, hogy közben nem gondolkodik el az esetleges következményeken. -
#6673 Akkor még unhatod egy pár éven át :D -
Austin Bailey #6672 annyira utálom azt a szálat, hogy nem történik benne semmi, és nincs is átgondolva. Pl amikor elfoglal egy várost és tovább megy, akkor mit hagy ott maga után? Onnantól kezdve elméletileg az is a birodalmához tartozik nem? -
#6671 Ien töppedt kis kripli sárkikkal, meg a párezer csupaszseggű exrabszolgájával nem sokat érne odaát, mikor elszabadul a tél és rájuk zúdulnak AZOK odaátról. Majd ha már jóakul kicombosodik, talán. Az meg idő ugye és sok-sok hiba még. -
Austin Bailey #6670 rohadtul unom már, hogy soha nem ér oda. -
#6669 -
sata75 #6668 ehe ehe
el kellett gondokodnom kicsit, hogy ez most, hogy is jön ide:) -
bega82 #6667 OFFTOPIC:
A hozzászólásodról jutott eszembe, hogy egyik ismerősöm csak nagy szerencsével tudott lakást venni nemrég. A kinézett, neki minden szempontból megfelelő lakásra természetesen már volt komoly érdeklődő, ő csak a második volt a sorban, viszont a nő, aki meg akarta venni, végül nem tudta, mert a 6. emeleten volt, és 66-os ajtószámmal.... és nem engedte neki megvenni a hitgyülekezet, ahova jár! :D -
sata75 #6666 ezt a blogot mindig is kissé kattant emberkék írták (írják) ez tudott...
ezért szeretjük:) -
#6665 thx -
#6664 Delen is es eszakon is hideg van:)
Kozepen van meleg:) -
bega82 #6663 Szoktak lenni pontatlanságok a többi sorozatnál is, de én a stílusát imádom! :D -
Micsu #6662 ő a mi kis földgolyónból indult ki ahol délen meleg, északon hideg van :) -
#6661 egész vicces van 1-2 orbitális baki benne pl:
"Délen
Dany egy sziklán ül, és merengő pillantást vet a távolba...."
Délen Dorne van. Keleten, a másik kontinensen van a szőke parókás, annak a kontinensnek a déli részénél -
bega82 #6660 "És mire a Véreb annyit mondhatna, hogy nemárbazdmeg, Arya már el is indul a fogadó felé,..."
http://hogyvolt.blog.hu/2014/04/08/tronok_harca_4x01_kard -
#6659 Kisujj ellett küldve Sasfészekbe, hogy házasodjon össze Lysa Tully-val (aki szoptatta az 1. évadba azt a kis sz.rt). Mivel övée Harrenhall + ő a folyóvidéki urak főnöke így simán meg teheti a házasságot ( mármint azoknak a folyóvidékieknek a főnöke akik a király mellett állnak, amúgy a folyóvidék fővárosa Zúgó ) -
bega82 #6658
-
#6657 -
:D:D -
#6655 nem Harrenhall-ba ment? mintha Twyn neki adta volna, de lehet rosszul emlékszek. -
bega82 #6654 Hátttöööö... ami azt illeti, én sem emlékszem, hogy itt a sorozatban mi is volt vele az utolsó momentum, a könyvvel meg nem tudom, hogy állsz, úgyhogy nem mondom el. :D (Pedig ehhez az első részhez is köze van ám!!) -
#6653 Kisujjal mi lett? Kihajózott valahova? Má nem emlékszem...