19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• stargatelost
    Nem, nem és nem :)
  • Tikal #6856
    szerintem senkinek nem fog hiányozni, egy szar karakter volt, mondjuk a srácot jól megtalálták erre a szerepre, mert elég rugdosni való feje volt, jól ment a karakterhez....
  • RatBaG #6855
    sajnos így már örökre elmarad egy igazi megleckéztetős jelenetnek a lehetősége, mondjuk a tywin vagy tyrion által :D

http://insidetv.ew.com/2014/04/13/jack-gleeson-joffrey-death/
  • Micsu
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem tudom mi ez a nagy Joffrey ellenesség, de sajna a hiánya észrevehető lesz, sztem jó volt ő is meg a színész is :D
  • Sir Quno Jedi
    Meg a "volt" lovag, aki a nyakláncot adta, megy is Sansához azonnal és kimenti onnan (eleve ott dekkolt már előre), mert tudja mi fog következni, ugyebár. Tyriont meg simán beáldozták és puszi, bűnbaknak jó (bár előre nem tudhatták hogy az idióta királypalánta elkezdi játszani ezt a pohárnokos faxságot és csak erőlteti). Így jár az, akit sokan utálnak, Gofrí ezt beszopta. Most az a "gyilkos", akinek a legtöbb indítéka lehet megölni a barmot, az pedig észak királyának a lánya Sansa. Így van kire fogni az egészet, ha gond van. Az új királynő meg úgyis népszerű (naná) és így pikk-pakk átvették a hatalmat Margery és a nyanya
  • Master91

• DaemoonHunter
    Remélem a következőkben
    A többiek is sorra kerülnek pl Cersei ha a lannistereknél maradunk, bár az enyhén szólva logikátlan lépés lenne
  • Master91
    Nah meg néztem.

Igen, 1. rész hatalmas epic volt. Ez most egy jó 6ost kapna, de mivel jó volt a lagzi így 7est adok.

Következő részben csata a trailer szerint? :3
  • ProGabe #6849
    Ez tényleg kib*szott nagy spoiler! Tippre kb. a köv. évadban derül ki, szóval csak az kattintson, aki nagyon türelmetlen.
    Szóval Sansa kapott egy szép nyakéket ugyebár az előző részben.
    Ezen a nyakláncon 7 kövecske van:

Tyrell mamának éppen az esküvő kellős közepén ugrik be, hogy odamenjen Sansához. Há' nem lenyúlja az egyik kövecskét?

Jól látszik, hogy a legszélső hiányzik:

Amikor megjön a pite, a kis geci a királynénak adja a poharát:

Aki meg pont éppen a Nagymuter orra elé teszi le, hát nem édes? :D

• Piszkos  Fred
    Szerintem figyelemreméltó volt, hogy amikor a fősepton mondta, hogy "bárki, aki el akarja választani őket", akkor a kép ráfókuszalt a háttérben álló Olennára :D
  • paly90
    spoilerben elmondanád h mire gondolsz??
  • ProGabe #6846
    Ennél többet is megmutattak. Ha valaki nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon figyelmesen végignézi újra a részt (meg mellé az előzőt!), észrevehet egy fontos dolgot.

Addig is ep3 trailer!
  • Tikal #6845
    a kamera elég sok mindenre ráment, pl a serlegre amiből ivott arra is :D
  • Tikal #6844
    sansa más poharat adott oda... kétszer adott poharat geofrey-nak Tyrion, másodjára az öreglány asztaláról vette el...
  • böröczk
    :DDDDDDDD
    bocs, felnevettem, kétszer is.

Az csak szimplán egy brutalitást szemléltető kis szösszenet volt. Ha valami valakinek a torkán akad, nem dagad fel a feje, válik zöldre, és habzik-vérzik a szája tőle.
  • Kongy
    a kamera direkt ráment a szétcsapott galambra, szerintem az akadt a torkán... bár attól nem biztos, hogy elkezd hányni, meg vérezni az orra... hát majd meglátjuk
  • skinnyman
  • Rockynhooo
    Ezzel szerintem egyedül leszek, de nekem az előző jobban tetszett. Persze a második rész vége, felbecsülhetetlen boldogság.
  • MaRee
    Egyébként tényleg nagyon jó rész volt
  • MaRee
    Mária vagyok
  • j0nNyKa
    igen megakadt a torkán, attól habzott a szája :D
  • JethroHUN
    Karma, bitch! Ez eddig legjobb epizód. Alig bírom ki a következő részig. Szinte bárki lehetett.

Nem kérek könyves spoilereket. Szerintem Sansa volt, ő volt aki felvette a poharat. Bár erősen kétlem, hogy a karaktere ennyire tökös lett volna, eddig nem mutatta jelét. Vagy a pite volt mérgezett, de akkor kb bárki lehetett, Tyrell mama, Oberyn stb. Vagy csak a megakadt a torkánt vmi galamb csont.
  • j0nNyKa
    csóri márió meg nem győz törölni :C
  • Bladzs
    Én is gondoltam rá, hogy felveszem öcsém reakcióját.
    Amúgy nagyon jól megcsinálták, a rész végére teljesen megutáltatták velünk, és így sokkal nagyobb örömet okozott. Majdnem olyan jó volt mint a könyvben, talán egy kicsit gyengébb de nem sokkal.
  • Shiwo
    youtube reakciók a mai részre (SPOILER !!!!!!)

• Shiwo
    hát nem tom mennyire spoiler..

a végén Jack Gleeson énekelheti a Rains of Castamere-t ?
  • modellmaker
    Hehehehe. :)))
  • Rockynhooo
    Én még azt sem bánom meg, ha az egyik legjobb karakter issza meg a levét. Valakit valakiért alapon :D Annyira utáltam Gofreyt. Minden jelenet amiben benne volt, kínszenvedés volt számomra. Az elejétől ezt a pillanatot vártam, lehet itt abba is hagyhatom a sorozatot :D

btw gondolom a könyvben ez sem így volt
  • G_ArchAngel #6828
    Höhö, nem betonkeverővel, hanem mixer kocsival lesz a szar meg keverve :)))
  • Norbi1990
    Tyriont sajnálom, szerintem ehhez nem volt semmi köze és ő fogja elvinni a balhét :(
  • Narxis
    YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE végre!!!! JIPIJÁÉ XD

Na ez kellett már, váratlanul ért amúgy rendesen kajakra xD
  • MaRee
    SPOILER TAGET HASZNÁLJÁTOK LÉGYSZÍVES, NE KELLJEN MINDEN MÁSODIK HSZ.-T TÖRÖLNI.
  • j0nNyKa
    első blikkre az öregasszonyé, így most a lánya a no.1. person, és sansa sem sok embernek szimpatikus, valaki pedig egyből menekítette, amint beütött a szar
    hja, belegondolva az abszolút egyetlen tippem a vénlány
  • jazzy
    Na ez durva, kíváncsi vagyok ez kinek a műve..
  • MaRee
    AKI NEM AKARJA MAGÁNAK LELŐNI A POÉNT AZ NE OLVASSA EL A SPOILER TAGES HOZZÁSZÓLÁSOKAT, EZT MÁR ELMONDTAM TÖBBSZÖR IS. AZ ÉRTELMETLEN VITÁT TÖRÖLTEM.
  • ToCsEk
    VÉGRE :D mekkora feszültség volt már az esküvőn :O azért keményen látszott ki szereti és ki veti meg Joffreyt azt hittem valaki oda megy és ketté vágja gófrit de hát mégse :D vége epikus volt megint
    szegény Tehon-al mi lett omg mint valami gyépés autista vagy nem is tudom zseniális :D
    amúgy én ettől a fény úrás egész mindentől falnak megyek nagyon irritál az egész :/ :D

• Kongy
  • Kongy
    Én is meglepődtem rendesen, pedig erre számítani lehetett.
    nagyon jól megcsinálták Joffrey halálát, beleégett a retinámba a csupa véres, eltorzult feje
  • Rockynhooo
    Nem kell bejönni olvasgatni, amíg nem láttad.
  • Jim Morrison
    Nem tudom feltűnt-e, de nem jó dolog akkor nézni a topikot mikor kijött az új rész és még nem láttátok.