19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Stockbauer33 #6733
  • Rony94
    Elnézést kérek mindenkitől hogy fölhoztam a szereplők könyvbeli korait. Szörnyű emberek vagyok! :(

Tessék, itt egy kisebb selfie (ez a szó úgy is trendi lett az Oscar miatt):
  • Rony94
    Kivéve a Skins-t, ahol a színészek mind egykorúak a saját karaktereikkel. :) (bár jól van, az se amerikai, hanem brit sorozat)
  • MaRee
    Nem emlékszem ilyenre, lehet nem én voltam a HG, vagy egyáltalán nem volt akkor még. Vannak emlékeim vicces emberkékről akik beirkáltak ilyen 2-3 évaddal előre spoilereket, azokat szerencsére tudtam törölni azonnal. De én se vagyok itt egész nap, nem tudok rögtön reagálni, mondjuk ritkán kell törölgetnem bármit is szerencsére.
  • Csacsi
    Én még az első éved utolsó rész előtt szaladtam bele abba, hogy Ned Stark, és Drogo is meghal....
  • Narxis
    thx, végre tudom hogy szedjem fel
  • MaRee
    Én nem állítalak be semminek, csak mint házigazdát érdekelne, hogy mik voltak azok a dolgok amiket esetleg nem töröltem ki(időben), és ez neked a sorozat rovására ment.
  • Stockbauer33 #6725
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://video.gq.com/watch/natalie-dormer-game-of-thrones-gq-photo-shoot-april-2014
  • jazzy
    Minek magyarázkodjak egy olyannak aki alapból a kérdésével hazugnak állít be? Nem hiszed akkor nem hiszed, legyél boldog vele.
  • MaRee
    Sejtettem.
  • bega82
  • jazzy
    nem
  • MaRee
    Mondanál pár ilyen major spoilert amit innen tudtál meg előre?
  • jazzy
    Sose olvasom a hszeid kb 3-4 éve, teljesen érdektelen, de nekem elég az, hogy kitől kaptál pozitív visszajelzést, még inkább megerősít abban, hogy nem érdekel.

A többieknek: Elsősorban csak kérés volt, bár nem kérés köpenybe burkolva, tudom, hogy nem lesz belőle semmi, 1. évad legeleje óta megy a könyv spoiler, nem egy dolgot tudtam meg sajnos hamarabb mint ahogy az a sorozatban megtörtént, igazából én vagyok a hülye, hogy olvasom a topicot, tehát gyakorlatilag magamnak írtam, hogy végre tegyem ki favból, de annyi érdekes dolgot is írtok és linkeltek ami nem spoiler, hogy nem fogom megtenni.
  • Evoluti0N
  • picket
    [vélemény]

Szóval ha most elkezded távcsővel nézni a Marsot és lelkendezve cikket írsz a Nature magazinba, hogy a Mars bizony vörös, akkor ne szóljon a Nasa, hogy igazad van, és az azért van mert...
    Olyan dolgot mondtak a történetről, amit garantáltan nem fogsz megtudni a sorozatból (sosem fog Daario Naharis odaállni Dani elé, és azt mondani, hogy "de kár, hogy csak 13 vagy!", sosem fogja Oberyn azt mondani Tyrionnak, hogy kezdjük előröl a bemutatkozást, mert ez nem írja le elég jól a jellemem), vagy már meg kellett volna tudnod.
    A könyv a múlt, a sorozat a jelen. Hol tárgyalják az emberek a különbséget? Hova passzolnak azok a kijelentések, amik így kezdődnek: "A sorozat eltért a könyvtől ..."

Ha zavar, akkor olvass! Ezért:

Jó a sorozat... "the book was better"

[/vélemény]
  • MaRee
    Nyugi itt vagyok, és figyelek. Én ezt a hozzászólást nem ítélem spoilernek, szerintem a sorozat alapján is bárki rájöhetett egy minimális sütnivalóval, hogy a falban van mágia, meg a valyriai acél nem sima acél.

Spekulálgatni pedig nyugodtan lehet, pl ki miért halt meg vagy ilyesmi, amíg a könyvesek nem kotnyeleskednek bele, hogy márpedig ez nem így van mert ... , addig nincs gáz. Ha ilyet látok természetesen egyből törlöm.
  • bega82
    Mármint melyik hsz volt erősen spoiler? :S
  • Shiwo
    milyen jó lesz, ha a sorozat beéri a könyvet, legalább max az aktuális rész elspoilerezése miatt lesz vita, és nem azon megy, hogy a könyvben így a könyvben úgy ésmajdmeglátjátokhogylesz.. (:
  • Austin Bailey
    szerintem csak annyi, hogy erősen spoiler.
  • Tikal #6712
  • jazzy
    És utána persze mindig az a hülye és annak nincs igaza aki leírta azt, ami a banner alatt is ki van írva, természetesen.
  • ProGabe #6710
    Mindig ez az "erről, meg arról nem lehet beszélgetni". Mintha minden egyes könyves hsz törölne egy sorozatost :)
    Ráadásul szerintem nem volt itt sorozat-only diskurzus éppen, nem tenyereltünk bele semmibe, ill. mi nem olyan dolgokról beszéltünk, ami szigorúan csak a könyvekhez kötődik. Összehasonlítottunk egy-két dolgot, megbeszéltünk olyat, ami a sorozatban is van/volt. Persze megértelek, de ez nem volt kirívó eset, eléggé kapcsolódtak az aktuális részhez, meg általános dolgok voltak.
  • Master91
    bocsi, nekem nem jött át hogy ez titeket zavar !
  • Rockynhooo
    100% +1
  • jazzy
    Ebben a topicban továbbra sem lehet a sorozatról beszélgetni mert mindig jön egy okos, hogy könyvben így volt úgy volt, ne aggódj olvastam a könyvben, hamarosan kiderül, a könyvben x éves, a könyvben lapok vannak, a könyvben a könyvben :/

Spekulálni meg főleg nem lehet, mert a könyvben a könyvben, ott már bizony kiderült a könyvben..
  • Belkar
    Kár hogy csak azért hogy a heti mell/langyi adag meglegyen feláldozták ezeket a remek párbeszédeket amik szerintem sokkal jobban megalapozták Oberyn jellemét, motivációit de hát ez van...
  • ProGabe #6705
    Ennyi? Hát erre én is emlékszem, azért voltam megzavarodva, mert sokan írják fórumokon, hogy mennyivel jobb volt a bemutatása a könyvben. Azt hittem nem emlékeztem valamire. Egyeseknek semmi sem jó, ill. szeretnek túlozni
  • Master91
    - lovon voltak
    - Pod nem úgy volt feltüntetve mint 1 lovag, hanem dadogott stb.
    - Oberyn a helyszínen volt, Tyrionnak eszébe jutott a Martell/Tyrell konfliktusok, Oberyn elmesélte mikor kis korába Ő meg a nővére Elia ( akit a Hegy meg erőszakolt és megölt) ellátogattak Kaszter-hegyre, hogy esetlegesen valami házasságot nyélbe üssenek a Lannister és Martel család közt, Cersei meg mutatta nekik a kis-csecsemő Tyriont, akinek meg húzta a pö.sét, míg Tyrion sírt, szóba került egy kis bosszú a Dorneiak felől, kis erősködés, pár jó poén.
    Így hirtelen ez jutott eszembe
  • ProGabe #6703
    Jajaja, így most már oké, hogy csak a legendák szerint hatásos, erről beszélt Sam és Jon. Egyrészt régen olvastam a könyveket, másrészt gyorsan :)

Már arra sem emlékszem, hogyan is mutatkozott ott be Oberyn. Valaki "belökné" a memóriámat?
  • Master91
    Lehet akkor a sorozatba még nem említődött, akkor egy mini-spoiler volt itt :/
  • Belkar
    Pedig az. A mások ellen obszidián és a valyriai acél hatásos csak. Míg a wightok (zombik) ellen csak a tűz vagy ha 1 cm-es darabokra feldarabolják őket.
  • sempronius18
    A könyvben a legendák szerint jó ellenük.
    Ami 100% hogy jó a sárkányüveg és valószínű a tűz, bár azzal eddig biztosan csak feltámasztott hullát öltek mást nem.
    A könyvben az elsők öklénél ami a sorozatból kimaradt sajna nem sokat értek a tüzes nyilak.
  • ProGabe #6699
    Ez oké, de nekem nem rémlik, hogy jó lenne "mások" ellen.
  • Master91
    valyriai acélt mikor kardnak / törnek készítették, a valyriaik mágiát is használtak (ez olyan legenda szerű, mint hogy a falba is van mágia)
  • sempronius18
    Azt én értem, hogy nem fognak gyereklányokat a TV-ben megerőszakolni, csak ha mégis bevállalnák jobban átjönne a helyzet tragikuma.
  • ProGabe #6696
    "tűz és a valyriai acél fog rajtuk + sárkányüveg"

Szerintem a valyriai acél erre nem képes. Abból készült fegyvereknek inkább az a sajátja, hogy nem korrodálódnak és élezni sem igazán kell őket.
  • ProGabe #6695
    +1, ráadásul meg kéne érteni, hogy fő műsoridőben nem fognak 13 éveseket megerőszakolni az amcsi tv-ben.
  • Rockynhooo
    Egyébként én vagyok az egyetlen akit hidegen hagy, hogy a könyvben ki hány éves? Csak nézem a sorozatot és élvezem?
  • Master91
    húúhaaa, Westeroson 2 évet ki húznál Királyvárba valami fontos postba, és a tél vinné el az életed a hét pokolba :D