19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• RatBaG #6897
    margaeryvel most akkor mi lesz?
    nagyon nem akar neki összejönni ez "trónolás". végre ott van egy centire tűztől erre fel megint kicsesztek vele. gondolom nem olyan egyszerű, hogy most akkor ő fog királynéként uralkodni, hanem király kell a trónra, és ismét indul a harc...
  • Shiwo
    sorozatjunkie-ről egy komment, én behaltam rajta:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"Most azért halt meg a szöszi mert minime népszerűbb színész és őt tartják meg, vagy a tolkien vagy ki ezt így irta meg régen?"
  • Tikal #6895
    nem, akkor nyilván nem zavarna, hogy valaki mindig elfecseg valamit...
  • Austin Bailey
    nekem nem, mert csak akkor lett volna jó neki, ha Margaery már terhes. Nekem még opció Melisandre is. Ő pont így szokott megölni mindenkit. Meg ott van a felete ló Oberyn. Még azt is el tudom képzelni, hogy Shae volt, de lehetett Varys is, mert neki meg benne van az eszköztárában a mérgezés. (mostanában nagyon keveset szerepel). Az egyik fontos kérdés az lesz, hogy egész pontosan mi volt megmérgezve, a másik meg hogy Tyrion szerepét vajon megtervezte-e az, aki ezt csinálta.
  • Master91
    Elolvastad már ?
  • MaRee
    Viszont nézik innen jópáran az HBO-n is (én is, annak ellenére hogy mindent tudok ami történni fog), úgyhogy mivel kint vasárnap adják, itt meg hétfőn, szerintem mindenki kibír egy napot úgy hogy a mondandója elé oda írja azt a bűvös 7 betűt.
  • Tikal #6891
    Mondjuk engem éppen nem érint ez annyira, mert úgy sem jövök be addig amíg nem láttam az aktuális részt, a könyves idióták jobban idegesítenek :)
  • Tikal #6890
    Hogy kint mikor adják! Általában sugárzást követő egy két nap szokott lenni a SPOILER tag-es időszak... legalábbis más topikokban... magyar vetités sehol senkit nem érdekel, bár ennél a sorozatnál mire ki jön a hivatalos verzio addigra kész a virágbolti is felirattal...
  • G_ArchAngel #6889
    Szerintem ez korrekt annak ellenére is, hogy en is szinte azonnal látom, de érthető hogy vannak akik magyarul szeretnék nézni, egy napot pedig mindenki képes várni. Ha nem, akkor használja a spoiler taget
  • Master91
    Hétfőn este 10kor.
  • MaRee
    Ki van írva, mikor adják.
    Miért, mi legyen a mérvadó, hogy ncore-ról mikor lehet letölteni?
  • Tikal #6886
    na erról beszélek micsu, olyan feje van ami irritál még akkor is ha nem a szerepben van, mint az a twilightos gyerek :D
  • Tikal #6885
    fingom sincs mikor adják a magyar tv-ben... de miért is ez a mérvadó? ... elég hamar eldöntötted.
  • Tikal #6884
    persze, kellenek negativ karakterek, nincs is ezzel gond, de valamiért ez a csávó anélkül hogy megszólalt volna is ellenszenves lett volna :)
  • Master91
    Na, elkészült a 6. könyvel?
  • MaRee
    Azt már én nem tudom eldöntni ki miért nézi a topikot.
    Akinek nem lenne egyértelmű az aktuális rész a feliratosra vonatkozik, annak a dátuma mindig ki van írva a fejlécben évek óta. Szerintem aki szinkronosan hajlandó csak nézni, az ne várja el, hogy a topiklakók majd egy-egy részt többhetes elcsúszással beszélnek meg, hogy neki ne spoilerezzenek. Nem kell akkor olvasni a topikot és ennyi.

Más:

George R. R. Martin üzenete a rajongóknak a tegnapi rész után:

• Jim Morrison
    Jó, bár még mindig nem értem miért néznek be ha még nem látták az új részt, így meg csak spolereket látnak majd...
  • Master91
    HA az amerikai rész csúszik esetleg ( mondjuk mert valami nagy nemzeti ünnep van, akkor szokott csak) akkor csúszik a magyar is.
    de egyértelmű hogy a feliratosra, mert a szinkronost már 1x láttuk, csak feliratosan :D
  • Shiwo
    az oké, de speciel én totál nem követem, hogy a magyar rész mikor van.. mindig 1 nappal később, esetleges elcsúszás lehet-e, meg lehet valakinek még az sem egyértelmű ennyiből, hogy a magyar HBO-n leadott magyar feliratos verzióra érvényesül vagy a szinkronosra..

ezért írtam, hogy ki kellene írni, hogy meddig SPOILER, oszt kész, nincs vita, ott a dátum
  • RatBaG #6878
  • MaRee
    Ki van írva, az aktuális résszel a magyar tv-s vetítésig kell várni.
  • bega82
    Sajnállak téged, eltévedt lélek! :(
    R'hllor, a Fény Ura mutasson neked világosságot, mert az éj sötét, és tele van iszonyattal!
  • Kongy
    Most én személy szerint Stannis-ék bandáját utálom még a vörös ringyóval az élen. Ja, meg azokat a f.szfejeket, akik kiherélték Theon-t...
  • Shiwo
    ha már a köv rész dáruma ki van írva, ennyi erővel ki lehetne írni, hogy aktuális résszel meddig kell spoilerezni és akkor tényleg nem lesz vita..
  • MaRee
    Na kiírtam, remélem így mindenki boldog lesz.
  • Piszkos  Fred
    Sztem ja, max ki kell írni a bannerba, hogy mindenki tudja.
  • 6unn3r
    Mindig lesz olyan, aki le van maradva akár részekkel, akár évadokkal, szóval erre igazán jó megoldás nincs. Aki meg olvasgat ilyen fórumokat, az meg számol a spoiler veszéllyel, legalábbis számolnia kéne.
  • MaRee
    Akkor hogy legyen, aktuális részt ha leadták a magyar tv-ben, utána menjen spoiler nélkül?
  • böröczk
    Pont ezt akartam írni én is.
    Lehet itt rinyálni spoiler miatt, de az mi a francnak jön ide az új rész napján, aki még nem látta?
    A fórum pont azért van, hogy meg/kibeszéljük a sorozatot, aktuális részt.
    Én éppen azért szeretek benézni ide, mert érdekel, ki, milyen véleménnyel van, mit gondol az új részről.
  • G_ArchAngel #6868
    En soha nem megyek be egy sorozat topikjaba, amig nem néztem meg az aktuális részt, mar csak azért sem mert biztos, hogy belenéznék a spoilerekbe is :)
  • MaRee
    Szerintem jól mondták itt egyesek, a kamera mozgásából, egy-két ráközelítésből lehet jó kis tippeket adni, bár az is lehet, hogy a rendező csak így akar átverni.

Egyébként meg kéne beszélni, hogy az aktuális rész után mennyi ideig legyen kötelező spoilerezni, mert feleslegesnek tartom, hogy ha már itthoni tv-ben is leadták tegnap, akkor még mindig ne beszélhessünk nyíltan a történtekről már ma vagy holnap.
  • G_ArchAngel #6866
    En egyetértek SQJ-vel, főleg az elkövetkező történetek ismeretében, sajnos egy erős es érdekes szálat vesztettünk el.
  • Belkar
    Hát akkor nem olvastál elég figyelmesen már a 3. könyvben kiderül ;)
  • szabii98

szerintem pont azért volt jó színész, mert a gonosz kiskirály szerepét kellett eljátszania, és nagyon is ment neki :) bár tényleg kinézetre is olyan
  • j0nNyKa
    én nem utáltam dzsoki bá't :)
    dzsofi bát már annál jobban, szvsz magasan a legjobb szereplők között van a sorozatban
  • Count Adyn
    Westeros Jockey Ewing-ja:DDD
  • Micsu
    ezt már elbuktad mert nekem hiányozni fog :)

egyébként meg kellenek ilyen karakterek is akiket nagyon lehet utálni, erős negatív érzést vált ki az emberek nagyrészéből, nem értem hogy sokan miért nem látnak tovább a saját orruknál ha már értitek mire gondolok
  • Zenszkij
    nevetni fogsz, de aki olvasta a könyvet az tudja, hogy
    meg az ötödik könyv legvégén se derül ki ki tette
    .
  • Zenszkij
    igen, ő az
  • trident
    Remek volt a rész.

Akkor lett volna még jobb, ha 3 órás lett volna az epizód. Bran szálat várom. Gyün a tél!